Oλοκληρωμένος που δεν σκουριάζει . . . άλλο

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.571
Τις προηγούμενες δεκαετίας το να έχει κάποιος αναχρονιστικές απόψεις σε καθαρά τεχνικά θέματα που έχουν απαντηθεί Χ φορές ήταν ας πούμε ΟΚ.

Το 2020 δεν είναι.
Είναι απλά εθελοτυφλία μέχρι και..... (σταματώ εδώ γιατί θα φάω ban για χαζομάρες άλλων).

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.246
Να αλλάξεις φάρμακα. Έχουν παρενέργειες είναι σίγουρο.
- κάτι πήγαινες να πείς , αλλά εκεί σταμάτησα . . . όλα τα δίκια του κόσμου να έχεις , με τέτοια συμπεριφορά τά χάνεις . . . κρίμα

Reaction score
645
Δηλαδή βρε παιδιά θα το αγοράζατε αυτό το μηχάνημα ή όποιο άλλο με 20 watt στο κανάλι; Οκ θέλεις να έχεις λαμπάτο μηχάνημα, μαγεία, φως, ζεστός ήχος, μαγικές χροιές, δοκιμές με άλλες λάμπες και όλα αυτά. Δηλαδή γιατί να αγοράσεις λαμπάτο μηχάνημα με 20 watt; Έχει λαμπάτους ενισχυτές 70+ watt στα ίδια λεφτά με πολλαπλάσια οδήγηση που δεν σε περιορίζουν σε ηχεία και σε μουσικές. Και μην μου πείτε ότι μια χαρά είναι τα 20 watt και ότι επειδή είναι λαμπάτα είναι ποιοτικά και πιο "δυνατά" (παρεπιπτόντως το έχω ακούσει αυτό από πωλητή....)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.246
Δηλαδή βρε παιδιά θα το αγοράζατε αυτό το μηχάνημα ή όποιο άλλο με 20 watt στο κανάλι; Οκ θέλεις να έχεις λαμπάτο μηχάνημα, μαγεία, φως, ζεστός ήχος, μαγικές χροιές, δοκιμές με άλλες λάμπες και όλα αυτά. Δηλαδή γιατί να αγοράσεις λαμπάτο μηχάνημα με 20 watt; Έχει λαμπάτους ενισχυτές 70+ watt στα ίδια λεφτά με πολλαπλάσια οδήγηση που δεν σε περιορίζουν σε ηχεία και σε μουσικές. Και μην μου πείτε ότι μια χαρά είναι τα 20 watt και ότι επειδή είναι λαμπάτα είναι ποιοτικά και πιο "δυνατά" (παρεπιπτόντως το έχω ακούσει αυτό από πωλητή....)
- εγώ όχι , αλλά προφανώς κάποια έρευνα αγοράς θα έγινε

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.763
Ωπα, βρηκαμε νεο "στοχο" μετα τα Χαρμπεθ;
Δεν υπάρχει γιατρειά λεμεεε; δεν υπάρχει....
Αφιερωμένο για τον lakiss51 που στα καλά καθούμενα ξύνει...αρχεία του παρελθόντος,ιδού λοιπόν πως εκφράζεται ένας δοκιμαστής για τα Harbeth όταν δεν τεστάρει τα τελευταία:
"...Not quite as warm and woolly as a pair of Harbeths, yet not quite as dynamic as similar offerings from Totem and Paradigm, the Lintons are fantastic all-rounders...."
Βλέποντας αυτό τον λαμπάτο ενισχυτή μου δίνεται η εντύπωση ότι είναι γυναικεία υπόθεση και να εξηγηθώ.
Οι γυναίκες συνήθως κοιτάνε την εμφάνιση και όχι τα χαρακτηριστικά πχ σε υπολογιστές,λαπτοπ,τοστιέρες κτλ.
Είναι φαν των ιδιαίτερων λαμπών στα φωτιστικά τους,έτσι αν τον δούνε αυτό τον ενισχυτή θα γουστάρουνε και θα πούνε το μεγάλο ναι στους άντρες τους.
Τώρα μιας και τον βλέπουν κυρίως σαν ντεκόρ υπάρχει και η πιθανότητα να τον τοπόθετήσουν σε κάποια βιτρίνα ή μέσα σε μια κρυσταλλιέρα.
Το σίγουρο είναι ότι θα το ξεσκονίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα τον φροντίζουν.Μια ακριβή λάμπα που βγάζει και ήχο,τί καλά, θα σκέφτονται, θα το πω και στις φίλες μου να ζηλέψουν. (Οι άντρες όμως δε ξέρω αν έχουν την ίδια αγάπη για τις λάμπες).
Να μια άλλη κατηγορία αγοραστών που πάνε να χτυπήσουν οι κατασκευαστές λαμπάτων ενισχυτών.Οι γυναίκες.Κάτι ξέρουν μιας και τις αποφάσεις για το σπίτι συνήθως τις παίρνουν οι γυναίκες.
Γιαυτό σύνθημα : πάρτε λαμπάτους ενισχυτές αλλιώς παντόφλα.
Και μην ξεχνάς το άλλο κεφαλαιώδες στοιχείο,ότι εφόσον ενισχυτικά αυτής της συνομοταξίας θ'ανάγκαζαν τους χρήστες να τα παίζουν σε χαμηλές στάθμες δεν θα ενοχλούσαν και τις συζύγους τους έτσι.Μόνο που θα έπρεπε να ζητήσουν οι πρώτοι από τις δεύτερες να μη λειτουργούν...πιστολάκι για τα μαλλιά από παρακείμενο δωμάτιο,καθότι θα επέφερε κάτι τέτοιο αδιόρθωτη ηχητική παρεμβολή που θα επικάλυπτε την όποια ακροαματική εμπειρία.Άπονη ζωή...:p

Reaction score
3.144
Αφιερωμένο για τον lakiss51 που στα καλά καθούμενα ξύνει...αρχεία του παρελθόντος,ιδού λοιπόν πως εκφράζεται ένας δοκιμαστής για τα Harbeth όταν δεν τεστάρει τα τελευταία:
"...Not quite as warm and woolly as a pair of Harbeths, yet not quite as dynamic as similar offerings from Totem and Paradigm, the Lintons are fantastic all-rounders...."

Και μην ξεχνάς το άλλο κεφαλαιώδες στοιχείο,ότι εφόσον ενισχυτικά αυτής της συνομοταξίας θ'ανάγκαζαν τους χρήστες να τα παίζουν σε χαμηλές στάθμες δεν θα ενοχλούσαν και τις συζύγους τους έτσι.Μόνο που θα έπρεπε να ζητήσουν οι πρώτοι από τις δεύτερες να μη λειτουργούν...πιστολάκι για τα μαλλιά από παρακείμενο δωμάτιο,καθότι θα επέφερε κάτι τέτοιο αδιόρθωτη ηχητική παρεμβολή που θα επικάλυπτε την όποια ακροαματική εμπειρία.Άπονη ζωή...:p
Και να μη βλέπουν τούρκικα σήριαλ με τέρμα τον ήχο ή να μη τσιρίζουν στο τηλέφωνο όταν μιλάνε με τη φίλη τους και θάβουν την οικουμένη.
Γιαυτό βάζεις το βαρύ πυροβολικό,τον φονέα των αυτιών μας,αυτόν τον λαμπάτο ενισχυτή και επικαλύπτει όλους τους θορύβους...παίζει το πιστολάκι να πιάνει περισσότερα db από αυτόν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.006
Με 158€ παίρνεις 2 ενισχυτές από 56 βατ ο καθένας.
Μαζί με το ηχείο.

Τα 20 βατ δε φτάνουν ούτε για το Τουίτερ αυτού του ηχείου των 158€, της jbl, διότι αν έφταναν, θα έβαζε μικρότερο.

Τες πα, πάρτε ενεργά.

Reaction score
645
Να πω εδώ πως δεν αποκλείω τους λαμπάτους και όσο και αν ξέρω πως έχουν θέματα, σκέφτομαι κάποια στιγμή να αγοράσω έναν λαμπάτο τελικό δεύτερο χέρι, να μην δώσω και ένα σκασμό λεφτά και με τουλάχιστον 70 watt, να τον έχω παράλληλα με το κυρίως σύστημα έτσι για την αλητεία/μαγεία να βλέπεις τις λάμπες.
Επίσης για να ψαρώνουν όλοι που θα τον βλέπουν. Δεν ξέρω γιατί αλλά όλοι οι "απ΄εξω" από αυτό το χόμπυ, παθαίνουν κάτι όταν βλέπουν λαμπάτους, Ανεβαίνεις στην εκτίμησή τους.
Βέβαια ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία εργάζομαι και κάτοχος λαμπάτου συστήματος pre + 2 monoblock με λίγο κάτω από 15 watt έκαστος αξίας άνω των 30.000 ευρώ και με "ειδικά ευαίσθητα ηχεία" για ολιγόβατους λαμπάτους των 15.000 ευρώ όταν του πήγα στο σπίτι του τον ταπεινό μου Luxmanάκο και ακούσαμε James και Fatboy Slim γούρλωσε τα μάτια και δεν ξαναμίλησε, μόνο έβριζε χαμηλόφωνα για τα λεφτά που έχει ξοδέψει. Του είπα ότι ίσως σε άλλες μουσικές, χωρίς τέτοιο ρυθμικό μέρος και έκταση θα ήταν πολύ καλύτερο το σύστημα αλλά νομίζω δεν του χρύσωσα το χάπι. Επίσης δεν μου πολυμιλάει από τότε, δεν την βλέπω την προαγωγή που ήλπιζα...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.763
Και να μη βλέπουν τούρκικα σήριαλ με τέρμα τον ήχο ή να μη τσιρίζουν στο τηλέφωνο όταν μιλάνε με τη φίλη τους και θάβουν την οικουμένη.
Να λες πάλι καλά που δεν τους ενδιαφέρει- στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις- να έπιαναν στο στόμα τους και την απόδοση από τα...ηχοσυστήματα φίλων και γνωστών.Να δεις τότε θάψιμο που θα έπεφτε -στο πλαίσιο κοινωνικής ενασχόλησης πάντα,μη θίγονται υπολήψεις- τύφλα να είχε ο...Μελκιάδες Εστράδα με τις τις τρεις ταφές του... :gotcha:
Εξαιρετική ταινία...
Παρεμπιπτόντως...:thumbsup:

Last edited:

alexis

Reaction score
32.571
Όταν υπάρχει απουσία εκπαίδευσης μπορούν να διατίθενται όσα προϊόντα θες, σε οποιαδήποτε τιμή, specs ή κατηγορία. Αν υπήρχε γνώση η μισή αγορά δεν θα υπήρχε καν.
Η ίδια απουσία οδηγεί και στην περαιτέρω κατανάλωση χρόνου, σκέψης και προπάντων χρήματος που είναι και ο μεγάλος σκοπός, για την επίτευξη του στόχου που είναι ο προσωπικός ήχος μέσα από χροιές, υγρασίες και άλλες αηδίες. Η ίδια απουσία προτρέπει τον ενδιαφερόμενο να αλλάξει τα καλώδια του αδύναμου ενισχυτή του για να έχει μπάσα, να "παίξει" με διάφορα μηχανάκια μπας και έρθει η σωστή συνεργασία και άλλα όμορφα παραμύθια.

Last edited:

alexis

Reaction score
32.571
Όπως είχα γράψει και παλαιότερα, έχουμε καταφέρει να ταξιδεύουμε με ασφάλεια πάνω στη Γη με εκατοντάδες χλμ/ώρα, να μεταφέρουμε ασύρματα δεδομένα, να βλέπουμε στην παλάμη μας live τη γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, να φτιάξουμε μηχανήματα με περισσότερες δυνατότητες από εμάς, να επεμβαίνουμε χειρουργικά στο ανθρώπινο σώμα από απόσταση, να βάζουμε ξένα όργανα μέσα στο σώμα (τεχνητά ή από άλλο άνθρωπο), να σχεδιάσουμε και κατασκευασουμε επεξεργαστική δύναμη μεγέθους τετραγωνικού εκατοστού δυνατότητας δισεκατομμυριων πράξεων το δευτερόλεπτο, να πετάμε στον αέρα με 600 τόνους σίδερο, να πάμε σε άλλο πλανήτη και άλλα πολλά, αλλά τα μυστικά του ήχου που τον φτιάξαμε πριν 160 χρόνια ακόμα δεν τα βρήκαμε.

Το μεγαλύτερο αστείο βέβαια είναι ότι έχουμε και reviewers να αμφισβητούν επιστήμονες και πανεπιστημιακούς καθηγητές.

Αν έχει αυτό λογική τότε τη άλλο.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.763
Υπάρχει μολαταύτα μια παρανοϊκή...λογική πίσω από την ύπαρξη τέτοιων κατασκευών...Σ'ένα πεδίο όπου επικρατεί λυσσαλέος ανταγωνισμός με ιδιόμορφο ενίοτε αλλά κατά κανόνα περιορισμένο αγοραστικό κοινό,διάφοροι μικροί κατασκευαστές για να έχουν λόγο και...πιθανότητα ύπαρξης πρέπει να προσφέρουν ηχοχρώματα τύπου... household,δηλαδή ιδιαίτερα και αναγνωριστικά της εκάστοτε μάρκας που πρεσβεύουν.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο,είναι αδύνατον να προσέφεραν συσκευές με κατασκευή που θα έτεινε να επιλύει στο μέγιστο δυνατό βαθμό διάφορα συνήθη ζητήματα κατά τη συνεργασία με άλλες στο πλαίσιο ενός ηχοσυστήματος.Και αυτό επειδή όσες συσκευές προσφέρουν ικανές λύσεις στα συνήθη και θεμελιώδη ζητήματα - τεκμηριωμένες κιόλας στα αντίστοιχα μετρητικά δεδομένα - τείνουν επίσης ν'ακούγονται το ίδιο αναμεταξύ τους,χωρίς να ταυτίζονταν μεν,αλλά με πολλά κοινά χαρακτηριστικά που θα καθιστούσαν άτοπη την προσπάθεια να διακρίνονταν έντονα αναμεταξύ τους και δη με το αζημίωτον.

Συσκευές δε που κάνουν αυτό το τελευταίο - έχοντας κιόλας ανάλογα μετρητικά δεδομένα να το υποστηρίζουν - ανήκουν συνήθως σε πολυεθνικούς κολοσσούς ή επιστήμονες-σχεδιαστές με την ανάλογη έρευνα και ανάπτυξη πίσω από την υλοποίησή τους,οπότε καθίστανται αυτομάτως...ταξικοί εχθροί των ΄΄εξειδικευμένων΄΄ σχεδιαστών-κατασκευαστών.

Ο τρόπος να δημιουργηθεί αγοραστικό κοινό εξαρτώμενο από ιδιαίτερα ακροαματικά χαρακτηριστικά,θα ήταν να προσφέρει δεδομένη υλοποίηση ιδιαίτερα και αναγνωρίσιμα για την ίδια...προβλήματα και περιορισμούς αντί λύσεων.
Καλώς ήλθαν οι ΄΄μπουτίκ΄΄ hiendιές λοιπόν.Όσο πιο ιδιαίτερα τα προβλήματα που προσφέρουν,τόσο το καλύτερο για τη μερίδα αγοραστικού κοινού στην οποία θα στόχευαν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.006
Στα "μαύρα" χρόνια της έλλειψης πληροφορίας, στην προ ίντερνετ εποχή, η ενασχόληση με τον "καλό ήχο" ήταν εντελώς εμπειρική διαδικασία, περιορισμένη στις όποιες δυνατότητες δοκιμών είχε ο καθένας μας στο μαγαζί που ψώνιζε και στο σπίτι του, αλλά και στην ανταλλαγή εμπειριών με άλλους 2-3 βλαμμενους της γειτονιάς του.

Εντάξει, ήταν λογικό να έχω πάρει και γω λαμπατο ενισχυτή. Βέβαια είχα διαλέξει μονομπλοκ ισχύος 100 βατ, και μετρημένα έβγαζε 150, του παραβιντσινι το θηριακι, αν και ψηνομουν για 50 βατ σε α2 με μια 300β να οδηγεί 845...

Όταν όμως η πληροφορία έγινε προσβάσιμη, αυτά τα πήρε σιγά σιγά ο αέρας.

Και σε άμεση σύγκριση με ενα "ψηφιακό" (κλας τ) τριπαθ, δεν είχα ενδοιασμό να παραδεχτώ ότι ο αγαπημένος μου και πανάκριβος λαμπατος έπαιζε συγκριτικά σα χαλασμένο ραδιοφωνάκι...

Είναι απορίας άξιο που συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοια πράγματα, μετά από 2 δεκαετίες ίντερνετ...

Φυσικά δεν έχει βρεθεί όριο στην ανθρώπινη βλακεία, είναι το μεγαλύτερο μέγεθος στο γνωστό σύμπαν...

received_428534421348223.jpeg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.006
.. στα 10-15 αβουγουδου και με ριβιου.
.. μπορει να τα παιζει καλα τα πρωτα μπλουζ αλλα δεν μπορεις να παιζεις μπλουζ με αυτο το μηχανημα, αντιδεοντολογικο.
Σ'αυτα τα λεφτά παίρνεις ένα ζευγάρι Adam s3h με κάτι κιλοβάτ ενισχυτές μέσα, ηχεία 3 δρόμων 4 μεγαφώνων χαμηλών παραμορφώσεων υψηλών δυνατοτητων, με ψηφιακή είσοδο και dsp, και εξαιρετικές κριτικές. Γ@μουν και δέρνουν...

Ή ένα λαμπατο σκατό 20 βατ.

Διάλεξε με σύνεση... :lol: :lol: :lol:

ΥΓ. Κάθε θρεντ με ανάλογα προϊόντα, είναι λογικό να έχει τέτοια κριτική. Μην απορείτε, εν έτει 2020.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.901
Σ'αυτα τα λεφτά παίρνεις ένα ζευγάρι Adam s3h με κάτι κιλοβάτ ενισχυτές μέσα, ηχεία 3 δρόμων 4 μεγαφώνων χαμηλών παραμορφώσεων υψηλών δυνατοτητων, με ψηφιακή είσοδο και dsp, και εξαιρετικές κριτικές. Γ@μουν και δέρνουν...

Ή ένα λαμπατο σκατό 20 βατ.

Διάλεξε με σύνεση... :lol: :lol: :lol:

ΥΓ. Κάθε θρεντ με ανάλογα προϊόντα, είναι λογικό να έχει τέτοια κριτική. Μην μπορείτε, εν έτει 2020.
.. μου πουλας τα μαγκνεπαν ?

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.619
Members
38.473
Νεότερο μέλος