Γνώμες για ηχεία 5.1.4

Reaction score
41
καλησπέρα παιδιά, θέλω να φτιάξω ένα HT 5.1.4 το οποίο θα προορίζεται κυρίως για ταινίες. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το πλεονέκτημα ενός ηχείου τύπου κόρνας και ποια η διαφορά από ένα άλλο ηχείο όπως πχ τα ΚEF 750 ή τα 950. Από ηχεία σκέφτομαι ή τα 280F σε μεταχειρισμένα ή τα 260F. Αν τελικά αποφασίσω τα δεύτερα (260F) είναι καλύτερα να τα συνδυάσω με τα 450c kai 250S ? και αυτό επειδή μάλλον θα μου πείτε ότι οι διαφορές με τη νέα σειρά (6000, 8000) είναι μικρές, οπότε καλύτερα να εξοικονομήσω κάποια χρήματα. Τέλος ο χώρος μου είναι αρκετά μεγάλος, αν θέλετε θα ποστάρω φώτο να μου πείτε μια γνώμη. Βασικά το πρόβλημα είναι ότι δίνεις τόσα χρήματα και στην ουσία σε ταινία δε μπορείς να ακούσεις τι αγοράζεις και να συγκρίνεις.

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.439
Θες να πάρεις ενισχυτή av και ηχεία, σωστά;

Πόσα λεφτά δίνεις συνολικά;

Reaction score
41
Θες να πάρεις ενισχυτή av και ηχεία, σωστά;

Πόσα λεφτά δίνεις συνολικά;
Ιδανικά θα ήθελα μέχρι 1.500-1700 χωρισ το sub και τα Atmos αρχικά για ηχεία και 1000 Ε για τον denon 4500.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.439
Προτείνω 5 τεμάχια από αυτά:

Και εναλλακτική αυτά:

Και αντί για τον ντενον που λες, τον αντίστοιχης τιμής Ναντ, επειδή έχει ντιρακ.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.520
αυτή την πτάνα την κιτρινίλα αν έβγαζαν...θα έμπαινε σε πολλά σαλόνια

Reaction score
41
ρε παιδιά νομίζω αυτά είναι studio monitor, τα οποία είναι flat σε όλο το ακουστικό φάσμα. τέτοια ηχεία έχω ήδη (Alesis M1 Active) ως ηχολήπτης. Εγώ θέλω ηχεία Ηome Theater για ταινίες, όχι για να κάνω μίξη..

Reaction score
1.068
Κακο ειναι να ειναι φλατ; Στην τελικη φτιαχνεις καμπύλη απο τον ενισχυτή.

Αλλα γιατι θεωρεις αρνητικο να παρεις ενεργα σαν αυτα που σου προτάθηκαν;

Reaction score
41
Κακο ειναι να ειναι φλατ; Στην τελικη φτιαχνεις καμπύλη απο τον ενισχυτή.

Αλλα γιατι θεωρεις αρνητικο να παρεις ενεργα σαν αυτα που σου προτάθηκαν;
δε το θεωρώ αρνητικό, περίεργο μου φάνηκε.

Reaction score
6.236
Για home theater εγώ θα πήγαινα μόνο σε klipsch rp σειρά αλλά και τα krk φαίνονται μια χαρά για το χώρο σου. Μην κολλάς στο θέμα ότι είναι flat μιας και δεν θα τα χρησιμοποιήσεις κατευθείαν από ένα απλό dac. Μέσω του avr θα βάλεις target curve και θα ακούγονται εντυπωσιακά σαν ηχεία που είναι σκόπιμα χρωματισμένα από τη μάνα τους για αυτό το λόγο. Λόγω μεγέθους χώρου και απόστασης ακρόασης μάλλον όμως θα προτιμούσα 4 klipsch rp600m και ένα 504c.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
περίεργο μου φάνηκε.
Δεν είναι τίποτα, θα συνηθίσεις.
Εδώ όλοι προτείνουν ενεργά με το ζόρι.

Ρε παιδιά , ήμαρτον πια.
Ρώτησε ο άνθρωπος την γνώμη σας ανάμεσα σε κάποια ηχεία., πρέπει να του λέτε άλλα αντί άλλων με κίτρινα γούφερ και πράσινα άλογα?

Reaction score
41
Για home theater εγώ θα πήγαινα μόνο σε klipsch rp σειρά αλλά και τα krk φαίνονται μια χαρά για το χώρο σου. Μην κολλάς στο θέμα ότι είναι flat μιας και δεν θα τα χρησιμοποιήσεις κατευθείαν από ένα απλό dac. Μέσω του avr θα βάλεις target curve και θα ακούγονται εντυπωσιακά σαν ηχεία που είναι σκόπιμα χρωματισμένα από τη μάνα τους για αυτό το λόγο. Λόγω μεγέθους χώρου και απόστασης ακρόασης μάλλον όμως θα προτιμούσα 4 klipsch rp600m και ένα 504c.
και εγω για klipsch λεω, αλλα γιατι οχι τα 280f,250s kai 450c? ο χώρος είναι μεγαλος

Reaction score
7.890
και εγω για klipsch λεω, αλλα γιατι οχι τα 280f,250s kai 450c? ο χώρος είναι μεγαλος
super, αν μπορείς να πας εκεί πήγαινε με χίλια.

δες την υπογραφή μου. ;)
Post automatically merged:

τα πίσω ηχεία αν είσαι κοντά τους προτίμησε τα 250s αν όχι πήγαινε σε 160m

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.520
ρε παιδιά νομίζω αυτά είναι studio monitor, τα οποία είναι flat σε όλο το ακουστικό φάσμα.
άρα θα γνωρίζεις πολύ καλά ότι το τι μετράει ο κατασκευαστής και το πως θα μετρήσει στον οικιακό χώρο σου το ηχείο δεν έχουν και πολύ σχέση....γιατί έτσι κ αλλιώς θα πέσει ισοστάθμιση από τον AVR...

η επιλογή ενεργών είναι μια καλή λύση και ευκαιρία...να ξεχάσεις το θέμα ενισχυτικών σταδίων 4ever και να καταφύγεις σε av pro αντί για ολοκληρωμένο-με τις όποιες δυσκολίες οδήγησης σε πολυκάναλο...
εκτός και αν έχεις σκοπό να αγοράσεις τελικούς.

γνώμη μου είναι...σε ότι επιλογή και να καταλήξεις να συμμαζέψεις τις αποστάσεις της θέσης ακρόασης το πολύ σε 2.50 και να κοιτάξεις από 8-10 ιντσών+ γούφερ στο ηχείο

Υ.Γ. Έχεις δοκιμάσει ποτέ στο σαλόνι σου να ακούσεις κάποιο ηχείο* ώστε να πάρεις μια γεύση του πως ακούγεται ο χώρος σου?

*δεν αναφέρομαι στα alesis...αυτά είναι μόνο για μισό μέτρο ακρόαση....

Last edited:

Reaction score
41
super, αν μπορείς να πας εκεί πήγαινε με χίλια.

δες την υπογραφή μου. ;)
Post automatically merged:

τα πίσω ηχεία αν είσαι κοντά τους προτίμησε τα 250s αν όχι πήγαινε σε 160m
το είδα :) elektrowelt ? πως θα γινει να μου κοψουν το 19% ? τους εστειλα mail

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads