Featured ΕΜΒΥΘΙΣΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ 7.2.4 ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.613
Αφήνοντας στην άκρη το θέμα της "ποιότητας" (γιατί είναι πολύ σχετικό και θα μπλέξουμε), ο λόγος να προτιμήσεις μια τέτοια συσκευή είναι ξεκάθαρα η χρηστικότητα. Έχει να εξυπηρετήσει έναν συγκεκριμένο σκοπό και γι'αυτό όλος του ο σχεδιασμός είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα:
- Έχει το PC τηλεκοντρόλ για να το χειρίζεσαι απομακρυσμένα; Όχι.
- Θα πεις δεν έχει τηλεκοντρόλ, αλλά μπορείς να αγοράσεις. ΟΚ, αν αγοράσεις, είναι το ίδιο εύκολο να χειριστείς με τηλεκοντρόλ το περιβάλλον του Google TV σε σχέση με αυτό ενός PC (π.χ. Windows); Όχι.
- ΟΚ, θα πεις, αλλά μπορείς να εγκαταστήσεις ένα περιβάλλον που είναι φτιαγμένο για αυτόν τον σκοπό, π.χ. Kodi. Εντάξει, έβαλες Kodi, μπορείς μέσα από το Kodi να εγκαταστήσεις και να χειρίζεσαι όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζει το Android; Μπορείς π.χ. να βλέπεις Cinobo (τυχαίο παράδειγμα) μέσω Kodi; Αν μπορείς, γίνεται με ένα κλικ ή θέλει να κάνεις αλχημείες, που τις μισές φορές δεν δουλεύουν και τις υπόλοιπες χαλάνε εν καιρώ;
- Ακόμα και αν κάνεις τα παραπάνω και δουλεύουν σωστά, είναι τελικά αυτό το PC πολυχρηστικό; Ή είναι πλέον και αυτό απλά ένα media player;
- Μπορείς με ένα PC να ανοίξεις το κινητό, να ξεκινήσεις να παίζεις μουσική από την εφαρμογή που θες και με ένα κλικ να στείλεις τον ήχο (μέσω Bluetooth, Chromecast κλπ.) στο PC; Όχι.
- Είναι το PC τόσο αθόρυβο όσο ένα τέτοιο μηχάνημα; Έχει το PC οπτικές εξόδους; Έχει HDMI 2.1 και 8Κ ανάλυση; Αν ναι σε όλα τα παραπάνω, πόσο κάνει εν τέλει αυτό το PC; Είναι σίγουρα φθηνότερο από ένα media player;
(Βασικά πολλά από αυτά που λες γίνονται και με PC... δεν είναι όμως out of the box λύσεις, και θέλει και αυτό το κόστος του και τον τύπο να το σετάρει μέχρι αηδίας :D )

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.613
It's a matter of understanding them... όλα έχουν τον... γητευτή τους :D

( PC είναι και ο Trinnov... θαύματα κάνει ο άτιμος ;) )

Reaction score
4.581
Χτες παρελαβα τον Dune HD SOLO 8K.

Συσκευασια με τα τυπικα, βιβλιαρακι με τις οδηγιες χρησης, τηλεχειριστηριο, καλωδιο ρευματος και hdmi.
Η εταιρια εχει εδρα στην Σοφια Βουλγαριας, μου το εφερε ο ιδιοκτητης στην Ασπροβαλτα. Τιμη 500 ευρω.

Μιλησαμε και για το χομπυ μας.
Αυτος εξυπακουεται οτι ειναι φουλ χαινετας, οπαδος το δικαναλου (φυσιολογικο αφου ειναι και καποιας ηλικιας! :headbang: ), οπαδος του βινυλιου πρωτιστως, δευτερευοντως του σιντι και τους σκληρους δισκους τους εχει για τα παιδακια! (ακουνε εκεινα τα παιδακια οι EAR & Dimi ?). ΕΙναι γεγονος οτι η εταιρια του εχει πανακριβα μηχανηματα, οπότε οι αποψεις του ιδιοκτητη αντιπροσωπευουν και το προσωπικο του επαγγελματικο κομματι.

Αφου γυρισα στο σπιτι, εκανα γρηγορα κι αναιμακτα τις συνδεσεις, ειχα θεμα με το τηλεχειρηστηριο το οποιο δεν δουλευει. Λεει οτι πας πατας παρατεταμενα οποιοδηποτε πληκτρο προς το παλιυερ και θα παιξει. Τριχες κατσαρες! Ευτυχως, το τηλεχειρηστηριο της τηλεορασης συνεργαζοταν τέλεια κι εκανα τις πρωτες ρυθμισεις μ αυτο. Στην συνεχεια κατεβασα και το απ της εταιριας στο κινητο οποτε καπου εκει εκλεισε το θεμα του τηλεχειρηστηριου.

Και παμε στο δια ταυτα. Εξυπακουεται οτι ολη η αγωνια ειναι πως θ ακουστουν τα ατμος.

Αμεσως μπηκε η ταινια "MIDWAY"
1764479941758.png

Φυσικα η ενταση ηταν τσιμπημενη προς τα πανω. Και ....χαμος! Η ταινια εχει μπολικο μπασο αλλα και πολυ ηχο απ τα ατμος. Εδω το μηχανακι πηρε ΑΡΙΣΤΑ!!
Για την εικονα δεν ειχα την παραμικρη αμφιβολια για την ποιοτητα αυτης, οποτε ειναι περιττο να γραψω το οτιδηποτε.

Αμεσως μετα περασα και στα πολυκαναλα μουσικα αρχεια. Με δυο προβληματα απ τα αποδυτηρια ( ακομη δεν εχω περιστρεψει τα τουιτερ των Α77, και χωρις να εχει ρυθμιστει το dirac)

Τα ατμος ζωγραφιζαν. Τελικα εχει κι εκει πανω αρκετη μουσικη πληροφορια. Ισως καποτε αντικατασταθουν τα Τ7 με τα Α77Χ. Μικρα παιδια ειμαστε, εχουμε και υπομονη και το χρονο με το μερος μας.

Βεβαια εγω τα εχω αδικησει (οπως εχω γραψει στα ατμος εχω τα ADAM Τ7V). Χαρακτηριστικα τα Τ7V εχουν ενα επταιντσο γουφερ που οδηγειται απο εναν ενισχυτη 50 βατ και τα Α77Χ εχουν δυο επταιντσα που οδηγουνται απο δυο ενισχυτες των 100 βατ εκαστο!

Πως λειτουργησε ο χωρος? Νομιζω οτι ολα πηγαν πολυ καλα μεχρις ωτου σε μια ακουστικη κιθαρα τα ραφια που καθοταν τα ηχεια δημιουργουσαν μια μικρη δονηση (σε μεγαλες εντασεις). Αν κι εχω παρει προσφατα φελλο τριων χιλιοστων που θα κολησει στα τοιχωματα στα ραφια και ρικοφον που θα μπει πανω απ τον φελο και περιμετρικα απ το ηχειο, ακομη δεν τα εχω τοποθετησει. Εχω ακομη δουλιτσα εντος του δωματιου.

Παντως οπως και ναχει εχουμε ξεκινησει κι απολαμβανουμε τους κοπους μας με την καινουρια κατασκευη.

Reaction score
4.581
Φωτογραφιες δυστυχως θ αργησουν γιατι δεν τελειωσα και δεν ξερω ποτε ακριβως θα τελειωσω. Στην ουσια μενουν καποια πραγματα που εχουν να κανουν μονο με την αισθητικη του χωρου (τα πορτακια με το ηχοπερατο πανι στα ντουλαπια). Επισης το κινητο μου στο φωτισμο δωματιου βγαζει πολυ κακες φωτογραφιες. Χρειαζεται να ερθει καποιος φιλος με καλυτερης ποιοτητος φωτο.

Με την συμβιωση ωστοσο καποιου διαστηματος ενα προβλημα που ενοιπισα ειναι οτι το κεντρικο ηχειο επειδη ειναι τοποθετημενο σχετικα χαμηλα σε σχεση με το ιδανικο υψος, κι αυτο δεν μπορει ν αλλαξει, σε καποιες περιπτωσεις καταλαβαινεις οτι το υψος της φωνης ερχεται πιο χαμηλα απ οσο πρεει.

Η λυση του προβληματος ειναι να μπει ενα ακομη κεντρικο πανω απ την τηλεοραση (με την προσθηκη mini dsp) οποτε πιστευω οτι ο ηχος του κεντρικου ηχειου θα εστιασθει καλυτερα οσο αφορα το υψος.

Προς το τελος της εβδομαδος θα ερθει ενα φιλος τεχνικος να γυρισει τα τουιτερ κατα 90 μοιρες. Να θυμισω οτι τα 4 ηχεια Α77Χ (δυο στο πλαι και δυο πισω) ειναι καθετα τοποθετημενα κι επομενως ιδανικα θα πρεπει να περιστραφει το τουιτερ κατα 90 μοιρες οπως προβλεπει και η ιδια η εταιρια για καθετη τοποθετηση.

Reaction score
10.091
Η λυση του προβληματος ειναι να μπει ενα ακομη κεντρικο πανω απ την τηλεοραση (με την προσθηκη mini dsp) οποτε πιστευω οτι ο ηχος του κεντρικου ηχειου θα εστιασθει καλυτερα οσο αφορα το υψος.
Για τηλεόραση 65ιντσων το θεωρώ υπερβολή να βάλεις 2 κεντρικά. Βάλτο από πάνω με κλίση και έλυσες το πρόβλημα.

Βάλε βρε άνθρωπε καμία φώτο να δούμε τι έκανες.
Α και μετρήσεις :biggrin::fuckyou:

Reaction score
4.581
Η τηλεοραση ειναι προσωρινη. Θα μπει 85 ιντσων αλλα το Νοεμβρη (ολα γινονται με χρονοδιαγραμμα).
Μετρησεις θα γινουν αλλα να δουμε ποτε θα ερθει καποιος που να τις κανει. Εξυπακουεται οτι ειναι και επιθυμια μου.

Reaction score
4.581
O πάγκος γιατί υπάρχει;
Ο παγκος εχει το νοημα να γινει απο κατω η φωλια για το σαμπ, το κεντρικο και τα μηχανηματα. Ειπαμε να κρυφτουν ολα! Δινει και μια πιο θεατρικη διασταση. Το ιδιο και πισω εχει παγκο με την ιδια κεντρικη ιδεα

Reaction score
4.294
Καλοάκουστο!!

Στα Top Front νομίζω θα πρέπει να γυρίσετε το Αριστερό ηχείο με το tweeter προς την εξωτερική πλευρά, όπως έχετε τα πίσω.
Εκτός κι αν έγινε ηθελημένα και υπάρχει λόγος.

Ποιες πολυθρόνες πήρες τελικά?
Ευχαριστημένος?

Reaction score
4.581
Σωστη η παρατηρηση. Ειχα ενα θεμα με τα εμπρος πανω ηχεια. Δεν επαιζαν! Κι ετσι το συστημα εγερνε λιγο προς τα πισω και δεν το ειχα καταλαβει οτι δεν επαιζαν. Ομως κατι ενιωθα οτι κατι δεν παει καλα και στο τελος το πηρα πρεφα. Δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι δεν επαιζαν. Εκανα διαφορα πειραματα και τελικα ηταν απο καποια ρυθμιση του ενισχυτη. Ετσι ξερω οτι πρεπε να αλλαξει θεση το ηχειο αλλα ψιλοβαριεμαι.
Παντως μπραβο σου για την παρατηρικοτητα. Μονο απ την φωτογραφια εστιασες στη λεπτομερεια!!!

Επισης θελη λιγο δουλεια το εμπρος σαμπγουφερ. Οταν το βγαζω εξω απ την θεση που το εχω τωρα ολα δουλευουν τελεια, οταν το βαζω μεσα εχει ενα μπουμαρισμα. Λιγο πολυ ξερω που πρεπει να πειραματιστω, σιγα σιγα θα γινει κι αυτο.

Οι πολυθρονες ειναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ!! Παρολο που εχουν διπλασια τιμη απ τις προηγουμενες ειχα, ειναι χειρεοτερες. Το πρωτο προβλημα ειναι οτι ο ηλεκτρικος μηχανισμος σηκωνει αυτοματα και παραλληλα και τα ποδια και την πλατη. Αυτο ειναι ομως λαθος. Γιατι μπορεις να θελεις να καθεσαι με την πλατη ορθια αλλα τα ποδια να τα θελεις λιγο η πολυ σηκωμενα και δεν γινεται. Το δευτερο ειναι οτι ειναι λιγο εως πολυ πιο σκληρες στο καθισμα τους. Κι επισης ειναι περισσοτερο χαμηλες απ αυτο που ηθελα. Για την ακριβεια θα ηθελα να ειναι 5-10 ποντους πιο ψηλες στην πλατη.

Τελος παντων, ουτως η αλλως τις πηρα σαν προσωρινη λυση επειδη ειχα ξετιναχτει οικονομικα. ΑΥτες που μ ενδιαφερους κοστιζουν 2.500-3.000 ευρω. Υπολογιζω σε 2-3 χρονια να τις παρω και να μεταφερω τις εν λογω σαν δευτερη σειρα απο πισω.

Reaction score
10.091
Ο παγκος εχει το νοημα να γινει απο κατω η φωλια για το σαμπ, το κεντρικο και τα μηχανηματα. Ειπαμε να κρυφτουν ολα! Δινει και μια πιο θεατρικη διασταση. Το ιδιο και πισω εχει παγκο με την ιδια κεντρικη ιδεα
Για τα ηχεία (αν και έτσι όπως το έκανες μ αρέσει εξίσου) αλλά ειδικά για τα σαμπς και το ρακ μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο με την φώτο για να μην έχεις τους 2 πάγκους.
Όπως σ αρέσει βέβαια.
Screenshot_20260112_174756_com.google.android.youtube.jpg

Reaction score
4.581
Προφανως εννοεις αυτες τις ξυλιες κατασκευες (γιατι δεν φαινεται τι εχουν μεσα) που οντως ειναι ομορφα.

Εγω ξεκινησα απο μια αναγκαιοτητα, οτι για τον εντοιχισμο καλυτερο ειναι το μπετον. Ομως επειδη ειναι ογκωδες προτιμησα την πετρα κι ετσι αποφασισα να κανω αυτο που φαινεται στην φωτο.
Δυστυχως τωρα αισθητικα χανει. Οταν ολοκληρωθει η κατασκευη με τα ξυλινα πορτακια και το πανι το ηχοπερατο πιστευω οτι θα ειναι οκ.
ΕΠισης τα καλωδια στα εμπρος τα μηχανηματα φαινονται και ο λογος ειναι οτι εξακολουθω και κανω πειραματισμους μεχρι να καταληξω σε καποια πραγματα και μετα δεν θα φαινεται ιχνος καλωδιου.

Reaction score
10.091
Προφανως εννοεις αυτες τις ξυλιες κατασκευες (γιατι δεν φαινεται τι εχουν μεσα) που οντως ειναι ομορφα.

Εγω ξεκινησα απο μια αναγκαιοτητα, οτι για τον εντοιχισμο καλυτερο ειναι το μπετον. Ομως επειδη ειναι ογκωδες προτιμησα την πετρα κι ετσι αποφασισα να κανω αυτο που φαινεται στην φωτο.
Δυστυχως τωρα αισθητικα χανει. Οταν ολοκληρωθει η κατασκευη με τα ξυλινα πορτακια και το πανι το ηχοπερατο πιστευω οτι θα ειναι οκ.
ΕΠισης τα καλωδια στα εμπρος τα μηχανηματα φαινονται και ο λογος ειναι οτι εξακολουθω και κανω πειραματισμους μεχρι να καταληξω σε καποια πραγματα και μετα δεν θα φαινεται ιχνος καλωδιου.
Ναι αυτές τις ξύλινες κατασκευές εννοώ, αυτες συγκεκριμένα έχουν σαμπς λόγω waveforming αλλά κάτι αντίστοιχο έκανε και σε ηχεία για καλύτερη αισθητική.

Reaction score
4.581
Aς μπουν πίσω τα μηχανήματα τότε.
Δεν εχει νοημα Γιαννη, αφου ουτως η αλλως δεν θα φαινεται τιποτα.
Το μειον στα πισω θα ειναι οτι με το τηλεχειρηστηριο οταν θελεις να κανεις κατι θα πρεπει να στρεφεσαι προς τα πισω που δεν ειναι κι οτι καλυτερο

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.307
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito