μουσικοί ή ήλεκτρονικοί ???

Reaction score
0
Συμφωνώ οτι είναι τεχνικό το χόμπι αλλά ποιο είναι το κριτήριο της επιτυχίας της τεχνολογίας. Η πιστότητα (Fidelity) της μεταφοράς του περιεχομένου της μουσικής. Και η μουσική δεν είναι σφυρίχτρες και κεραυνοί και κουδούνια ή ήχοι ξεκάρφωτοι Είναι μάλλον το πνεύμα και η ενέργεια του καλλιτέχνη. Αν είναι έτσι τότε η κριτική μας σε αυτό πρέπει να εστιάσει για την απόδοση μιας συσκευής Είχα την τύχη να συμμετέχω σε μια ομάδα υποκειμενικής αξιολόγησης συσκευών hi fi σε κάποιο Ελληνικό περιοδικό μέσα απο blind tests το 2001. Το υλικό που μας είχαν δώσει για την αξιολόγηση ήταν ενα cd με διάφορους ήχους κυρίως οργάνων. Ήχους οχι μουσική. Νομίζω οτι είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα Αυτό ενας μουσικός μπορεί να το καταλάβει καλύτερα τώρα άν είναι ταυτόχρονα και χαι εντας ακόμα καλύτερα αλλα αν ένας τεχνικός το βλέπει κυρίως τεχνολογικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να κρίνει την απόδοση.

Reaction score
1
Τελικά διαβάζοντας όλα τα post σας, δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω πόσοι απο εσας αγοράζετε ενα hi-end σύστημα για να αναπαράγετε στο σπιτι σας την μουσική που θα ακούσετε στο "Μέγαρο Μουσικής" και πόσοι θέλετε να αναπαράγετε στουντιακή μουσική και τόνους απο υπολογιστή μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τον εγωισμό σας οτι τα χιλιάδες ευρώ που δώσατε "πιάσαν τόπο".

Reaction score
3
Καλό ερώτημα...

Ο savvas έχει δίκιο. Οι περισσότεροι αναλώνονται στην αναζήτηση του δέντρου, θεωρώντας οτι αυτό οδηγεί a propos στο δάσος.
Έλα, όμως, που δεν είναι υποχρεωτικά έτσι και, τελικά, το δάσος χάνεται...//;-)

Reaction score
298
Στις πολιτισμένες χώρες το δίλημμα "μουσικοί ή ηλεκτρονικοί" δεν ισχύει. Οι σοβαροί ηχολήπτες είναι και μουσικοί και ξέρουν να διαβάζουν παρτιτούρα σαν να ήταν αναγνωστικό της Α' Δημοτικού :cool:

Reaction score
5
Στις πολιτισμένες χώρες το δίλημμα "μουσικοί ή ηλεκτρονικοί" δεν ισχύει. Οι σοβαροί ηχολήπτες είναι και μουσικοί και ξέρουν να διαβάζουν παρτιτούρα σαν να ήταν αναγνωστικό της Α' Δημοτικού :cool:
Δε χρειαζετε να σχολιαζεις παντα πραγματα που δεν εχεις ιδεα νομιζοντας οτι λες ΠΑΝΤΑ κατι σηματικο... μπορεις και να διαβαζεις μονο!

Το να διαβασεις παρτιτουρα σε κανει μουσικο ε?...
'Η το εισαι ηχοληπτις και να κρατας μια κιθαρα ή να παιζεις "πληκτρα" σε κανουν απο ηχοληπτη και μουσικο ε?...

οπως λεμε, ξερω υπολογιστη: ειμαι και προγραμματιστης, ξερω να μαγειρευω: ειμαι μαγειρας, ξερω να διαβαζω: ειμαι φιλολογος, ξερω να χτενιζομαι: ειμαι κομμωτης, ξερω να γραφω: ειμαι ποιητης, ξερω να βιδωνω μια λαμπα: ειμαι ηλεκτρολογος, ξερω να ανοιγω μια βρυση: ειμαι υδραβλικος,... κλπ

Ειχες δεν ειχες, την πεταξες παλι... αλλα, σε πολιτισμενη χωρα ειμαστε. Δυστυχως και οι αμαθεις/ημιμαθεις εχουν το δικαιωμα να λενε την αποψη τους... και στην ελλαδα συνηθως την επιβαλουν κιολας...

Reaction score
298
Ώρες-ώρες γράφεις ως εάν η γνώμη σου να είχε σημασία. Αυτό δείχνει αυτοπεποίθηση, πράγμα που γενικώς είναι καλό. Επίσης δείχνει έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, πράγμα γενικώς όχι καλό.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.084
Το να διαβασεις παρτιτουρα σε κανει μουσικο ε?...

Κουνια που σε κουναγε...:rolleyes:
Μη τρελαίνεσαι βρε συ. Εάν ο ηχολήπτης μπορεί να διαβάσει παρτιτούρα, είναι σε θέση να χειριστεί πιο αποτελεσματικά μια ηχογράφηση, και το ίδιο συμβαίνει και με το σκηνοθέτη της μετάδοσης, ή μαγνητοσκόπησης μιας συναυλίας. Κατά τα λοιπά, αυτό που ηχογραφείται δεν είναι παρά εναλλασσόμενο ρεύμα, και η φύση του δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτή του ρεύματος που προέρχεται από την ηχογράφηση μιας αστραπής, την κραυγή ενός λύκου, ή το ηχητικό κύμα μιας ατμομηχανής.

Αυτές οι παπάρες περί μουσικότητας και εσωτερικότητας δεν είναι παρά για λαϊκή κατανάλωση εντός της αγοράς του λεγομένου high end, και δεν έχουν καμιά σχέση με την επιστημονική πρόσέγγιση του αντικειμένου. Απλώς, αποτελούν μια επίπλαστη επιχειρηματολογία υποκειμενικής διαφοροποίησης ενός προϊόντος από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού, με τις ευλογίες διαφόρων ασχέτων ατόμων, που την αναπαράγουν δίκην ούτως πως λεγομένων "ρεβιούερς". Τόσο απλά.

Reaction score
5
Ώρες-ώρες γράφεις ως εάν η γνώμη σου να είχε σημασία. Αυτό δείχνει αυτοπεποίθηση, πράγμα που γενικώς είναι καλό. Επίσης δείχνει έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, πράγμα γενικώς όχι καλό.
αφου ομως ξερεις τοσο καλα τι δειχνει η γραφη μου, τη διαβαζεις ανελλιπως. Αρα δινεις σημασια!...

αν παλι δε με διαβαζεις, παλι γραφεις μπαρουφες απλα για να γραψεις κατι χωρις να ξερεις τι γραφω (αφου δε με διαβαζεις)...

Ποιος εχει ελλειψη επαφης με την πραγματικοτητα, ειναι ολοφανερο... ΑΣΤΟ!

Θες συνεχεια?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τελικά διαβάζοντας όλα τα post σας, δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω πόσοι απο εσας αγοράζετε ενα hi-end σύστημα για να αναπαράγετε στο σπιτι σας την μουσική που θα ακούσετε στο "Μέγαρο Μουσικής" και πόσοι θέλετε να αναπαράγετε στουντιακή μουσική και τόνους απο υπολογιστή μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τον εγωισμό σας οτι τα χιλιάδες ευρώ που δώσατε "πιάσαν τόπο".
Προφανώς διάλεξες λάθος topic για να πάρεις αυτές τις απαντήσεις. :)

Reaction score
14
Ναι ναι...συνεχίστε....καιρό έχουμε να δούμε κλωτσοπατινάδα.... (πολλά γελάκια...που
ένα μήνα κοντά μετά την ...χμ....γκουχου ...αναβάθμιση...ακόμη δεν λειτουργούν.)

Reaction score
5
Μη τρελαίνεσαι βρε συ. Εάν ο ηχολήπτης μπορεί να διαβάσει παρτιτούρα, είναι σε θέση να χειριστεί πιο αποτελεσματικά μια ηχογράφηση, και το ίδιο συμβαίνει και με το σκηνοθέτη της μετάδοσης, ή μαγνητοσκόπησης μιας συναυλίας. Κατά τα λοιπά, αυτό που ηχογραφείται δεν είναι παρά εναλλασσόμενο ρεύμα, και η φύση του δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτή του ρεύματος που προέρχεται από την ηχογράφηση μιας αστραπής, την κραυγή ενός λύκου, ή το ηχητικό κύμα μιας ατμομηχανής.

Αυτές οι παπάρες περί μουσικότητας και εσωτερικότητας δεν είναι παρά για λαϊκή κατανάλωση εντός της αγοράς του λεγομένου high end, και δεν έχουν καμιά σχέση με την επιστημονική πρόσέγγιση του αντικειμένου. Απλώς, αποτελούν μια επίπλαστη επιχειρηματολογία υποκειμενικής διαφοροποίησης ενός προϊόντος από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού, με τις ευλογίες διαφόρων ασχέτων ατόμων, που την αναπαράγουν δίκην ούτως πως λεγομένων "ρεβιούερς". Τόσο απλά.

οκ ολα αυτα... αλλα και παλι ΔΕΝ ειναι μουσικος!...
και εγω εχω χειριστει κονσολα, μικροφωνα, προγραμματα πολυκαναλικης ηχογραφησης, ηχεια, καλωδια... αλλα δε λεω οτι ειμαι ηχοληπτης... ειμαι μουσικος!

Περι μουσικοτητας και ερμηνειας στον κοσμο τον high end συμφωνω οτι ειναι ενα μεγαλο αστειο γιατι οι περισσοτεροι (οχι ολοι) αγοραζουν ταμπελες & ονοματα και δεν εχουν ιδεα να κρινουν ενα μουσικο εργο ή μια ερμηνεια...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιατί γυρνάμε γύρω γύρω? Ας απαντήσει κάποιος...

- Ποιός γίνεται καλύτερος ριβιούερ ο μουσικός ή ο ηλεκτρονικός?
Και τέλος πάντων σε ΤΙ θα βοηθήσει το αυτί ενός μουσικού (στον βαθμό που δεν μπορεί να το βοηθήσει άλλο αυτί), ως προς την αξιολόγηση μιας μηχανής? Είναι οι μηχανές αναπαραγωγής μουσικής στο γνωστικό τους αντικείμενο? Τι θα λένε όταν την ακούσουν, για την ερμηνεία?... :confused:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.084
οκ ολα αυτα... αλλα και παλι ΔΕΝ ειναι μουσικος!...
Όχι, αλλά και μάλλον δεν πρέπει να είναι μουσικός, καθ' όσον ο μουσικός έχει μιαν όλως προσωπική αντίληψη περί της ορθής ακρόασης, εκ των πραγμάτων, αφού ακούει από πολύ κοντά, και επομένως εντελώς διαφορετικά από ό,τι ο ακροατής. Πάρε για παράδειγμα τον Phil Collins, η παραγωγή πολλών ηχογραφήσεων του οποίου φέρουν την προσωπική του σφραγίδα, με αποτέλεσμα ο ακροατής να λαμβάνει μια εικόνα, όπου τα drums δεσπόζουν τόσο υπερβολικά, που το πράγμα είναι μάλλον για γέλια. (Άκου το Easy lover με τον Philip Bailey)...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.084
Γιατί γυρνάμε γύρω γύρω? Ας απαντήσει κάποιος...

- Ποιός γίνεται καλύτερος ριβιούερ ο μουσικός ή ο ηλεκτρονικός?
Και τέλος πάντων σε ΤΙ θα βοηθήσει το αυτί ενός μουσικού (στον βαθμό που δεν μπορεί να το βοηθήσει άλλο αυτί), ως προς την αξιολόγηση μιας μηχανής? Είναι οι μηχανές αναπαραγωγής μουσικής στο γνωστικό τους αντικείμενο? Τι θα λένε όταν την ακούσουν, για την ερμηνεία?... :confused:

...
Ο ηλεκτρονικός, διότι έχει τα γνωστικά εφόδια που του επιτρέπουν να μην απατάται, ή να εξαπατάται, παρασύροντας και τους αναγνώστες του, που δεν φταίνε σε τίποτα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Περι μουσικοτητας και ερμηνειας στον κοσμο τον high end συμφωνω οτι ειναι ενα μεγαλο αστειο γιατι οι περισσοτεροι (οχι ολοι) αγοραζουν ταμπελες & ονοματα και δεν εχουν ιδεα να κρινουν ενα μουσικο εργο ή μια ερμηνεια...
Αυτά, ως άσχετα με τον χώρο μας αντικείμενα, είναι εντελώς άχρηστα προσόντα που οικειοποιούνται όμως, (νομίζουν δηλαδή), όσοι έχουν ελλείμματα γνώσεων σε άλλους, πραγματικά χρήσιμους τομείς στο hi fi. Η γνώμη μας περί μουσικότητας κλπ είναι εντελώς ασήμαντη, στον χώρο μας.

Από την άλλη όμως, ξέρω πάρα πολύ καλά, αν ένα σύστημα παίζει σωστά ή όχι και κανένας μουσικός δεν μπορεί να μου πει το αντίθετο γιατί όπως ξαναείπα, εδώ δεν προσομοιώνουμε το πραγματικό, συγκρίνουμε μηχανές αναπαραγωγής μουσικής ΓΕΝΙΚΩΣ και φυσικά ξέρουμε και ολίγον από ηλεκτρονικά (που οι μουσικοί δεν κατέχουν)...

Reaction score
5
Μα Νικο, νομιζω ειπα εξ αρχης, οτι ο ηλεκτρονικος+εμπειρος θα κρινει το συστημα... αλλα καλο ειναι ο Μουσικος να διαλεξει το cd/sacd/dvda που θα κανει ρεβιου ολα τα μηχανηματα, μη τραβαμε τα μαλια μας στο τελος της επιλογης!...

ΥΓ. Μποχερτι, carpe diem... βγες λιγο εξω γιατι οι τσοντες στο internet δεν ειναι σχεση εξ αποστασεως, αλλα σχεση... παλαμης!

Reaction score
14
Energy αγόρι μου, αν δεν μπορείς να απαντήσεις με αξιώσεις στο πνεύμα...ή έστω στον κυνισμό...μην το εκχυδαϊζεις τουλάχιστον....σε τέτοιο βαθμό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas