Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.218
Μόνο τα εντός σχεδίου ή οικισμού.
Μπορεί να έχεις δίκιο, δε ξέρω ειλικρινά.

Ξέρω ότι κλάνουν μεντες όλοι εκεί γύρω, αν τους απειλήσεις με καταγγελία στο δασαρχείο.
Μεντες. Κανονικά.

Το δασαρχείο ξέρει.

Εμείς είμαστε εκτός σχεδίου πόλεως, αλλά ανήκουμε σε περιοχή που αποτελεί οικισμό. Φυσικά δεν είμαστε μέσα στο δάσος...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.938
Όλοι οι κάτοικοι εδώ στα Κιούρκα γνώριζαν οτι θα καεί η περιοχή, απλώς αρνούνταν να το σκεφτούν.
α καλέ Κιούρκα θεωρείσαι και συ?!:o

νόμιζα ότι τα Κιούρκα είναι η πιο πάνω περιοχή μετά τον λόφο....

τότε που σου είπα ότι άκουσα στις ειδήσεις ότι η φωτιά μπαίνει απ τα Κιούρκα μόνο....το είπα για να σε καθησυχάσω :p :roflmao:

Last edited:

Reaction score
27.427
ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕ 2 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΓΗ ΜΑΣ

ΠΗΡΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΒΑΖΟΥΜΕ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ

1,000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΑ.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΧΛΩΡΑ.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.962
νόμιζα ότι τα Κιούρκα είναι η πιο πάνω περιοχή μετά τον λόφο....
Κιούρκα είναι η αρβανίτικη ονομασία των Αφιδνών, όλη η κοινότητα.
Προφανώς όλοι έτσι τα ονομάζουν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.218
Πολλές φορές μόνο η εμφάνισή τους, αρκεί για να συμμορφωθεί ο κάθε κουτοπονηρίδης που συνήθως είναι κότα μόλις έρθει αυτό μπροστά στο σπίτι του, ή 2-3 οχήματα, κάτι ναβάρα έχουν εδώ σε μας:

1628582412696.png

Και βγουν από αυτά 5-10 νταβραντισμένοι ένστολοι με τους ασυρμάτους να μιλάνε με νομαρχία κλπ να του πουν να συμμορφωθεί γιατί θα εξαντλήσουν τα όρια του νόμου για να του βάλουν τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι, η φωτιά δεν είναι αστείο.

Να του πει ο αρχιτετχιος με τη στολή σοβαρά έχω τον εισαγγελέα σε σύνδεση θες να το προχωρήσω ή θα συμμορφωθείς;

Μεντες.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.834
Και της φίλης μου που έγραψα νωρίτερα στο Κρυονερι ειναι ακατοίκητο απο τοτε που πέθανε ο παπους της, αλλλα αποψίλωση κάνει κάθε χρόνο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.218
Αυτοί ξέρουν τι κάνουν ρε, παίρνουν και κάνα περιπολικό συνοδεία, πάνε πακέτο στον κουτοπονηρίδη, οι μεντες είναι εγγυημένες.

Μία βεβαίωση στοιχείων στην αρχή, μιλάνε με διάφορες υπηρεσίες, ενημερώνουν για αυτεπαγγελτη μήνυση, ότι υπήρξε καταγγελία, ρωταν αν έχεις δικηγόρο, μλκα ψαρώνεις, μη το συζητάς, κι ο τσακ Νόρις να είσαι.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.938
Κιούρκα είναι η αρβανίτικη ονομασία των Αφιδνών, όλη η κοινότητα.
Προφανώς όλοι έτσι τα ονομάζουν.
η δημοσιογράφος της ΕΡΤ είχε πει συγκεκριμένα ότι στις Αφίδνες το μόνο σημείο όπου έχει περάσει η φωτιά και απειλεί κατοικίες είναι από την περιοχή Κιούρκα :oops:

και υπέθεσα ότι είναι από εκεί προς το γήπεδο...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.270
Σε μένα βόρεια και ανατολικά δεν πατάνε καν.

Ο ένας στα βόρεια έχει μέσα ελιές και χόρτα 1 μέτρο, δεν ξέρει καν που είναι το οικόπεδο δεν κάνω πλάκα. Του έχω μιλήσει τηλεφωνικά για άλλο θέμα.

Ο άλλος ανατολικά έχει να πατήσει μπορεί και 20 χρόνια. Από τότε που πέθανε ο πατέρας του που ζούσε εκεί μόνιμα. Το σπίτι είναι ερείπιο και μέσα τα δέντρα έχουν γίνει θηρία. Εγώ θέλω (τουλάχιστον) να του κόψω όλες τις ελιές που είναι δίπλα στη μάντρα μου. Έχει και κυπαρίσσια μέσα και ενα τεράστιο πεύκο σαν το δικό μου.

Άντε να βγάλεις άκρη.

Reaction score
27.427
η δημοσιογράφος της ΕΡΤ είχε πει συγκεκριμένα ότι στις Αφίδνες το μόνο σημείο όπου έχει περάσει η φωτιά και απειλεί κατοικίες είναι από την περιοχή Κιούρκα :oops:

ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?

ΠΡΙΝ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΟΥΡΚΑ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΛΟΙ.

ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ..... :party:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.993

Reaction score
25.793
επείδη λόγω επαγγέλματος η πυρασφάλεια είναι απο τα σημαντικότερα θέματα (γιατί ποιος θα σε βοηθήσει μεσοπέλαγα να σβήσεις φωτιά αν δεν μπορείς μόνος σου και μετά ποιος θα σε μαζέψει με τι καιρό από που πότε κλπ) δεν μπορώ να φανταστώ οτι θα χτίσει κάποιος ξύλινο σπίτι μέσα στο δάσος. Άντε σε ένα λιβάδι με άπλα , στη μέση του μαντριού να είναι γραφικό κιετς αλλά μέσα στο δάσος;
χώρια που είναι ασύμβατο με την ελληνική αισθητική και το περιβάλλον είναι ακραία επικίνδυνο σε ένα τόσο ξηρό προς εύκρατο κλίμα.

Η παθητική πυροπροστασία είναι το Α και το Ω σε μια κατασκευή. Φροντίζεις να μη δημιουργείς κινδύνους φωτιάς, να είσαι σε απόσταση σε τυχόντες εξωτερικούς κινδύνους (κλαδέματα, καθαρισμός κλπ) να δημιουργείς εμπόδια στην διάδοση της πυρκαγίας (μια καθαρή μάντρα πχ που ακόμα και 1.5 μ ύψος είναι θερμική ασπίδα στην ακτινοβολία απο χαμηλά που θα ρίξει την θερμοκρασία στις κύριες κατασκευές) και φυσικά να έχεις ένα οίκημα που δεν δίνει πρόσβαση στην φωτία (πχ να μην έχει έφλεκτα υλικά που διαπερνάνε την κατασκευή πχ ξύλινη σκεπή, πλαστικά/ξύλινα κουφώματα κλπ) .
αν το καλοσκεφτείς είναι απλώς ένα σωστό σπίτι ελάχιστα ακριβότερο από ένα μη σωστό αλλά είναι αυτό που θα σε προστατέψει από το πέρασμα της φωτιάς και θα έχεις να στενοχωριέσαι μόνο για τον κήπο και τα δέντρα.

πυρόσβεση δεν έχει κανείς την δυνατότητα να κάνει. απαιτεί μεγάλη εγκατεστημένη ισχύ (8-10Kw αντλία για αρχή) , αυτονομία νερού (τουλάχιστον 50 κυβικά να σε βγάλουν για 1-1.5 ώρα) και αυτονομία ισχύος (γεννήτρια 12-15KVA κατ ελάχιστο). αυτά όλα θέλουν τατκική συντήρηση και δοκιμές (η γεννήτρια θέλει μισή ώρα την εβδομάδα λειτουργία με φορτίο για να είσαι σίγουρος οτι θα δουλέψει όταν χρειαστεί).
επίσης θέλει εκπαίδευση και εξοπλισμό ασφαλείας. Να ξέρεις που θα ρίξεις , που θα σταθείς πότε θα φύγεις να κρυφτείς κλπ . Να έχεις πυρίμαχη στολή και αναπνευστήρα γιατί πιθανότατα θα είσαι κόντρα στο ρεύμα και θα σου ρχεται κατάμουτρα καυσαέριο και ακτινοβολία. Να έχεις τα μέσα και να πέσεις απο ασφυξία στο 10λεπτο δεν το λες και επιτυχία.
Είναι πράγματα που δεν μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του. άσε που ο εξοπλισμός θα κοστίσει πολλάπλα περισσότερο από τα παθητικά μέτρα που περιγ΄ραφονται παραπάνω.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.962
Αυτός δεν αρπάζει;
Οι ευκάλυπτοι τσουρουφλίζονται αλλά δεν αρπάζουν καθόλου εύκολα. Ούτε οι ελιές και τα πουρνάρια αρπάζουν εύκολα.
Οι λεύκες έσωσαν καλό γείτονα ενώ τα πλατάνια μου χάνουν απλώς φύλλα προοδευτικά.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.586
Αλέξης Τσίπρας: Ακέραια την πολιτική ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός!

΄"Η πιο σοβαρή και εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις

και τα σχέδια που της παραδώσαμε!

Το ίδιο σχέδιο που είχατε στο Μάτι; >:(

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale