Για το ELP.

Reaction score
3
Περασα απο κατι φιλους και επεσα πανω στο ELP, που το ειχαν ξεσκονισει, κυριολεκτικα και μεταφορικα.
Δεν το ακουσα εγω, αλλα απο ο,τι μου ειπαν ολοι, δυστυχως, το πικαπ ειναι για τα μπαζα.
Οχι μονο εχει το γνωστο προβλημα με τη σκονη, που τη διαβαζει σα σημα και αρα εχει φοβερο θορυβο, αλλα πασχει και ακουστικα, μη εχοντας, ουτε μπασσα, ουτε πριμα, ουτε δυναμικες.
Για το θεμα δε της σκονης και του θορυβου, χρησιμοποιησαν δυο καθαριστικα. Και το δικο του, αλλα και ενα παλαιο πλυντηριο δισκων βινυλιου, που υπηρχε.Δυστυχως, τζιφος.
Ετσι, μου εφυγε μια φαγουρα στο χερι, για πιθανη αγορα καποια στιγμη, εφ οσον ειχα χρονια που το γυριζα γυρω, γυρω, και ετσι, εσβυσα και τα διαφορα sites που διαβαζα και τα ειχα στα favourites.
Kαι ειναι και φοβερα ατσουμπαλο αισθητικα.

Θοδωρος.

Reaction score
3
Δυστυχως, απογοητευτηκα παιδια. Θα ηθελα πολυ καποια στιγμη, να ακουσω τους πανω απο 1500 δισκους που εχω με αυτο.
Ενας απο την παρεα, ειχε φερει μια κουτα βινυλια, για να τα κανει ψηφιακα. Δυστυχως, την πηρε πισω.
Και κατι ασχετο.
Γιατι μου ζηταει συνεχεια να κανω log in, καθε φορα που μπαινω;
Θοδωρος.

Reaction score
3
Περασα απο κατι φιλους και επεσα πανω στο ELP, που το ειχαν ξεσκονισει, κυριολεκτικα και μεταφορικα.
Δεν το ακουσα εγω, αλλα απο ο,τι μου ειπαν ολοι, δυστυχως, το πικαπ ειναι για τα μπαζα.
Οχι μονο εχει το γνωστο προβλημα με τη σκονη, που τη διαβαζει σα σημα και αρα εχει φοβερο θορυβο, αλλα πασχει και ακουστικα, μη εχοντας, ουτε μπασσα, ουτε πριμα, ουτε δυναμικες.
Για το θεμα δε της σκονης και του θορυβου, χρησιμοποιησαν δυο καθαριστικα. Και το δικο του, αλλα και ενα παλαιο πλυντηριο δισκων βινυλιου, που υπηρχε.Δυστυχως, τζιφος.
Ετσι, μου εφυγε μια φαγουρα στο χερι, για πιθανη αγορα καποια στιγμη, εφ οσον ειχα χρονια που το γυριζα γυρω, γυρω, και ετσι, εσβυσα και τα διαφορα sites που διαβαζα και τα ειχα στα favourites.
Kαι ειναι και φοβερα ατσουμπαλο αισθητικα.

Θοδωρος.
Θόδωρε,το ELP,ήμουν απο τους λίγους τυχερούς που το άκουσα σε μια συγκέντρωση που έκανε το site στο κατάστημα της Stepcom.
Aπλά είναι ένα "εργαλείο", που διαβάζει ότι έχει ο δίσκος.

Οσο γι'αυτά που μαύρισα,εαν η ηχογράφηση δεν έχει,δεν θα τα ακούσεις...
Ενα πολύ καλό πλυντήριο δίσκων,είναι υποχρεωτικά συνοδευτικό του.
Η ομορφιά βέβαια είναι καθαρά υποκειμενικό πράγμα.
Ακόμη θέλει υποχρεωτικά κάποιες ρυθμίσεις για να παίξει σωστά,όπως ακόμη και η ακτίνα του λέιζερ ρυθμίζετε ως προς το βάθος που θα πάει στα αυλάκια.

Reaction score
0
...Δεν το ακουσα εγω, αλλα απο ο,τι μου ειπαν ολοι, δυστυχως, το πικαπ ειναι για τα μπαζα...
Ο "ειδήμονας" σε όλο του το ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!!
Ρε πού πάμε ρεεεεεεεεε, πού πάμεεεεεε?????:mad_3::mad_3::mad_3:

Reaction score
3
Δεν το καταλαβα αυτο. Μου το κανεις δεκαρες, σε παρακαλω;
Αν εννοεις, ο,τι εννοω, τοτε μαλλον πηρες μεγαλη φορα, αφου απορριπτεις μια παρεα 5-6 ατομων, που ειναι απολυτα σχετικη με το αντικειμενο και το πικαπ ηταν αγορασμενο απο αλλο προσωπο και το ειχαν δανειστει για να το ακουσουν, μιας και δεν θα ειχαν ξανα την ευκαιρια να το κανουν και μιας και εγω τους ζαλιζα καθε τρεις και λιγο μ αυτο.
Οταν ο αλλος, παιρνει πισω την κουτα με τα βινυλια,(παλαιος DJ), που την ειχε φερει για να τα κανει CD, τοτε τι χρειαν εχωμεν αλλων μαρτυρων;
Και το ποστ το εβαλα, γιατι ειμουνα απο καιρο ψημενος να φερω κανενα απο την Ιαπωνια και σκεφτηκα οτι καλο ειναι να το γραψω, για μερικους αλλους, που πιθανως θα βρισκονταν στην ιδια θεση μ εμενα και μετα θα κλαιγανε τα λεφτα τους.
Οσον αφορα στο συστημα που το παιζανε, δεν ξερω ποιο ειταν, γιατι εχουν διαφορα, αλλα high end ηταν οπωσδηποτε.

Θοδωρος.

Reaction score
0
Απάντηση: Για το ELP.

Φίλε Θόδωρα, με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να σε καταλάβω.
Το άκουσες εσύ ναι ή ου?
Δεν ξέρεις το σύστημα με το οποίο έπαιξε, αλλά λες ότι ήταν high end οπωσδηποτε. Δλδ?
Η παρέα, τα 5-6 άτομα που είναι απόλυτα σχετική με το αντικείμενο, το είχαν δανειστεί από κάποιον άλλον ο οποίος είναι το "κορόιδο" που το αγόρασε?

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Για το ELP.

Φίλε Θόδωρα, με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να σε καταλάβω.
Το άκουσες εσύ ναι ή ου?
Δεν ξέρεις το σύστημα με το οποίο έπαιξε, αλλά λες ότι ήταν high end οπωσδηποτε. Δλδ?
Η παρέα, τα 5-6 άτομα που είναι απόλυτα σχετική με το αντικείμενο, το είχαν δανειστεί από κάποιον άλλον ο οποίος είναι το "κορόιδο" που το αγόρασε?
Κοροιδο, σιγουρα δεν ειναι, γιατι δεν ειναι τυχαιος.Αλλα εχει καποια συλλογη δισκων και νομιζε οτι θα τους ακουσει και ποιοτικα, αλλα και ανετα, μιας και εχει και τηλεκοντρολ και αυτος δεν ειναι μικρο παιδακι για να παιζει.
Ειχε διαβασει φαινεται τα reviews των Αμερικανων, που ειναι πολυ καλα.
Οσον αφορα στο συστημα, θα μαθω και θα γραψω.
Εγω δεν μπορεσα να το ακουσω, αλλα μονο να το δω, γιατι ειχα δουλεια και εφυγα τρεχατος.Πηγα μονο για να το δω.

Θοδωρος.

Reaction score
13
Θοδωρε εαν ο σκοπος σας ειναι να αντιγραψετε βινυλιο σε ΣιΝτι, υπαρχουν πικαπ με κλασσικη εμφανιση και κανονικη κεφαλη που σου κανουν αυτη την μετατροπη. Η εξοδος τους συνδεεται σε PC μεσω USB, και σου δεινουν ετοιμο αρχειο Ηχου. Κοστιζουν γυρω στα 150 - 180 Ε.

Μπορειτε να βαλετε ρεφενε να παρετε ενα και να το δουλεψετε ολοι στην παρεα σου.

Reaction score
3
Θοδωρε εαν ο σκοπος σας ειναι να αντιγραψετε βινυλιο σε ΣιΝτι, υπαρχουν πικαπ με κλασσικη εμφανιση και κανονικη κεφαλη που σου κανουν αυτη την μετατροπη. Η εξοδος τους συνδεεται σε PC μεσω USB, και σου δεινουν ετοιμο αρχειο Ηχου. Κοστιζουν γυρω στα 150 - 180 Ε.

Μπορειτε να βαλετε ρεφενε να παρετε ενα και να το δουλεψετε ολοι στην παρεα σου.
Το ξερω, το ειδα στην Ιντεπεντεντ http://www.independentoffers.co.uk/I-EE-GR052-1/ION-USB-Digital-Turntables.htm , αλλα δεν ηταν αυτος ο κυριος σκοπος. Να το ακουσουν ηθελαν, μιας και δεν ειναι ευκολο να βρεις ενα, χωρις να το αγορασεις, και μιας και ειναι τοσο ακριβο δεν ειναι να κανεις πειραματα.(Και αν ηταν καλο, τοτε δυσκολα θα γλυτωνα να μην το αγορασω).

Θοδωρος.

Reaction score
0

...Εγω δεν μπορεσα να το ακουσω, αλλα μονο να το δω, γιατι ειχα δουλεια και εφυγα τρεχατος.Πηγα μονο για να το δω...
Και παρ' όλα αυτά μπαίνεις εδώ μέσα και γράφεις χωρίς να έχεις ακούσει. Αυτό σού λέμε. Δεν μπορείς να το καταλάβεις αγοράκι?????

Reaction score
7

Και παρ' όλα αυτά μπαίνεις εδώ μέσα και γράφεις χωρίς να έχεις ακούσει. Αυτό σού λέμε. Δεν μπορείς να το καταλάβεις αγοράκι?????
Εδώ που τα λέμε δεν είναι τρόπος αυτός...

Reaction score
3
Eγω χαλαρος ειμαι, εσυ εισαι αγενεστατος.
Κοιτα να δεις φιλε μου. Ως πολυ παλιος στο χωρο, (εχω το πρωτο μου hi-fi απο το 1970, οταν πολλοι δεν ειχαν ουτε ραδιο που λεει ο λογος), ξερω οτι υπαρχουν μερικοι, που ειναι "οπαδοι" και σταυροφοροι.Μεχρι απαραδεκτης καταστασεως.
Ειναι γνωστοι οι "πολεμοι", μεταξυ βινυλιου και σιντι, μεταξυ στερεο και multi channel, μεταξυ σιντι και DVD player, για αναπαραγωγη μουσικης μονο.
Πολεμοι μεταξυ ατομων, αλλα και μεταξυ περιοδικων.
Ειναι γεγονος, οτι δεν το ακουσα εγω ο ιδιος, και βασισα το ποστ μου, στη γνωμη ατομων, που τους εμπιστευομαι, ουτως η αλλως, αλλα και γιατι δεν εχουν να κερδισουν τιποτα λεγοντας τη γνωμη τους, (ουτε κι εγω αλλωστε, αφου συνταξιουχος ειμαι πια), πραγμα το οποιο δεν ξερω αν ισχυει για αλλους.
Ξερω οτι κουβαλησαν μεχρι και το παλιο πλυντηριο δισκων που υπηρχε καπου, για να σιγουρευτουν οτι δεν βελτιωνοταν η κατασταση.Ετσι εγω επεισθην πληρως και σταματησα να ασχολουμαι με το πικαπ.
Και τελικα, ειναι και θεμα παιδειας.Ενας ανθρωπος, που ακουει μουσικη, υποτιθεται οτι εχει μια ανωτερη παιδεια, αλλα ως φαινεται, αυτο, δεν ειναι δεδομενο. Τελικα, το σαρακι, που λεγεται, "το δικο μου, ειναι καλυτερο απο το δικο σου", και πιθανον και μερικα αλλα που υπαρχουν μεσα στο μυαλο μας, φαινεται οτι κανει μεγαλη ζημια, σε ευαλωτους ανθρωπους.
Μετα δε και απο τις πυρκαγιες, καταλαβα οτι τελικα, τα τοσα λεφτα που εχω δωσει, για να αγορασω διαφορα κλαπατσιμπαλα, μαλλον πολυτελεια ηταν.
Η ζωη ειναι τοσο απλη.
Ετσι τωρα, ακουω μονο το Φιλιπς μικρο 908 στο υπνοδωματιο και εχω ξεχασει και Μαγκνεπαν και ολα τ αλλα.

Θοδωρος.

Reaction score
3
Καινούργιε φίλε Θεόδωρε, καλως όρισες στην παρέα, αν και λίγο μεταχρονολογημένο.:happy_9:

Το ELP εαν διάβασες ποιό πάνω, είναι ένα "εργαλείο" που δεν συγχωρεί τίποτα και διαβάζει τα πάντα που είναι μέσα στο αυλάκι.
Εαν οι δίσκοι είναι σε άσχημη κατάσταση απο πλευράς συντήρησης, ή κακής Ελληνικής κοπής, ή έχουν ποτιστεί με κάποια υγρά που έβαζαν παλιά οι djs,θα βγάλει όλα τα "άπλυτα" στην φόρα.Φυσικά υπάρχουν και πάρα πολλές ρυθμίσεις για να το κάνεις να παίξει σωστά και όπως πρέπει.
Η απλούστερη και βασικότερη είναι το αλφάδιασμα.
Οι φίλοι σου,είχαν την υπομονή,την ευχέρια και το manual για να το στήσουν?

Ακόμη σε αυτό το πικάπ το καλό πλυντήριο,είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
Βέβαια η τιμή του είναι αστρονομική και είναι ένας καλός λόγος για να μην πουλήσει.
Εσύ το ήθελες μόνο για αντιγραφές ή για πιθανό αντικαταστάτη του παλιού σου πλατό?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7