SCALER ΚΑΙ HD...

Reaction score
4
Εχω μια απορία.. :crazy_1:

Μέχρι τώρα με τα DVD και τους προβολείς ξέραμε ότι ένα εξωτερικό scaler ηταν πάντα το απόλυτο Όνειρο και το μηχάνημα που όλοι θα θέλαμε να είχαμε.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o:p></o:p>
Το τι κάνει ένα scaler είναι γνωστό.
Η διαφορά στην εικονα ενός dvd δίχως εξωτερικο scaler και ενως με εξωτερικο βγάζει ματι καθώς μειώνει κατά πολύ τα φαινόμενα <<πριονίσματος>> και σίγουρα ανάλογα και με το τσιπακι που φορά κάνει και καλύτερο upscale από ότι κάνει το ενσωματωμένο scaler ενός DVD player.
Όλα αυτά όμως με τα τωρινά dvd players που έχουν την ανάγκη του φιλτραρίσματος ενός καλού scaler.
Αν φιλτράρουμε λοιπόν την εικόνα από ένα HD dvd η ένα Blu ray player τι αποτέλεσμα θα πάρουμε?
Θα εχει η εικόνα τοσο μεγάλη διαφορά οσο τώρα?
Πλεον δεν θα χρειαζόμαστε το upscale του scaler γιατι η εικόνα στα καινούρια δισκάκια δεν θα είναι στα 480 και 520p αλλά στα 720p και1080
[FONT=&quot]Αυτό σημαίνει ότι τα εξωτερικά [/FONT][FONT=&quot]scaler[/FONT][FONT=&quot] παύουν πλέον να είναι χρήσιμα στην [/FONT][FONT=&quot]HD[/FONT][FONT=&quot] εποχή η θα συνεχίσουν να είναι το ίδιο απαραίτητα?[/FONT]

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
πριν 1 χρονο και κατι πουλησα το scaler της cinemateq τοτε για πηγη ειχα το 868 της pioneer σαν αποδωση ηταν ενα κλικ κατω απο το pionner και ετσι το cinem πωληθηκε τιμη αγορα 1800 ευρο τον ιουνη του 2004 συν 400 ευρο σε υλικα βελτιωσης τιμη πωλησης 450 .Το οτι επαιζε χειροτερα δεν το εβγαλα απο το αρρωστο μυαλο μου αλλα μετα απο ρυθμιση απο διασημο calibrator
δυστηχως τα scalers ειναι μια συσκευη τεχνολογικα ξεπερασμενη και ειναι χρησιμη μονο αν δεν εχεις καλη πηγη η εχεις πολλες πηγες .Αν εχεις πολλες πηγες οκ αλλα δεν δικαιολογηται να μην εχεις καλη πηγη γιατι που βρηκες λεφτα για scaler good morning

GTX

Reaction score
39
Το DVD έχει ανάλυση 480p ή 576p οι σύγχρονες τηλεοράσεις και προβολείς έχουν πλέον ανάλυση 720p ή 1080p άρα τα DVD μας λόγω χαμηλής ανάλυσης δε δείχνει καλά στα σύγχρονα μέσα απεικόνισης γι'αυτό και θέλαμε scaler. Φυσικά όλες οι ψηφιακές τηλεοράσεις και προβολείς έχουν δικό τους εσωτερικό scaler για να μετατρέπουν όλα τα σήματα που δέχονται στη δική τους ανάλυση αφού μόνο αυτή μπορεί να δείξουν. Συνήθως βέβαια αυτός ο scaler είναι αρκετά χειρότερος από έναν εξωτερικό γι'αυτό και είναι προτιμώμενο η χρήση κάποιου εξωτερικού ώστε να μετατρέπει το σήμα σε αυτό του μέσου απεικόνισης ώστε ο scaler της τηλεόρασης ή του projector να μην παρεμβάλλεται καθόλου.

Όμως αν έχεις πηγή HD δεν υπάρχει κανένας λόγος για scaler. Να κάνει τί? Να ανεβάσει την ανάλυση? Αφού το υλικό πλέον έχει την ίδια ανάλυση με το μέσο απεικόνισης.

Reaction score
222
Η βασικη δουλεια ενος scaler, ειναι να κανει οσο το δυνατον καλυτερη επεξεργασια του σηματος .To upscaling ειναι ''μια'' απο τις δυνατοτητες που πρεπει να εχει ενας καλος scaler σημερα,λογω του οτι οι χρηστες, θα βλεπουν για πολυ ακομα τα χαμηλης αναλυσης DVD.Με την ελευση των BR και HD των 1080ρ αναλυσης,η αναγκη για καλη ποιοτητα επεξεργασιας σηματος δεν εξελειπε , αλλα κατα την γνωμη μου μαλλον εγινε πιο αναγκαια τωρα. Θυμηθειτε οσοι απο εσας διαβασαν εδω μεσα τις εντυπωσεις απο την παρουσιαση του MITSU 5000. Το μηχανακι δεν βλεποτανε , και επιστρατευτηκε ο εξωτερικος επεξεργαστης του ΟΡΤΟΜΑ81 για να απογειωθει ο προβολεας.....

Reaction score
384
Μεσω scaler μπορει κανεις να κανει το grayscale tracking σε πολλα σημεια με ακριβεια, οπως και να τεντωσει την εικονα εαν χρισημοποιει αναμορφικο φακο.
Οι δορυφορικοι δεκτες προβαλλουν σε 1080i και οχι 1080p, αρα δεν ειναι και τελειως αχρηστοι οι scaler.
Ακριβοι ισως ειναι.

Reaction score
222
Ετσι ακριβως ειναι DIMITRIS, και αλλες πολλες οι δυνατοτητες που προσφερουν οι scalers στους χρηστες, αναλογα με τα χρηματα που διαθετει κανεις. Και δεδομενου οτι αφ'ενος μεν οι προβολεις στην πλειοψηφια τους για συμπιεση του κοστους δεν χρησιμοποιουν ποιοτικους scalers, αφ' ετερου οτι το σημα 1080ρ λογικα θα πρεπει να χρειαζεται καλυτερη διαχειρηση, πολυ φοβουμαι οτι η χρηση scalers και μαλιστα ποιοτικων [ακριβων δηλαδη ] θα γινει επιτακτικη.

Reaction score
0
Έτσι είναι όπως τα λέτε.

Εμένα πάντως αυτή τη στιγμή θα με βόλευε ένας scaler, γιατί:

1) Θα είχα ένα μόνο μακρύ καλώδιο για τον (αρχαίο) προβολέα μου
2) Θα συγκέντρωνα σε αυτόν όλες τις πηγές που έχω τώρα (το παλιό κουτί του φιλμνέτ, το (τα) λάπτοπ, το dvd, την παιχνιδομηχανή που όλο λέω ότι θα πάρω...) και ίσως κάποιες από αυτές να προβάλλανε κάπως καλύτερα μέσω του scaler (Πχ τηλεόραση)

Reaction score
222
Φιλε ΝΡΕR, αν εχεις τη δυνατοτητα, ετσι για δοκιμη, συνδεσε εναν καλο scaler στον [αρχαιο] σου προβολεα οπως τον αποκαλεις,και δεν θα πιστευεις στα ματια σου μ'αυτα που θα δεις.

Reaction score
0
Κώστα καλησπέρα,

Έχεις κάποιον συγκεκριμένο στα υπόψιν? Ο προβολέας μου είναι ο infocus 5700, dvd το 930 της sony, ενώ καλώδιο ένα component 10μετρο της supra. Για να συνδέω τις υπόλοιπες συσκευές έχω ένα απλό 10 μετρο composite που τερματίζει σε ένα απλό rca switchbox 3:1 (άσπρο-κόκκινο-κίτρινο)

Νικόλας

Reaction score
222
Νικολα, απο τις προσωπικες μου εμπειριες, εχω ξεχωρισει τα Crystalio πρωτα, και μετα τα i scan pro .Eιχα το Crystalio 2300, με τον ΡΑΝΝΥ 900, και εμεινα κατευχαριστημενος.Ομως η ελευση των 1080ρ με εκανε να τον αλλαξω με το Crystalio 3300 που εκτος απο upscaling στα 1080ρ ,κανει και διαχειρηση και επεξεργασια εισερχομενου σηματος 1080ρ.Το εχω συνδεσει στον ΟΡΤΟΜΑ 81,και εχω παρα πολυ καλα αποτελεσματα. Ολα τα μοντελα εχουν και αναλογικες εισοδους-εξοδους, οποτε μπορουν να χρησιμοποιηθουν και σε αναλογικες συνδεσεις.Για περισσοτερες πληροφοριες , να απευθυνθεις στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ, και να ζητησεις τον Βαγγελη τον Λαμπρου.

Reaction score
0
OK Kώστα, μου στέλνεις σε ΠΜ μια τιμή να έχω μια ένδειξη τάξης μεγέθους σε παρακαλώ?
Ευχαριστώ

GTX

Reaction score
39
Δε ξέρω πόσο σοβαρά σκέφτεται ο φίλος NPER την αγορά ενός scaler σα το Crystalio? καλοί χρυσοί οι scalers αλλά με τον 5700 δεν αξίζει, αφού στα λεφτά του Crystalio παίρνεις καινούριο προβολέα με αποτελέσματα μακράν πιο εντυπωσιακά.

IMHO φυσικά :cool_4:

Reaction score
0
Έτσι είναι, θα προτιμούσα στα λεφτά αυτά να πάρω μια (πάρα) πολύ καλή οθόνη, που νομίζω είναι κάτι που σου μένει. Ίσως τελικά να ξεκινάμε ανάποδα και αντί να κοιτάμε να πάρουμε προβολέα πρώτα θα έπρεπε να οριστικοποιούμε την οθόνη και τη θέση της στο χώρο μας και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Καλημέρα!

Reaction score
222
Παιδια , δεν γενναται θεμα ,οτι η λυση scaler ειναι δαπανηρη και ασυμφορη λυση, αλλα ειναι και η μονη για να φερεις εναν προβολεα στα ορια του.Αλλωστε για τους φανατικους του σπορ, ειναι να μην μπει η ιδεα.Αμα μπει, τοτε πας ταμειο, ελαφρωνοντας την ψυχη σου, και την τσεπη σου δυστυχως.

Reaction score
0
Παιδια συγνωμη μια ερωτηση;Αν χρησημοποιουμε ενα καλο HTPC με ολα τα <σωστα> φιλτρα δεν θα εχουμε αποτελεσματα ιδια με εναν καλο σκαλερ;

Reaction score
384
Με ενα Scaler δεν θα εχεις προβληματα λειτουργικου οπως με ενα PC , θα βελτιωσεις καμια δεκαρια πηγες λογω των πολλων εισοδων, δεν κανει θορυβο, το χρησιμοποιει ολη η οικογενεια, δεν εχεις ποντικι και πληκτρολογιο, οδηγας παραπανω απο ενα display με πατημα ενος κουμπιου, με ξεχωριστες ρυθμισεις, ρυθμιζεις grayscale σε 20 σημεια, κλπ.

Εξαρταται τι χρειαζεσαι βασικα....

Reaction score
0
Σιγουρα εχει πολες ευκολιες αλλα για μενα δουλευω μονο για τον προτζεκτορα και μονο dvd και avi.Απλα θελω να παρω οσο μπορω καλυτερη εικονα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ SE OLOYS

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.530
Members
38.710
Νεότερο μέλος