Επιλογή streamer

Reaction score
3.523
Καλημέρα και απο μένα. Εγώ χρησιμοποιώ το HEOS του Marantz Cinema 60 κατα κόρον λόγω ευκολίας και αρκετές φορές και το ifi zen stream με το καλό τροφοδοτικό το IpowerX 15V. Και τα δύο παίζουν απροβληματιστα και δεν έχουν dropouts στο tidal. Σε αντίθεση το nuc (Windows 10) που έχω στο γραφείο με dac έχει κατα καιρούς drop outs κυρίως σε MQA αρχεία. Όλα είναι συνδεδεμένα ασύρματα και ειδικά το nuc έχει εξωτερική usb κάρτα που πιάνει υψηλές ταχύτητες για αυτό τον λόγω αλλά δυστυχώς συνεχίζει και έχει drop outs αν και όχι συνέχεια. Όσων αφορά την ποιότητα του ήχου δεν πιστεύω ότι παίζουν ρόλο τα streamers αλλά τα dac που τα συνοδεύουν.

Reaction score
12.522
Εάν το ζητούμενο είναι η ηχητική ποιότητα, υπερέχει σε όλους τους τομείς έναντι ενός laptop.
Εξήγησέ το μας λίγο αυτό. Αρχικά, ποιο λογισμικό έχεις κατά νου ότι θα τρέχει το εν συγκρίσει pc ( laptop, desktop, οτιδήποτε )?

Reaction score
852
Καλημέρα ,
αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως να μάθω και ίσως να μη το έθεσα κατανοητά είναι ουσιαστικά εάν κάποιος έχει ένα από τα δύο αυτά στρημερ ή κάποιο άλλο και έχει δοκιμάσει να παίξει σκληρό δίσκο από τις usb εισόδους τους .
ΠΧ. Πως ακούγεται ,αν φορτώνει εύκολα, αν μπορείς να επιλέξεις όποιο τραγούδι θέλεις, πώς απεικονίζεται το περιεχόμενο του σκληρού και πού κλπ.
Καταλαβαίνω ότι αυτό που ψάχνω είναι λίγο εξειδικευμένο αλλά θα ήθελα τη γνώμη μελών πριν απευθυνθώ στις αντιπροσωπείες.
Ευχαριστώ πάντως για τις μέχρι τώρα απαντήσεις.
To eversolo παίζει μια χαρά τους εξωτερικούς σκληρούς, ενώ μπορείς να βάλεις και μέσα του εσωτερικό δίσκο κλπ.

Έχει φιλικό μενού για την διαχείριση των σκληρών κλπ ...

Στρίμιν τα πάντα από υπηρεσίες και με κάθε τρόπο (μεσω οικείων αππς των εφαρμογών ή μέσω του δικού του αππ ).

Συνεχείς αναβαθμίσεις του σοφτγουερ, κλπ.

Το ifi streamer είναι πολύ καλό ηχητικά και παίζει και εξωτερικούς σκληρούς μια χαρά ... δυστυχώς είναι για μπάτσες από φιλικότητα / μενού / υποστήριξη / ανταπόκριση της εταιρείας σε προβλήματα ...

Reaction score
177
Εξήγησέ το μας λίγο αυτό. Αρχικά, ποιο λογισμικό έχεις κατά νου ότι θα τρέχει το εν συγκρίσει pc ( laptop, desktop, οτιδήποτε )?
Αγαπητέ, δουλειά μου δεν είναι το software ούτε το hardware engineering κι ουτε με ενδιαφέρει.
Εδώ αλλάζουμε απόψεις απ΄ τις εμπειρίες μας, αν δεν διατίθεσαι να τις αξιοποιήσεις κανένα πρόβλημα, “πιάστηκα” απ΄το post σου για να απαντήσω στον νηματοθέτη, όλα τ άλλα είναι χάσιμο χρόνου.
Καλή σου μέρα :)

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.871
Αγαπητέ δουλειά μου δεν είναι το software ούτε το hardware engineering κι ουτε με ενδιαφέρει.
Εδώ αλλάζουμε απόψεις απ΄ τις εμπειρίες μας, αν δεν διατίθεσαι να τις αξιοποιήσεις κανένα πρόβλημα, “πιάστηκα” απ΄το post σου για να απαντήσω στον νηματοθέτη, όλα τ άλλα είναι χάσιμο χρόνου.
Μη λέτε πράγματα όμως που δεν στέκουν χωρίς τεχνικές γνώσεις γιατί μας διαβάζει και κόσμος που δεν ξέρει και μαθαίνει λάθος.

Reaction score
177
Μη λέτε πράγματα όμως που δεν στέκουν χωρίς τεχνικές γνώσεις γιατί μας διαβάζει και κόσμος που δεν ξέρει και μαθαίνει λάθος.
Γιατί, έχετε εσείς τεχνικές γνώσεις ή κάποιος άλλος εδώ μέσα σε αυτό το επίπεδο και χαραμίζετε σε ένα διαδικτυακο καφενειο ?

Reaction score
1.830
όταν άκουγα από το imac με firewire audio interface την impact twin έψαχνα να ακούσω κάποιο καλύτερο dac από αυτό που έχω (adcom gcd 750).
Άκουσα πολλά dac αλλά δεν είδα και καμιά διαφορά που να θέλω να την πληρώσω.
Ένας φίλος μου έφερε το allo digione signature το οποίο τρέχει moode.
Τελικά αντί για dac πήρα αυτό, το οποίο μου έδωσε τόσο μεγάλη διαφορά σε όλα στο σύστημα μου με το αρχαίο μου dac το οποίο μου...διέλυσε όλες τις απόψεις που είχα για το θέμα.
Προς απάντηση σε φίλους εδώ δεν έχω ακούσει πολλά streamers για να έχω εμπεριστατωμένη άποψη.
Θεωρώ όμως ότι αν ένα streamer του 500ρικου διαλύει κυριολεκτικά ένα imac με την πολύ καλή για πολλούς τότε tc impact twin αξίζει κάποιος να ασχοληθεί περαιτέρω.
Αυτό που ξέρω βέβαια είναι ότι το allo είναι μερικές κλάσεις επάνω από το chromecast audio το οποίο επίσης χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση σε πρόγραμμα spotify.

Reaction score
3.523
Απλά τα πράγματα. Μιλάμε για δεδομένα 101010101. Δεν νομίζω ότι η αξία ενός streamer έχει σχέση με την ποιότητα του ήχου αλλά με την χρηστικότητα. Για παράδειγμα το Ifi Zen Stream δεν έχει κάποιο dac μέσα ούτε μπορεί να αναλάβει την δουλειά ενός dac και το λέει και ο κατασκευαστής. Στην ουσία είναι ένας μικρός fine tuned υπολογιστής όπως επίσης είναι και ένα headless daphile που αναφέρει ο φίλος @Astronaut Jr. Και επειδή έχω κάνει το τεστ έχω συνδέσει το SMSL M500 και στο NUC και στον Marantz αλλά και στο ΖΕΝ και την μόνη διαφορά που είδα όπως είπα και παραπάνω ήταν τα drop outs του NUC που μάλλον έχουν να κάνουν με την κακή υλοποίηση της Windows εφαρμογής του TIDAL.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.871
Γιατί, έχετε εσείς τεχνικές γνώσεις ή κάποιος άλλος εδώ μέσα σε αυτό το επίπεδο και χαραμίζετε τόσο άδικα ?
Ναι έχω. Τυγχάνει να είμαι μηχανικός πληροφορικής.
Αλλά δεν έχει σημασία τι είμαι και τι κάνω εγώ και τα άλλα μέλη του φόρουμ.

Σε εσάς πέφτει το βάρος να αποδείξετε τον ισχυρισμό σας.

Last edited:

Reaction score
12.522
Αγαπητέ, δουλειά μου δεν είναι το software ούτε το hardware engineering κι ουτε με ενδιαφέρει.
Καλή σου μέρα :)
Αν δεν είναι δουλειά σου να αναλύσεις το software ή / και το hardware προκειμένου να τεκμηριώσεις την άποψή σου ότι το εν λόγω streamer θα κάνει καλύτερη δουλειά απο ένα laptop, τότε που ακριβώς βασίζεις την άποψή σου; Για να καταλάβουμε δηλαδή, ειδικά όταν μιλάμε για απόδοση και όχι για εμφάνιση;
Γιατί, έχετε εσείς τεχνικές γνώσεις ή κάποιος άλλος εδώ μέσα σε αυτό το επίπεδο και χαραμίζετε σε ένα διαδικτυακο καφενειο ?
Τεχνικές γνώσεις δεν έχω, αλλά είμαι σε θέση να κατανοώ τα βασικά. Υποστηρίζεις ότι κάποιο στρίμερ είναι καλύτερο ηχητικά απο έναν υπολογιστή χωρίς να παραθέτεις ούτε ένα τεκμήριο. Αντίθετα, εγώ αναφέρθηκα στο λογισμικό, τόσο το Volumio ( άσχετα αν δεν το έχω δοκιμάσει ) όσο και το Daphile που το έχω φάει με το κουτάλι, τόσο σε standard όσο και real time kernel. Το daphile που βασίζεται στο gentoo linux, που είναι παραμετροποιημένο για να παίζει μουσική και μόνο, χωρίς περιττές διεργασίες, τιουναρισμένο για να καθιστά τον υπολογιστή ένα αξιόλογο ( τουλάχιστον ) streamer / player. Η διαφορά στη προσέγγισή μας είναι ότι αυτό που προτείνω, δεν θα κοστίσει τίποτα στον φίλο που ρώτησε, αντιθέτως θα του γλυτώσει χρήματα για να τα επενδύσει σε άλλους τομείς του συστήματός του ή να αγοράσει ουίσκι να απολαμβάνει όσο κάνει την ακρόασή του ή να αγοράσει σουβλάκια, οτιδήποτε.

Ναι έχω. Τυγχάνει να είμαι μηχανικός πληροφορικής.
Αλλά δεν έχει σημασία τι είμαι και τι κάνω εγώ και τα άλλα μέλη του φόρουμ.

Σε εσάς πέφτει το βάρος να αποδείξετε τον ισχυρισμό σας.
Και ως μηχανικός πληροφορικής, πιστεύεις ότι ένα streamer υπερτερεί κατά κράτος έναντι ενός υπολογιστή που είναι τιουναρισμένος για αναπαραγωγή audio? Θέλεις να μου πεις την άποψή σου περί real time linux kernel...?

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.871
Και ως μηχανικός πληροφορικής, πιστεύεις ότι ένα streamer υπερτερεί κατά κράτος έναντι ενός υπολογιστή που είναι τιουναρισμένος για αναπαραγωγή audio? Θέλεις να μου πεις την άποψή σου περί real time linux kernel...?
Ρε συ. Μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαινόμαστε; :lolsign:

Και εγώ λέω ότι δεν υπάρχει διαφορά PC/Streamer. Μα και το streamer ένα PC είναι με custom OS.

Reaction score
12.522
Απλά τα πράγματα. Μιλάμε για δεδομένα 101010101. Δεν νομίζω ότι η αξία ενός streamer έχει σχέση με την ποιότητα του ήχου αλλά με την χρηστικότητα. Για παράδειγμα το Ifi Zen Stream δεν έχει κάποιο dac μέσα ούτε μπορεί να αναλάβει την δουλειά ενός dac και το λέει και ο κατασκευαστής. Στην ουσία είναι ένας μικρός fine tuned υπολογιστής όπως επίσης είναι και ένα headless daphile που αναφέρει ο φίλος @Astronaut Jr. Και επειδή έχω κάνει το τεστ έχω συνδέσει το SMSL M500 και στο NUC και στον Marantz αλλά και στο ΖΕΝ και την μόνη διαφορά που είδα όπως είπα και παραπάνω ήταν τα drop outs του NUC που μάλλον έχουν να κάνουν με την κακή υλοποίηση της Windows εφαρμογής του TIDAL.
Παρεμπιπτόντως, το M500 ποτέ δεν έκανε αυτά που περιγράφεις ούτε στο Tidal (MQA ή μη ), ούτε στο Qobuz, ούτε στο spotify, ούτε καν όταν του έβαζα να παίξει DSD, με οποιοδήποτε nuc και αν του είχα συνδέσει.
Βάλε daphile!!!
Ρε συ. Μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαινόμαστε; :lolsign:

Και εγώ λέω ότι δεν υπάρχει διαφορά PC/Streamer. Μα και το streamer ένα PC είναι με custom OS.
Τότε σε μπέρδεψα, σόριιιι!!! Ε, εξήγησέ τους τί σημαίνει real time kernel, γιατί εμένα δεν με ακούνε! 😂😂😂😂

Reaction score
3.523
Παρεμπιπτόντως, το M500 ποτέ δεν έκανε αυτά που περιγράφεις ούτε στο Tidal (MQA ή μη ), ούτε στο Qobuz, ούτε στο spotify, ούτε καν όταν του έβαζα να παίξει DSD, με οποιοδήποτε nuc και αν του είχα συνδέσει.
Δεν ξέρω μπορεί να φταίει και το NUC. Ενα nuc7i5bnk με 32GB μνήμη, Windows 10 Pro έχω. Πιστεύω ότι φταίει η εφαρμογή της Tidal και όχι το Nuc

Reaction score
12.522
Δεν ξέρω μπορεί να φταίει και το NUC. Ενα nuc7i5bnk με 32GB μνήμη, Windows 10 Pro έχω. Πιστεύω ότι φταίει η εφαρμογή της Tidal και όχι το Nuc
Προφανώς δεν φταίει το nuc. Δοκίμασε όμως και να αφαιρέσεις το usb stick του wifi μήπως περιορίζεται το bandwidth, οπότε βάλτο να παίξει λίγο με lan.

Reaction score
3.523
Προφανώς. Δοκίμασε όμως και να αφαιρέσεις το usb stick του wifi μήπως περιορίζεται το bandwidth, οπότε βάλτο να παίξει λίγο με lan.
Μπορεί και αυτό αν και του έχω βάλει ένα TPLINK T3U που πιάνει 144mbps στο NUC. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι στο γραφείο και δεν έχω πρόσβαση σε LAN μονο σε WIFI

Reaction score
12.522
Μπορεί και αυτό αν και του έχω βάλει ένα TPLINK T3U που πιάνει 144mbps στο NUC. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι στο γραφείο και δεν έχω πρόσβαση σε LAN μονο σε WIFI
Ή που στη κάνει το tplink ή που κάτι παίζει με την εφαρμογή στα windows. Οπότε, ξεκίνα δοκιμές!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab