Πυροπροστασία, δηλώσεις και πρόστιμα Ελλάδα 2.0

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.622
Γιατί να υπάρχει κανονισμός πυροπροστασίας για ακίνητο στα 300 μέτρα όχι από δάσος, αλλά πχ από ρέμα που απλώς περιλαμβάνεται σε δασικό χάρτη; Να πούμε στα 100 μέτρα από ΔΑΣΟΣ ή μέσα σε αυτό, να το καταλάβω.

Ποια τα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ κριτήρια καθορισμού της παραπάνω ακτίνας; Προσοχή μιλάμε για δασικούς χάρτες άρα μπορεί απλώς να έχουν θάμνους (ή και τίποτα, να είχαν απλώς το έτος 1940 κάτι), όχι απαραίτητα (μάλλον όχι ούτε κατά κανόνα) για δάσος με πεύκα που μπορούν να εκτοξεύσουν κουκουνάρια (και τα τελευταία δεν νομίζω να πετούν 300 μέτρα λες και τα πιλοτάρει ο Τζον Μάρκου)

Reaction score
25.532
το μεγάλο μπέρδεμα είναι οτι δεν έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες οριστικά παντού.
το άλλο μπέρδεμα είναι το κτηματολόγιο
9ιουνίουψηφίζουμεαφροδίτη

Reaction score
23.306
Τι ; Δεν ξέρουμε ακόμη ποιές είναι δασικές εκτάσεις και ποιά ιδιωτικά δάση ; :D Πίπτω απο τα σύννεφα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.973
Πυροπροστασία: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων μετά τις παρατάσεις - Το κόστος της μελέτης και οι γκρίνιες για τεχνικά ζητήματα (protothema.gr)

Σκυλακάκης: Στόχος αυτών των κανονισμών δεν είναι να μπουν πρόστιμα, είναι να έχουμε την μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται.

Όμως:

Η μη υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στο Ηλεκτρονικό Μητρώο επισύρει πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ η υποβολή ψευδούς δήλωσης επισύρει ποινή φυλάκισης ως δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο που φτάνει ως τις 54.000 ευρώ.

Και:

Το κόστος σύνταξης της έκθεσης ξεκινά από τα 150 ευρώ -αν πρόκειται για μια κατοικία- και κυμαίνεται ανάλογα με την έκταση του ακινήτου και των χαρακτηριστικών που θα εντοπίσει ο τεχνικός επιστήμονας. Με τη μέση τιμή για τα περισσότερα ακίνητα της χώρας να κυμαίνεται μεταξύ 400-500 ευρώ, το κόστος μπορεί και να φτάσει ή να ξεπεράσει και τις 5.000 ευρώ για ιδιαίτερες περιπτώσεις ακινήτων, όπως για παράδειγμα βιομηχανίες.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.076
150€ λέει. Ωραία, να μας δώσει την λίστα με αυτούς τους... τεχνικούς επιστήμονες ο κ. Σκυλακάκης.
Εφόσον σκοπός δεν είναι οι εισπράξεις προστίμων, γιατί δεν βάζουν τότε ένα ακόμα παράγοντα στο νομοσχέδιο, όπως π.χ. αν το κάνει ο πολίτης έστω καθυστερημένα, να αφαιρεθεί ας πούμε το 85% του προστίμου;
Γιατί το επικοινώνησαν τελευταία στιγμή εφόσον το είχαν καταθέσει πολύ καιρό τώρα; Θα πρέπει να καθόμαστε καθημερινά να διαβάζουμε όλα τα ΦΕΚ;

Για πόσο ηλίθιους μας περνάνε;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.973
Πυροπροστασία: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων μετά τις παρατάσεις - Το κόστος της μελέτης και οι γκρίνιες για τεχνικά ζητήματα (protothema.gr)

Σκυλακάκης: Στόχος αυτών των κανονισμών δεν είναι να μπουν πρόστιμα, είναι να έχουμε την μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται.

Όμως:

Η μη υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στο Ηλεκτρονικό Μητρώο επισύρει πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ η υποβολή ψευδούς δήλωσης επισύρει ποινή φυλάκισης ως δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο που φτάνει ως τις 54.000 ευρώ.

Και:

Το κόστος σύνταξης της έκθεσης ξεκινά από τα 150 ευρώ -αν πρόκειται για μια κατοικία- και κυμαίνεται ανάλογα με την έκταση του ακινήτου και των χαρακτηριστικών που θα εντοπίσει ο τεχνικός επιστήμονας. Με τη μέση τιμή για τα περισσότερα ακίνητα της χώρας να κυμαίνεται μεταξύ 400-500 ευρώ, το κόστος μπορεί και να φτάσει ή να ξεπεράσει και τις 5.000 ευρώ για ιδιαίτερες περιπτώσεις ακινήτων, όπως για παράδειγμα βιομηχανίες.
Θέλω να πω ότι ό,τι και να κάνεις, νόμιμο ή μη, θα πληρώσεις αρκετά χρήματα και θα πρέπει να μπλέξεις με τρίτους και υπηρεσίες αφού είναι σπάνιο να είναι όλα εντάξει.

