Επιτέλους μου πήρανε μία....

Reaction score
1
..Πίπα!!

Μου έφεραν δώρο μία πίπα ,και θα με ενδιέφερε να τη χρησιμοποιήσω. Δυστυχώς είμαι άσχετος με το άθλημα (πώς καπνίζεται ,τι καπνό να βάλω,πόσο,πώς ,κ.τ.λ). Υπάρχει κανείς με σχετική εμπειρία στις πίπες να βοηθήσει? Κάτι σαν οδηγός αρχάριου..θα το εκτιμούσα..

Reaction score
1
Ρώτα τον zizik. Αυτός ξέρει από πίπες. Γενικά μιλάω.

...
Δυστυχώς με ενδιαφέρομαι μονάχα η πίπα καπνίσματος..:616:
Θα τον έχω υπόψιν μου όμως..:116:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.565
Απάντηση: Επιτέλους μου πήρανε μία....

Αν πετύχει η πίπα είναι απόλαυση.
Αρκεί να ξέρεις να την χρησιμοποιείς σωστά.
Αν έχει και αρωματικό καπνό ακόμη πιο καλά.
Αλλά έχει και πολύ νταλκά ρε παιδί μου.
Ειδικά εργαλεία καθαρίσματος, απόξεσης, ανταλλακτικά και ιστορίες.
Ο καπνός για την πίπα πάντως είναι πιο φτηνός απ΄ότι ξέρω.

Reaction score
539

Ο καπνός για την πίπα πάντως είναι πιο φτηνός απ΄ότι ξέρω.
Δυστυχώς είναι αρκετά ακριβότερος, ανάλογα τί καπνίζει κανείς.
Επίσης, επειδή οι περισσότεροι κάνουν περιστασιακή χρήση πίπας, τους φαίνεται φτηνότερο μιας και κρατάνε έναν καπνό για πολλές μέρες. Αν κάποιος καπνίζει αποκλειστικά πίπα, και ανάλογα τον καπνό που κάνει όπως είπα, είναι γενικά ακριβότερη.

Φίλε tegonik, αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να πας σε ένα καπνοπωλείο συνοικιακό, να σου πουν 5-6 βασικά πράγματα, και να προμηθευτείς τα βασικά αξεσουάρ και αναλώσιμα (εργαλεία καθαρισμού, φίλτρα κλπ)
Επίσης, πάρε 2-3 διαφορετικούς καπνούς να δεις τί σ'αρέσει.
Αν θες μια πρόταση από εμένα, ένας καπνός που γενικά αρέσει σε όσους αρχίζουν είναι ο Amphora. Είναι αρκετά αρωματικός χωρίς να κουράζει.

Reaction score
1
Εχει μέσα κάποια καθαριστικά το πακέτο .Ευχαριστώ για τις πληροφορίες άλλα εδώ που μένω τέτοιο κατάστημα απλά δεν παίζει.Τον καπνό να υποθέσω τον βρίσκω στα περίπτερα? Θα ρωτήσω αύριο το πρωί για τον Amphora.
Να ρωτήσω κάτι άσχετο.Ο drum που καπνίζω σε τσιγάρα (και μου αρέσει η γεύση του) κάνει να μπεί στην πίπα?

Reaction score
539
Απάντηση: Re: Επιτέλους μου πήρανε μία....

Εχει μέσα κάποια καθαριστικά το πακέτο .Ευχαριστώ για τις πληροφορίες άλλα εδώ που μένω τέτοιο κατάστημα απλά δεν παίζει.Τον καπνό να υποθέσω τον βρίσκω στα περίπτερα? Θα ρωτήσω αύριο το πρωί για τον Amphora.
Να ρωτήσω κάτι άσχετο.Ο drum που καπνίζω σε τσιγάρα (και μου αρέσει η γεύση του) κάνει να μπεί στην πίπα?
Τον amphora τον βρίσκεις και σε περίπτερα.
Ο drum δε θα σου αρέσει στην πίπα (χωρίς το χαρτί οι καπνοί τσιγάρων δε λένε τίποτα) και επιπλέον στην πίπα θα σβήνει αμέσως. Δε χρειάζεται καν να το δοκιμάσεις.

Για τους καπνούς πίπας, θα πρέπει να προσέξεις λίγο τον τρόπο που βάζεις τον καπνό στην πίπα, και το πόσο τον πιέζεις. Με λίγες δοκιμές θα βρεις και μόνος σου την άκρη.
Φρόντισε να καθαρίζεις κάθε βράδυ την πίπα και να την αφήνεις ανοιχτή να στεγνώνει. Να τρίβεις καλά με το κατάλληλο εργαλείο τα τοιχώματα, αλλά μην το παρακάνεις και κάνεις κακό στο ξύλο. Ιδανικά, κάθε 2-3 γεμίσματα, να αφήνεις το ξύλο να στεγνώνει (αλλά αυτό σε αφορά εφόσον συνεχίσεις το σπορ, οπότε και θα χρειαστεί να αγοράσεις κι άλλες). Εκεί θα μάθεις για τα διάφορα είδη πίπας και τί διαφορετικό σου προσφέρουν σε γεύση και όχι μόνο.

Τεσπά, αυτά είναι απλά 2-3 λόγια, έχεις να μάθεις πολλά, googlαρε λίγο υπάρχουν τόνοι πληροφορίας. Γενικά, είναι μια διαφορετική καπνιστική εμπειρία από το τσιγάρο, καλή τύχη, και μη βιαστείς να την απορρίψεις.

Προσωπικά, έκανα για μεγάλο διάστημα μόνο πίπα παλιότερα, αλλά τώρα περιορίζομαι σε περιστασιακή χρήση, όποτε το θυμάμαι και παίρνω κανένα καπνό.

Α, και κάτι για να σε ξενερώσω λίγο. Οι καπνοί που πραγματικά αξίζουν, είναι πανάκριβοι :)

Reaction score
8

Ουελκαμ το δε κλαμπ!!!!

Να δοκιμάσεις αρκετούς καπνούς για να δεις ποιός σου κάνει και δε σου κάνει τη γλώσσα τσαρούχι.
Να τους πάρεις από καπνοπωλείο όχι από περίπτερο, γιατί πιθανόν να είναι ξεραμένοι.
Πάρε άλλη μία καπνοσύριγγα, για να αλλάζεις, υπάρχουν και κάποιες με μεγάλο μπολ για μακρύ και απολαυστικό κάπνισμα.

Αυτός ο τύπος το χει σπουδάσει το θέμα....

Last edited by a moderator:

Reaction score
1
Αγόρασα τον amphora σήμερα.Ωραίος καπνός!10 ευρώπουλα,δεν είναι και απαγορευτικός.
Τι να πώ,αδυνατώ να την κάνω να δουλέψει.Είμαι με έναν αναπτήρα στο χέρι και δώστου.Δεν ανάβει με τίποτα.
Τι τρύπες στον καπνό έκανα, τι μικρότερη ποσότητα έβαλα. Τίποτα. Ετσι είναι η πίπα?δηλαδή καπνίζεις μονάχα όταν ανάβεις με τον αναπτήρα?

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Επιτέλους μου πήρανε μία....

Είναι αρχή ακόμη....
Βάζεις το καπνό σε δύο ή τρείς δόσεις, ανάλογα πόσο μεγάλη είναι ή πίπα.
Δεν τον στουμπώνεις το καπνό.
Δοκιμάζεις πριν ανάψεις, αν ρουφάς κανονικά είσαι οκ..
Όταν κάνεις το πρώτο άναμα, ο καπνός θα ανασηκωθεί λίγο,δε ρουφάς άλλο και το πατάς ελαφρά με το ταμπεράκι σου, πόλύ ελαφρά όμως.
Μετά κάνεις το κανονικό άναμα, σε όλη την επιφάνεια του καπνού.
Βοηθάει ο ειδικός αναπτήρας πίπας, ή τα βραδυφλεγή σπίρτα.
Το ταμπεράκι να το χρησιμοποιείς συχνά κατά τη διάρκεια, πατώντας τη στάχτη, αλλά πολύ ελαφρά για να μη στουμπώνει ο καπνός....

Reaction score
173

Μια πιπα = καμια...

Αν καπνιζεις μονο πιπα θελεις 4-5 την ημερα. Η πιπα πρεπει να ξεκουραζετε γιατι αν ζεσταθει πολυ βγαζει πικρο υγρο στα χειλια.

Το γεμισμα της πιπας θελει τροπο. Ειναι πανευκολο και γρηγορο.
Πιασε 7 μικρες ποσοτητες καπνου και κανε το εξης κολπο.
Το πρωτο που βαζεις κατω κατω απαλα σαν το πατημα της γατας.
Το δευτερο πιο δυνατα και μεχρι το εκτο ολο και πιο δυνατα.
Το εβδομο που ειναι και πανω πανω πρεπει να εχει το πατημα του ελεφαντα!!!

Με τον τροπο αυτο η πιπα δε μπουκωνει και δε σβηνει. Αν σου σβησει καπου στη μεση αναψε αλλη!

*Αν ειναι του κουτιου βαλτη για 12 ωρες μεσα σε καλο κονιακ. Μετα περνα το τοιχωμα εσωτερικα με καλο μελι, γεμισε τη καπνο και αναψε τη. Θεικη γευση!!!

Απο καπνο δοκιμασε
θα σου αρεσει...

Reaction score
119

..Πίπα!!

Μου έφεραν δώρο μία πίπα ,και θα με ενδιέφερε να τη χρησιμοποιήσω. Δυστυχώς είμαι άσχετος με το άθλημα (πώς καπνίζεται ,τι καπνό να βάλω,πόσο,πώς ,κ.τ.λ). Υπάρχει κανείς με σχετική εμπειρία στις πίπες να βοηθήσει? Κάτι σαν οδηγός αρχάριου..θα το εκτιμούσα..
To νου σου...

:204:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.179

*Αν ειναι του κουτιου βαλτη για 12 ωρες μεσα σε καλο κονιακ. Μετα περνα το τοιχωμα εσωτερικα με καλο μελι, γεμισε τη καπνο και αναψε τη. Θεικη γευση!!!
.....και θα βαράς και οχτάρια. Προσοχή στο αλκοτέστ!! :116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

Μια πιπα = καμια...

Αν καπνιζεις μονο πιπα θελεις 4-5 την ημερα. Η πιπα πρεπει να ξεκουραζετε γιατι αν ζεσταθει πολυ βγαζει πικρο υγρο στα χειλια.
+1

(Aκριβό σπορ η πίπα)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.088
Ρε σεις τι διαβαζω..πολυ ιστορια οι πιπες εε?? μεγαλη μανουρα...δεν καπνιζω κιολας....

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Επιτέλους μου πήρανε μία....

Μια πιπα = καμια...

Το γεμισμα της πιπας θελει τροπο. Ειναι πανευκολο και γρηγορο.
Πιασε 7 μικρες ποσοτητες καπνου και κανε το εξης κολπο.
Το πρωτο που βαζεις κατω κατω απαλα σαν το πατημα της γατας.
Το δευτερο πιο δυνατα και μεχρι το εκτο ολο και πιο δυνατα.
Το εβδομο που ειναι και πανω πανω πρεπει να εχει το πατημα του ελεφαντα!!!

Με τον τροπο αυτο η πιπα δε μπουκωνει και δε σβηνει. Αν σου σβησει καπου στη μεση αναψε αλλη!

Φίλε μου θαύμα!ακολούθησα τις αδηγίες σου για τον τρόπο γεμίσματος και επιτέλους κάπνισα πίπα!!τέλεια ,δεν έσβηνε ,τραβούσε τέλεια,απλά δούλεψε...ευχαριστώ!
Αυτό με το κονιάκ και το μέλι δεν το έκανα. Παίζει να δουλέψει και με τσίπουρο που το έχω πρόχειρο?:116:

Reaction score
2

Σήμερα είδα το thread. Κάπνιζα πίπα πριν χρόνια. Θα είχα απαντήσει όπως ακριβώς ο NICK.D. και ο Vertigo. Εδωσαν σαφείς, ακριβέστατες και σωστές απαντήσεις στο ερώτημα του (αρχάριου) φίλου. Το μόνο στο οποίο δεν συμφωνώ είναι το "βούτηγμα" της πίπας (και η παραμονή της για 12 ώρες) στο κονιάκ. Το κονιάκ κάνει μεν καλό στο ξύλο (ρείκι) της πίπας, αλλά κάνει ΠΟΛΥ κακό στο βερνίκι της. Επίσης, οι περισσότερες καινούργιες πίπες είναι προ-καπνισμένες, γι' αυτό και το εσωτερικό του μπολ τους έχει μαύρο χρώμα (αιθάλη). Το κονιάκ (ενδεχομένως και το μέλι) θα αφαιρέσει την επίστρωση αυτή. Και η πίπα θα θέλει πάλι "στρώσιμο", επίπονη διαδικασία.
Να τονίσω κι' εγώ δυο σημεία, που ανέφεραν οι προηγούμενοι.
- Πίπα καπνισμένη .... ΔΕΝ ξανακαπνίζεται, αν δεν κρυώσει και στεγνώσει (και καθαριστεί). Ητοι, οπωσδήποτε όχι την ίδια μέρα. Γι' αυτό και η ανάγκη χρήσης πολλών πιπών.
(Κάτι που δεν αναφέρθηκε: Πίπα που μόλις καπνίσαμε και είναι ζεστή ακόμα ΔΕΝ την ανοίγουμε, αν τυχαίνει να είναι και λίγο σφιχτή. Κίνδυνος καταστροφής της. Περιμένουμε να κρυώσει πρώτα.)
- Η πίπα δεν είναι τσιγάρο. Ούτε καπνό τσιγάρου παίρνει, ούτε καπνίζεται σαν τσιγάρο, δηλαδή στη δουλειά, στο δρόμο, στο αυτοκίνητο κ.λπ. Θέλει συγκέντρωση, χαλάρωση, χρόνο. Η πίπα είναι απόλαυση και όχι νευρικό τικ. Είναι σαν ... γυναίκα. Δώστε της χρόνο και αφοσίωση ... και θα σας ανταμείψει!:616:

Reaction score
173
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιτέλους μου πήρανε μία....

Φίλε μου θαύμα!ακολούθησα τις αδηγίες σου για τον τρόπο γεμίσματος και επιτέλους κάπνισα πίπα!!τέλεια ,δεν έσβηνε ,τραβούσε τέλεια,απλά δούλεψε...ευχαριστώ!
Αυτό με το κονιάκ και το μέλι δεν το έκανα. Παίζει να δουλέψει και με τσίπουρο που το έχω πρόχειρο?:116:

Ε ρε φουστη μου ειμαστε τεχνικο φορουμ τελικα.

Στο τσιπουρο να βουτηξεις τον Αρβανιτακη.:116: Την πιπα θα την καψεις!!!

Reaction score
5.867
Ξεθαβω το θεμα,λογω χτεσινης αγορας.
Παντα ηθελα να δοκιμασω αλλα δεν ειχε βρεθει ευκαιρια. Περασα τυχαια απο γνωστο μαγαζι στην Νεα Ιωνια,και εβαλα το χερι στην τσεπη. Ευτυχως ο ιδιοκτητηες με βοηθησε πολυ στις αποριες μου και δεν κοιταξε να με δαγκωσει.
Πηρα αυτο το οικονομικο σετακι. Ο καπνος εχει ενα υπεροχο αρωμα μαυρης σοκολατας και βανιλιας.

IMG_20211030_094734.jpg

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.784
Members