Technics SL 1200 - 1210 mk2

Reaction score
21
Καλησπέρα σε όλους.

Ψάχνω το τελευταίο διάστημα να αγοράσω ένα από τα Technics του τίτλου ,
αλλά επειδή δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα,
θα μπορούσατε να με βοηθήσετε ,
το τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά .

Δίστιχος ότι βρίσκω σε διαφορά σάιτ με πωλήσεις είναι άθλια και πανάκριβα!

Προχθές πήγα να δω ένα και νομίζω ότι ο πωλητής άλλο είχε ανεβάσει στην φωτογραφία
και άλλο μου έδειχνε , απαράδεκτος !

Αν εξωτερικά δείχνει εντάξει , χωρίς φθορές και γρατζουνιές
πως μπορώ να αναγνωρίσω αν ένα πικάπ είναι αυθεντικό
και δεν έχουν πειράξει τα ηλεκτρονικά μερί , τον βραχίονα Κτλ ?

Το οικονομικό περιθώριο μου είναι μέχρι 500 ευρώ.

Υπάρχει περίπτωση να βρω αυτό που ψάχνω σε αυτά τα λεφτά ,
ή να το αφήσω καλύτερα .

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Μανώλης

Reaction score
3.532
Καλημέρα Μανώλη και καλώς ήρθες.

Κάτοχος και εγώ πικάπ Technics SL 1600 MK2 μπορώ να σου πω κάποια πράγματα. Καταρχήν τα περισσότερα παλιά SL1200 η 1210 έχουν παίξει ως DJ μηχανήματα ερασιτεχνικά η επαγγελματικά. Δηλαδή κάτι σαν τα αυτοκίνητα που κάνουν πολλά χιλιόμετρα. Μακριά από τέτοια γιατί θα χρειαστούν αρκετο service παρόλο που είναι σκυλιά στην αντοχή. Το να έχει αλλαχτεί το καλώδιο rca είναι καλό καθότι σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του το φροντίζει καθότι με τα χρόνια το original καλώδιο οξειδωνεται. Οποιαδήποτε άλλη αναβάθμιση εκτός από καλώδια, κεφαλή-βελονα θεωρώ ότι χαλάει τον χαρακτήρα του πικάπ και την αξία του σαν ένα από τα καλύτερα πικάπ ever, ένα Technics πικάπ και όχι κάτι άλλο.

Reaction score
21
Καλημέρα Μανώλη και καλώς ήρθες.

Κάτοχος και εγώ πικάπ Technics SL 1600 MK2 μπορώ να σου πω κάποια πράγματα. Καταρχήν τα περισσότερα παλιά SL1200 η 1210 έχουν παίξει ως DJ μηχανήματα ερασιτεχνικά η επαγγελματικά. Δηλαδή κάτι σαν τα αυτοκίνητα που κάνουν πολλά χιλιόμετρα. Μακριά από τέτοια γιατί θα χρειαστούν αρκετο service παρόλο που είναι σκυλιά στην αντοχή. Το να έχει αλλαχτεί το καλώδιο rca είναι καλό καθότι σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του το φροντίζει καθότι με τα χρόνια το original καλώδιο οξειδωνεται. Οποιαδήποτε άλλη αναβάθμιση εκτός από καλώδια, κεφαλή-βελονα θεωρώ ότι χαλάει τον χαρακτήρα του πικάπ και την αξία του σαν ένα από τα καλύτερα πικάπ ever, ένα Technics πικάπ και όχι κάτι άλλο.
Ευχαριστώ πολύ φίλε για το ενδιαφέρον και για την βοήθεια .
Το υπέθεσα ότι θα βρω άτομα εδώ που θα μοιραζόμαστε τα ίδια πάθει !
Αλλά πως μπορώ να καταλάβω αν έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα ένα πικάπ?

Reaction score
3.532
Αυτό είναι ένα θέμα. Τα καλά χιλιόμετρα δεν είναι αρνητικά. Το δικό μου κλείνει αισίως τα 44 χρόνια από το 1978, με σωστή περιποίηση, φροντίδα και proderm. Σε ψαγμένα φόρουμ όπως εδώ και μέλη με καλές αξιολογήσεις και κάμποσο χρόνο στο φόρουμ παίζει να βρεις κάτι καλό. Και του φίλου από την Κρήτη μπορεί να είναι καλό αλλά οι αισθητικές παρεμβάσεις του με βρίσκουν αντίθετο. Δυστυχώς τέτοιες παρεμβάσεις αλλοιώνουν την ταυτότητα του πικάπ πάρα του προσθέτουν κάτι. Εγώ που δεν έχω σκοπό να το δώσω και πάλι δεν θα έκανα τέτοιες παρεμβάσεις. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί ότι μπορεί να είναι σε αψογη κατάσταση.
Πως και θέλεις Technics πικαπ; Έχεις συλλογή από δίσκους η εισαι στα πρωτα βηματα; Σε αυτά τα λεφτά μπορείς να βρεις από καινούργιο μέχρι και μεταχειρισμένο και σε άλλους αξιόλογους κατασκευαστές.

Last edited:

Reaction score
1.698
Ο λογος που θες SL1200 ειναι καθαρα συλλεκτικου χαρακτηρα;
Διοτι στα 500 ευρω παιρνεις ισαξιο ή καλυτερο πικαπ απο ενα μεταχειρισμενο MK2 40ετιας.
Δεν υποτιμω τα ΜΚ2, αλλα λεω οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση πληρωνεις hype.

Reaction score
21
Το καλό που έχω είναι ότι δεν βιάζομαι .
Δεν θα προβώ σε βιαστική αγορά , ξέρω τι ψάχνω
και θα προσπαθήσω να βρω κάτι που να με αντιπροσωπεύει.
Μπορεί να μην έχω τις απαραίτητες γνώσεις ,
αλλά πιάνει το μάτι μου .
Σε ευχαριστώ πολύ για την ειλικρίνεια και το ενδιαφέρον !
Respect!

Reaction score
3.532
Διοτι στα 500 ευρω παιρνεις ισαξιο ή καλυτερο πικαπ απο ενα μεταχειρισμενο MK2 40ετιας.
Συμφωνώ αν και δεν είναι μόνο hype.

Reaction score
21
Καλησπέρα και σε εσένα φίλε.

Είναι λίγο κώλυμα από τα παιδικά μου χρόνια νομίζω.
Και από φίλους που το έχουνε δουλέψει κατά καιρούς μου έχουν ξεκαθαρίσει ότι
είναι σαν να αγοράζεις ένα τανκς .
Δεν σπάει δεν χαλάει , δεν θέλει συντήρηση .
Είμαι ανοιχτός παντός να μάθω και για αλλά πικάπ ,
δεν ξέρω αν θα αλλάξω γνώμη εύκολα ,αλλά θα με ενδιέφερε.

Reaction score
1.698
Καλησπέρα και σε εσένα φίλε.

Είναι λίγο κώλυμα από τα παιδικά μου χρόνια νομίζω.
Και από φίλους που το έχουνε δουλέψει κατά καιρούς μου έχουν ξεκαθαρίσει ότι
είναι σαν να αγοράζεις ένα τανκς .
Δεν σπάει δεν χαλάει , δεν θέλει συντήρηση .
Είμαι ανοιχτός παντός να μάθω και για αλλά πικάπ ,
δεν ξέρω αν θα αλλάξω γνώμη εύκολα ,αλλά θα με ενδιέφερε.
Κυκλοφορουν κλωνοι MK2 τα οποια σαν μηχανηματα φερουν ιδια ή καλυτερα χαρακτηρηστικα απο το MK2 .
Δες πχ τη σειρα RP της Reloop ή την κλασσικη επιλογη της AudioTechnica, το LP120.

Αν δεν σε ενδιαφερει καθολου το djing τοτε δε χρειαζεσαι μηχανικα direct drive γομαρια σαν τα παραπανω. Μπορεις να πας σε καποιο πικαπ με ιμαντα. Δες πχ τα rega. Γενικα σε τετοιες περιπτωσεις ειναι προτιμοτερος και ο ισιος βραχιονας και ισως και ο ιμαντας.

Αν ομως στην επιλογη υπεισερχονται κριτηρια τυπου παιδικο κολημα/συλλεκτικοτητα κλπ, τοτε θα πρεπει να συνεχισεις να ψαχνεις Technics μεχρι να βρεις καποιο μτχ σε καλη κατασταση και τιμη.

ΥΓ. Εχουν περασει αρκετα πικαπ απο τα χερια μου και πολλων κατηγοριων. Οσο δε βλεπω λογο να δωσω 5 χιλιαρικα για ενα "high end" πικαπ, αλλο τοσο δε βλεπω το λογο να δωσω 600ρικο για μτχ MK2. Επισης, σχεδον ολα ηταν σκυλια. Γενικα τα πικαπ αν δεν ειναι τιποτα σουπερ φουτουριστικα και γεματα hi-endikes "πατεντες", ειναι αρκετα απλα σαν μηχανηματα και δεν χαλανε ευκολα. Απλα πρεπει να προσεξεις να εχουν καποια πολυ βασικα χαρακτηριστικα.

Last edited:

Reaction score
21
Αυτό είναι ένα θέμα. Τα καλά χιλιόμετρα δεν είναι αρνητικά. Το δικό μου κλείνει αισίως τα 44 χρόνια από το 1978, με σωστή περιποίηση, φροντίδα και proderm. Σε ψαγμένα φόρουμ όπως εδώ και μέλη με καλές αξιολογήσεις και κάμποσο χρόνο στο φόρουμ παίζει να βρεις κάτι καλό. Και του φίλου από την Κρήτη μπορεί να είναι καλό αλλά οι αισθητικές παρεμβάσεις του με βρίσκουν αντίθετο. Δυστυχώς τέτοιες παρεμβάσεις αλλοιώνουν την ταυτότητα του πικάπ πάρα του προσθέτουν κάτι. Εγώ που δεν έχω σκοπό να το δώσω και πάλι δεν θα έκανα τέτοιες παρεμβάσεις. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί ότι μπορεί να είναι σε αψογη κατάσταση.
Πως και θέλεις Technics πικαπ; Έχεις συλλογή από δίσκους η εισαι στα πρωτα βηματα; Σε αυτά τα λεφτά μπορείς να βρεις από καινούργιο μέχρι και μεταχειρισμένο και σε άλλους αξιόλογους κατασκευαστές.
Ναι έχω μια μικρή συλλογή από reggae κυρίως δίσκους από το 60 μέχρι και τωρινές παραγωγές
και επειδή τα ακούω από ένα παλιό sony πικάπ, θα ήθελα να πάρω ένα καλύτερο .
Έχω αγοράσει και μια κάρτα ήχου motu M2 και θα ήθελα να ψηφιοποιήσω κάποια δισκάκια.
Με αυτό το πικάπ που έχω δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα .

Reaction score
21
Κυκλοφορουν κλωνοι MK2 τα οποια σαν μηχανηματα φερουν ιδια ή καλυτερα χαρακτηρηστικα απο το MK2 .
Δες πχ τη σειρα RP της Reloop ή την κλασσικη επιλογη της AudioTechnica, το LP120.

Αν δεν σε ενδιαφερει καθολου το djing τοτε δε χρειαζεσαι μηχανικα direct drive γομαρια σαν τα παραπανω. Μπορεις να πας σε καποιο πικαπ με ιμαντα. Δες πχ τα rega. Γενικα σε τετοιες περιπτωσεις ειναι προτιμοτερος και ο ισιος βραχιονας και ισως και ο ιμαντας.

Αν ομως στην επιλογη υπεισερχονται κριτηρια τυπου παιδικο κολημα/συλλεκτικοτητα κλπ, τοτε θα πρεπει να συνεχισεις να ψαχνεις Technics μεχρι να βρεις καποιο μτχ σε καλη κατασταση και τιμη.

ΥΓ. Εχουν περασει αρκετα πικαπ απο τα χερια μου και πολλων κατηγοριων. Οσο δε βλεπω λογο να δωσω 5 χιλιαρικα για ενα "high end" πικαπ, αλλο τοσο δε βλεπω το λογο να δωσω 600ρικο για μτχ MK2. Επισης, σχεδον ολα ηταν σκυλια. Γενικα τα πικαπ αν δεν ειναι τιποτα σουπερ φουτουριστικα και γεματα hi-endikes "πατεντες", ειναι αρκετα απλα σαν μηχανηματα και δεν χαλανε ευκολα. Απλα πρεπει να προσεξεις να εχουν καποια πολυ βασικα χαρακτηριστικα.
Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες αγαπητό μέλος , θα ρίξω μια μάτια σε αυτά που μου προτείνατε ,
και θα επανέλθω με περισσότερες απορίες λογικά!
Όσο για τον χρόνο που μου αφιερώσατε είμαι ευγνώμων!

ika

News
Reaction score
16.756
...
Μπορείς να εξηγήσεις πως προκύπτει αυτό για σπιτική χρήση;

ika

News
Reaction score
16.756
...
και επειδή τα ακούω από ένα παλιό sony πικάπ, θα ήθελα να πάρω ένα καλύτερο .
...
Ποιό είναι το SONY?
Θες να αλλάξεις ένα παλιό με ένα 40+ ετών μόνο για να ψηφιοποιήσεις τα βινύλια;
Και πιθανά θα χρειαστείς νέα βελόνα άν όχι νέα κεφαλή.

Reaction score
3.532
Αχ αυτό το χρεπι το mk2 δεν πιάνει μία μπροστά στις ταυλες της Rega. :lol:. Αυτός ο αφορισμος μας έχει φάει εδώ μέσα από γνωστές και μη. Ήμαρτον.

Φίλε Μανώλη σου εύχομαι να βρεις ένα αυθεντικό direct drive Technics sl να νιώσεις τι σημαίνει να μην έχεις wow flutter, ποιότητα, και τρομερό ήχο ανάλογα την κεφαλοβελονα και το phono με το οποίο θα το συνδυάσεις και να σου κρατήσει 40 χρόνια όπως εμένα. Θα με θυμηθείς.

Reaction score
21
Μπορείς να εξηγήσεις πως προκύπτει αυτό για σπιτική χρήση;
Καλησπέρα και σε σένα αγαπητό μέλος.

Τα άτομα που με μύησαν στο συγκεκριμένο είδος μουσικής μου εξήγησαν ,
ότι αν κάνουν δημόσια εμφάνιση , θα παίξουν σε χειροποίητα sound system ,
όπου έχουν αρκετές δονήσεις και θα πρέπει να έχεις ένα πικάπ που να αντέχει ,
αλλά όσο αφορά προσωπικά εμένα δεν έχω ούτε την εμπειρία ούτε τα κότσια ,
καθώς παίζουν με ένα πικάπ μόνο και αναλογικά εφέ , αλλά προσπαθώ να πάρω κάτι
που θα με καλύψει και σε αυτήν την περίπτωση , όποτε και αν έρθει ή ώρα αυτή .

Reaction score
3.532
Η ερώτηση του φίλου @ika πήγαινε σε άλλο μέλος. Φίλε πιο σκυλί από το mk2 δεν υπάρχει. Για αυτό οι DJ το εξυμνούν. Και άμα δεις επαγγελματία να παίζει με ταυλες πες μου να τον δω και εγώ. Οπότε μην φοβάσαι τις δονήσεις.

Reaction score
7.089
Yπάρχουν στο marketplace του facebook ένα δύο.......φρέσκες αγγελίες ενοοώ.

Reaction score
21
Καλησπέρα και σε σένα αγαπητό μέλος.

Τα άτομα που με μύησαν στο συγκεκριμένο είδος μουσικής μου εξήγησαν ,
ότι αν κάνουν δημόσια εμφάνιση , θα παίξουν σε χειροποίητα sound system ,
όπου έχουν αρκετές δονήσεις και θα πρέπει να έχεις ένα πικάπ που να αντέχει ,
αλλά όσο αφορά προσωπικά εμένα δεν έχω ούτε την εμπειρία ούτε τα κότσια ,
καθώς παίζουν με ένα πικάπ μόνο και αναλογικά εφέ , αλλά προσπαθώ να πάρω κάτι
που θα με καλύψει και σε αυτήν την περίπτωση , όποτε και αν έρθει ή ώρα αυτή .
Είναι το sony ps q7 αλλά αυτό κάνει μόνο για το στερεοφωνικό που το συνοδεύει .
Η ερώτηση του φίλου @ika πήγαινε σε άλλο μέλος. Φίλε πιο σκυλί από το mk2 δεν υπάρχει. Για αυτό οι DJ το εξυμνούν. Και άμα δεις επαγγελματία να παίζει με ταυλες πες μου να τον δω και εγώ. Οπότε μην φοβάσαι τις δονήσεις.
με μπερδεύει λίγο ή συνομιλία ,
αλλά που θα πάει , θα το βρω και θα απαντάω εκεί που πρέπει!

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis