Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.593
Είναι πεντανόστιμα, δοκίμασε τηγανιτά και θα με θυμηθείς. Και το σωστό φρυγαδέλι με τέτοια γίνεται.
Χρόνια ψάχνω συκωτάκια χοιρινά και δεν βρίσκω στο εμπόριο, εδώ που είμαι τουλάχιστον.
Φρυγαδέλι ε;
Ωραία λοιπόν θα δοκιμάσω, θα πάω να πάρω και θα τα κάνω στο τηγάνι.
Θα διαβάσω και καμιά συνταγή για φρυγαδέλι να δούμε τι θα βγεί.
Θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.684
Φρυγαδέλι ε;
Ωραία λοιπόν θα δοκιμάσω, θα πάω να πάρω και θα τα κάνω στο τηγάνι.
Θα διαβάσω και καμιά συνταγή για φρυγαδέλι να δούμε τι θα βγεί.
Θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε.
Η γυναίκα μου, βέρα λαυκαδιτισα, ισχυρίζεται ότι σαν το φρυγαδέλι που έτρωγε, φοιτήτρια ακόμη, στο σπίτι μιας μαθήτριας που έκανε ιδιαίτερα στον Άγιο Πέτρο, δεν υπάρχει. Από τότε γυρεύω να βρω χοιρινό συκώτι.
Η δική μου εμπειρία από τηγανητό είναι από ένα μαγειρείο εστιατόριο στην πλατεία στο Γουδί, που έτρωγε εκεί με κουπόνια κολλητός μου συμφοιτητής πριν 41 χρόνια.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.070
σαν το φρυγαδέλι που έτρωγε, φοιτήτρια ακόμη, στο σπίτι μιας μαθήτριας που έκανε ιδιαίτερα στον Άγιο Πέτρο, δεν υπάρχει.
Επιβεβαιώνω, σαν το φρυγαδέλι στον Αγ. Πέτρο δεν έχει :p
Σε ποιο σπίτι, από περιέργεια, αν θυμάσαι;

Όλο λέω στη γυναίκα να κάτσει με τη γιαγιά μου να της δείξει πριν πεθάνει (ή πριν τα ξεχάσει εντελώς) αλλά ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει!

Και δεν είμαι καν φαν δηλαδή προσωπικά, από αλτρουισμό το λέω.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.313
Τι μου θυμίσατε με το φρυγαδέλι. Ήμουν στο Δημοτικό όταν ο πατέρας μου μας πήγαινε στα Άνω Βριλήσσια, στον "Καλοφαγά", μία ταβέρνα που στα μέσα των 70s είχε γίνει διάσημη στα ΒΠ για τα κρεατικά της.

Την ταβέρνα την είχε μια οικογένεια από τη Λευκάδα. Η μαμά με τις μακριές κοτσίδες της ήταν στην κουζίνα και, εκτός των άλλων, ετοίμαζε φρυγαδέλι από αρνίσιο συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια. Αλάτι, πιπέρι και ψήσιμο στα κάρβουνα.

Η ταβέρνα συνεχίζει να λειτουργεί από την κόρη αλλά το φρυγαδέλι ετοιμάζεται μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Reaction score
248
Καλησπέρα , καταγωγή από Αιτωλοακαρνανία μέσα στα ψησίματα από μικρός, σύζυγος μεγαλωμένη στην Καρδίτσα.
Δοκιμάστε το φρυγαδέλι όπως εσείς νομίζετε οκ, αλλά φτιάχνεται με αρνίσιο συκώτι και αρνίσια μπόλια.
Αλάτι αφρίνα(ανθός αλατιού που λένε), ρίγανη και πιπέρι.Αυτά και τίποτα αλλο.

Reaction score
4.207
Καλησπέρα , καταγωγή από Αιτωλοακαρνανία μέσα στα ψησίματα από μικρός, σύζυγος μεγαλωμένη στην Καρδίτσα.
Δοκιμάστε το φρυγαδέλι όπως εσείς νομίζετε οκ, αλλά φτιάχνεται με αρνίσιο συκώτι και αρνίσια μπόλια.
Αλάτι αφρίνα(ανθός αλατιού που λένε), ρίγανη και πιπέρι.Αυτά και τίποτα αλλο.
Πες τα καμάριμ..
Φρυγαδέλι μονο ετσι.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.313
Όποιος έχει την "καλή" συνταγή να την ανεβάσει ;)
Αυτή είναι η "αυθεντική", αυτή που ξέρω και μου αρέσει τέλος πάντων:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.593
Mπορεί να γίνει και κάποια παραλλαγή στην συνταγή; :biggrin:

Π.χ. το κάθε φρυγαδέλι να το τυλίξουμε με μπέϊκον, να το κάνουμε όλο πανέ να μπει στην φριτέζα και μετά να ρίξουμε λιωμένο γκούντα και από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι και μανιτάρια τσιγαρισμένα με βούτυρο.
Ε και καμιά πατάτα τηγανιτή για παρέα.
Λέτε; :whistling:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.812