Coca Cola

Μηνύματα
14.595
Reaction score
1.506
Σε πολλές πολιτείες της ΗΠΑ οι αστυνομικοί κουβαλάνε δύο γαλόνια Coca-Cola σε ένα φορτηγό για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα.

Άμα βάλεις μία μπριζόλα μέσα σε ένα μπολ με Coca-Cola θα έχει εξαφανιστεί μετά από δύο μέρες. Για να καθαρίσεις μια τουαλέτα, χύσε μέσα μία Coca-Cola, άσε την "γνήσια γεύση" να καθίσει για μια ώρα και τράβα το καζανάκι. Θα έχει καθαρίσει τελείως. Το κιτρικό οξύ καθαρίζει ότι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα.

Για να βγάλεις τη σκουριά από έναν προφυλακτήρα χρωμίου αυτοκινήτου, τρίψε την με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βουτηγμένο σε Coca-Cola. Για να καθαρίσεις τις επαφές μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, χύσε πάνω τους μια Coca-Cola.

Για να χαλαρώσεις μια σκουριασμένη βίδα (με παξιμάδι) βάλε πάνω της ένα κομμάτι ύφασμα με Coca-Cola για αρκετά λεπτά. Για να φτιάξεις ένα ζουμερό χοιρινό, ρίξε μία Coca-Cola μέσα στο ταψί. Βάλε το κρέας μέσα σε αλουμινόχαρτο και βάλτο να ψηθεί στο ταψί.Τριάντα λεπτά πριν είναι έτοιμο βγάλε το αλουμινόχαρτο και άφησε του ζουμί να αναμειχθεί με την Coca-Cola. Θα φτιάξει ένα καταπληκτικό ζουμί. Για να βγάλεις γράσο από κάποιο ρούχο, πρόσθεσε μια Coca-Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και βάλε μια κανονική πλύση. Η Coca-Cola θα βοηθήσει να φύγουν οι λεκέδες.

Η Coca-Cola καθαρίζει επίσης τις θολούρες από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Η Coca-Cola έχει φωσφορικό οξύ με pH 2.8. Μπορεί να διαλύσει ένα καρφί μέσα σε τέσσερις μέρες. (Το pH έχει τιμές από 1=οξύ μέχρι 14=βάση. Ένα pH 7.0 θεωρείται ουδέτερο.)

Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca-Cola πρέπει το φορτηγό να χρησιμοποιήσει το σήμα "Hazardous Material", που σημαίνει "Υψηλού Κινδύνου Υλικό".

Οι εταιρείες που διαθέτουν την Coca-Cola την χρησιμοποιούν για να καθαρίζουν τις μηχανές των φορτηγών τους εδώ και είκοσι χρόνια!

Επιθυμείς ακόμη να πιεις Coca-Cola?
 



Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Η Κοκα Κολα περιέχει Κιτρικό οξύ και φωσφορικό οξύ!
Επίσης περιέχει και συμπιεσμένο ανθρακικό οξύ το οποίο και απελευθερώνεται σε νορμαλ ατμοσφαιρική πίεση!!!

Φυσικά όλα αυτά τα οξέα, μπορούν να καθαρίσουν λεκέδες, αίματα, καρφιά, τα δόντα μας κλπ...

Ομως !

Το στομάχι μας περιέχει υδροχλωρικό οξύ σε συγκεντρώσεις και pH, χαμηλότερο της συγκέντρωσης του φωσφορικού οξέως στην κόλα, και λι΄γότερο από την συγκέντρωση κιτρικού οξέως σε χυμό λεμονιού ή και πορτοκαλιού! :wink:
Επίσης το ανθρακικό οξύ είναι ασθενέστατο και δεν προκαλεί βλάβες!!!

Συμπέρασμα!
Μην ακούτε κινδύνους από την κόκα κόλα και τα οξέα της!
Το υδροχλωρικό οξύ του στομάχου διαλύει το καρφί πολύ γρηγορότερα!!! :wink:
Μην καταπιείτε όμως καρφί για να το δείτε! :mrgreen:
Επίσης δεν υπάρχει λόγος να προκαλέσετε "εξαγωγή" γαστρικών υγρών για να πειραματιστείτε! Πιστέψτε με! :mrgreen:
P.S Δεν έχω μετοχές στην κόκα κόλα!!! :mrgreen:

Περισσότερους κινδύνους έχει αναδείξει η greenpeace για την ύπαρξη ραδιενεργού καδμίου σε εκχυλίσματα και πολτό κόλας!!! παρά όλα τα ανωτέρω!!!! :roll:
 



Μηνύματα
2.575
Reaction score
13
Γιώργο σε ευχαριστούμε για την ιατρική "διελεύκανση" που μας έκανες διότι με αυτά που ακούμε για το τι μπορεί να κάνει η coca cola....Είναι και αρκετά εθιστική η άτιμη....
 

Μηνύματα
2.310
Reaction score
22
Θεωρώ πως το topic που ξεκίνησε η giota είναι ένα ακόμα από τα πολλά ανώνυμα δυσφημηστικά spam e-mails που κυκλοφορούν στο Internet.

Εργαζόμουν για 9 χρόνια στην 3Ε , η οποία είναι ο 3ος μεγαλύτερος εμφιαλωτής Coca-Cola στον κόσμο και είμαι σε θέση να γνωρίζω αρκετά πράγματα.

Ολα αυτά που αναφέρονται μοιάζουν πιο πολύ με φλύαρη κινδυνολογία "αστικού" τύπου , παρά με πραγματικές απειλές.

Ολοι όσοι εργάζονταν εκεί , έπιναν και πίνουν Coca-Cola , οι ίδιοι και τα παιδιά τους , χωρίς κανέναν ενδιασμό.

Το πλέον βεβαιο μειονέκτιμα του διάσημου αναψυκτικού , είναι ότι παχαίνει , καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες ζαχαρη!!

Αν το σκεφτεί κανείς ψύχραιμα , δεν είναι τίποτα άλλο από την μεγαλύτερη εμπορική εφεύρεση του ανθρώπου!
Πουλάνε νερό με ζάχαρη , σε σχετικά υψηλή τιμή (!) , και έχουν κατακτήσει τις διατροφικες συνήθειες όλου του κόσμου, κερδίζοντας υπερογκα ποσά...

Εδώ όμως είναι και η "μαγκιά" του προιόντος...ότι αρέσει , όπως αρέσει σε όλους μια mercedes αλλά αυτή δεν μπορείς να την αποκτήσεις...
Το εμπορικό σήμα της Coca-Cola είναι με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά από την δεύτερη KODAK το πιο αναγνωρήσιμο σήμα παγκοσμίως .
Αυτός και μόνο είναι ένας καλός λόγος να εχει δημιουργηθεί μια έντονη παραφυλολογία εδώ και χρόνια για της συνέπειες της χρήσης του αναψυκτικου.

Σίγουρα η κατάχρηση και η υπέρχηση θα κάνει κακό , αλλά μήπως και με νερό δεν κάνει κακό η υπερχρηση?


Πάντως Giota το πιο αστείο που διάβασα ήταν αυτ'ό το τελευταίο με τα φορτηγά!!

Σε διαβεβαιώ πως πριν από λίγα χρόνια ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑ μια παραγωγή 120 παλλετών Coca Cola 1,5 lt (δηλαδή 60480 φιάλες) επειδή από άνθρώπινο λάθος είχε κακή ποσοστιαία αναλογία στα συστατικά....

Να εισαι σίγουρη πως αν είχε τόσες πολλές χρήσεις η Coca-Cola , όπως αναφέρεις , θα την πουλούσαν όλη , για να χρησιμοποιηθεί αναλόγως!!


Δεν θέλω να κάνω καμμία προπαγάνδα υπερ της Coca Cola.αλλωστε δεν έχω καμμία σχέση εδώ και 2,5 χρόνια με την εταιρεία αυτή.
Απλά θεωρώ ότι να κινδυνολογούμε έτσι δεν είναι politically correct.



Υ.Γ. Εχω λάβει αρκετά ανώνυμα mails για πολλές Major Brands εταιρείες , όπως τα McDonald's ή τα KFC , αλλά πραγματικά ενώ πιστευω ότι δεν είναι και η καλύτερη διατροφική επιλογη , είναι όλα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ και προέρχονται κυρίως από τις ποιοτικά ΙΔΙΕΣ ανταγωνίστριες εταιρειες ( πχ. WENDY'S PEPSI κλπ)


Ουφ , κουράστηκα τώρα , ας πάω να πιω μια Coca Cola γιατί η πίτσα μου έπεσε βαριά....
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
...
Το υδροχλωρικό οξύ του στομάχου διαλύει το καρφί πολύ γρηγορότερα!!! :wink:
Μην καταπιείτε όμως καρφί για να το δείτε! :mrgreen: ..
Ναι, γιατι αν τυχει και δεν διαλυθει στο στομαχι, μαλλον θα πονεσει κατα την εξοδο...

Την περιπτωση να μη βγει με τη σωστη γωνια, δεν τη συνυπολογιζω....

Προτιμω παντως την Pepsi Max, επειδη ειναι πιο γλυκια.....
 


Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
341
Παιδιά είναι απλό, μια δοκιμή θα σας/μας πείσει. Οι διαδικασίες που αναφέρονται (καθαρισμός, διάλυση κλπ.) έχουν επαναληψιμότητα και δεν είναι urban legends που είναι αδύνατον να εξακριβώσει κανείς αν αληθεύουν. Τώρα βέβαια το στομάχι έχει άλλες αντοχές στα όξινα από αυτές που έχουν τα διάφορα υλικά αλλά και το υπόλοιπο σώμα μας, οπότε το πιθανότερο είναι η λογική κατανάλωση να μη δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα.
 

Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
Η Coca-Cola έχει φωσφορικό οξύ με pH 2.8
Το σωστό είναι: περιέχει διάλυμα φωσφορικού οξέως με pH 2.8. Αν το τελικό διάλυμα της Coca Cola είχε 2.8 pH, θα το πίναμε και θα μας έκανε τρύπα έως τη φτέρνα :)
Άμα βάλεις μία μπριζόλα μέσα σε ένα μπολ με Coca-Cola θα έχει εξαφανιστεί μετά από δύο μέρες
Και, όπως προειπώθηκε, αν βάλεις την μπροζόλα σε γαστρικά υγρά, εξαφανίζεται σε τέσσερις ώρες....
Για να βγάλεις γράσο από κάποιο ρούχο, πρόσθεσε μια Coca-Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και βάλε μια κανονική πλύση. Η Coca-Cola θα βοηθήσει να φύγουν οι λεκέδες.
Αυτό το ξέρουμε χρόνια: Η δημιουργία φυσαλίδων αερίου βοηθάει στον καθαρισμό των ρούχων. Γι'΄αυτό και χρησιμοποιούμε πολλές φορές σόδα και τα απορρυπαντικά έχουν ενεργό οξυγόνο. Και ανθρακούχα πορτοκαλάδα να βάζαμε, πάλι το ίδιο θα γινόταν.
Επίσης περιέχει και συμπιεσμένο ανθρακικό οξύ το οποίο και απελευθερώνεται σε νορμαλ ατμοσφαιρική πίεση!!!
Για την ακρίβεια, το ανθρακικό οξύ δεν υπάρχει σε σταθερή μορφή. Μόλις δημιουργηθεί διασπάται σε.. νεράκι και διοξείδιο του άνθρακα. Τόοοσο επικίνδυνα πράγματα...

Ρητορική ερώτηση: Γιατί όλα αυτά τα τρομολαγνικά mail, γεμάτα ανακρίβειες και υπερβολές, αναφέρονται μόνο στην Coca Cola και όχι στην Pepsi; Γιατί δεν λένε ότι όλα αυτά που περιγράφουν γίνονται μια χαρά και με... γκαζόζα;

Τέτοια mail παίρνουν επάξια την θέση τους δίπλα σε αυτά που μιλάνε για... ακέφαλα βοδινά στα McDonalds, για πλάσματα-τέρατα στα KFC και για το ότι ο Elvis εντοπίστηκε στην Κυψέλλη... :lol:
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Εγώ έβαλα ένα κομμάτι συκώτι σε ένα ποτήρι COCA COLA το άφησα 4 ημέρες και το έβγαλα όπως το έβαλα!!
 


Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες που πιστεύω καταρρίπτουν τους μύθους περί Coca Cola και επαυξάνω:

1. Δεν αρέσει σε όλους η Mercedes, εγώ για παράδειγμα ούτε στον ύπνο μου δεν θέλω να τα δω. Ούτε SLR θα έπαιρνα, έχω φίλο που δούλεψε στο SLR project και μπορώ να σας πω μερικά ευτράπελα.
Αν ήθελα βάρκα θα έπαιρνα Citroen, θέλω αυτοκίνητο να στρίβει και να καταλαβαίνω μέσω του τιμονιού τι κάνει ο δρόμος, οπότε Merc αποκλείεται. Μόνο μια SL55 μπορεί να σκεφτόμουν λόγω ωραίου design, και τις παλιές Pagoda (SL).

2. Το δεύτερο πιο αναγνωρίσιμο σήμα παγκοσμίως είναι της Microsoft. Τελευταία δεδομένα εδώ:
http://www.businessweek.com/pdfs/2005/0531_globalbrand.pdf

Προσωπικά δεν έχω μετοχές της Coke, ούτε θα έπαιρνα, μιας και πάει χάλια τελευταία, αλλά οι φοβίες και ανακρίβειες που διαδίδονται στο internet με εκνευρίζουν...
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.444
Reaction score
50.546
Η «Coca Cola» ήταν αρχικά φάρμακο για τον πονοκέφαλο και περιείχε κοκαΐνη. Τελικά έγινε το διασημότερο αναψυκτικό και το σήμα κατατεθέν των Αμερικανών...


Η ιστορία του πιο διάσημου αναψυκτικού στον κόσμο, δηλαδή της Coca Cola, ξεκίνησε το 1886. Τότε, ο φαρμακοποιός Τζον Πέμπερτον, προσπάθησε να φτιάξει ένα σκεύασμα για την καταπολέμηση του πονοκεφάλου και την τόνωση του οργανισμού....

1597046048380.png




Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/coca-...na-farmakopio-san-farmako-gia-ton-ponokefalo/
 


Μηνύματα
2.118
Reaction score
3.628
Η «Coca Cola» ήταν αρχικά φάρμακο για τον πονοκέφαλο και περιείχε κοκαΐνη. Τελικά έγινε το διασημότερο αναψυκτικό και το σήμα κατατεθέν των Αμερικανών...


Η ιστορία του πιο διάσημου αναψυκτικού στον κόσμο, δηλαδή της Coca Cola, ξεκίνησε το 1886. Τότε, ο φαρμακοποιός Τζον Πέμπερτον, προσπάθησε να φτιάξει ένα σκεύασμα για την καταπολέμηση του πονοκεφάλου και την τόνωση του οργανισμού....

View attachment 175668



Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/coca-...na-farmakopio-san-farmako-gia-ton-ponokefalo/
Η οποια ειναι και παλι βλαβερη και ας μην εχει πλεον την Κοκα...
 

C

chrispo

Guest
Ο χημικός τύπος της Coca Cola , είναι επτασφράγιστο μυστικό. Πολλοί προσπάθησαν να τον ¨σπάσουν ¨ και να τον αντιγράψουν, αλλά κανένας δεν τα κατάφερε.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.616
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top