Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Δεν ξέρω, ρε φίλε, άσε με, να πούμε...

120χλμ δεν πιάνω με το αυτοκίνητο κι ο άλλος τα έπιασε με το δίκυκλο... Τι έχουν ανάμεσα από τα αυτιά τους; Γιατί, μυαλό δεν έχουν σίγουρα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.201
Έχω πχιάσει 110 χλμ/ω, είναι τρομακτική η αίσθηση. Μετά τα 80 χλμ/ω το ποδήλατο θέλει να σε φύγει κάτω από τα πόδια, όσα περισσότερα τόσο το χειρότερο. Σε αυτές τις ταχύτητες όλες οι κινήσεις και ο χειρισμός πρέπει να γίνονται απαλά και με χειρουργική ακρίβεια, διαφορετικά περνάει ακόμα και ο φόβος στο πλαίσιο και άπαξ και ξεκινήσουν οι ταλαντώσεις, καλύτερα πηδα μήπως γλυτώσεις...

Reaction score
25.534
Με έλεγε ο Νικόλας ότι ντεμεκ είναι επικίνδυνο το δρομολόγιο μου στη δουλειά από Πειραιώς και κλαιν μαιν, ζαμπ το κυριακάτικο στην εκκίνηση ήταν ότι πιο αγχωτικό έχω κάνει σε οδήγηση γενικά. Δεν ήξερα τι να πρώτο προσέξω , την ρόδα του μπροστινού, τους διπλανούς να προσπαθώ να δω 3 4 ποδήλατα μπροστά μπας και γίνει μλκ (που έγινε) να προλάβω η Πειραιώς είναι παιδική χαρά με κούνιες και τραμπαλες

Reaction score
20.868
Σε μια από τις ελάχιστες φορές που κόλλησα σε γκρουπ (απλά τους συνάντησα), παραλίγο να πέσουν οι δύο μπροστινοί μου σε αμάξι γιατί είχαν πιάσει το μπλα μπλα, πέσανε κάτω και ίσα που πρόλαβε το αμάξι που ερχόταν από την αντίθετη λωρίδα να φρενάρει. Καλύτερα μόνος, άντε 1 - 2 παρέα ακόμα, σε γκρουπ χρειάζεται πολύ καλός συντονισμός, τον οποίο τον έχουν αυτοί που πάνε χρόνια έτσι...

Reaction score
1.538
Απο Κορωπί προς Βάρη στην μεγάλη κατηφόρα μετά το μικρό τουνελ είδα μία και μοναδική φορα 82 χιλ. έφτασα 125 παλμούς απο τον τρόμο που ένιωσα και ποτέ ξανά, είναι ζήτημα κλάσματος δευτερολέπτου να γίνει η στραβή.

Reaction score
25.534
Εγώ γενικά υπήρξα σπηντ τζανκυ, η κατηφόρα ήταν το δωράκι μετά την ανάβαση.
Έχω πατήσει 78 στην Κατεχάκη ερχόμενος από Υμηττό, τα ίδια στην Αναστάσεως από την άλλη πλευρά και 88 αν θυμάμαι καλά στο 10% κατήφορο πάνω από το καζίνο στην Πάρνηθα προς ελαφάκια, όλα αυτά με φουλ πάτημα στα ντροπς να ανεβάσει όσο πάει , με 180κπ
Τώρα πλέον δεν το πολύ ψάχνω, ευτυχώς πέρασε.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.201
Από τις πχιο τρομακτικές καταβάσεις που έχω κάνει, σε μια παρατεταμένη στροφή έχασα τον έλεγχο με 80 χλμ/ω επειδή ο μπροστά τροχός πάτησε μια πέτρα σε μέγεθος στραγαλιού. Το δύσκολο έχει να κάνει κυρίως με τα φρένα, απαιτεί να πέσεις στα φρένα από τα 70-80 χλμ/ω στα 5-10 χλμ/ω επειδή έχει φουρκέτες με μεγάλη κλίση, άπαξ και δεν σκοτωθείς, όταν τελειώσει γελάς σαν χαζός από τη αδρεναλίνη κυρίως.
Εξαιρετική και δύσκολη ανάβαση επίσης, ο Σάκης τη ανέβηκε και ξέρει.
1000001506.jpg

Reaction score
20.868
Απο Κορωπί προς Βάρη στην μεγάλη κατηφόρα μετά το μικρό τουνελ είδα μία και μοναδική φορα 82 χιλ. έφτασα 125 παλμούς απο τον τρόμο που ένιωσα και ποτέ ξανά, είναι ζήτημα κλάσματος δευτερολέπτου να γίνει η στραβή.
Εμένα είναι 84,2 χμ (καλά μπορεί να τα στρογγυλεύει κιόλας το strava) κατεβαίνοντας στη δυτικη πλευρά του Ομαλού, μέχρι μια στροφή που ακολουθεί... χάος, προσπάθησα κι άλλη φορά αλλά δεν τα κατάφερα στο ίδιο σημείο! :party::geek:

omalos.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.201
Η ταχύτητα απαιτεί να έχεις σύμμαχο και τα στοιχεία της φύσης, με πλάγιο αέρα χάνεται η ισορροπία του συνόλου και είναι πολύ επικίνδυνο, οπότε το πας πχιο χαλαρά, το θετικό είναι να έχεις το αέρα στη πλάτη, όμως και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο γιατί αν δεν γνωρίζεις τη διαδρομή, σε αναγκάζει να πας πολύ πχιο γρήγορα και κάνει δυσκολότερο το έργο και το χειρισμό των φρένων. Γενικά η ταχύτητα πάνω σε κούρσα απαιτεί να μη φοβάσαι, να είσαι χαλαρός, να κοιτάς εκεί που θες να πας και να σκανάρεις συνέχεια το οδόστρωμα. Είχα μοτοσυκλέτα που άγγιζε τα 320km/h, με το ποδηλατάκι στα 100km/h έχεις περισσότερη έκρηξη αδρεναλίνης :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.201
Το ξέρω κρόκ, γίνεται κάθε χρόνο, εκτός από 2-3 σημεία που θέλουν προσοχή, όλη η υπόλοιπη διαδρομή είναι άψογη.
Δγιό φορές το έκανα σήμερα

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.955
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa