- Reaction score
- 5.360
Οι περιοχές στην Ελλάδα που λέγονται "Καλαμάκι",
Τι σκεφτόταν αυτός που τις ονόμασε έτσι;
Τι σκεφτόταν αυτός που τις ονόμασε έτσι;

Τώρα σωθήκαμε...... Είναι καλαματιανιά.... Μόνο από γουρνοπουλες ξέρει....Εσύ ειδικά να ρωτήσεις την ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ .
Αυτό πάλι δεν στέκει.....Σουβλάκι Πίτα Καλαμάκι
Σουβλάκι Πίτα Γύρος...
Όχι μόλις γύρισα απ' έξω, είχαμε πάει για σουβλάκια!!!Αυτό πάλι δεν στέκει.....
.
.
.
Και σεις για κατουρημα ξυπνήσατε;
Όταν ξαναέρθεις από δω, θα σε πάω να φάμε σουβλάκι με γύρο.Το ξεσκίσατε.
ΚΑΛΑΜΑΚΙ λέγεται είτε σας αρέσει είτε όχι .
Αηντε από κει χάμου . Χαμούρες σαλλονικιές.
Ετσι γουστάρουμε να το λέμε.
Εχετε καν'ά θ'εμα?
Επίσης έχουμε και περιοχή Καλαμάκι .
Τραβάτε κανά ζόρι?
Εχουμε από όλα εδω στην Αθήνα. Τι ακριβώς σας χαλάει ?
Το να μπαίνουν πατάτες μέσα στο τυλιχτο ήταν μια μόδα που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και καθιερώθηκε. Εγώ, σαν παιδί τουλάχιστον, θυμάμαι πως το "απ 'όλα" σήμαινε ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι, μαϊντανό, αλάτι, πάπρικα. Και έτσι το τρώω και τώρα. Οι πατάτες δίπλα, στο πιάτο, δεν έχουν δουλειά μέσα στην πίτα. Δεν ξέρω αν σε άλλα μέρη της Ελλάδας οι πατάτες ήταν ανέκαθεν αυτονόητες, αλλά για όσους πλησιάζουμε ή έχουμε καβατζωσει τα 50 και έχουμε παιδικές αναμνήσεις από σουβλατζιδικα στην Αθήνα, δεν ήταν. Τώρα βέβαια, αναγκάζομαι να λέω "απ'όλα εκτός από πατάτες" γιατί έχουν γίνει στανταρακι...Εδώ δε μπορούμε να συνεννοηθούμε τι σημαίνει το "όλα"... στο "σουβλάκι" θα βγάλουμε άκρη;
Την πρώτη φορά που βρέθηκα Αθήνα (προ αμνημονεύτων ετών), πήγα σε γυράδικο και ζήτησα "ένα γύρο χοιρινό με όλα"... Αφού μου τον έδωσε ο μάστορας, ρωτάω "πατάτες γιατί δεν έβαλες;"... και μου απαντάει "έπρεπε να πεις με όλα και πατάτες" !!!!!
Έτσι... έτσι...Το να μπαίνουν πατάτες μέσα στο τυλιχτο ήταν μια μόδα που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και καθιερώθηκε. Εγώ, σαν παιδί τουλάχιστον, θυμάμαι πως το "απ 'όλα" σήμαινε ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι, μαϊντανό, αλάτι, πάπρικα. Και έτσι το τρώω και τώρα. Οι πατάτες δίπλα, στο πιάτο, δεν έχουν δουλειά μέσα στην πίτα. Δεν ξέρω αν σε άλλα μέρη της Ελλάδας οι πατάτες ήταν ανέκαθεν αυτονόητες, αλλά για όσους πλησιάζουμε ή έχουμε καβατζωσει τα 50 και έχουμε παιδικές αναμνήσεις από σουβλατζιδικα στην Αθήνα, δεν ήταν. Τώρα βέβαια, αναγκάζομαι να λέω "απ'όλα εκτός από πατάτες" γιατί έχουν γίνει στανταρακι...
ΠΑΣΟΚΑΡΑ ρε!Το να μπαίνουν πατάτες μέσα στο τυλιχτο ήταν μια μόδα που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και καθιερώθηκε