Τηλεοραση plasma/lcd μεχρι 1400ε.

Reaction score
802
Επειγει η αγορα μιας τηλεορασης 40-46 ιντσων (κατα προτιμηση 42 και ανω) η οποια προοριζεται για τις ακολουθες χρησεις.

1)Πολλες ταινιες dvd/divx και μελλοντικα HD. (σε hd υλικο φανταζομαι και το 720p θα ειναι επαρκες).Xρηση 50%
2)Αρκετη τηλεοραση. Χρηση 30%
3)Videogames.Χρηση 20%
4)Θα ηθελα η τηλεοραση να μην εχει μονο 1 ετος εγγυησης.
5)Aποσταση θεασης μεταξυ 2.5-3.5 μετρων.(Για 2.5μ οι 46 ιντσες ειναι πολλες για τηλεοπτικο σημα?)
6)DVBT καθως και card reader και αλλα εξτρα ΔΕΝ με ενδιαφερουν.

Το μπατζετ ειναι περιορισμενο, στα 1400ε.Το ποσο αυτο σκοπευω να το δαπανησω μονο για την αγορα μιας εκ των 2 τηλεορασεων.
α)LG 42 LF65 (1080p)
β)Sony 46S2530 (Η πιο φθηνη 46αρα.Την εχω δει παντως και ειναι αξιολογη.Με χαλαει πολυ ομως το ενα μονο ετος εγγυησης.)
Αν δεν αποφασιστει η αγορα μιας απο αυτες τις παραπανω, το μπατζετ μειωνεται στα 1100-1200ε το πολυ.

Με βαση τα παραπανω κριτηρια , τι εχετε να προτεινετε?

Reaction score
0
Είμαι και εγώ στην αναζήτηση τηλεόρασης με παρόμοια χαρακτηριστικά και με βλέπω να καταλήγω στην ακόλουθη...

Εδώ

Μια οικονομική και τίμια Plasma κατά την γνώμη μου.

Reaction score
0
Υπάρχει και η Amoi στα 799€ στο ΜΜ. Πιστεύω ότι είναι καλή περίπτωση αν και δεν καλύπτει όλα όσα θέλεις.

Reaction score
0
Αν δεν πρόκειται να παίζεις αρκετές συνεχόμενες ώρες βιντεοπαιχνίδια, αξίζει να κοιτάξεις την Panasonic 42PX70.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=39186

http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/

Αν ψάξεις θα την βρεις εντός budget, απλά θέλει λίγο περισσότερη προσοχή, περιποίηση και προδέρμ :happy_5:

Reaction score
0
Ναι την γνωστή True HD 37". Μπορείς να ψάξεις αν έχει ξεμείνει καμία 42" και να την παζαρέψεις.

Reaction score
802
Νομιζω οτι σε τοσο χαμηλες τιμες το ΜΜ εχει μονο τα εκθεσειακα κομματια τα οποια ΔΕΝ με ενδιαφερουν (εχουν γραψει πολλες ωρες).
Επειδη τελος βλεπω οτι μου προτεινετε panasonic plasma, να ρωτησω λιγα πραγματακια...

1)Παιχνιδια θα μπορω να παιξω σερι για κανα 4ωρο η θα μου μεινει κανα ammo/health bar μονιμα στην οθονη? :p
2)Η αγορα της "παλιας" pv60 ειναι ακομα και τωρα ευκαιρια η εχει μεινει πλεον πολυ πισω?Στο χιλιαρικο υπαρχει αλλη 42αρα που να την φτανει σε απεικονιση?
3)Επειδη θα θελω να παιζω παιχνδια και να βλεπω τηλεοραση, πρεπει να ειμαι παρα πολυ προσεκτικος με τις plasma?Τι ακριβως θα πρεπει να κανω?

Reaction score
0
1)Παιχνιδια θα μπορω να παιξω σερι για κανα 4ωρο η θα μου μεινει κανα ammo/health bar μονιμα στην οθονη? :p
2)Η αγορα της "παλιας" pv60 ειναι ακομα και τωρα ευκαιρια η εχει μεινει πλεον πολυ πισω?Στο χιλιαρικο υπαρχει αλλη 42αρα που να την φτανει σε απεικονιση?
3)Επειδη θα θελω να παιζω παιχνδια και να βλεπω τηλεοραση, πρεπει να ειμαι παρα πολυ προσεκτικος με τις plasma?Τι ακριβως θα πρεπει να κανω?
1. Κάποιοι λένε πως παίζουν απροβλημάτιστα, άλλοι το αντίθετο. Άρα υπάρχει ρίσκο.

2. Έχω την εντύπωση πως η pv60 έχει αυτά τα προβλήματα σε μεγαλύτερο βαθμό από την px70.

3. Εκτός από ευχέλαιο "happy_1" , οι περισσότεροι βάζουν dvd με λευκά patterns για να σβήνουν τα όποια σημάδια.

Όλα τα παραπάνω είναι με βάση το τι έχω διαβάσει σε threads. Αν υπάρχει κανείς κάτοχος Panasonic θα βοηθούσε η δική του άποψη.

Reaction score
0
την εχω απο τον Οκτωβριο την pany..
δεν παθαινει τιποτε..
απλα θελει στρωσιμο το panel στην αρχη.

Εξαιρετικη εικονα και τιμη θανατος.

Reaction score
802
H pv60 σε συνδεση με pc τι βγαζει?Λογικα δεν θα υπαρχει προβλημα με τα ορθογωνια πιξελ?
Καποια lcd εχετε να προτεινετε στα 1200ε?42αρα...

Reaction score
19
Το μόνο αρνητικό με την Pany (την έχω κι εγώ) είναι τα μωβ φίδια* που σε άλλους είναι πολλά, σε άλλους λίγα και πιο ανεκτά.

Κατά τα άλλα, εξωπραγματική...

*μωβ θόρυβος που εμφανίζεται σε μια συγκεκριμένη διαβάθμιση του γκριζοπράσινου

Reaction score
802
Καλησπερα και παλι.
Εκανα μια βολτα σημερα σε διαφορα μαγαζια και ειδα σχεδον ολες τις τηλεορασεις που με ενδιαφερουν.
Εστιασα κυριως στα ακολουθα μοντελλα...

1)Panasonic px70 : Την ειχα σε hdmi με demo.Φανταστικη με αρκετα περιθωρια ρυθμισης απο το μενου της.(Α! Ιδεα μου ειναι η ειναι μικρη για 42αρα?40αρα βαρια βαρια την εκανα). (1150e)

2)Samsung 42c96 (plasma) : Εντυπωσιαστηκα και απο αυτην.Ανεβηκε πολυ στα ματια μου.Και αυτη πανεμορφη (μου φανηκε και λιγο μεγαλυτερη απο την px70,τελος παντων) ,με καλη εικονα και πολλες ρυθμισεις. (~1100e)

3)LG lg65 (1080p lcd) : Ελαφρως λιγοτερο εντυπωσιακη απο τις αλλες 2 (και σε εικονα αλλα και σε design) , αλλα επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις της και την εφερα γρηγορα γρηγορα σε καλα επιπεδα με το ματι μου (βοηθησα και η c96 που ηταν διπλα ).Ηταν πολυ καλη, δεν εντυπωσιαστηκα ,αλλα συνεχως σκεφτομουν οτι μονο με αυτην (μονο με lcd γενικοτερα) θα μπορω να βλεπω χωρις φοβο και παθος tv στο σωστο καδρο καθως και να παιζω παιχνιδια και μαλλιστα σε full hd (oτι και αν αυτο σημαινει η δεν σημαινει).
Αυτα που διαβαζω περι μετριου μαυρου δεν τα επαληθευσα.Ιδια με της c96 ηταν σε τηλεοπτικο σημα (alpha 16/9) (1400e)

4)Lg 42pc55 (plasma) : Πιο οικονομικη απο τις αλλες 2 plasma αλλα αξιοπρεπεστατη στην εικονα. (1000e)

5)Lg 42lc46 (lcd) : Και αυτη ψιλοοικονομικη αλλα δεν εβγαλα συμπερασματα για την εικονα της.Δεν ειχε κατι πολυ στραβο παντως. (1160e)

6)Sony 40d3000/40v2500 : Φανερα καλυτερες απο την lg lf65 αλλα οι sony επαιζαν hd.
Ακριβες ομως, και εχουν και ενα ετος εγγυησης μονο. (1400/1250e)

Σε προσφορα εχω βρει και τις ακολουθες 2

7)Samsung 40s86 (lcd) : Φανερα υποδεεστερη lcd απο την r86 και m86 που ηταν διπλα της. (1150ε)

8)Sharp 42sa1e (lcd) : Δεν την ειχαν και ειχε προσφορα 999ε.Προφανως entry level.

Εχω ψιλοαπελπιστει.Το μπατζετ δεν ειναι τεραστιο ,oi plasma ειναι καλυτερες και ελαφρως οικονομικοτερες ,αλλα εχουν τερτιπια τα οποια οχι μονο τα βαριεμαι (πειτε παλευετε αυτο ) αλλα και θα με εμποδιζουν στο να κανω σωστα αυτο που θελω (tv και video games).Απο την αλλη, οι lcd που μου αρεσαν ή εχουν ενα ετος εγγυησης ή ειναι αρκετα πιο ακριβες εχοντας κιολας ελαφρα υποδεεστερη εικονα.To full hd απο οτι καταλαβα δεν το εχω αναγκη.
Τι στο καλο, τοσο απαγορευτικες ειναι οι μπαρες στις καινουργιες plasma?
HELP !

YΓ.Μπορει καποιος κατοχος της px70 να μετρησει την ενεργη διαγωνιο?Απο περιεργεια και μονο.

Reaction score
19
Τι στο καλο, τοσο απαγορευτικες ειναι οι μπαρες στις καινουργιες plasma?
HELP !
Στην px60 που έχω πάντως, είδωλα μένουν. Και φεύγουν. Εννοείται ότι δεν φένονται καθόλου όταν από πάνω τους παίζει εικόνα αλλά φαίνονται μόνο στο μαύρο σα σκιές.

Μετά από θέαση ταινίας με μπάρες, θα παρατηρήσεις ότι οι μαύρες γραμμές είναι πιο μαύρες επειδή το κάδρο της ταινίας θα έχει γίνει ανεπαίσθητα πιο γκρι. Μόλις βάλεις κάτι full screen για λίγη ώρα στρώνει παλί.

Αυτό που έχω παρατηρήσει γενικότερα πάντως είναι ότι,
Όταν πρωτοανάβεις την οθόνη είναι μαύρη.
Όσο παίζει εικόνα, "ανάβουν" τα pixel και δεν επανέρχονται στο μαύρο.
Και γι'αυτό κάποιες εικόνες που μείναν εκεί ώρα φαίνονται σαν στάμπες.

Reaction score
0
φιλε Κωστα ποια pany εχεις?????
με τη δικη μου γιατι δεν εχω τετοια προβληματα?????

Reaction score
19
Panasonic 42PV60EH.

Δεν είναι τόσο τρομακτικά όσο ακούγονται αυτά που αναφέρω. Ανεπαίσθητα είναι όλα αλλά έπρεπε κάπως να τα περιγράψω!

Εκτός από τα μωβ φίδια... Αυτά σε συγκεκριμένες σκηνές φαίνονται!

Reaction score
0
την ιδια εχουμε..
το μονο που εχω να πω ειναι για τις μαυρες μπαρες που μενουν για λιγο και μονο μετα απο θεαση hd-dvd.

α ναι.. τη δικη μου την αγορασα χωρις .. φιδια.. (χαχαχχαχα)..

Reaction score
802
Και δεν εχει αφησει κανενα σημαδι?
Τις 2.35/1 ταινιες τις βλεπεις με μπαρες πανω κατω η ζουμαρεις?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7