Επιλογή συστήματος!

Reaction score
1.600
Σιγουρα είναι ένα ακριβό σπόρ. Αλλά εγώ πχ που δεν έχω την ακοή που μπορεί να έχεις εσύ, μπορεί με το να αγοράζω δυο καινούργιους δίσκους το μήνα και να τους παίζω σε ενα πικάπ των 200ε με σύστημα των 400 να με ικανοποιεί και να βρίσκω το νόημα της ζωής. Αφού δώ οτι με τρελαίνει να πουλήσω το ενα να δώσω τα τριπλάσια λεφτά για να πάρω κάτι καλύτερο. Δεν μπορώ να καταλάβω να σου πώ την αλήθεια γιατί είναι κατακριτέο κάποιος να θέλει να ακούει μουσική με "ημίμετρα".

Φιλίκά
Προχώρα και κάνε το κέφι σου. Κι εγώ σχεδόν αποκλειστικά βινύλιο ακούω. Νομίζω η πιο ασφαλής επιλογή με δεδομένο το τι διαθέτεις ήδη είναι ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία με τουλάχιστον 6,5άρι midwoofer. Αυτό που θα ακούσεις δεν θα έχει σχέση με τα spektor και έναν οποιονδήποτε ενισχυτή αυτής της κατηγορίας. Το audiotechnica επίσης είναι τιμιότατο για τα χρήματα που ζητάει. Ξεκίνα από τα ηχεία όμως.

Reaction score
76
Σαν διαδικασία, ιεροτελεστία, προφανώς και θα βρίσκεις το νόημα της ζωής. Έντιμο όμως είναι να γίνεται σαφές ότι μια τέτοια επιλογή χάνει κατά πολύ ως προς το value for money σε σχέση με ενα αντίστοιχης αξίας σύστημα που βασίζεται σε ψηφιακή πηγή (ειδικά αν υπολογίσει κανείς το κόστος απόκτησης του υλικού όπου ένας δίσκος ισούται με τη μηνιαία συνδρομή του tidal σε μάστερ ποιότητα).
Το θέμα είναι πως όταν κάποιος σου λέει οτι θέλει να ασχοληθεί με το βινύλιο για τον Α Β λόγο τι νόημα έχει να του λες " ασε το βινυλιο δεν ειναι για εσενα κοιτα κάτι άλλο, δεν εχεις λεφτά" μου φέρνει λίγο σαν το να θέλει ο άλλος να έχει αυτοκίνητο να πηγαίνει στο χωρίο του και επειδή δεν είναι R8 να του λές "δεν ειναι για σενα το αμάξι,μην αγοράσεις πάρε κτελ"

Reaction score
12.543
Προχώρα και κάνε το κέφι σου. Κι εγώ σχεδόν αποκλειστικά βινύλιο ακούω. Νομίζω η πιο ασφαλής επιλογή με δεδομένο το τι διαθέτεις ήδη είναι ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία με τουλάχιστον 6,5άρι midwoofer. Αυτό που θα ακούσεις δεν θα έχει σχέση με τα spektor και έναν οποιονδήποτε ενισχυτή αυτής της κατηγορίας. Το audiotechnica επίσης είναι τιμιότατο για τα χρήματα που ζητάει. Ξεκίνα από τα ηχεία όμως.
Δεν θα χρειαστεί και προενισχυτη όμως? Πως θα οδηγήσει τα ενεργά?

Reaction score
1.600
Δεν θα χρειαστεί και προενισχυτη όμως? Πως θα οδηγήσει τα ενεργά?
Σωστό. Το audiotechnica που τον ενδιαφέρει (και πλέον τα περισσότερα πικάπ σε αυτή την κατηγορία) διαθέτει ενσωματωμένο phono, άρα μόνο ο απομακρυσμένος έλεγχος του volume μένει, όπου μπορεί να πάει σε μία οικονομική λύση με PGA2310 ή 2311.

Reaction score
28
Σαν διαδικασία, ιεροτελεστία, προφανώς και θα βρίσκεις το νόημα της ζωής. Έντιμο όμως είναι να γίνεται σαφές ότι μια τέτοια επιλογή χάνει κατά πολύ ως προς το value for money σε σχέση με ενα αντίστοιχης αξίας σύστημα που βασίζεται σε ψηφιακή πηγή (ειδικά αν υπολογίσει κανείς το κόστος απόκτησης του υλικού όπου ένας δίσκος ισούται με τη μηνιαία συνδρομή του tidal σε μάστερ ποιότητα).

Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε high end σύστημα. Σχολίασα το τι μπορεί να πάρει κάποιος στα ίδια χρήματα και κατά πόσο καλύτερα θα άκουγε τη μουσικούλα του. Αν όμως θέλεις να ακούσεις την όποια μαγεία του βινυλίου, τον περιβόητο αναλογικό ήχο, θα πρέπει να τα σκάσεις.

Άντε πάλι τα ίδια, διαβάζεις τι θέλει να αγοράσει ο φίλος;

Reaction score
12.543
Το θέμα είναι πως όταν κάποιος σου λέει οτι θέλει να ασχοληθεί με το βινύλιο για τον Α Β λόγο τι νόημα έχει να του λες " ασε το βινυλιο δεν ειναι για εσενα κοιτα κάτι άλλο, δεν εχεις λεφτά" μου φέρνει λίγο σαν το να θέλει ο άλλος να έχει αυτοκίνητο να πηγαίνει στο χωρίο του και επειδή δεν είναι R8 να του λές "δεν ειναι για σενα το αμάξι,μην αγοράσεις πάρε κτελ"
Καμία σχέση. Δεν σου είπα ότι δεν έχεις λεφτά, είπα ότι από πλευράς απόδοσης το εγχείρημα δεν αξίζει τα λεφτά. Εσύ έχεις το χρήμα, εσύ έχεις το βίτσιο του βινυλίου, δικαιωμα σου να κάνεις αυτό που αγαπάς.
Θα παρατήρησες ίσως ότι δεν σχολίασα μέχρι που έγινε αναφορά στο νήμα της κοπέλας.
Άντε πάλι τα ίδια, διαβάζεις τι θέλει να αγοράσει ο φίλος;
Φυσικά. Εσύ διαβάζεις αυτά που γράφω?

Reaction score
30.455
Το θέμα είναι πως όταν
Το θέμα ειναι όταν κάποιος ζητάει, ως λιγότερο έμπειρος, συμβουλές σε ένα σάιτ, να είναι διατεθειμένος να ακούσει (όχι απαραίτητα να δεχθεί, αλλά τουλάχιστον να ακούσει), όποια συμβουλή του δοθεί καλοπροαιρετα και να μην έχει την "απαίτηση" να ακούει μόνο πράγματα που έχει ήδη προαποφασισει.

Reaction score
7.038

Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε high end σύστημα. Σχολίασα το τι μπορεί να πάρει κάποιος στα ίδια χρήματα και κατά πόσο καλύτερα θα άκουγε τη μουσικούλα του. Αν όμως θέλεις να ακούσεις την όποια μαγεία του βινυλίου, τον περιβόητο αναλογικό ήχο, θα πρέπει να τα σκάσεις.
Μια χαρά θα ακούσει ο άνθρωπος. Νισάφι πια!!
Αφήστε μας να ακούμε κάνα δισκάκι όταν μας έρχεται η τρέλα :p

Reaction score
31.978
Ακριβώς τον ίδιο ενισχυτή και τα ίδια ηχεία Yamaha και Dali πριν 15 μέρες αγοράστηκαν από τον αδερφό μου και παρόλο που άκουγε στα 2μέτρα δεν έμεινε ευχαριστημένος ιδιαίτερα από τον ενισχυτή μιας και μέχρι το 50- 60 της έντασης στο καντράν του τα ηχεία ψιθύριζαν .Την επόμενη μέρα τον πήγε πίσω και αγόρασε τον Yamaha 301 και ησύχασε.

Reaction score
12.543
Μια χαρά θα ακούσει ο άνθρωπος. Νισάφι πια!!
Αφήστε μας να ακούμε κάνα δισκάκι όταν μας έρχεται η τρέλα :p
Αφού αυτό κάνει κέφι, μια χαρά θα απολαύσει . Επειδή όμως έγινε αναφορά σε σχόλια άλλου νήματος που είχα κάνει κι εγώ, να ξέρουμε τι λέμε. Και μη ξεχνάμε ότι η κοπέλα ζητούσε και ποιότητα ήχου, ε?

Reaction score
76
Καμία σχέση. Δεν σου είπα ότι δεν έχεις λεφτά, είπα ότι από πλευράς απόδοσης το εγχείρημα δεν αξίζει τα λεφτά. Εσύ έχεις το χρήμα, εσύ έχεις το βίτσιο του βινυλίου, δικαιωμα σου να κάνεις αυτό που αγαπάς.
Θα παρατήρησες ίσως ότι δεν σχολίασα μέχρι που έγινε αναφορά στο νήμα της κοπέλας.
Για την ιστορία, δεν είχα κρατήσει ονόματα ποιοί απαντάγανε στο νήμα. ηθελα να δείξω οτι παρά τα όσα διάβασα για την χαμηλότερη 'ποιότητα' που θα λάβει κάποιος αν δώσει 600 και οχι 3Κ οτι συνεχίζω να θέλω να ασχοληθώ, αλλά ψάχνω στα λεφτά μου τί αξίζει περισσότερο.

Και εγώ πήγα σε θείο, που βρήκε 50-60 βινύλια και αγόρασε ενα κροσλευ για να τα ακούει στα ενσωματωμένα ηχεία που είχε. Γέλαγα για λίγο μέσα μου γιατι προφανως είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους να ακόυς μουσική, αλλά εκείνος είχε ενα χαμόγελο και ήταν τοσο ευχαριστημένος που αρκούσε αυτό.

ζητάει, ως λιγότερο έμπειρος, συμβουλές σε ένα σάιτ, να είναι διατεθειμένος να ακούσει (όχι απαραίτητα να δεχθεί, αλλά τουλάχιστον να ακούσει)
Εχω διαβάσει τις απόψεις αρκετών για το πότε αξίζει κανείς να χαλάσει λεφτά για να ακούει βινύλια ή όχι. Τα εχω διαβάσει, διαφωνώ και αυτό ξεκαθαρίζω από την αρχή. Οτι δεν θελω να γινει το ποστ μου σαν το ποστ της Νικολέτας που ξεκάθαρα η τύπισα ζητούσε τρία πράγματα συγκεκριμένα. Αλλά ναι δεν είπα οτι δεν δέχομαι απόψεις. Το χρόνο κάποιων δεν θέλω να σπαταλήσω, αφού προφανώς χρόνια ακούω μουσική από cd/pc/ σποτιφαι κλπ.

Reaction score
7.038
Αφού αυτό κάνει κέφι, μια χαρά θα απολαύσει . Επειδή όμως έγινε αναφορά σε σχόλια άλλου νήματος που είχα κάνει κι εγώ, να ξέρουμε τι λέμε. Και μη ξεχνάμε ότι η κοπέλα ζητούσε και ποιότητα ήχου, ε?
Νίκο σε αυτά τα κόστη πάνω κάτω η ποιότητα είναι ίδια και σε ψηφιακό και σε αναλογικό. Δηλαδή βγάλε έξω την πηγή με μία κεφαλή και ένα φόνο πχ σούμα 500 ευρώ με προσεγμένες επιλογές ταιριάσματος θα ακούει άψογα πάντα σε αναλογία με τα χρήματα που δαπάνησε. Η διαφορά προς τα πάνω ενός ντακ στα ίδια χρήματα με ένα πισι για πηγή ( εάν υπάρχει ) θα είναι τρίχες κατσαρές.
Το βινύλιο σου δίνει και άλλες χαρές που δεν πληρώνονται.
Απλά δεν είναι για κάθε μέρα και για όλες τις ώρες!! :)

Reaction score
30.455
Εχω διαβάσει τις απόψεις αρκετών για το πότε αξίζει κανείς να χαλάσει λεφτά για να ακούει βινύλια ή όχι. Τα εχω διαβάσει, διαφωνώ και αυτό ξεκαθαρίζω από την αρχή. Οτι δεν θελω να γινει το ποστ μου σαν το ποστ της Νικολέτας που ξεκάθαρα η τύπισα ζητούσε τρία πράγματα συγκεκριμένα. Αλλά ναι δεν είπα οτι δεν δέχομαι απόψεις. Το χρόνο κάποιων δεν θέλω να σπαταλήσω, αφού προφανώς χρόνια ακούω μουσική από cd/pc/ σποτιφαι κλπ.
Εγώ πάντως δε μένω στο θέμα του χαμηλού μπάτζετ. Ευτυχώς στην αγορά των μεταχειρισμένων πικάπ παρουσιάζονται συχνά ευκαιρίες να αποκτήσει κάνεις αξιοπρεπή και λειτουργικότατα μηχανάκια με λίγα λεφτά. Η ένστασή μου έχει να κάνει ξεκάθαρα με το αν υπάρχει ήδη μια συλλογή δίσκων ή όχι. Πραγματικά δε βρίσκω καμία λογική στο να ασχοληθεί κάποιος με ένα τεχνολογικά παρωχημένο μέσο, αν δεν είναι ήδη κάτοχος κάποιων εκατοντάδων δίσκων.
Από την άλλη, κάποιος αποφασίζει να ξεκινήσει συλλογή δίσκων από το μηδέν, άλλος νομισμάτων και άλλος γραματοσημων. Περί ορεξεως κολοκυθόπιτα.
Τέλος πάντων, ειλικρινά σου εύχομαι καλή επιτυχία στην αναζήτηση!

Reaction score
1.600
Εγώ πάντως δε μένω στο θέμα του χαμηλού μπάτζετ. Ευτυχώς στην αγορά των μεταχειρισμένων πικάπ παρουσιάζονται συχνά ευκαιρίες να αποκτήσει κάνεις αξιοπρεπή και λειτουργικότατα μηχανάκια με λίγα λεφτά. Η ένστασή μου έχει να κάνει ξεκάθαρα με το αν υπάρχει ήδη μια συλλογή δίσκων ή όχι. Πραγματικά δε βρίσκω καμία λογική στο να ασχοληθεί κάποιος με ένα τεχνολογικά παρωχημένο μέσο, αν δεν είναι ήδη κάτοχος κάποιων εκατοντάδων δίσκων.
Από την άλλη, κάποιος αποφασίζει να ξεκινήσει συλλογή δίσκων από το μηδέν, άλλος νομισμάτων και άλλος γραματοσημων. Περί ορεξεως κολοκυθόπιτα.
Παίδες, ας χαλαρώσουμε λίγο, δεν θα αγοράσει οικόπεδο ο άνθρωπος ούτε είπε ότι θα αγοράσει μπέντλεϊ ή ότι σκέφτεται να αρχίσει τα ναρκωτικά. Δισκάκια θέλει να αγοράζει για να κάνει το κέφι του, με ένα χαμηλό μπάτζετ. Μην τρελαθούμε κιόλας, άλλωστε έχει ήδη πηγή για streaming, άρα θέλει να δοκιμάσει και κάτι άλλο. Και το πολύ πολύ, αν δει ότι δεν του κάνει το χόμπι, το παρατάει, δεν θα τα παντρευτεί. Από μένα είναι ναι 8-)

Reaction score
52
Φίλε georgps21 πρόσφατα πήρα τα Dali Spector που σκέφτεσαι. Έχουν πολύ καλο ήχο και είναι αρκετά ποιοτικά ηχεία. Περίμενα ότι θα ήταν λίγο περισσότερο γεμάτα στις χαμηλές αλλά με 5“ στα 3 μέτρα δύσκολο. Νομίζω στα χρήματα που διαθέτεις πάνω κάτω έχεις κάνει καλές επιλογές. Προχώρα στην αγορά τους και κάνε το γούστο σου!

Reaction score
149
Φίλε μου για να απολαύσεις τη μουσική δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία, ούτε να πάρεις δάνειο.
Στη σημερινή εποχή μπορείς να φτιάξεις ένα ωραίο συστηματάκι με σχετικά λίγα χρήματα, και στο μέλλον ανάλογα με την οικονομική σου δυνατότητα και τις προτεραιότητες σου προχωράς σε σταδιακή ή ολική αναβάθμιση
Αφού πήρες την απόφαση να ασχοληθείς σοβαρά με την ακρόαση και την αγορά δίσκων, έχεις καταλάβει εκ των προτέρων ότι με την πάροδο του χρόνου θα δώσεις και χρήμα και χρόνο και "ιδρώτα".
Τώρα στο προκείμενο, πικαπ έχεις. Και τα 2 είναι αξιοπρεπέστατα πικαπ για να ξεκινήσεις. Θα σου πρότεινα να δώσεις βάση στο CEC για το οποίο παρήγγειλες την ΑΤ3600L . Ίσως βιάστηκες, καλύτερα θα ήταν με κάτι παραπάνω να έπαιρνες τη ATVM95E.
Ενισχυτή, θα μπορούσες να κρατήσεις αυτόν που έχεις προς το παρόν και να διοχέτευες όλο το ποσό σε ηχεία και phono stage. Θα άκουγες σημαντική διαφορά. Από την άλλη τα ηχεία θα πρέπει να ταιριάζουν με τον ενισχυτή όταν θα έρθει η ώρα της αλλαγής του.
Τα ηχεία πρέπει να τα ακούσεις πριν τα αγοράσεις. Μη στέκεσαι στα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως παρουσιάζονται στα χαρτιά. Πρέπει να τα ακούσεις με την αγαπημένη σου μουσική για να καταλάβεις αν σου κάνουν. Στις συγκρίσεις που θα κάνεις θα αποφασίσεις αν αξίζει να δαπανήσεις και κάτι παραπάνω απο τον αρχικό σου προϋπολογισμό.

Reaction score
76
Ακριβώς τον ίδιο ενισχυτή και τα ίδια ηχεία Yamaha και Dali πριν 15 μέρες αγοράστηκαν από τον αδερφό μου και παρόλο που άκουγε στα 2μέτρα δεν έμεινε ευχαριστημένος ιδιαίτερα από τον ενισχυτή μιας και μέχρι το 50- 60 της έντασης στο καντράν του τα ηχεία ψιθύριζαν .Την επόμενη μέρα τον πήγε πίσω και αγόρασε τον Yamaha 301 και ησύχασε.
Σε τί χώρο, με τί βελώνα/πικάπ και τί μουσική ακουγε?

Δεν ανοίγω το θέμα της ποιότητας της μουσικής γιατί δεν έχω αυταπάτες σχετικά με το βινύλιο σε σχέση με ψηφιακά λοσλες αρχεια. Αλλά είναι η ιεροτελεστία, η μυρωδειά, το ψάξιμο, ή έρευνα για τις δεκαετίες όταν δεν υπήρχα και τα πράγματα που μαθαίνω για αυτές, αλλά και ο ιδιαίτερος ήχος. Ολα αυτα με τραβάνε.

Αν δεις κάποια καλή προσγορά σε μεταχειρισμένο, στείλε μου αν δεν σου κάνει κόπος. :)

Ακύρωσε την παραγγελία και πάρε κεφαλή με ελλειπτική βελόνα. Σε ποιο πικάπ θα τοποθετηθεί;
Την παρείγγειλα από κίνα για 9μιση ευρώ οπότε δεν χάνω και πολλά. Εχει φτάσει Ελλάδα ουτως ή αλλως. Θα μπεί στο ταπεινό μου C.E.C st510
Φίλε georgps21 πρόσφατα πήρα τα Dali Spector που σκέφτεσαι. Έχουν πολύ καλο ήχο και είναι αρκετά ποιοτικά ηχεία. Περίμενα ότι θα ήταν λίγο περισσότερο γεμάτα στις χαμηλές αλλά με 5“ στα 3 μέτρα δύσκολο. Νομίζω στα χρήματα που διαθέτεις πάνω κάτω έχεις κάνει καλές επιλογές. Προχώρα στην αγορά τους και κάνε το γούστο σου!
Χμ, η σκέψη μου ήταν οτι να ξεκινούσα με κάποιο απο αυτά , και οι χαμηλές δεν με κάλυπταν να πήγαινα σε ενα woofer. Αραγε για να πάω ενα κλικ πάνω σε κάτι καλύτερο από αυτα πού θα έπρεπε να κινηθώ

Φίλε μου για να απολαύσεις τη μουσική δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία, ούτε να πάρεις δάνειο.
Στη σημερινή εποχή μπορείς να φτιάξεις ένα ωραίο συστηματάκι με σχετικά λίγα χρήματα, και στο μέλλον ανάλογα με την οικονομική σου δυνατότητα και τις προτεραιότητες σου προχωράς σε σταδιακή ή ολική αναβάθμιση
Αφού πήρες την απόφαση να ασχοληθείς σοβαρά με την ακρόαση και την αγορά δίσκων, έχεις καταλάβει εκ των προτέρων ότι με την πάροδο του χρόνου θα δώσεις και χρήμα και χρόνο και "ιδρώτα".
Τώρα στο προκείμενο, πικαπ έχεις. Και τα 2 είναι αξιοπρεπέστατα πικαπ για να ξεκινήσεις. Θα σου πρότεινα να δώσεις βάση στο CEC για το οποίο παρήγγειλες την ΑΤ3600L . Ίσως βιάστηκες, καλύτερα θα ήταν με κάτι παραπάνω να έπαιρνες τη ATVM95E.
Ενισχυτή, θα μπορούσες να κρατήσεις αυτόν που έχεις προς το παρόν και να διοχέτευες όλο το ποσό σε ηχεία και phono stage. Θα άκουγες σημαντική διαφορά. Από την άλλη τα ηχεία θα πρέπει να ταιριάζουν με τον ενισχυτή όταν θα έρθει η ώρα της αλλαγής του.
Τα ηχεία πρέπει να τα ακούσεις πριν τα αγοράσεις. Μην στέκεσαι στα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως παρουσιάζονται στα χαρτιά. Πρέπει να τα ακούσεις με την αγαπημένη σου μουσική για να καταλάβεις αν σου κάνουν. Στις συγκρίσεις που θα κάνεις θα αποφασίσεις αν αξίζει να δαπανήσεις και κάτι παραπάνω απο τον αρχικό σου προϋπολογισμό.
Ευχαριστώ για το μήνυμα
To είχα αρχικά στις σκέψεις μου το να αλλάξω απλά τα ηχεία σε κάτι καλύτερο και να τα οδηγώ με τον ενισχυτή μου, αλλά νομίζω ειναι αρκετά αδύνατος.
Αρα phono stage > από καλύτερο πικάπ ?

Last edited:

Reaction score
149
Με τι ηχεία παίζει τώρα;
'Ενα καλύτερο πικαπ σε ποιότητα και υλικά κατασκευής θα δίνει πάντα καλύτερο ήχο.
Το phono stage είναι θεμελιώδες.
Ένα καλό phono stage όπως το IFI ZEN Phono θα απογειώσει το CEC, σε βαθμό που ίσως να μη νιώσεις ποτέ την ανάγκη να αγοράσεις κάτι καλύτερο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster