Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.093
Reaction score
30.667
Ο άκης πετρετζίκης μπορεί να είναι ωραίο παλικάρι, δε λέω, αυτό πουλάει, αλλά από μαγειρική δεν είναι δα και το κελεπούρι.
Όταν βλέπω ότι σε συνταγή για μπακαλιάρο λέει για ζωμό κότας . . . . . . . . . .
Και εκτός αυτού είναι τσαπατσούλης, ανακατεύει τα υλικά του ελάχιστα και δεν γίνονται ομοιογενή, έχουν ακόμη σβώλους μέσα τους.
Τακτοποιεί τα έτοιμα φαγητά στο πιάτο πολύ άτακτα, του πέφτουν κάτω, γλύφει τα δάχτυλά του και πιάνει ξανά τα υλικά.
Και ότι φτιάξει αρχίζει εκείνα τα:
"το καλύτερο που έχετε φάει"
"ωχ παναγία μου",
"μμμμμ πω πω πω τι πράμα έγινε"
και άλλα τέτοια.
Να προσθέσω κι άλλο ένα μείον του αγαπητού άκη πετρετζίκη, που του το έχω επισημάνει, αλλά υποθέτω ότι με γράφει στα πιπέρια του.
Χρησιμοποιεί πολλές ξένες λέξεις και εκφράσεις ανακατεμένες με τα ελληνικά του σε έναν αχταρμά.
"το καλύτερο που δοκιμάσατε έβερ"
"το πόσο θα το ψήσετε ιτς απ του γιου"
"εδώ χρειάζονται και λίγα σκιλς να έχετε"
"για να γίνει πιο κρίσπι η ζύμη μας"
"έτσι οι πατάτες μας γίνονται πιο κάντρυ"
"θα θέλαμε και τα κόμεντς σας για τα τιπς που σας είπα"

Άσε μας ρε άκι.
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
14.360
Reaction score
37.162
Ρε σεις πελατης ειμαι εγω δε χρειαζοταν να φοραω μασκα.. ασε που εγινε για τις αναγκες τις φωτογραφισης, μη βαρατε!
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
82.150
Reaction score
107.615
Προσωπικά μου δίνει την αίσθηση του αρπακόλα και του πρόχειρου.
Το καλοκαίρι του 2004 εργάστηκε ως σεφ στο Myconian Ambassador Relais & Chateux στη Μύκονο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 ως Chef de Partie στο εστιατόριο 8 the Plate στην Αθήνα.

Τον Φεβρουάριο του 2005 εργάστηκε ως Head Chef στο Saint Nicolas Bay στην Κρήτη, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ως Head Chef στην παμπ James Joyce, στην Αθήνα.

Το 2006, μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται ως Chef de Partie στο εστιατόριο Havana στο Μπράιτον, ενώ από το 2008 έως το 2010, εργάστηκε ως Chef de Partie στο ξενοδοχείο The Goring.

Το 2010, ο Πετρετζίκης επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τηλεπαιχνίδι MasterChef και έξι μήνες μετά αναδείχτηκε ως ο πρώτος Έλληνας Master Chef. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στην καθημερινή στήλη μαγειρικής στην εκπομπή Πρωινό mou, η οποία προβαλλόταν μέχρι το 2014.

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου – το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel.
Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab
στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube,
αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία ο μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά.
Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες
ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής:
Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015),
Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-Μέχρι και σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-Μέχρι και σήμερα). Το 2015, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εταιρεία Fresh One Productions,
η οποία επισφραγίστηκε με την ανάρτηση ενός βίντεο με συνταγή του Άκη, στο δίκτυο του Food Tube του Τζέιμι Όλιβερ.
Από τότε, ο Πετρετζίκης είναι ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου.
Από το 2013, ο Πετρετζίκης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Άκης Πετρετζίκης ΜΟΝ ΕΠΕ – μίας εταιρίας η οποία περιλαμβάνει εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων, τηλεοπτικές και ηλεκτρονικές μαγειρικές εκπομπές, χώρους εστίασης και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο πωλούνται οικιακά, κουζινικά και είδη δώρων, σχεδιασμένα από τον ίδιο.

Στις 13 Ιουνίου 2019, ο Άκης Πετρετζίκης κατέρριψε ένα ρεκόρ Γκίνες στην Θεσσαλονίκη, φτιάχνοντας 3.378 μπέργκερ σε 1 ώρα (προηγούμενο ρεκόρ 2220 μπέργκερ - Ισπανία 2016).
Το 2019 δέχτηκε την πρόταση του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC One, για την συμμετοχή στην εκπομπή Ready Steady Cook το 2020.

Βραβεύσεις
ΈτοςΘεσμόςΒραβείο
2019Guinness World RecordsΤα περισσότερα μπέργκερ που έχουν στηθεί σε 1 ώρα, έγινε στην Θεσσαλονίκη με 3.378 μπέργκερ
2018Tasty AwardsΚαλύτερο brunch της Αθήνας, για το brunch του Kitchen Lab
2018Tasty AwardsΚαλύτερο μπέργκερ της Αθήνας, για το burger του Burger AP
2017Social Media Awards GreeceΧρυσό βραβείο για την πιο αποτελεσματική χρήση του Instagram (Best Overall Presence on Instagram)
2017Social Media Awards GreeceΠλατινένιο βραβείο για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία στο Instagram
2017Social Media Awards GreeceΧρυσό βραβείο για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία στο Facebook (Best Overall Presence on Facebook)
2017Social Media Awards GreeceΧρυσό βραβείο για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία στο YouTube (Best Overall Presence on YouTube)
2017Social Media Awards GreeceΑργυρό βραβείο για την καλύτερη αξιοποίηση των Social Media για ενέργειες Marketing που σχετίζονται με την επικαιρότητα και με τρέχοντα γεγονότα (Best Real-Time Marketing)
2017Social Media Awards GreeceΧάλκινο βραβείο για την ομάδα του Άκη Πετρετζίκη, για τη συνολική δουλειά στα Social Media, με βάση τη δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα (In-house Client Social Media Team)
2016Dime AwardsBest Vertical Thematic Site/Cooking
2016Dime AwardsBest Use of YouTube
2016Ermis AwardsErmis Design "The Crumbsies"
2016Red Dot AwardThe Crumbsies gift packaging
2015Public Publishing House Greece1st Prize Audience Award
 



Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
14.360
Reaction score
37.162
σας χαιρετώ,
εάν δεν χαλώ το νήμα, έχετε κάποιο σχόλιο για τον τσαλαπετεινό του Χατζηγεωργίου ;
Φυσικα και δε μας το χαλατε, χαρα μας!

μας αρεσε αρκετα, αρωματικο, φρουτωδες θα ελεγα και αρκετα απαλο.
αν κ δυνατουτσικο.
Δεν θα λεγα πως ταιριαξε ιδιαιτερα με τα εντονα κοκκινα φιλετα, αλλα ηθελε λευκο η παρεα και χτυπησαμε δυο.
Για την τιμη του το ξαναπινα ανετα, αν ηταν 5 ευρω η παραπανω ακριβοτερο ισως προτιμουσα κατι αλλο!
 






Μηνύματα
21.323
Reaction score
17.425
Ότι βγάζει ο κήπος ρατατουι και ότι περίσσεψε από μπανανες (4-5 ) Banana bread με chocolate ChuNks - κομματακια σοκολάτας και Paranüsse — βραζιλιάνικα φιστίκια - Brazil nuts.Τα πεκαν - Pecan nuts είναι για διακόσμηση .( Το όνομα "pecan" προέρχεται από μια λέξη στη γλώσσα των αυτοχθόνων Ινδιάνων Αλγκόνκιν που σημαίνει "καρύδι που χρειάζεται μια πέτρα να σπάσει".)



Η φωτό είναι καθώς βράζουν τα λαχανικά.
2FB21F60-A5CC-439F-B4A1-516C3325D163.jpeg

F74D9890-7A55-47DF-8526-DE77887B42A3.jpeg
 









Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Μηνύματα
3.032.288
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis
Top