Sansui AU-D9

Reaction score
2
Καλημέρα.
Ένας γνωστός μου πουλάει τον Sansui AU-D9. Αξίζει να τον πάρω ?
Σας ευχαριστώ.

ika

News
Reaction score
16.759
Εξαρτάται από:
1) Τι ενισχυτή έχεις τώρα.
2) Πόσο στον δίνει.
3) Τι ηχεία έχεις και σε τι στάθμη ακούς συνήθως.
4) Για ποιό λόγο το σκέφτεσαι έναν ενισχυτή 40 χρόνων.

Reaction score
29.579
Αν είναι εντελώς απείραχτος , σε καλή εξωτερική κατάσταση ,ναι αξίζει.
Θα χρειαστεί σίγουρα αλλαγή πυκνωτών ,ίσως και κάποιων transistors ,διόδων , αντιστάσεων .
Πόσο τον πουλάει?

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Ενισχυτής , εξαιρετικός ζεστός και καθαρός ........αναλογικής ποιότητας .
Ένας ενισχυτής που αν και 40 χρόνων ....βάζει κάτω δυό εικοσάρες του 2022 .
Η διαφορά ηλικίας είναι ξεπερασμένο γεγονός .
Να το πάρεις το κορίτσι .
Άλλα κόλπα .

* .....να το στείλεις σε κανενα spa για κανα δυό μέρες και θα κελαηδάει .

Reaction score
208
εξαρταται οπως ειπαν και οι συναδελφοι ομοιοπαθεις απο την κατασταση και την τιμη και εγω θα προσθεσω 1) να τον ακουσεις 2) ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο e.g. υπαρχει και ο Sansui AU - D11 και ο AU- D11 mk2

επισης αν ειναι το ιδιο κυκλωμα αλφα που εχει ο Sansui au g-90x που εχω ειναι οχι απλα καλος αλλα magic

Last edited:

Reaction score
2
Μου τον δίνει 250 ευρώ. Έχω τα Q Accoustic 3030 ηχεία. Τώρα έχω τον Yamaha AX 496. Ακούω μόνο vinyl εάν λέει κάτι αυτό.
Αν είναι εντελώς απείραχτος , σε καλή εξωτερική κατάσταση ,ναι αξίζει.
Θα χρειαστεί σίγουρα αλλαγή πυκνωτών ,ίσως και κάποιων transistors ,διόδων , αντιστάσεων .
Πόσο τον πουλάει?
250 ευρώ μου τον δίνει.

Reaction score
29.579

Reaction score
2
Ευχαριστώ πολύ!

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
καλές Ακροάσεις !

* οταν τον πάρεις - και σαν θέλεις - βαλεμας καμιά photo .

ika

News
Reaction score
16.759
Πριν τον πάρεις από τον γνωστό σου, δεν μπορείς να του κάνεις μιά συγκριτική ακρόαση με τα 3030 σε σχέση με τον 496;
Στις συνθήκες που συνήθως ακούς.

Last edited:

Reaction score
2
καλές Ακροάσεις !

* οταν τον πάρεις - και σαν θέλεις - βαλεμας καμιά photo .
Ναι θα ανεβάσω photo.
Πριν τον πάρεις από τον γνωστό σου, δεν μπορείς να του κάνεις μιά συγκριτική ακρόαση με τα 3030 σε σχέση με τον 496;
Στις συνθήκες που συνήθως ακούς.
Ναι μπορώ να του κάνω μία συγκριτική ακρόαση με τον δικό μου.
Υπάρχει περίπτωση να μην ακούσω καμιά διαφορά, ανάμεσα στους δύο ?