Κι όλα αυτά για κάτι που δεν υπήρχε. Άλλο ένα έξοδο από το πουθενά.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.622
Αυτό το παλτό πρέπει να φύγει.

Οι ευρωεκλογές είναι η καλύτερη ευκαιρία για τέτοια πράγματα. Ελάχιστα επηρεάζουν -το εάν θα πάρει λχ το κυβερνών 8 ή 7 ή γιατί όχι 6 έδρες (αν και στην τελευταία περίπτωση πολιτικά θα του έδενε τα χέρια για πρόωρες εκλογές)- αλλά πάντα στέλνουν ένα πολύ καλό μήνυμα, όπως εκείνο που πήρε ο Αλέξης το 2019 και δεν είχε άλλη επιλογή. Ε, εδώ έχουμε να κάνουμε με 4-5 σεσημασμένα παλτά. Μου προξενεί μεγάλη απορία να διακινδυνεύει ο πρωθυπουργός την πορεία της χώρας για την παραμονή τους. Αρχίζω και αμφιβάλλω για την οξυδέρκειά του και για αυτήν την ικανότητά του να κυβερνήσει.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.622
Ναι, δεν τον έχω για χαζό και για πιλότο που πετάει διαρκώς στον αυτόματο σαν τον Μάρκου.

Reaction score
20.867
Κακώς, φαίνεται ότι έχει σοβαρά θέματα, που καλύπτονται τεχνηέντως... όχι ότι δεν είναι έξυπνος, αλλά χάνει ταυτόχρονα! :geek: :party:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.979
150€ έχει το ενεργειακό πιστοποιητικό να του πείτε του άσχετου.
Αν βρει μηχανικό να κάνει επίσκεψη - μετρήσεις - σχεδιασμό - μελέτη με 150€ να μου τον στείλει και θα τον πληρώσω εγώ.

Άσχετος.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.622
...και επικίνδυνος. Και άντε από την φωτιά μπορείς να πάρεις μέτρα για να προστατευτείς. Από τον Σκυλακάκη πώς.
Εκτός εάν πάρεις τα μέτρα του.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.622
Δυστυχώς με αυτή την έπαρση πορεύεται.

Για εμένα είναι λόγος επιλογής ακόμη και για εθνικές. Κάποιος δλδ που δεν θα καταλάβει από μηνύματα, δεν κάνει, ας προκληθεί πολιτική κρίση και ας έρθει ο επόμενος.

alexis

Reaction score
32.979
Το ένα το έκανα. Δεν περνούσε το ΚΑΕΚ λόγω κτηματογράφισης. Το κερ.......

Το έκανα manual. Κλάδεμα κάτω έγραψα ότι δεν έκανα. Σιγά μη ξεράνω τα δέντρα τέτοια εποχή επειδή τώρα το θυμήθηκαν.

Reaction score
29.653
Επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει όλο το νήμα επισταμένως.
Σήμερα καθάρισα τον πίσω χώρο του οικοπέδου μου από χόρτα -ξερόχορτα.
Κάποια δέντρα υπάρχουν φυσικά , όπως συκιές ελιές , δύο ξερές αμυγδαλιές , μία υγιής και διάφορα άλλα.
Ομως τα χόρτα κόπηκαν και καθαρίστηκε. Είναι ένα κομμάτι περί τα 400-500 τμ.
Που το δηλώνω ότι καθαρίστηκε ?
Εννοείται είναι εντός σχεδίου , και είναι οικόπεδο με διπλοκατοικία .
Εχει και μπροστινό κήπο , μόνο λουλούδια.

alexis

Reaction score
32.979

Reaction score
23.306
Ε, σταμάτα και εσύ να ρίχνεις λάδι στην φωτιά. Τόσο καιρό και ενέργεια μου πήρε να ηρεμήσω τον Αβεσσαλώμ. :D :D

Reaction score
23.306
Δεν τον βλέπω και πολύ ήρεμο... :geek: :roflmao:
Βρε έπρεπε σε λέω να δράσω ταχύτατα και αποφασιστικά. Θα χάναμε μια ψήφο, τόσο πολύ είχε τσατιστεί. Δεν είδες που του την είχε πέσει από δίπλα και ο προαπαγανδιστής ο Πανκρόκ και του έβαζε συνέχεια βιντεάκια και αναφορές της Αφροδίτης ; Τελικά την έβαλε στην λίστα του σαν πιθανότητα. :D :D Αυτός με την τσατίλα που έχει είναι ικανός να ψηφίσει και Κασσελάκη. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm