USB κάρτα ήχου

gid

Reaction score
10.352
Ψάχνω μια αξιοπρεπή+οικονομική κάρτα ήχου με σύνδεση USB και έξοδο optical S/PDIF ώστε να ακούω CDs και Spotify μέσω του DAC του ενισχυτή μου. Τρέχω Windows 7 και εν καιρώ Windows 10.

Αν περιλαμβάνει και DAC και έξοδο ακουστικών, ακόμη καλύτερα (και νομίζω οι περισσότερες αυτό κάνουν). Από ανάλυση, νομίζω 48ΚHz θα μου αρκέσουν.

Παρακαλώ τις προτάσεις σας.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.362
Μήπως καλύτερα να έλεγες και ποιον ενισχυτή έχεις;
Ενδεχομένως να αξίζει να πάρεις κάποιο usb dac αντί απλού μετατροπέα usb->spdif

gid

Reaction score
10.352
Γιατί παίζει να έχει ψηφιακή έξοδο ήχου.
Λες να μην το έχω κοιτάξει και να ψάχνω τσάμπα;

Μήπως καλύτερα να έλεγες και ποιον ενισχυτή έχεις;
Ενδεχομένως να αξίζει να πάρεις κάποιο usb dac αντί απλού μετατροπέα usb->spdif
Yamaha με 96/24 DAC, δε θέλω κάτι περισσότερο.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.362
Yamaha με 96/24 DAC, δε θέλω κάτι περισσότερο.

Η δειγματοληψία του dac από μόνη της δεν λέει τίποτα. Να φανταστώ ότι πρόκειται για κάποιον A/V;

gid

Reaction score
10.352
Η δειγματοληψία του dac από μόνη της δεν λέει τίποτα. Να φανταστώ ότι πρόκειται για κάποιον A/V;
Σωστά. Ναι όντως δε λέει τίποτε, αλλά εγώ είμαι περίεργος, πάω με το τι μπορεί να καταλάβει το αυτί μου σε τυφλό τεστ, και όχι με specs... Οπότε αν μου πεις πως ο ενισχυτής μου δεν έχει και το καλύτερο τσιπ, θα σου πως πως πιθανότατα δεν θα μπορέσω και να διακρίνω το καλύτερο τσιπ....

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.362
Δεν είναι τόσο ζήτημα τσιπ (που και αυτό παίζει) όσο υλοποίησης και τελικών σταδίων. Λογικά και κάποιο από τα τόσο δημοφιλή τελευταία ντακ των 100 ευρώ θα σου κάνει διαφορά σε σχέση με τα ντακ ενός a/v (μη γενικεύω στο τελευταίο, υπάρχουν και ακριβοί a/v με καλά ντακ)

Πχ έχω ένα SMSL Sanskrit 10th (με ΑΚ4490 και χωριστή τροφοδοσία όμως, όχι απευθείας από τη usb) και παίζει μια χαρά. Εσύ μπορείς να πάρεις και κάτι που θα έχει και ενισχυτή ακουστικών. Έψαξες στις αγγελίες εδώ στο φόρουμ;

Reaction score
4.587
Όλα είναι θέμα budget, αν σκοπεύεις με 50€ να βρεις κάτι που να κάνεις τη δουλειά σου πάρε κάρτα ήχου. Αν όμως σκοπεύεις να δώσεις πάνω από 100€ πάρε dac και ξέχνα το ενσωματωμένο.

gid

Reaction score
10.352
Δε βρίσκω λόγο να ξεπεράσω τα 50Ε οπότε παρακαλώ ας μείνουμε εντός θέματος.

Reaction score
4.587
Μπαίνεις στο skroutz.gr και ζητάς "usb κάρτα ήχου", περιορίζεις την αναζήτηση μέχρι 50€ et voila.

Η πιο λογική επιλογή μοιάζει να είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/16141126/Behringer-Uca222-Ultra-low-Latency-2-in-2-out.html.

PS δεν είναι η καλύτερη επιλογή για spotify αλλά με λίγα χρήματα κάνεις δουλειά.

gid

Reaction score
10.352
Μπαίνεις στο skroutz.gr και ζητάς "usb κάρτα ήχου", περιορίζεις την αναζήτηση μέχρι 50€ et voila.
Ναι εννοείται φίλε, αυτή και άλλες παρόμοιες αναζητήσεις τις έχω ήδη κάνει, ψάχνω για γνώμη από κάποιο πρόσωπο εδώ, όχι από μηχανή αναζήτησης.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.362

Τέτοιες συσκευές δεν προορίζονται μεν για αυτό που θέλεις, αλλά το κάνουν και με το παραπάνω. Εννοείται για χρησιμοποίηση ως dac και όχι ως spdif interface.

gid

Reaction score
10.352
Εντάξει δεν είναι κι ακριβή... Ειδικά αν μπορώ, ως έξτρα λειτουργικότητα, να της δώσω την έξοδο του (τρέντυ) πικάπ μου και να πάρω έξοδο από την οπτική προς τον ενισχυτή...

wnet

Nearfield
Reaction score
18.574
Αυτό είναι ότι πρέπει

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.584
Νεότερο μέλος