ika

News
Reaction score
16.759
Θεωρητικά υπάρχει.
Όσο καλός και να ήταν στην εποχή του ο D9, είναι 40 ετών, δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να κρύβει ή τι χρειάζεται.
Δεν είναι και ο D11 που λέει και ο THeoS στο#6.
Γι' αυτό μια τσιτάτη ακρόαση χρειάζεται κατά την γνώμη μου σε τόσο παλιά μηχανήματα.
Όσο καλό και αν ήταν ένα αυτοκίνητο πριν 30-40 χρόνια, δεν σημαίνει πως παραμένει και σήμερα.
Εκείνη την εποχή τα ηχεία συνήθως είχαν ονομαστική αντίσταση 8Ω και οι περισσότεροι ενισχυτές ήταν προσαρμοσμένοι σ' αυτό. Εξ ιδίας πείρας με τον AU-919, όσο έπαιζε τσίτα με 8ωμα ήταν μια χαρά, μόλις του έβαλα ονομαστικά 6ωμο δούλευαν συνέχεια τα ρελέ προστασίας με το Volume στο 12.
Επίσης απ' όσο θα είδες, ο D9 δεν έχει τηλεκοντρόλ, αν αυτό σε ενδιαφέρει.
Η διαφορά στην ισχύ είναι αμελητέα μεταξύ των δύο ενισχυτών, καλύτερος ήχος μπορεί να έλθει και μ' εξωτερικό phono.

Δεν λέω να μην τον πάρεις, αλλά να διπλοτσεκάρεις πριν το κάνεις αν έχει αυτό που ψάχνεις.

Last edited:

Reaction score
2
Θεωρητικά υπάρχει.
Όσο καλός και να ήταν στην εποχή του ο D9, είναι 40 ετών, δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να κρύβει ή τι χρειάζεται.
Δεν είναι και ο D11 που λέει και ο THeoS στο#6.
Γι' αυτό μια τσιτάτη ακρόαση χρειάζεται κατά την γνώμη μου σε τόσο παλιά μηχανήματα.
Όσο καλό και αν ήταν ένα αυτοκίνητο πριν 30-40 χρόνια, δεν σημαίνει πως παραμένει και σήμερα.
Εκείνη την εποχή τα ηχεία συνήθως είχαν ονομαστική αντίσταση 8Ω και οι περισσότεροι ενισχυτές ήταν προσαρμοσμένοι σ' αυτό. Εξ ιδίας πείρας με τον AU-919, όσο έπαιζε τσίτα με 8ωμα ήταν μια χαρά, μόλις του έβαλα ονομαστικά 6ωμο δούλευαν συνέχεια τα ρελέ προστασίας με το Volume στο 12.
Επίσης απ' όσο θα είδες, ο D9 δεν έχει τηλεκοντρόλ, αν αυτό σε ενδιαφέρει.
Η διαφορά στην ισχύ είναι αμελητέα μεταξύ των δύο ενισχυτών, καλύτερος ήχος μπορεί να έλθει και μ' εξωτερικό phono.

Δεν λέω να μην τον πάρεις, αλλά να διπλοτσεκάρεις πριν το κάνεις αν έχει αυτό που ψάχνεις.
Όπως είπα στην αρχή του post, ακούω μόνο από πικάπ και επειδή δεν μου αρέσει τόσο το phono stage του Yamaha, έψαχνα για άλλο ενισχυτή. Πιστεύω ότι ο Sansui έχει καλύτερο phono stage.
Στην περίπτωση εξωτερικού phono, τι θα μου πρότεινες ?

ika

News
Reaction score
16.759
Υπολογίζοντας 250€ για μεταχειρισμένο ενισχυτή συν 150€ που είπαν οι συμφορουμίτες για ένα αναγκαίο έλεγχο-φρεσκάρισμα, εγώ θα έδινα τα 150€ για μια καλύτερη κεφαλή και με τα 250€ θα κοίταγα στις αγγελίες για phono.

Reaction score
2
Υπολογίζοντας 250€ για μεταχειρισμένο ενισχυτή συν 150€ που είπαν οι συμφορουμίτες για ένα αναγκαίο έλεγχο-φρεσκάρισμα, εγώ θα έδινα τα 150€ για μια καλύτερη κεφαλή και με τα 250€ θα κοίταγα στις αγγελίες για phono.
Επειδή δεν γνωρίζω τίποτα για phono, μπορείς να μου προτίνεις κάποιο ?

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster