Καλώδια για τον Yamaha με τα 802!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μακάρι οι επαγγελματίες ανάμεσά μας να πουλάνε κάθε μέρα, μηχανές, καλώδια κι ότι άλλο γουστάρουν. Αλλά όχι σε αυτούς που δεν τα χρειάζονται. Τουλάχιστον όχι εδώ μέσα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Καλώδια για τον Yamaha με τα 802!!!

Λυπάμαι που στο λέω αλλά είσαι λάθος.
Κρίμα.....
Κρίμα είναι που δεν μπορείς να μου εξηγήσεις το γιατί Δημήτρη.

Αν έχεις κάτι να πεις, να το συζητήσουμε...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το τι ειναι ατοπο η ασκοπο για σενα δεν παει να πει οτι ειναι και για τον αλλο,και αφου βλεπεις καποιον να ψαχνεται γιατι του κοβεις τι φορα
μπορουσα να του πρωτεινω να παει σπιτι του αυτος που εκανε την ηχητικη μελετη του μεγαρου μουσικης αλλα δεν το κανα, η να μπει σε καποιο site να δει καποιες προτασεις οχι γιατι δεν εχω κερδος αλλα γιατι δεν ζητησε κατι τετοιο .Καλο ειναι να σεβεσαι τη γνωμη αυτου που ρωταει γιατι καμμια φορα με τη συμπεριφορα σου τον στελνεις στην αντιπερα οχθη αθελα σου.

Reaction score
0
Απάντηση: Καλώδια για τον Yamaha με τα 802!!!

ΡΕ σεις ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
Έχετε καταντήσει (συγνώμη για την έκφραση αλλά δεν πήγαινε άλλη) οι τιμητές των πάντων, οι ξερόλες, ο Ροβεσπιέρος και ο Ντ Αρτανιάν.
Ο άνθρωπος ζήτησε γνώμη για καλώδια. Ακούστηκαν γνώμες (μέχι και να αλλάξει τελικό, προ κλπ)
Λες και αν άκουγε κάποιον από σας (ή μας) θα είχε το γαμάτο αποτέλεσμα.
Καλώδια ζήτησε και του πρότεινε ο Luxman na toy dane;isei.
POY TO KAKO? EEEEEEEEEEEEEEΛΕΟΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδια για τον Yamaha με τα 802!!!

Κρίμα είναι που δεν μπορείς να μου εξηγήσεις το γιατί Δημήτρη.

Αν έχεις κάτι να πεις, να το συζητήσουμε...
Τί να εξηγήσω ρε Νικό? Θεωρώ ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ την θέση του Luxman να δανείσει τα καλώδια.
Αν ο πελάτης τα γουστάρει, με γειά του και χαρά του.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
μαζευω λεφτα για εξορκισμο μιας και πολλοι εδω μεσα πουλανε πραγματα και δεν θελουν οχι αλλοι να πουλανε αλλα ουτε να λενε τη γνωμη τους και αυτοι που δεν πουλανε

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αντί να παραπονιέστε για την άπονη ζωή, γιατί δεν απαντάτε στο παρακάτω case?

Κάτι για το θέμα έχεις να πεις εσύ κύριε επαναστάτη ή θα περιοριστείς στα υπόλοιπα... άτομα?

- Ας κάνουμε ένα case study για επίδοξους χαϊεντάδες λοιπόν...:

Έστω ότι υπάρχει ένα αρκετά ακρβό σύστημα, όπου τα ηχεία είναι το ένα εμπρός και το άλλο πίσω, 10 μέτρα μακριά το ένα από το άλλο ενώ η απόσταση ακρόασης μάλλον δεν είναι ανάλογη και ανάμεσά τους υπάρχουν διάφορα χρήσιμα αντικείμενα. Από το αποτέλεσμα κάτι μας λείπει, το οποίο βέβαια δεν έχουμε επακριβώς προσδιορίσει. Ποιά πρέπει να είναι η πρώτη μας κίνηση?
1. Αλλάζουμε καλώδια ηχείων.
2. Αλλάζουμε ηχεία.
3. Κοιτάμε μπας και τα στήσουμε λίγο πιο σωστά και τα ακούσουμε να παίζουν πραγματικά.

Εκτός συναγωνισμού, παίζει η καραμέλα: να κάνει ότι προστάξουν τα αυτιά του, απάντηση που δίνουμε αν είμαστε αρκετά δημοσιοσχεσίτες και φοβούμαστε μην τον αποπάρουμε τον άνθρωπο λέγοντάς του την αλήθεια. Έτσι, προτιμούμε να τον κοροϊδέψουμε λέγοντάς του μια ανώδυνη μπαρούφα.

- Άντε να δούμε τους χαϊεντάδες του γλυκού νερού... :crazy_1:
Argi, δεν υπάρχει άσκοπο για μένα και για σένα. Υπάρχει άσκοπο γενικώς και ειδικώς. Τα καλώδια ΔΕΝ είναι ρε αγοράκι μου το πρόβλημα αυτού του ανθρώπου και δυστυχώς δεν βρέθηκε ακόμη ένας χριστιανός να του το πει. Αν δεν το καταλαβαίνεις, αυτό είναι πρόβλημά σου.

Δημήτρη, το κακό είναι ότι προκειμένου να πουλήσει δεν του λέει ότι κάνει λάθος να ψάχνει αυτήν την στιγμή για καλώδια. Είναι άκρως απαράδεκτο και αντιεπαγγελματικό, διότι όταν αύριο μεθαύριο ο κάθε Σάμπαλης καταλάβει το λάθος του, θα έχει να λέει ότι αντί να του πούνε τι να κάνει και με ποιά σειρά, του φάγανε ένα κάρο λεφτά σε μαλ@κίες. Το ότι ο "πελάτης" ζήτησε καλώδια, δεν σημαίνει ότι εγώ πρέπει να του τα πουλήσω. Εξάλλου μπορεί να του τα πουλήσει και 1 χρόνο μετά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδια για τον Yamaha με τα 802!!!

Αν ο πελάτης τα γουστάρει, με γειά του και χαρά του.
Τι σημαίνει αυτό? Ότι αν το θύμα είναι από μόνο του ψημένο, εγώ γιατί να του ανοίξω τα μάτια?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ειπα εγω οτι τα καλωδια ειναι το προβλημα του πωπω τα χαπια μου με κανουν να μην θυμαμαι τι γραφω ΒΟΗΘΕΙΑ ΩΡΕ μαζευτε μου γρηγορα λεφτα για ευχελαιο:crazy_1: wall_1 wall_1 wall_1 wall_1 wall_1 wall_1

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

ΡΕ σεις ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
Έχετε καταντήσει (συγνώμη για την έκφραση αλλά δεν πήγαινε άλλη) οι τιμητές των πάντων, οι ξερόλες, ο Ροβεσπιέρος και ο Ντ Αρτανιάν.
Σε ποιούς αναφέρεσαι? Και στον Γιώργο δηλαδή?

doc, θα θυμάσαι απο παλαιότερη συζήτηση που είχαμε,συμφωνήσαμε οτι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις,είναι η σωστή τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο και όλα τα άλλα,έπονται...
Αναμουρλίδη, πήρες προαγωγή ρε... :happy_9:

Δημήτρη μήπως απλά υπερβάλλεις?...

Reaction score
0

Νίκο στα ερωτήματα που κάνεις ξέρεις και ξέρω την απάντηση.
Εγώ να σε ρωτήσω κάτι άλλο:
Οι προτάσεις που ακούστηκαν για αλλαγή τελικού, για μικρά καλώδια ηχείων και μεγάλα ic, για meridian, για αλλαγή προ κλπ τί ήταν? Λύση του προβλήματος?
Και αν δεν κάνω λάθος ο άνθρωπος ζήτησε γνώμη για καλώδια. Και που ξέρουμε ότι δεν γουστάρει να έχει στημένο έτσι το ηχοσύστημα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
μονος παλευεις με τα κυματα και το κακο δεν ειναι αυτο. Ειναι οτι νομιζεις οτι εισαι ακομα στεγνος

Reaction score
5
Κάτι για το θέμα έχεις να πεις εσύ κύριε επαναστάτη ή θα περιοριστείς στα υπόλοιπα... άτομα?

- Ας κάνουμε ένα case study για επίδοξους χαϊεντάδες λοιπόν...:

Έστω ότι υπάρχει ένα αρκετά ακρβό σύστημα, όπου τα ηχεία είναι το ένα εμπρός και το άλλο πίσω, 10 μέτρα μακριά το ένα από το άλλο ενώ η απόσταση ακρόασης μάλλον δεν είναι ανάλογη και ανάμεσά τους υπάρχουν διάφορα χρήσιμα αντικείμενα. Από το αποτέλεσμα κάτι μας λείπει, το οποίο βέβαια δεν έχουμε επακριβώς προσδιορίσει. Ποιά πρέπει να είναι η πρώτη μας κίνηση?
1. Αλλάζουμε καλώδια ηχείων.
2. Αλλάζουμε ηχεία.
3. Κοιτάμε μπας και τα στήσουμε λίγο πιο σωστά και τα ακούσουμε να παίζουν πραγματικά.

Εκτός συναγωνισμού, παίζει η καραμέλα: να κάνει ότι προστάξουν τα αυτιά του, απάντηση που δίνουμε αν είμαστε αρκετά δημοσιοσχεσίτες και φοβούμαστε μην τον αποπάρουμε τον άνθρωπο λέγοντάς του την αλήθεια. Έτσι, προτιμούμε να τον κοροϊδέψουμε λέγοντάς του μια ανώδυνη μπαρούφα.

- Άντε να δούμε τους χαϊεντάδες του γλυκού νερού... :crazy_1:
Πρωτα απο ολα φιλε μου καλησπερα. Να ξεκαθαρισω οτι ουτε ειμαι hi endας ουτε θελω να γινω.
Να ρωτησω κατι βασικο στο case study που προτινεις. Βαζουμε ενα συστημα στο σπιτι μας και το προσαρμοζουμε σε αυτο ή προσαρμοζουμε το σπιτι μας στο συστημα που εχουμε (ή θελουμε να φτιαξουμε)? Ρωταω γιατι πολλα ατομα εδω περα δεν εχουν την δυνατοτητα να αφιερωσουν ενα δωματιο του σπιτιου τους για να απολαμβανουν την μουσικη τους. Αυτοι τι πρεπει να κανουν? Να κανουν καποιες παραχωρησεις ή να μην ασχοληθουν καθολου με το χομπι τους?
Προφανως ο ανθρωπος εχει καποια λογικη για να εχει στησει ετσι το συστημα του. Και αν καταλαβα καλα δεν ζητησε να του διαμορφωσει κανενας τον χωρο του σπιτιου του. Προφανως ο ανθρωπος δεν ειναι ασχετος αλλα γνωριζει οτι με το στησιμο του εχει καποιες απωλειες αν εχει βεβαια. Αντι λοιπον ο καθε ενας να του λεει το μακρυ και το κοντο του και διαφορες μπαρουφες οπως λες, πιστευω οτι ειναι καλητερο να δοκιμασει αυτο που ζηταει το οποιο αν διαβασα καλα στον τιτλο του θεματος ειναι ΤΙ ΚΑΛΩΔΙΟ και οχι τι διαμορφωση χωρου.
Απο εκει και περα αν εσυ κατακρινεις την ενεργεια του καθε Κοσμα να προσφερει για δοκιμη καλωδια και εισαι υπερ της αποψης αγοραζω στα τυφλα και αν δεν μου αρεσει κλαιω τα ωραια μου λεφτακια δικαιωμα σου.
Τελειωνοντας να πω και κατι ακομα. Και ηχεια να αποφασισει καποιος να αλλαξει ,που δινεις σαν επιλογη, και παλι δεν ειναι σιγουρο οτι στον χωρο του θα παιξει καλα οπως πιθανοτατα να επαιζε στον ειδικα προσαρμοσμενο (και ταιριασμενο σε αυτα)χωρο του καθε εμπορου. Ομως δεν ξερω κανεναν να δινει ηχεια για δοκιμη στον προσωπικο σου χωρο και με βαση τα υπολοιπα μηχανηματα σου για να τσεκαρεις και το ταιριασμα.
Αρα ισως να ειναι καλο να εκτιμησουμε αυτο που μας προσφερουν.
Αυτη ειναι η προσωπικη μου (μη hi endιστηκη )αποψη και ισως να ειναι του γλυκου νερου οπως λες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Νίκο στα ερωτήματα που κάνεις ξέρεις και ξέρω την απάντηση.
Εγώ να σε ρωτήσω κάτι άλλο:
Οι προτάσεις που ακούστηκαν για αλλαγή τελικού, για μικρά καλώδια ηχείων και μεγάλα ic, για meridian, για αλλαγή προ κλπ τί ήταν? Λύση του προβλήματος?
ΝΑΙ. Ήταν η πικρή αλήθεια σε διάφορες versions. Δείχνει ότι μόνον τα καλώδια δεν του φταίνε και ότι αν θέλει να διατηρήσει αυτές τις αποστάσεις πρέπει να λάβει άλλα μέτρα.

Και αν δεν κάνω λάθος ο άνθρωπος ζήτησε γνώμη για καλώδια. Και που ξέρουμε ότι δεν γουστάρει να έχει στημένο έτσι το ηχοσύστημα?
Κι επειδή το ζήτησε ο άνθρωπος? Αν έλεγε ότι δεν του αρέσει ο ήχος του και μάλλον φταίει το χρώμα των ηχείων του, τι θα του λέγαμε να τα βάψει?

Αμάν ρε φίλε...

Reaction score
0

Ρε συ το "κακό" στήσιμο των ηχείων θα φταχνόταν με δεύτερο τελικό ή με αλλαγή προ?
Και στο κάτω κάτω ο άνθρωπος έγραψε:
Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί σκέφτομαι να σύντομα να αγοράσω καλώδια να συνδέσω:
Digital Yamaha MX-D1 με τα B&W Nautilus 802!!!!

Τί άλλο να πω?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πρωτα απο ολα φιλε μου καλησπερα. Να ξεκαθαρισω οτι ουτε ειμαι hi endας ουτε θελω να γινω.
Να ρωτησω κατι βασικο στο case study που προτινεις. Βαζουμε ενα συστημα στο σπιτι μας και το προσαρμοζουμε σε αυτο ή προσαρμοζουμε το σπιτι μας στο συστημα που εχουμε (ή θελουμε να φτιαξουμε)? Ρωταω γιατι πολλα ατομα εδω περα δεν εχουν την δυνατοτητα να αφιερωσουν ενα δωματιο του σπιτιου τους για να απολαμβανουν την μουσικη τους. Αυτοι τι πρεπει να κανουν? Να κανουν καποιες παραχωρησεις ή να μην ασχοληθουν καθολου με το χομπι τους?
Προφανως ο ανθρωπος εχει καποια λογικη για να εχει στησει ετσι το συστημα του. Και αν καταλαβα καλα δεν ζητησε να του διαμορφωσει κανενας τον χωρο του σπιτιου του. Προφανως ο ανθρωπος δεν ειναι ασχετος αλλα γνωριζει οτι με το στησιμο του εχει καποιες απωλειες αν εχει βεβαια. Αντι λοιπον ο καθε ενας να του λεει το μακρυ και το κοντο του και διαφορες μπαρουφες οπως λες, πιστευω οτι ειναι καλητερο να δοκιμασει αυτο που ζηταει το οποιο αν διαβασα καλα στον τιτλο του θεματος ειναι ΤΙ ΚΑΛΩΔΙΟ και οχι τι διαμορφωση χωρου.
Απο εκει και περα αν εσυ κατακρινεις την ενεργεια του καθε Κοσμα να προσφερει για δοκιμη καλωδια και εισαι υπερ της αποψης αγοραζω στα τυφλα και αν δεν μου αρεσει κλαιω τα ωραια μου λεφτακια δικαιωμα σου.
Τελειωνοντας να πω και κατι ακομα. Και ηχεια να αποφασισει καποιος να αλλαξει ,που δινεις σαν επιλογη, και παλι δεν ειναι σιγουρο οτι στον χωρο του θα παιξει καλα οπως πιθανοτατα να επαιζε στον ειδικα προσαρμοσμενο (και ταιριασμενο σε αυτα)χωρο του καθε εμπορου. Ομως δεν ξερω κανεναν να δινει ηχεια για δοκιμη στον προσωπικο σου χωρο και με βαση τα υπολοιπα μηχανηματα σου για να τσεκαρεις και το ταιριασμα.
Αρα ισως να ειναι καλο να εκτιμησουμε αυτο που μας προσφερουν.
Αυτη ειναι η προσωπικη μου (μη hi endιστηκη )αποψη και ισως να ειναι του γλυκου νερου οπως λες.
Καλά κάνεις και μας την λες.
Δυστυχώς όμως, δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος του προβλήματος που έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος με το εν λόγω σύστημα. Δεν είναι θέμα ούτε μελέτης ακουστικής, ούτε ψηλών καπέλων και αναζητήσεων. Είναι θέμα πολύ βασικών πραγμάτων, όπως πχ ότι αν ένα ηχείο είναι στην δύση κι ένα στην ανατολή, ή αν το ένα είναι πιο μπροστά από το άλλο, δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει μουσική με αξιώσεις.

Συνεπώς, η αγορά ενός καλού καλωδίου είναι εντελώς άχρηστη. Αν κάποιος πάει να του πουλήσει, έστω και δια της δοκιμής, καλώδια, προφανώς τον κοροϊδεύει (είτε ηθελημένα είτε όχι).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Ρε συ το "κακό" στήσιμο των ηχείων θα φταχνόταν με δεύτερο τελικό ή με αλλαγή προ?
Και στο κάτω κάτω ο άνθρωπος έγραψε:
Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί σκέφτομαι να σύντομα να αγοράσω καλώδια να συνδέσω:
Digital Yamaha MX-D1 με τα B&W Nautilus 802!!!!

Τί άλλο να πω?
Αν τα ic είναι μεγάλα και αυτά των ηχείων μικρά, ΝΑΙ το πρόβλημα είναι μικρότερο. Μαζί με το ζητούμενο, έγραψε ότι θέλει και 10 μέτρα καλώδιο. Αυτό τι σου λέει εσένα?

Reaction score
0

Στα μεγέθη αυτά 4-4,5 m σίγουρα είναι καλύτερα να είναι μεγάλα τα ic με την προϋπόθεση να είναι XLR. Αλλά όταν μπαίνει κάποιος και ρωτάει για καλώδια και του λέμε: Πάρε δεύτερο τελικό, άλλαξε προ, πάρε μεγάλα ic τί είναι?
Πρόταση για να ακούει καλύτερα?
Οπότε εγώ (ή ο κάθε εγώ) θα του έλεγα:
Πέτα τα ηχεία, τον προ και τον τελικό και κράτα τα καλώδιά σου.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Καλώδια για τον Yamaha με τα 802!!!

Καλά κάνεις και μας την λες.
Δυστυχώς όμως, δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος του προβλήματος που έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος με το εν λόγω σύστημα. Δεν είναι θέμα ούτε μελέτης ακουστικής, ούτε ψηλών καπέλων και αναζητήσεων. Είναι θέμα πολύ βασικών πραγμάτων, όπως πχ ότι αν ένα ηχείο είναι στην δύση κι ένα στην ανατολή, ή αν το ένα είναι πιο μπροστά από το άλλο, δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει μουσική με αξιώσεις.

Συνεπώς, η αγορά ενός καλού καλωδίου είναι εντελώς άχρηστη. Αν κάποιος πάει να του πουλήσει, έστω και δια της δοκιμής, καλώδια, προφανώς τον κοροϊδεύει (είτε ηθελημένα είτε όχι).
Ενώ αν πάρει 2ο τελικό, προ και μεγάλα ic θα βρει την υγειά του

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.013
Members
38.521
Νεότερο μέλος
seos