Ο κακός μας ο καιρός

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
35.946
περίπου. Δευτέρα του Πάσχα ήρθε κατά μας και έβρεξε, το θυμάμαι που είχαμε βγει στα Νέα Πλάγια αμέριμνοι στο ψιλόβροχο. Δεν ξέραμε φυσικά, μετά ήρθε ο πανικός.
Εγώ Μ. Πέμπτη είχα φάει βρόχα κατακέφαλα στο κέντρο της Αθήνας ενώ είχε ήδη συμβεί, αλλά δεν είχαμε ιδέα ακόμη.

Reaction score
6.209
Ο βιασμός της φύσης.... ανεξέλεγκτος, χωρίς κανένα πολεοδομικό σχεδιασμό, κατοικίες κολλημένες η μία πάνω στην άλλη (κυριλέ συνοικία κατά τα άλλα), χωρίς καμμία πρόβλεψη αποροής των χειμάρρων.... το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής.

Reaction score
26.645
το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής.
από τη δεκαετία του 50 με αγάπη.
γιατί "έχω να στεγάσω 2εκ κόσμο"
και φυσικά με την βοήθεια της αστύφυλλης πολιτικής των κυβερνήσεων του 70,80,90 ("αποκέντρωση" μωρτιμαςλες).

δεν θα ζω να δω λύση σε αυτά τα προβλήματα στην αττική.

melina

Cargo 200
Reaction score
47.202
Η ιστορία πάει πολύ πιο πίσω από το '50, το '50 είναι απότοκο του '22 και της επόμενης 30ετίας φτώχειας, καχεξίας, κατοχής, πολέμου, εμφύλιου και ...άλλα διάφορα.
Ούτε τα χρήματα υπήρχαν ούτε βέβαια η πρόνοια και ο τεχνικός ορθολογισμός για μια πιο προσεκτική πολεοδομική ανάπτυξη, που σε πολλές περιοχές θα σήμαινε απλά μη ανάπτυξη για κάμποσα χρόνια. Βάλτε από πάνω και την κυρίαρχη διαπλοκή μικρο-μεσαίων-μεγάλο οικονομικών συμφερόντων με τα αντίστοιχα επίπεδα της διοίκησης και όλα εξηγούνται.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.460

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
42.454
Εγώ Μ. Πέμπτη είχα φάει βρόχα κατακέφαλα στο κέντρο της Αθήνας ενώ είχε ήδη συμβεί, αλλά δεν είχαμε ιδέα ακόμη.

Μείνε ήσυχος, τπτ δεν έφαγες τότε, Μ. Πέμπτη (πρωτομαγιά 1986) δεν είχε φτάσει ακόμη το ραδιενεργό νέφος στη χώρα μας. Άρχισε ελαφρά από τη Θράκη το πρωί της 2ας Μαΐου, στην Αθήνα έφτασε αργά το ίδιο βράδυ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.278

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.678
Members
38.729
Νεότερο μέλος