Σκεψεις...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Προχθες επεσε στα χερια μου ενα απο τα Ελληνικα περιοδικα του χωρου.
Ξερετε, δεν διαβαζω περιοδικα εδω και πολλα χρονια.
Δεν υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος απλα υποθετω πως ειναι θεμα χρονου.
Το περιοδικο δεν μου εδωσε απολυτως τιποτα και τελειωσα την αναγνωση μεσα σε λιγα λεπτα.
Ολα, μα ολα τα θεματα, ειχαν παρουσιαστει μεσα απο τις σελιδες αυτου εδω του site.Οι θεσεις αλλαζαν αλλα τα θεματα ειχαν περασει.
Ολα!
Καποια μαλιστα αρκετο καιρο πριν(υπολογισα ενα συγκεκριμενο A/V gadget που το ειχαμε παρουσιασει πριν 2 χρονια ακριβως)

Σκεφτηκα πως μπορει να αισθανεται ενας θιασωτης αυτων εδω των σελιδων την ωρα που εχει δωσει τα ευρω του για την αποκτηση ενος εξειδικευμενου αναγνωστικου προιοντος και ξαφνικα ανακαλυπτει πως γνωριζει ηδη τα παντα.
Deja vu?
Χασιμο χρηματων?

Οχι, παρακαλω μην με παρεξηγατε(sic), σκοπος μου δεν ειναι να "χτυπησω" την εντυπη προσπαθεια.
Απλα δεν μπορεσα να αποφυγω καποιες μακρινες σκεψεις...

Τελος καλοκαιριου του 2000
Το avforum μολις εχει ξεκινησει την επιτυχημενη αλλα αδοξη πορεια του.
Βρισκομαι μαζι με κορυφαιο στελεχος γνωστου περιοδικου στο αυτοκινητο μου και παμε να "τσιμπησουμε" κατι.
-"Καλα, τι ακριβως ειναι αυτο που ξεκινας?" με ρωταει
Του εξηγω
-"Χμμ, μια μερα θα μας κλεισεις ολους" μου λεει μεταξυ σοβαρου και αστειου
-"Δεν εχω τετοιο σκοπο" του απαντω
-"Υποσχεσου μου τουλαχιστον πως δεν θα το κανεις ποτε περιοδικο"
-"Ειλικρινα, δεν εχω τετοιο σκοπο.Πολυ φοβαμαι ομως πως σε λιγα χρονια θα χρειαστει να αναθεωρησουμε τις αποψεις μας περι πληροφορησης.Εισαι το παρελθον/παρον ειμαι το μελλον"

Τοτε δεν ηξερα ακομα τι θα συμβει(θαρρω πως το avforum πρεπει να ειχε καμια 30αρια μελη) και ομως ηξερα.
Δεν περιμενα το "καφενειο"(ετσι το ελεγα χαιδευτικα) που ξεκινουσα τοτε πως θα μετουσιωνοταν σε αυτη την προσπαθεια που απολαμβανουμε ολοι μας σημερα.
Περιμενα απλα πως θα ειχα ενα μερος του κοινου που διαβαζε μανιωδως τον εντυπο ειδικο τυπο.
Και σαφεστατα η τεχνολογια σταθηκε στο πλευρο μας.
Καθως ομως πιστευω στην συνυπαρξη internet/εντυπων μηπως ειναι τα περιοδικα μας που πρεπει να εξασφαλισουν μια ασφαλεστερη θεση εμπρος στις ιλιγγιωδεις ηλεκτρονικες ταχυτητες?
Μηπως η θεματολογια πρεπει να αναβαθμιστει?
Μηπως η παρουσιαση προιοντων πρεπει να εκδημοκρατηθει?

Επαναλαμβανω πως σκοπος μου δεν ειναι να κανω τον ξερολα.Λυσεις προσπαθω να βρω.
Λυσεις μεσα απο σκεψεις...

Reaction score
4
Δεν νομίζω τα περιοδικά να μπορέσουν να συναγωνιστούν ποτε το ιντερνετ Ανδρέα.
Υπάρχουν σε ένα περιοδικό ποσα μοντέλα και ποσες σελίδες? Στο ιντερνετ υπάρχουν απειρα μοντέλα και άπειρες σελιδες!
Στο περιοδικό θα διαβάσεις κατι και αμέσως θα μπεις στο ιντερνετ για περισσότερες πληροφοριες. Οποτε γιατί να αγοράσεις το περιοδικό εξ αρχής? Όταν ξέρεις ότι στο ιντερνετ θα βρεις τα πάντα.
Ασε που στο ιντερνετ σε ένα forum υπάρχει και η αμεσότητα! Μπορείς να κανεις μια ερώτηση για το εν λογο ηχειο που σε ενδιαφέρει και να ενημερωθεις αμεσα και από περισσοτερους ανθρωπους του χωρου. Στο περιοδικο θα διαβασεις και αυτό που θελει να πουλησει η εταιρια που πληρωνει για να μπει στο περιοδικο. (δεν είναι βεβαια και κανονας ότι γινεται παντα αυτό)
Ασε που στο περιοδικό πρεπει να περιμένεις και ένα μήνα για τα επόμενα νεα του χωρου που σε ενδιαφέρει.

Πιστευω ότι αυτό που θα επικρατήσει έναντι του ιντερνετ είναι μονο οι εφημερίδες.

Τα περιοδικά ισως σε 10-20 χρόνια από τωρα θα εκλείψουν. Θα εχει ανέβει και ο μεσος ορος χρηστών του διαδυκτιου άλλωστε.

Reaction score
164
Το internet δεν μπορεί να αντικαταστήσει το περιοδικό.
Έχετε προσπαθήσει ποτέ να σκοτώσετε μύγα με laptop;:happy_9:

Reaction score
4
ΜΠΟΥΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Δακρυσα παλι ...

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Σκεψεις...

Είσαι μεγάλο σκ@τόπ@ιδο :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Reaction score
1
Νομιζω, οπως δειχνουν τα πραγματα, οτι το ιντερνετ θα αντικαταστησει τα "παντα".

Reaction score
0
Απάντηση: Σκεψεις...

:crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
34
Αναλόγως τα περιοδικά,αναλόγως το forum και αναλόγως το χώρο.
Τα καλά περιοδικά θα επιβιώσουν.
Οπως πάει η δουλειά όμως τα καλύτερα forum ειναι και θα εξακολουθουν να είναι καλύτερα απο τα καλύτερα περιοδικά στον ίδιο χώρο.
Στα forum έχεις απόλυτη ελευθερία και δημοκρατία.
Με τα καλά όμως να υπερτερουν των αρνητικών κατα πολύ.
Ειναι όπως τα προγράμματα ανοιχτού κώδικα και τα προγράματα κλειστού κώδικα.Αλλο να έχεις 30 (απλά επαγγελματίες) να αναλαμβάνουν το development και άλλο όλοι οι χρήστες (και συγκεκριμένα πιο μερακλήδες αφου <<δουλεύουν>> αφιλοκερδός) να έχουν δικαίωμα να συνεισφέρουν.
Το μόνο που χρειάζονται τα forum ειναι ενημερωμένους,αμερόληπτους,αντικειμενικούς συντάκτες και διαχειριστές.

VG

Reaction score
0
Ενα περιοδικο ισως εχει καλυτερη προσβαση σε περισσοτερα μηχανήματα σε σχέση με ένα μόνο ελληνικό site.Τωρα αν το αντιπαραθεσουμε με ολο το νετ,δεν το συζηταμε...

Reaction score
14
Οχι, παρακαλω μην με παρεξηγατε(sic), σκοπος μου δεν ειναι να "χτυπησω" την εντυπη προσπαθεια.
Απλα δεν μπορεσα να αποφυγω καποιες μακρινες σκεψεις...
Καμμία παρεξήγηση.
Είναι πασίγνωστο πλέον ότι οι έντυπες "προσπάθειες" είναι πάμφθηνες πλέον.
Η έκπτωση όπως καταλαβαίνεις δεν αφορά την τιμή πώλησης.

Μακάρι οι παλαιοοικονομικοί εκδότες να μπορούσαν να αντιληφθούν έστω και στο ελάχιστο το πως
μπορούν να λειτουργήσουν τα καινούρια "κανάλια" επικοινωνίας.
Να καινοτομήσουν λίγο ρε αδελφέ.
Θα μου πεις...εδώ κοτζαμ μουσική βιομηχανία και κάθεται εμβρόντητη να τρώει τις σφαλιάρες...οι
περιοδικάδες θα έκαναν την διαφορά; :happy_8:

Συνοψίζοντας.
Δεν είναι το internet που θα τους "κλείσει".
Η αλαζονία με την οποία προστατεύουν τις κεκτημένες θέσεις τους θα τους κλείσει.

Reaction score
0
Καμμία παρεξήγηση.
Είναι πασίγνωστο πλέον ότι οι έντυπες "προσπάθειες" είναι πάμφθηνες πλέον.
Η έκπτωση όπως καταλαβαίνεις δεν αφορά την τιμή πώλησης.

Μακάρι οι παλαιοοικονομικοί εκδότες να μπορούσαν να αντιληφθούν έστω και στο ελάχιστο το πως
μπορούν να λειτουργήσουν τα καινούρια "κανάλια" επικοινωνίας.
Να καινοτομήσουν λίγο ρε αδελφέ.
Θα μου πεις...εδώ κοτζαμ μουσική βιομηχανία και κάθεται εμβρόντητη να τρώει τις σφαλιάρες...οι
περιοδικάδες θα έκαναν την διαφορά; :happy_8:

Συνοψίζοντας.
Δεν είναι το internet που θα τους "κλείσει".
Η αλαζονία με την οποία προστατεύουν τις κεκτημένες θέσεις τους θα τους κλείσει.
+1:cool_4:

Reaction score
3

Αν δει κανείς τα τιράζ τα οποία ανακοινώνονται θα αντιληφθεί τη φθίνουσα πορεία του έντυπου. Σε αυτή την πορεία τα περιοδικά έκαναν πολλά φάουλ όπως ο υποβιβασμός των τεχνικών άρθρων τους σε ανακοινώσεις εταιριών, οι δοκιμές τους έχουν μετατραπεί σε δελτία τύπου αντιπροσωπειών, τα συγκριτικά τους άσε καλύτερα.

Το μοναδικό το οποίο κάνουν με συνέπεια είναι η ενημέρωση για την αγορά. Αυτό όμως στο internet γίνεται σαφώς καλύτερα.

Όμως το σημείο στο οποίο ο ελληνικός ειδικός τύπος έχασε το παιχνίδι, είναι η (αν)αξιοπιστία των προτάσεων του. Όλοι παίζουν εκ του ασφαλούς και περίεργα. Ποτέ δεν είδα κάποιο ελληνικό περιοδικό να βγαίνει και να λέει ότι υπάρχει μια αξιόλογη τηλεόραση, σε χαμηλή τιμή, η οποία είναι τουλάχιστον τόσο καλή όσο άλλες 30-40% ακριβότερες (Amoi). Δεν είδα γνωστό περιοδικό να αναφέρετε σε προϊόντα τα οποία δεν του προσφέρονται προς πώληση στο δικό του internetομάγαζο. Είδα όμως να εκθειάζει το προϊόντα που στο δικό του ιντερνετομάγαζο τα έβρισκες φτηνότερα από αλλού.;-)
Τέλος ένα άρθρο το οποίο δε θα ήταν mainstream έχω πολλά χρόνια να διαβάσω.
Το μοναδικό επιθετικό άρθρο το οποίο έχει δημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό ειδικό τύπο είναι η έρευνα του AutoΤριτη για τα ζημιάρικα αυτοκίνητα.:happy_9:

Reaction score
63
Το θέμα είναι ότι ένα περιοδικό ανανεώνει την ύλη του κάθε μήνα (και αν). Το internet κάθε δευτερόλεπτο. Επομένως η σύγκριση είναι ανούσια!!!

Reaction score
0
περιοδικά δεν θα πάψουν να υπάρχουν ...και δεν είναι συγκρίσημα με το ίντερνετ...
το περιοδικό έχει μια δική του φιλοσοφία ...
το πέρνεις παντού το διαβάζεις στην ξαπλώστρα στην παραλία ...το έχεις μαζί σου στην δουλειά (ειδικά αν είσαι δημ.υπάλληλος)...το κουβαλάς στην τουαλέτα(αυτό και αν είνα απόλαυση)...
τρέχεις στην κουζίνα που η άλλη τηγανίζει μελιτζάνες, με το μαλλί πιασμενο με το λαστιχάκι και τα μούτρα μες στο αλέυρι, και εσύ τις δείχνεις την νέα πλάσμα που παρουσιάζει το περιοδικό και σου έχει κάτσει να αγοράσεις και φυσικά τρώς τις χριστ....παν...γίες σου απο την άλλη και όχι άδικα...
και γενικά έχει την καύ...α του το πράμα...
αλλά ωραία θα ήταν να μπορούσες να το εμπιστευτείς κιόλας...όπως 20 χρόνια πρίν ρε παιδί μου που διάβαζες τεστ ή συγκριτικό στον ΗΧΟ και τέλος ...είχες διαβάσει ευαγγέλιο...
Τώρα όπως λέι και ο προαναφερθείς φίλος ανακοινώσεις εταιρειών διαβάζουμε.

Reaction score
7
"happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" Δεν παίζεσαι εσυ....

Reaction score
0
Να γελάμε και λίγο ρε παιδί...κρατάει σε φόρμα τους μυς του προσώπου...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Λετε μια τοσο ομορφη και χρηστικη συνηθεια, σαν το ξεφυλλισμα το χαζεμα και το διαβασμα ενος περιοδικου, να χαθει τοσο ευκολα;Θα αντικατασταθει τοσο ευκολα απο το "ξεφυλλισμα " ενος browser ; Και απο ποτε το ιντερνετ ειναι πιο αξιοπιστο απο ενα ενυπογραφο (εκδοτη ή αθρογραφου) δημοσιευμα; Στον εντυπο λογο μπορεις να αντιδρασεις δημοσιοποιωντας την αντιρρηση σου - στο ιντερνετ πως θα το κανεις; Ποιες "ασφαλιστικες δικλειδες" εχει το διαδικτυο, για την εγκυροτητα του; Κατα την γνωμη μου καμμια! Παρτε για παραδειγμα την wikipedia.Την θεωρουν "προχωρημενη" μα κατα την γνωμη μου εξελιιχθηκε σε κατι χειροτερο απο προπαγανδιστικη μηχανη, εφ' οσον οποιος θελει γραφει την λαλακια του, εσυ την αντιστρεφεις και η (επιστημονικη, υποτιθεται, αληθεια σαν "εγκυκλοπαιδεια" που ειναι) παει βολτα. Γιατι δηλ να θεωρουμε τον ιντερνοριβιουερ αξιοπιστο και τον εντυπο οχι;
Δυστυχως ομως το εντυπο θα σβησει, και θα μεινουν τα περιοδικακια μας να μουχλιαζουν (τα εχω στο εξοχικο και ηδη "μυριζουν") σαν αναμνησεις αλλης ζωης - οχι απλα εποχης. Ε, τι να κανουμε! Ολα προχωρουν. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ !

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Σκεψεις...

Λετε μια τοσο ομορφη και χρηστικη συνηθεια, σαν το ξεφυλλισμα το χαζεμα και το διαβασμα ενος περιοδικου, να χαθει τοσο ευκολα;Θα αντικατασταθει τοσο ευκολα απο το "ξεφυλλισμα " ενος browser ;
Όχι βέβαια.
Απλά δεν είναι καθόλου κακό οι παλαιές συνήθειες/πρακτικές να γίνονται με νέους τρόπους.

Αλλιώς είναι καταδικασμένες να πεθάνουν.

Και απο ποτε το ιντερνετ ειναι πιο αξιοπιστο απο ενα ενυπογραφο (εκδοτη ή αθρογραφου) δημοσιευμα; Στον εντυπο λογο μπορεις να αντιδρασεις δημοσιοποιωντας την αντιρρηση σου - στο ιντερνετ πως θα το κανεις; Ποιες "ασφαλιστικες δικλειδες" εχει το διαδικτυο, για την εγκυροτητα του; Κατα την γνωμη μου καμμια! Παρτε για παραδειγμα την wikipedia.Την θεωρουν "προχωρημενη" μα κατα την γνωμη μου εξελιιχθηκε σε κατι χειροτερο απο προπαγανδιστικη μηχανη, εφ' οσον οποιος θελει γραφει την λαλακια του, εσυ την αντιστρεφεις και η (επιστημονικη, υποτιθεται, αληθεια σαν "εγκυκλοπαιδεια" που ειναι) παει βολτα. Γιατι δηλ να θεωρουμε τον ιντερνοριβιουερ αξιοπιστο και τον εντυπο οχι;
Διαφωνώ.
Πιστέυω οτι το βλέπεις μονοδιάστατα.
Το κανάλι/αγωγός "internet" μπορεί να φιλοξενήσει "αξιοπιστότατα" :happy_5: και έντυπο περιεχόμενο και τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό και καθημερινές εργασίες εξ αποστάσεως και ταυτόχρονα να είναι και μια απέραντη βιβλιοθήκη πληροφόρησης.
Το γεγονός οτι δεν γνωρίζουν πως να το κάνουν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτό δεν αναιρεί επ΄ ουδενί την αξία του.

Τέλος, γνωρίζω πολλές έντυπες προσπάθειες μετάδοσης περιεχομένου που δεν αξίζουν από πλευράς αξιοπιστίας ούτε για περιτύλιγμα ψαριών.

Δυστυχως ομως το εντυπο θα σβησει, και θα μεινουν τα περιοδικακια μας να μουχλιαζουν (τα εχω στο εξοχικο και ηδη "μυριζουν") σαν αναμνησεις αλλης ζωης - οχι απλα εποχης. Ε, τι να κανουμε! Ολα προχωρουν. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ

Υπερ-απαισιόδοξο σενάριο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.478
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO