Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
5.360
Οι περιοχές στην Ελλάδα που λέγονται "Καλαμάκι",
Τι σκεφτόταν αυτός που τις ονόμασε έτσι; :whistling:

Reaction score
29.527
Το ξεσκίσατε.
ΚΑΛΑΜΑΚΙ λέγεται είτε σας αρέσει είτε όχι .
Αηντε από κει χάμου . Χαμούρες σαλλονικιές.
Ετσι γουστάρουμε να το λέμε.
Εχετε καν'ά θ'εμα?
Επίσης έχουμε και περιοχή Καλαμάκι .
Τραβάτε κανά ζόρι?
Εχουμε από όλα εδω στην Αθήνα. Τι ακριβώς σας χαλάει ?

Reaction score
29.527
Ρε αει απο δω . Εσείς που λέτε το κοντοσούβλι σουβλα .

Ζήτησα κοντοσούβλι στο καστράκι και μου έλεγαν παπαριές.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.379
Εδώ δε μπορούμε να συνεννοηθούμε τι σημαίνει το "όλα"... στο "σουβλάκι" θα βγάλουμε άκρη; :p

Την πρώτη φορά που βρέθηκα Αθήνα (προ αμνημονεύτων ετών), πήγα σε γυράδικο και ζήτησα "ένα γύρο χοιρινό με όλα"... Αφού μου τον έδωσε ο μάστορας, ρωτάω "πατάτες γιατί δεν έβαλες;"... και μου απαντάει "έπρεπε να πεις με όλα και πατάτες" !!!!!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.659
Το ξεσκίσατε.
ΚΑΛΑΜΑΚΙ λέγεται είτε σας αρέσει είτε όχι .
Αηντε από κει χάμου . Χαμούρες σαλλονικιές.
Ετσι γουστάρουμε να το λέμε.
Εχετε καν'ά θ'εμα?
Επίσης έχουμε και περιοχή Καλαμάκι .
Τραβάτε κανά ζόρι?
Εχουμε από όλα εδω στην Αθήνα. Τι ακριβώς σας χαλάει ?
Όταν ξαναέρθεις από δω, θα σε πάω να φάμε σουβλάκι με γύρο.
ΟΚ;
Όχι κοντοσούβλι όπως την τελευταία φορά. :)

Reaction score
30.455
Εδώ δε μπορούμε να συνεννοηθούμε τι σημαίνει το "όλα"... στο "σουβλάκι" θα βγάλουμε άκρη; :p

Την πρώτη φορά που βρέθηκα Αθήνα (προ αμνημονεύτων ετών), πήγα σε γυράδικο και ζήτησα "ένα γύρο χοιρινό με όλα"... Αφού μου τον έδωσε ο μάστορας, ρωτάω "πατάτες γιατί δεν έβαλες;"... και μου απαντάει "έπρεπε να πεις με όλα και πατάτες" !!!!!
Το να μπαίνουν πατάτες μέσα στο τυλιχτο ήταν μια μόδα που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και καθιερώθηκε. Εγώ, σαν παιδί τουλάχιστον, θυμάμαι πως το "απ 'όλα" σήμαινε ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι, μαϊντανό, αλάτι, πάπρικα. Και έτσι το τρώω και τώρα. Οι πατάτες δίπλα, στο πιάτο, δεν έχουν δουλειά μέσα στην πίτα. Δεν ξέρω αν σε άλλα μέρη της Ελλάδας οι πατάτες ήταν ανέκαθεν αυτονόητες, αλλά για όσους πλησιάζουμε ή έχουμε καβατζωσει τα 50 και έχουμε παιδικές αναμνήσεις από σουβλατζιδικα στην Αθήνα, δεν ήταν. Τώρα βέβαια, αναγκάζομαι να λέω "απ'όλα εκτός από πατάτες" γιατί έχουν γίνει στανταρακι...

Reaction score
4.149
Το να μπαίνουν πατάτες μέσα στο τυλιχτο ήταν μια μόδα που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και καθιερώθηκε. Εγώ, σαν παιδί τουλάχιστον, θυμάμαι πως το "απ 'όλα" σήμαινε ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι, μαϊντανό, αλάτι, πάπρικα. Και έτσι το τρώω και τώρα. Οι πατάτες δίπλα, στο πιάτο, δεν έχουν δουλειά μέσα στην πίτα. Δεν ξέρω αν σε άλλα μέρη της Ελλάδας οι πατάτες ήταν ανέκαθεν αυτονόητες, αλλά για όσους πλησιάζουμε ή έχουμε καβατζωσει τα 50 και έχουμε παιδικές αναμνήσεις από σουβλατζιδικα στην Αθήνα, δεν ήταν. Τώρα βέβαια, αναγκάζομαι να λέω "απ'όλα εκτός από πατάτες" γιατί έχουν γίνει στανταρακι...
Έτσι... έτσι...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.437
Καλαμάκι αυτο που πίνουμε τον φραπέ
Καλαμάκι το σουβλακι
Καλαμάκι η περιοχή

Συνεχίστε έτσι στην Αθήνα, σε 200-300 χρόνια θα μιλάτε με λεξιλόγιο πεντε-έξι λέξεων και όλα τα υπόλοιπα θα λέγονται καλαμάκι

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss