Ποιό HiDef disk format πιστεύετε ότι θα επικρατήσει;

Ποιό HiDef disk format πιστεύετε ότι θα επικρατήσει;

• BluRay - BD

Votes: 21 28,4%
  • HD DVD

Votes: 25 33,8%
  • Και τα 2 - έρχονται τα universal players/recorders

Votes: 19 25,7%
  • Κανένα από τα 2

Votes: 9 12,2%

• Total voters
    74
  • Poll closed .
Status
Not open for further replies.
Reaction score
5
Ορμώμενος από την πρόταση του φίλου Χρυσόστομου Μ., έφτιαξα αυτό το poll. Η ερώτηση είναι λίγο διαφοροποιημένη, γιατί δεν έχει πιστεύω νόημα να δούμε ποιο γουστάρει ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αλλά ποιο πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει με τεχνοκρατικά και οικονομικά κριτήρια: τεχνικά χαρακτηριστικά, δυνατότητα αντιγραφής, διάθεση τίτλων, 'πολιτικές'/στρατηγικές αποφάσεις studios, ωριμότητα αγοράς, κλπ κλπ.

Εγώ π.χ. πιστεύω ότι η διάθεση περιεχομένου μέσω internet θα ξεπεράσει γρήγορα αυτή την γενιά HD disks, και σίγουρα τα 10+ χρόνια που κράτησε το DVD δεν θα τα ξαναματαδούμε. But this is just me...:)

Εμπρός λοιπόν! :)

Reaction score
62
Ψήφισα HDDVD, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ θολά ακόμα. Ψήφισα με βάση το τί έχω εγώ και την προϊοστορία στης sony να αποτυγχάνουν οι προτάσεις της!!!
Όσον αφορά τη διακίνηση μέσω Internet, πιστεύω ότι δεν θα καταργήσει τα δισκάκια, γιατί πάντα υπάρχει και η επιθυμία του κόσμου να έχει μία συλλογή από ταινίες, με κουτάκια εξώφυλλα κ.λ.π, παρά σκληρούς στιβαγμένους ο ένας πάνω στο άλλο με καμιά 20αριά ταινίες μέσα.

Reaction score
14
Ψήφισα και τα 2...

Θέλω hd-dvd γιατί είναι εκπληκτικοί όλοι του οι τίτλοι σε ποιότητα, region free που είναι το πιό σημαντικό στη αγορά δίσκων και επειδή το 60% των dvd's που έχω είναι Universal και Paramount..
Η βασικότερη αιτία "αντιπάθειας" μου στο bluray είναι ότι με ευρωπαικό μηχάνημα δεν μπορώ να περιμένω πότε θα αποφασίσουν να βγάλουν δίσκους..

Πιστεύω όμως ότι θα συνεχίσουν να κοντράρονται μέχρι να σβήσουν και τα δύο για μια άλλη μορφή κινηματογραφικού υλικού..
Και εμένα μου αρέσουν πολύ οι δίσκοι , τα εξώφυλλα κτλ όμως οι πιτσιρικάδες βλέπουν τις καινούριες ταινίες σε 15ρια μόνιτορ με αθλια ποιότητα vcd απο το internet...
Γιατί είναι γρήγορο και άμεσο..

Φαντάζομαι ότι όπως παρέσυρε και διέλυσε την αγορά cd το mp3 , τέτοια θα είναι η τύχη αυτών των format..δυστυχώς...

Ως τότε όμως ας δούμε μια hd ταινιούλα...χε,χε,χε...(hd-dvd, bluray...)

VG

Reaction score
0
Ψηφισα κανενα απο τα δυο,ως δευτερη επιλογη θα εβαζα το HD.

To BR δεν το βλεπω να τα καταφερνει,παρολλο που οι προδιαγραφες του ειναι μαλλον καλυτερες.

Επισης ειμαι επιφυλακτικος σε οσα συγκριτικα ακουγονται/θα ακουστουν, γιατι εχει να πεσει πολυ παπάτζα μεχρι να βγει νικητης (αν υπαρξει).

Reaction score
2
Blu-ray

ο λόγος απλός: content!

Το οτι έχει πιο ακριβά player αυτή τη στιγμή δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό. Οι τιμές πέφτουν γρήγορα.

υγ. Disk or disc? :happy_9:

Reaction score
6
Απάντηση: Ποιό HiDef disk format πιστεύετε ότι θα επικρατήσει;

Ψήφισα και τα δυο
Δεν πιστεύω πως κανεις από τους δυο θα κάνει πισω .
Άλλωστε δεν εχει λογο για κατι τέτοιο.
Δεν βρισκόμαστε στην εποχή του dvd που τα μεγάλα στούντιο αποφάσιζαν από κοινού για το φορμα που θα ακολουθηθεί.
Εδώ έχουμε επίσης δυο στρατόπεδα και τα όνομα αυτών δεν είναι μονο Sony και Toshiba αλλα ονόματα όπως Universal , Fox και άλλες.

Κάποια στιγμή θα ρθουν τα universal players και μετα ουτε που θα μας νοιάζει.
Αυτά οσον αφορα το μέλλον..
Αν όμως με ρωτούσαν τωρα, θα ελεγα HD-DVD για έναν πολύ απλό λόγο.
Δεν μπορώ τις βλακείες της Sony και τα πειράματα με πειραματόζωα τους καταναλωτές.
Βγηκε στην αγορά εντελως ανέτοιμη παρουσιάζοντας προϊόν κατώτερο των προσδοκιών μονο και μονο για να κοντράρει από την αρχη το HD-DVD καθώς αυτό ηταν πραγματικά έτοιμο.
Ποσώς με ενδιαφέρουν τα 50 η και 200gb που δήθεν προσφέρει το BD.
Από την στιγμη που δεν προσφέρει το τέλειο HD ( γιατι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει ολους ανεξαρτήτως φορματ τοτε όλα αυτά είναι απλως προδιαγραφές και λόγια του αερα.
Ας βγάλει δισκους που θα κανει τον κόσμο ( σε όλον τον κοσμο) να παραμιλά και μετα καλώς να σταματήσει και το HD-DVD αν πραγματικά ως τοτε αποδειχθεί ότι υστερεί.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Ποιό HiDef disk format πιστεύετε ότι θα επικρατήσει;

:rei:
Ψήφισα και τα δυο
Δεν πιστεύω πως κανεις από τους δυο θα κάνει πισω .
Άλλωστε δεν εχει λογο για κατι τέτοιο.
Δεν βρισκόμαστε στην εποχή του dvd που τα μεγάλα στούντιο αποφάσιζαν από κοινού για το φορμα που θα ακολουθηθεί.
Εδώ έχουμε επίσης δυο στρατόπεδα και τα όνομα αυτών δεν είναι μονο Sony και Toshiba αλλα ονόματα όπως Universal , Fox και άλλες.

Κάποια στιγμή θα ρθουν τα universal players και μετα ουτε που θα μας νοιάζει.
Αυτά οσον αφορα το μέλλον..
Αν όμως με ρωτούσαν τωρα, θα ελεγα HD-DVD για έναν πολύ απλό λόγο.
Δεν μπορώ τις βλακείες της Sony και τα πειράματα με πειραματόζωα τους καταναλωτές.
Βγηκε στην αγορά εντελως ανέτοιμη παρουσιάζοντας προϊόν κατώτερο των προσδοκιών μονο και μονο για να κοντράρει από την αρχη το HD-DVD καθώς αυτό ηταν πραγματικά έτοιμο.
Ποσώς με ενδιαφέρουν τα 50 η και 200gb που δήθεν προσφέρει το BD.
Από την στιγμη που δεν προσφέρει το τέλειο HD ( γιατι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει ολους ανεξαρτήτως φορματ τοτε όλα αυτά είναι απλως προδιαγραφές και λόγια του αερα.
Ας βγάλει δισκους που θα κανει τον κόσμο ( σε όλον τον κοσμο) να παραμιλά και μετα καλώς να σταματήσει και το HD-DVD αν πραγματικά ως τοτε αποδειχθεί ότι υστερεί.

Reaction score
0
Blu-ray γιατί α) content is king*,
β) το PS3 θα έχει πουλήσει 10-15 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι το τέλος του 2007 &
γ) με έναν κατασκευαστή hardware δεν πας μακριά.
Απλά και όμορφα.

*Ένα παράδειγμα: από τις 20 δημοφιλέστερες ταινίες του 2006 οι 13 προέρχονται από BD exclusive studios, 5 από ουδέτερα και άρα θα βγούν και στα δύο formats και 2 είναι HD-DVD only, το "Τhe Break-Up" και το "Scary Movie 4" στις θέσεις 18 και 20 αντίστοιχα - αμφότερες όχι ακριβώς υλικό που θες να δεις οπωσδήποτε σε Hi-Def. Ειδικά το Scary Movie δεν θέλω να το δω ούτε σε DVD αλλα γούστα είναι αυτά.

Reaction score
84
Απάντηση: Ποιό HiDef disk format πιστεύετε ότι θα επικρατήσει;

Εγώ λέω για BD λόγω ps3 και SONY HOLLYWOOD. Πολλές εταιρείες του HOLLYWOOD συμπράτουν και ακολουθούν την SONY.

Reaction score
5
Λοιπόν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν:
- Μια ίσως απογοήτευση προς την μεριά της Sony, για το Bluray. Ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν έχει σπάσει εντελώς ακόμα, δηλαδή υπάρχει ένα layer of security (BD+) που καλά κρατεί. Λέτε η κυριαρχία στην αγορά να περνάει μέσα από τους crackers???
- Μια μεγάλη μερίδα πιστεύει στην έλευση των universal players/recorders. Ήταν η λύση στα διάφορα DVD recordable formats των PCs. Ήταν μια λύση για κάποιους που ήθελαν να έχουν ένα player για SACD/DVDA/CDA.
Γιατί όχι και στα νέα formats.
- Ο νικητής μέχρι τώρα φαίνεται να είναι το HDDVD. Πρώτο στην αγορά και ίσως φθηνότερο μέχρι τώρα. Λέτε γι'αυτό να βγαίνει πρώτο; Ο χρόνος θα δείξει.

Reaction score
0
Στην Ελλάδα ναι, στο εξωτερικό (και εννοώ Δ. Ευρώπη & Αμερική, όχι Ρωσία και Κίνα) δεν νομίζω ότι τους απασχολεί τόσο. Από τα forum και τις διάφορες γνώμες που έχω διαβάσει το επιχείρημα αυτό δεν προβάλλεται ιδιαίτερα.
Πράγμα που συνάδει ( :oops: ) και με τα πολύ υψηλά ποσοστά πειρατείας που έχουμε ως χώρα.

Από την άλλη το BD+ δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και δεν αναμένεται να γίνει αυτό πριν το 2010, πιθανότατα δεν θα γίνει καθόλου απ' ό,τι λέγεται. (Εκτός αν το κάνει η @#$%^& η Fox.) Οπότε μιλάμε μάλλον για αλληλοεξουδετέρωση του όπλου αυτού για τα δύο formats.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis