Sony KD 55XF9005

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Καλώς μας ήρθε.
Τώρα τί κάνουμε?

Είμαι σίγουρος για τα παρακάτω:

1. Ξεκρέμασμα παλιάς.
2. Unboxing της Sony

:p

Ερωτήσεις:

1. Έχω επιτοίχια βάση Vesa Mount που είναι αναρτημένη η υπάρχουσα 55" LG. Είναι compatible η Sony? Δεν βρίσκω πληροφορίες στο ιντερνέτι.
2. Χρειάζεται κάποιου είδους στρώσιμο? (Ζιζίκος/Στάθης θα κοπανιστούν με την ίδια την arrow αν παρεκλίνουν της ερώτηξης)
3. Τί χρίζει προσοχής με τούτη τη τελεόραση? Πχ πρέπει να προσέχω να μην μένουν πολύ ώρα σταθερά τα τηλεοπτικά logos ?
4. Netflix προτείνετε να παρακολουθώ απο την Sony ή το PS4 που έχω? Παίζουν διαφορές στην απόδοση?
5. Όταν έχουμε βραδιές gaming, πρέπει να προσαρμόσω κάπως τις ρυθμίσεις για το PS4? Τί χρειάζεται?

Τα υπόλοιπα θα προκύψουν εν καιρώ... :fuckyou:

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.539
1. Έχω επιτοίχια βάση Vesa Mount που είναι αναρτημένη η υπάρχουσα 55" LG. Είναι compatible η Sony? Δεν βρίσκω πληροφορίες στο ιντερνέτι.
Όλες οι Vesa είναι compatible μεταξύ τους, αλλά αν δεν ταιριάζει το καρέ χρειάζεται adaptor. H Sony έχει pitch 30x30cm.
2. Χρειάζεται κάποιου είδους στρώσιμο? (Ζιζίκος/Στάθης θα κοπανιστούν με την ίδια την arrow αν παρεκλίνουν της ερώτηξης)
Όχι λέμε.
3. Τί χρίζει προσοχής με τούτη τη τελεόραση? Πχ πρέπει να προσέχω να μην μένουν πολύ ώρα σταθερά τα τηλεοπτικά logos ?
Μπα, αλλά μην την αφήσεις πέντε μέρες στο ίδιο κανάλι.
4. Netflix προτείνετε να παρακολουθώ απο την Sony ή το PS4 που έχω? Παίζουν διαφορές στην απόδοση?
Μπορεί η μια συσκευή να είναι βολικότερη γιατί η λειτουργία του Netflix έχει μικροδιαφορές. Απόδοση ίδια.
5. Όταν έχουμε βραδιές gaming, πρέπει να προσαρμόσω κάπως τις ρυθμίσεις? Τί χρειάζεται?
Γκέιμινγκ μόουντ! :roflmao::roflmao::roflmao:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.221
Με γεια!

Κάτι σημαντικό μην ξεχάσεις μόνο, να της δόκεις ρεύμα (αν μπορείς τράβα ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα, κάπου το έχω διαβάσει εδώ μέσα αυτό), να της δόκεις τηλεοπτικό σήμα DVBT2 και να τη συνδέσεις στο δίκτυο είτε με ethernet (προτιμότερο ειδικά αν έχεις σωστό βύσμα στην άκρη του καλωδίου) είτε μέσω wifi (προσοχή εδώ γιατί λένε ότι διαβάζουν τις σκέψεις μας με app από μακριά).
Στα άλλα τα απλά θα σε βοηθήσουν τα μέλη εδώ μέσα που είναι πολύ καλά παιδιά ούλοι τους και κατέχουν το θέμα τελεόραση πολύ καλά και πάρα πολύ καλά.

Reaction score
4.237
Καλώς μας ήρθε.
Τώρα τί κάνουμε?

1. Ξεκρέμασμα παλιάς.
2. Unboxing της Sony

Ερωτήσεις:

5. Όταν έχουμε βραδιές gaming, πρέπει να προσαρμόσω κάπως τις ρυθμίσεις για το PS4? Τί χρειάζεται?

καλοριζικη και καλοθεατη!

ριξε μια ματια
http://best-tv-settings.com/tv-settings-sony-x900f-xf90/

Reaction score
10
Καλώς μας ήρθε.
Τώρα τί κάνουμε?

1. Ξεκρέμασμα παλιάς. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
2. Unboxing της Sony ΦΥΣΙΚΑ

Ερωτήσεις:

1. Έχω επιτοίχια βάση Vesa Mount που είναι αναρτημένη η υπάρχουσα 55" LG. Είναι compatible η Sony? Δεν βρίσκω πληροφορίες στο ιντερνέτι. Το VESA ειναι στανταρ σε ολες τις τηλεορασεις. δεν μπορει να ΜΗΝ ταιριαζει. μονο τις βιδες να κοιταξεις, αν ταιριαζουν στο σπειρωμα της νεας. και τα 2 μοντελα ειναι VESA 300x300..!
2. Χρειάζεται κάποιου είδους στρώσιμο? (Ζιζίκος/Στάθης θα κοπανιστούν με την ίδια την arrow αν παρεκλίνουν της ερώτηξης) Μπα.... LCD Τηλεοραση ειναι. Δεν ειναι PLASMA, ουτε OLED.. ! δωστης αλυπητα...!!
3. Τί χρίζει προσοχής με τούτη τη τελεόραση? Πχ πρέπει να προσέχω να μην μένουν πολύ ώρα σταθερά τα τηλεοπτικά logos ? μια συμβουλη που δινω συνηθως, ειναι, να την ρυθμισεις να κλεινει μετα απο ενα 4ωρο ,ΜΗ χρησης. δλδ αν δεν κανεις οποιαδηποτε ενεργεια (αλλαγη καναλι, αυξηση-μειωση φωνης, κλπ), ωστε να κλεισει καποια στιγμη, οπωσδηποτε.
4. Netflix προτείνετε να παρακολουθώ απο την Sony ή το PS4 που έχω? Παίζουν διαφορές στην απόδοση? με ο,τι γουσταρεις. αλλα βρισκω βολικοτερη την παρακολουθηση απευθειας απο την τηλεοραση..!! γιατι να ασχολεισαι με το PS4..?
οπως ειπε και ο προλαλησας, GAMING MODE, ωστε να παιρνεις το ΜΑΧ σε αποδοση παιχνιδιου..!!

κατα τα αλλα, μεγειες, να την απολαυσεις και χωρις προβληματα.

η XF9000 ειναι ενα απο τα μοντελα που θα αγοραζα με κλειστα τα ματια σημερα. και σε μεγαλυτερη διασταση....!!!

Gojakla

Reaction score
7.494
η XF9000 ειναι ενα απο τα μοντελα που θα αγοραζα με κλειστα τα ματια σημερα. και σε μεγαλυτερη διασταση....!!!

Πολύ θα ήθελα να πάω σε 65" μιας και ο χώρος σηκώνει πολλές ίντσες, αλλά δεν επετράπει απο τα καβούρια.
Ευχαριστώ για τας ευχάς!

:hi:

Gojakla

Reaction score
7.494
Ερώτηξης σ 'εσας που ξέρετε τα πολλά...

τί είναι αυτό το Dolby Vision?

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Proprietary σύστημa HDR.
Σε αντίθεση με τα HDR10 και HLG, που είναι open source.

Προς το παρόν, το λες και gimmick για παιχνιδάδες...
Ίσως και για το μέλλον...

Έτσι κι αλλιώς, μόνο οι ολέντ με την "κατά το δυνατόν"
ακριβή διαχείριση dynamic metadata, είναι άξιες να
φέρουν το αυτοκολλητάκι αυτό...
Οι κιουλεντ δεν αγγίζουν, και αυτές οι άλλες που αγγίζουν, περιμένουν
φυσικά από τους παρόχους του σόφτγουέαρ να ορίσουν πλήρως
αποδεκτό στάνταρντ.

----

Είναι η μαζική απελπισμένη προσπάθεια της ντόλμπυ, να συνεχίσει
να παίρνει και στο μέλλον ποσοστά από ότι κινείται κι αναπνέει... ;)

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.513
Μου το έβγαλε στο Netflix ομως αυτό το Dolby Vision και ακυρώνει τις ρυθμίσεις εικόνας που είχα.

Reaction score
4.327
Ερώτηξης σ 'εσας που ξέρετε τα πολλά...

τί είναι αυτό το Dolby Vision?
Τελικά είναι καλή; (δεν μας είπες)
Σκέφτομαι να πάρω την 65-άρα μιας και oled στη χρήση που θα της κάνω θα πάθει σίγουρα έγκαυμα.....

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Μου το έβγαλε στο Netflix ομως αυτό το Dolby Vision και ακυρώνει τις ρυθμίσεις εικόνας που είχα.
"Before you connect any HDR device via an HDMI input (HDMI ports 2 and 3), you need to set the 'HDMI signal format' to 'Enhanced format' from the 'External input' menu."
Αυτό αν χρησιμοποιείς εξωτερκό νέτφλιξ.
Αν χρησιμοποιείς το αππ της τβ, απλά δεν το υποστηρίζει χωρίς
φερμγουεαρ απντέητ (που δεν ξέρω κιόλας την αποτελεσματικότητά του...)

Σίγουρα χρειάζονται διαφορετικές ρυθμίσεις για SDR και HDR.
(Δηλαδή χρειάζεται να αφιερώσεις κάποιο προφίλ (πχ το cinema home
η όποιο άλλο δε σ' αρέσει...) αυστηρά σε ρυθμίσεις ΗΔΡ...

Ρίξε μια ματιά εδώ κι εδώ...

(Δεν έχω νέτφλιξ, αλλά προς το παρόν μου αρκεί το 4Κ ΣΔΡ...
Το ΗΔΡ, τις περισσότερες φορές μου φαίνεται προσβολή σε
κάθε καθηγητή, διευθυντή φωτογραφίας κλπ που έζησε
σ' αυτή τη γή... Δηλαδή, κατα βάση κουκουρούκου...)

Ας περιμένουμε να δούμε αν έχει να πεί κάτι
κάποιος επαγγελματίας... :(

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.513
Δλδ το Νετφλιξ 4Κ είναι HDR? Ρε τι πάθαμε...

Το HDR φωτογραφικώς, εάν γίνει σωστά, είναι άλλο πράγμα... βέβαια εκεί έχουμε περισσότερο τη διαδικασία συμπίεσης του μεγάλου -μέχρι και 14 στόπ- δυναμικού εύρους σε LDR (το sdr κατά τη φωτογραφική ορολογία) μέσο και αποτέλεσμα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss