Ποιό φορητό gps?

Reaction score
0
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ !

ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ GPS ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙΒΟ. ΟΜΩΣ ΤΟ ATLAS ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΕΖΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΣΑΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΨΗΦΙΖΩ ATLAS NAVI ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΜΕ GPS ΣΤΙΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ( ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ )?

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ !
km58
ΒΟΛΟΣ

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.708
Απάντηση: Ποιό φορητό gps?

Να πω τώρα που επέστρεψα από τη θάλασσα, ότι το ΤΙΒΟ εγώ το πήρα 550 ευρώ από την Spectra sony center Θεσ/νίκη. Μαζί με τον προβολέα Τopaz.

Τελικά παρατήρησα στο ΤΙΒΟ ότι το σήμα δεν το χάνει εύκολα στα στενά αν πηγαίνεις κάπως αργά.
Αυτά που είχα δει με θολή οθόνη τα είχα δει στο πλαίσιο αλλά δεν θυμάμαι ποιά μοντέλα ήταν. Θυμάμαι όμως κάποιο Νavimate ή κάπως έτσι.

Έμαθα ότι μπορείς να αγοράσεις και ναυτικούς χάρτες και να γίνει plotter για χρήση σε σκάφος.
Δεν το έψαξα αλλά αν γίνεται σώθηκα.

Να πω επίσης ότι δεν έχω γαλλικό αυτοκίνητο. Ούτε ποτέ μου θα πάρω.

Reaction score
14

km58, αυτά που λέει ο κ.Δημητρόπουλος είναι ακριβώς αυτά που εννοώ.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το Tibo μπορούσε να βρει σήμα κάπως ταχύτερα. Σαφώς και η άποψη είναι εμπειρική αφού δεν είχα τα μηχανήματα μαζί για να κάνω συγκρίσεις. Επίσης, σε ότι αναφέρεσαι στον πεζό, νομίζω ότι το Tibo βολεύει περισσότερο μιας και είναι μικρότερο. Όμως και αυτό είναι προσωπικό θέμα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ποιό φορητό gps?

ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ? ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ?
Αν σ' εκνεύρισα συγγνώμη. Απλά είναι πιο εύκολα. Σκοπός μου δεν είναι να εκνευρίσω κανέναν.
Δεν είναι του χαρακτήρα μου άλλωστε. Ελπίζω ότι με κατάλαβες.

Ευχαριστώ !

Reaction score
0

No pro φίλε, απλά στα fora όταν κάποιος γράφει με κεφαλαία είναι σαν να φωνάζει. Επίσης είναι και κουραστικό.
Κατά τ άλλα, καλώς ήρθες (μιας και τώρα πρόσεξα πότε έκανες εγγραφή) και καλά ποστ :cool_4:

Reaction score
50
Να ρωτήσω, αν καταλαβαίνω καλά το power buy θα παίξει για μία συσκευή μόνο, σωστά; Πραγματικά δεν ξέρω τι να επιλέξω, οπότε ό,τι πει ο πολύς κόσμος :) Εκτός αν μπορούμε να πάρουμε και απ' τα δύο...

Reaction score
1
Αιρετική άποψη: Η μεγάλες οθόνες στα GPS πέραν του ότι κάνουν το ταμπλό να δείχνει από DATSUN, είναι και ψιλοάχρηστες. Σημασία έχει ο καλός ήχος, γιατί ο οδηγός (υποτίθεται) πρέπει να έχει τα μάτια του στο δρόμο. Γι’ αυτο μια πολύ καλή και ιδιαίτερα οικονομική λύση θεωρώ τα κινητα με GPS (Mio, HTC) που δουλεύουν μια χαρα (τουλάχιστον το Μιο το έχω και ξέρω)

Reaction score
49
Αιρετική άποψη: Η μεγάλες οθόνες στα GPS πέραν του ότι κάνουν το ταμπλό να δείχνει από DATSUN, είναι και ψιλοάχρηστες. Σημασία έχει ο καλός ήχος, γιατί ο οδηγός (υποτίθεται) πρέπει να έχει τα μάτια του στο δρόμο. Γι’ αυτο μια πολύ καλή και ιδιαίτερα οικονομική λύση θεωρώ τα κινητα με GPS (Mio, HTC) που δουλεύουν μια χαρα (τουλάχιστον το Μιο το έχω και ξέρω)

Δηλαδή όσοι θέλουν (ή έχουν) πηγές με οθόνες 7" θα πρέπει να αγοράσουν SCANIA??? :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Aς συνεχίσουμε στο θέμα μας παρακαλώ!!!! :cool_4:

Reaction score
50
Εγώ ακόμα είμαι διχασμένος. Βασικά από χαρακτηριστικά αν καταλαβαίνω καλά διαφέρουν στις λεπτομέρεις (πέρα απ' τη μπαταρία). Για τα mp3 κτλ. του Tibo δε μ' ενδιαφέρει (ε φαντάζομαι δεν έχει και καμιά σοβαρή αναπαραγωγή), αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι η ευκολία πλοήγησης χωρίς να κοιτάμε την οθόνη. Από τη μία το Atlasnavi διαβάζω ότι έχει δυνατότερη ομιλία, από την άλλη το Tibo έχει τα "φλας". Ποιό είναι πιο βολικό;

Reaction score
14

Σχετικά με την ομιλία δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα από κανένα. Χρησιμοποιούν την ίδια φωνή που προέρχεται από το Desti 6 και είναι και τα δύο αρκετά δυνατά.
Το φλασάκι του Tibo είναι όμορφο αλλά δεν είναι και κάτι που αλλάζει ριζικα το τρόπο πλοήγησης.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.708

Δεν νομίζω ότι αποτελεί πρόβλημα το να ρίχνεις και καμιά ματιά στην οθόνη του GPS.
Αρκεί μια ματιά για να δεις που θα πας. Δεν το κοιτάς συνέχεια.

Reaction score
6

Και εγώ πρς στο ATLAS τείνω λόγω μπαταρίας .
Παρεμπιπτόντως έχετε ακούσει για συνεργασία MLS & i-GO για ένα καινούργιο project (άκουσα ότι θα σου δείχνει και σε ποιά λουρίδα είσαι στον δρόμο) το οποίο έρχεται από Σεμτέβριο ?

Reaction score
50
Καλά δε λέω ρε παιδιά ότι δε θα κοιτάμε την οθόνη καθόλου, άλλωστε γι' αυτό κοιτάμε να είναι και μεγάλη, απλά στις περιπτώσεις που δεν την κοιτάμε τι βολεύει περισσότερο. Anyway, πήρα απάντηση, ευχαριστώ.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.708

Πάντως Μάνο εγώ τα φλασάκια δεν τα κοιτάω καθόλου.
Ακούω τη γκόμενα που μου λέει πότε να στρίψω, ρίχνω και μια ματιά στην οθόνη και όλα ΟΚ.

Reaction score
0
Καλησπέρα !
Πρός ενημέρωσή σας, σήμερα μου απάντησε ο υπεύθυνος πωλήσεων του atlas navi 400 κ. Σωτηριάδης σε σχετική ερώτηση ποιά η διαφορά στην οθόνη τους. Διότι το ένα έχει ανάλυση 16.7 million και το άλλο 262.000.
Ιδού η απάντηση :

Σε πρώτη φάση θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας σχετικά με το σύστημα πλοήγησης Atlasnavi. Είμαι βέβαιος ότι αν θα καταλήξετε στην συγκεκριμένη συσκευή θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένος.
Λοιπόν δώστε μου λίγο χρόνο να σας απαντήσω στα ερωτήματα σας.
Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να σας αναφέρω ότι γνωρίζω πολύ καλά το Tibo σαν μηχάνημα μιας που η ομάδα της Outsourcing στο παρελθόν δούλευε στην Elasyn, αρα λοιπόν γνωριζουμε πολύ καλά και τα δυο προϊόντα.
Και τα δυο μηχανήματα λοιπόν είναι σχεδόν ίδια από άποψη χαρακτηριστικών. Πιο συγκεκριμένα η οθόνη αφής είναι και στα δυο μηχανήματα του ίδιου εργοστάσιου ( LG / Philips) με τους ίδια χαρακτηριστικά. Η διαφορά είναι ότι στο Atlasnavi η οθόνη είναι antiglare ( δεν είναι γυαλιστερή ) με αποτέλεσμα στις πολύ φωτεινές συνθήκες του αυτοκίνητου να μην αντικατοπτρίζονται τα διάφορα τμήματα του αυτοκίνητου ( συνήθως τα πλαϊνά παράθυρα) . Στο Tibo η οθόνη είναι γυαλιστερή που του δίνει πλεονέκτημα σε αναπαραγωγή πολυμέσων ( φωτογραφίες και video ) λόγω αυξημένης ευκρίνειας μιας και η antiglare επίστρωση απουσιάζει. Αν λοιπόν ο σκοπός είναι πλοήγηση αλλά και εκτεταμένη χρήση του μηχανήματος σε αναπαραγωγή πολυμέσων το Tibo είναι καλύτερη επιλογη. Αν πάλι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η πλοήγηση ( μιας και μιλάμε για πλοήγηση) θα εκτιμήσετε αφάνταστα την antiglare επίστρωση που είναι και ακριβότερη σαν οθόνη ειδικά στην χώρα μας με τόσες ημέρες ηλιοφάνειας.
Μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα on line shops όπως και στην ομαδική αγορά που θα γίνει στις επόμενες ημέρες στο www.avsite.gr. σε τιμή έκπληξη.

Ελπίζω να σας βοήθησα στην επιλογή σας.
km58
ΒΟΛΟΣ

Reaction score
49
Mε τον Φώτη που μίλησα πάλι σήμερα (Σωτηριάδη) έχουμε μια έκπληξη στην τιμή!!!
Δείτε στο sticky στην κορυφή της CarAudio.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!! :happy_4: :happy_4: :bravo: :bravo: :bravo:

Reaction score
50
Δεν αμφισβητώ την αλήθεια των λόγων του υπεύθυνου πωλήσεων του Atlasnavi. Μάλιστα το γεγονός ότι αναφέρει και περιπτώσεις που το Tibo θα ήταν καλύτερη επιλογή σε σχέση με το προϊόν του είναι προς τιμήν του. Αλλά για να είμαι ειλικρινής είμαι λίγο επιφυλακτικός με τα ωφέλη της antiglare επίστρωσης (θέλω να πω με το πόση σημασία έχουν). Σίγουρα θα υπάρχουν, δε λέω, απλά αν τα προβλήματα της μη antiglare ήταν τόσο εμφανή πια νομίζω θα το είχαν αναφέρει τα παιδιά που έχουν το Tibo και ειδικά ο Γιάννης, που έχει δοκιμάσει και τα δύο. Άσε που, όπως αναφέρθηκε, κατά βάση στο δρόμο δεν κοιτάμε την ίδια την οθόνη αλλά ακούμε τις οδηγίες.

Όπως είπα δεν υποτιμώ τα θετικά της antiglare, αλλά δε νομίζω να φτάνουν σε τέτοιο βαθμό που η απουσία της να ενοχλεί ιδιαίτερα. Άσε που δεν ξέρω αν είναι και πιο ευαίσθητη στις γρατσουνιές (καθαρά δική μου υπόθεση αυτό). Τώρα βέβαια δεν έχω δει ούτε τη μία ούτε την άλλη οθόνη οπότε τα συμπεράσματα είναι θεωρητικά. Ο Γιάννης ίσως θα μπορούσε να μας διαφωτίσει αν είδε κάποιες διαφορές στο θέμα αυτό.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.945
Members
38.521