2018: Το τέλος της πειρατείας

Μηνύματα
958
Reaction score
2.426
Τα πρωτα μου δισκακια (cd) τα αγορασα το 1990 μια χαρα παιζουνε μεχρι και σημερα.Ακομα και γραμμενα απο τον υποφαινομενο του 1995 ειναι αψογα ακομα τουλαχιστον.
 

Μηνύματα
1.895
Reaction score
786
CD,DVD,BD, είναι 0 και 1, όποτε θέλεις τα πετάς στον σκληρό!
Και ποιος σου εγγυαται οτι σε 20 χρονια θα δουλευουν οι σκληροι δισκοι που εχουμε τωρα; :)

Ασε και το αλλο (για να επιστρεψουμε λιγο στο θεμα της πειρατειας):
Εχω εκατονταδες (χωρις υπερβολη) αυθεντικα DVD αγορασμενα απο το παλαι ποτέ play.com
Ωραιες εκδοσεις, με τα double-layer τους, τα extra τους, τα DTS τους, φουλ. Καμια σχεση με τις Ελληνικες πατατοεκδοσεις.
Ριπαρισμενα στον σκληρο, πιανουν 8-9 GB το καθενα.
Παρε τωρα ενα καλο 1080p rip ακομα και ιδιου μεγεθους (δεν μιλαμε για YIFY του gigabyte) και βαλ'το δίπλα στο ISO του DVD.
Ποιο θα επιλεξεις να δεις σε 40-60-100 ιντσες;
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση, ασφαλώς το 1080! και εάν έχει μέγεθος 8-9G τότε έχει πολύ καλή εικόνα! λίγο ίσως χαλάει, εάν έχει HD ήχο ο οποίος πάντα, έχει τεράστιο μέγεθος! έχω δει τέτοια εκατοντάδες σε 110 οθόνη!
 

Μηνύματα
1.895
Reaction score
786
Συμφωνουμε! Απλα ηθελα να τονισω πως δεν υπαρχει λογος να ριπαρουμε DVD στον σκληρο...

0 και 1 το αγορασμενο DVD, 0 και 1 το κατεβασμενο BD rip. Αλλά...
 

Pin

Θεΐτσα
Μηνύματα
8.036
Reaction score
4.439
Εσείς όλοι που λέτε πως το φυσικό μέσο πέθανε, θα εκπλαγείτε αν σας πω τι τζίρους κάνει το video club ακόμα και σήμερα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο δικό μου μαγαζί.
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Συμφωνουμε! Απλα ηθελα να τονισω πως δεν υπαρχει λογος να ριπαρουμε DVD στον σκληρο...

0 και 1 το αγορασμενο DVD, 0 και 1 το κατεβασμενο BD rip. Αλλά...
Συγνώμη μερικές φορές παρασύρομαι, για μένα υπάρχει, ορισμένες ταινίες που μου αρέσουν όπως πχ. του Φραίντ Αστέρ, ή του Έρρολ Φλύν δεν υπάρχουν υπότιτλοι ή δεν υπάρχουν σε HD! τα έχω σε DVD, και σκέπτομαι την αντιγραφή τους σε σκληρό, επίσης όταν ο σκληρός είναι για αποθήκευση, και τον προσέχεις, κρατάει πολλά χρόνια, τουλάχιστον πιο πολλά απο εμένα! :D
 
Last edited:


loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.243
Reaction score
8.740
Πολύ θα ήθελα να δω τα νούμερα πώλησης σκληρών δίσκων παγκοσμίως το τελευταίο δίμηνο.
Για την ιστορία έχουν κυκλοφορήσει περίπου 150 uhd rips το συγκεκριμένο διάστημα κι όπως καταλαβαίνετε θα βγουν πολλά ακόμα.
Μέγεθος bdmv folder 45-90 giga.
Το τέλος της πειρατείας είναι μακριά.
 

Μηνύματα
2.458
Reaction score
1.719
Αυτό με το χρόνο που είπε ο φίλος πιο πάνω είναι όλο το ζουμί...
Δεν έχω πολύ χρόνο για να απολαύσω όλα αυτά τα ωραία.
Δεν έχω δει καμία σειρά.
Μόνο καμιά ταινιούλα 2-3 φορές το μήνα.
Μουσική ακούω κανα 2ωρο τη βδομάδα και αν.

Εχω netflix και με προβληματίζει το θέμα κάποιας συνδρομής σε μουσικό streaming γιατί έχω αγορασμένες ήδη πολλές μουσικές. Αν δεν είχα τόσα cd που έγιναν αρχεία ήχου τόσα χρόνια θα έκανα συνδρομή...χθες.
Προσανατολίζομαι σε κάποια mobile friendly υπηρεσία έτσι ώστε να μπορώ να ακούω μουσική στο δρόμο (που βρίσκομαι τις περισσότερες ώρες της ημέρας>>>>spotify?)

Θα ήθελα πολύ να έχω στο σπίτι την ταχύτητα του ιντερνετ που έχω χωρίς όμως σταθερό τηλέφωνο, χωρίς συνδρομητική τηλεόραση (για να "ριξω" λίγο το κόστος), αλλά δεν έχω επιλογές.

Η τηλεόραση ανοίγει μόνο για "παρέα" όταν δε βλέπουμε κάποια ταινία ή βιντεάκια youtube.


ΤΙ καλά να είχαμε πιο πολύ χρόνο, με ρωτάνε για διάφορα από το GOThrones και ντρέπομαι που δεν έχω δει ούτε επεισόδιο...
 

Μηνύματα
163
Reaction score
96
Eπειδή πολλά ακούω για τον παράγοντα χρόνος και το τί θα μπορούσε να συμβεί σε ..20 χρόνια.

Εκτός και αν κάποιος είναι γύρω στα 20 νομίζω οτι το να σκεφτόμαστε το τι θα γίνει σε 20 χρόνια και το τί θα μπορούσε να συμβεί στα πράγματά μας είναι ολίγον τί αφελές και μάταιο.

Εγώ π.χ. είμαι 41, στα 61 δεν ξέρω κάν αν θα έχω τις ίδιες προτεραιότητες και γούστα, δεν ξέρω αν θα έχει προκύψει κάποια άλλη τεχνολογική επανάσταση που όλη την συζήτηση που κάνουμε θα την ακυρώνει και το κυριότερο δεν ξέρω τί προβλήματα υγείας πιθανόν να με απασχολούν άν είμαι ακόμα εδώ και τελος πάντων ποιός νοιάζεται αν θα του έχουν χαλάσει και πέντε έξι CD - DVD μέχρι τότε κάτι μάλλον απίθανο αν αποθηκεύονται σωστά..

Ωραίο το πιθανό μέλλον, οκ δεν μας πήρανε ακόμα τα χρόνια αλλα ας ζήσουμε το παρόν, ας μην το χάσουμε κυνηγώντας κάτι που δέν υπάρχει ακόμα και που δεν ξέρουμε πως θα μας βρεί. Δώξα τον θεό οι επιλογές πλέον είναι πάρα πολλές και η πρόσβαση σε ποιότητες και ποικοιλία υλικού είναι ανήκουστη σε σχέση με 20 χρόνια πρίν ας το χαρούμε αυτό όπως βολεύει τον καθένα γιατι τόσα προνόμια ούτε σον ύπνο τους οι σημερινοί εξηντάρηδες.

Και όσο μπορουμε ας το στηρίζουμε και λιγάκι συνειδητα ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες και τις προτεραιότητες του γιατί απο την δική μας στήριξη και προτίμηση ζεί και αναπνέει αυτή η βιομηχανία. Άν κάποια μέρα χάνανε αυτοί το ενδιαφέρον τους για κέρδη (καπιταλισμό έχουμε) θα μέναμε εμείς να ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια και ο κόσμος θα γινότανε πολύ πιό βαρετός και μονότονος και πρίν να το καταλάβουμε και το τσάμπα θα έχανε ακόμα και αυτό την αξία του.
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Πολυ σωστα, ευμφωνω σε ΟΛΑ! Αυτη η ταλαιπωρια ειναι που με κουρασε κι εμενα. Γι αυτο και πιστευω πως οι φθηνες πλεον συνδρομες, θα φερουν το τελος της πειρατειας κατα ενα μεγαλο ποσοστο. Εννοειται πως παντοτε θα υπαρχουν πειρατες.. κι εγω θα κατεβασω καμια ταινια που δεν υπαρχει σε συνδρομη αλλα πολλοι πλεον θα μπουν στη λογικη να πληρωνουν μια συνδρομη που αξιζει τα λεφτα της.
Aυτο λεει η λογικη.Ποιος μπορει να αντισταθει στο φθηνο+γρηγορο+ποιοτικο ακουσμα (η εστω εντος..προδιαγραφων ).
Για να συμβει κατι διαφορετικο θα πρεπει να αλλαξει κατι απο τα παραπανω.Το γρηγορο δεν θα αλλαξει αφου εχουμε ολοενα γρηγοροτερες συνδεσεις και ολενα αυξανομενη δικτυωση , το ποιοτικο δεν θα αλλαξει αφου στηριζει , εκτος των αλλων , την αναπτυξη της τεχνολογιας και τις πωλησεις των καταναλωτικων ειδων (υπαρχουν βεβαια οι ενστασεις του τυπου,δεν ακουμε οπως παλια , τοτε που κοιμομασταν με ανοικτα παραθυρα ) .Το μονο που μπορει να αλλαξει ειναι το φθηνο.Δεν θα επρεπε γιατι ηδη καταργουνται ενα καρο παραδοσιακοι μεσαζοντες αλλα μπορει να συμβει.Ποτε ? Οταν ,τελειωσει ο κυκλος των σκληρου ανταγωνισμου μεταξυ των εταιρειων για την καλυτερη συνδεση και αρχιζουν να δημιουργουνται τεραστια μονοπωλια.Τοτε θα ειμαστε τοσο εθισμενοι που μπορει να πουλαμε και κανα νεφρο για μια συνδεση.Αν ειμαστε τυχεροι μπορει να πουλαμε μονο επεξεργαστικη δυναμη για να κανουν mining οι εταιρειες :D
 





Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Σίγουρα δεν δουλεύει Νίκο?
Είμαι στο iPhone τώρα κ δεν μπορώ να το τσεκάρω
Oχι φίλε. Για περίπου δύο εβδομάδες το είχαν ρίξει. Έβγαλαν μια έκδοση για Android, όχι για tv box, μόνο για κινητά και τάμπλετ, δούλεψε για λίγες ημέρες, και τώρα δεν παίζει.
Είχε καλή εικόνα, αλλά είχε θέμα με τους υπότιτλους, δεν υπήρχαν ενσωματωμένοι, έπρεπε να μπουν χειροκίνητα, αλλά δεν τους έβρισκε.
Εγώ που έβλεπα με screen mirroring από το κινητό συν tv, έστω και έτσι, έβλεπα ικανοποιητικά.

Μπες στη σελίδα τους στο fb για περισσότερη ενημέρωση (kickass).
 




Pin

Θεΐτσα
Μηνύματα
8.036
Reaction score
4.439
Το 23 μ' ανησυχεί... :unsure:
Επιστολή ΕΠΟΕ:

Καλησπέρα σας,


Κατόπιν της σχετικής αιτήσεώς μας στις 5 Σεπτεμβρίου 2018, σήμερα, πληροφορηθήκαμε για την έκδοση της απόφασης της ΕΔΠΠΙ, ο οποία διατάσσει όλους τους ISPs εντός 48 ωρών να διακόψουν την πρόσβαση στους συνδρομητές τους σε (38) συνολικά ονόματα χώρου (domain names) που αφορούν τους κυριότερους και μεγαλύτερους εγχώριους και αλλοδαπούς παράνομους ιστότοπους μεταξύ των οποίων οι: "gamatotv", "xrysoi.online", "onlinemoviestar", "magico", "thepiratebay" ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ SITES ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ.


Στην απόφαση που επισυνάπτεται γίνεται αναφορά σε σχετική νομολογία του ΔΕΕ που δικαιώνει τους δημιουργούς και κάνει ειδική μνεία στον παράνομο χαρακτήρα των ιστοσελίδων που παρέχουν υπότιτλους, υιοθετώντας την νομική άποψη ότι ο δημιουργός έχει το δικαίωμα να επιτρέπει ή να απαγορεύει την μετάφραση του έργου του.


Οι δύο πρώτες αποφάσεις της ΕΔΠΠΙ αφορούν (2) παρόχους οι οποίοι συμμορφώθηκαν οικειοθελώς μετά τις αρχικές ειδοποιήσεις της Επιτροπής και πριν την λήψη της απόφασης.


Συνεπώς, αναμένουμε εντός των επομένων ημερών τις ενέργειες εκ μέρους των ISPs και την ενδεχόμενη συνεργασία μαζί τους ώστε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της δυναμικής εφαρμογής της απόφασης.


Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία.
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.320
Μηνύματα
2.858.456
Members
37.894
Νεότερο μέλος
Nika
Top