ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Reaction score
5.867
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ?
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ?
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΕΝΑ ΦΥΣΗΜΑ ΣΤΑ ΗΧΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ
ΜΕ ΤO VOLUME ANOIXTO H KAI ΚΛΕΙΣΤΟ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ Η ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ?
Η ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιάννη η πολικότητα ρεύματος στις συσκευές ακούγεται, ενώ με με κάποια εξειδικευμένα όργανα κάποιος μπορεί να μετρήσει τα αποτελέσματά της. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σωστό και λάθος.

Παρόλα αυτά, οι ηχητικές διαφορές είναι ήσσονος σημασίας, λιγότερες ας πούμε από ότι ένα "κλικ" στην τοποθέτηση των ηχείων σου ή έναν καθαρισμό των επαφών του συστήματος. Αν δεν έχεις κάποιες γνώσεις ηλεκτρονικής, θα σου πρότεινα να μην μπλέξεις με πολύπριζα και μετρήσεις για να μην σε χτυπήσει και κανένα ρεύμα. Βρες με ένα δοκιμαστικό την φάση της κάθε πρίζας στον τοίχο (ή του πολύπριζου) και κάνε τα πειράματά σου με τις συσκευές σου, εφόσον αυτές δεν έχουν σήμανση για την σωστή φάση. Άστο όπου σου αρέσει περισσότερο ο ήχος, αν καταλάβεις βέβαια τις διαφορές στο σύστημά σου.

- Το φύσημα μάλλον δεν είναι από λάθος φάση ρεύματος, νομίζω ότι πρέπει να ψάξεις κάτι άλλο.
- Ποτέ δεν είχα καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας πολύπριζα με προστασίες, surge arrest κλπ. Σε αυτές τις λύσεις καλύτερο είναι ότι απομονώνει πλήρως τις συσκευές σου από το δίκτυο της ΔΕΗ, δηλαδή ούτε καν τα line interactive ups.

Reaction score
7
Γενικά ο κανόνας λέει ότι θα πρέπει με ένα πολυμετρο (στην κλιμακα VAC) να μετρήσεις μεταξύ του σασί της συσκευής πχ την εξωτερική επαφή ενός βίσματος RCA, (η συκευή θα πρέπει να είναι στην κατάσταση standby) και της γείωσης της πρίζας. Αν το φις της συσκευής είναι σούκο, που σημαίνει εκτός από την φάση και του ουδέτερο είναι συνδεδεμένο και το σασί της συσκευής με την γείωση της εγκατάστασης, τότε θα πρέπει να απομονώσεις την σύνδεση αυτή, βάζοντας γύρω από το σούκο φισ μια μονωτική, ωστε να μην έρχεται σε επαφή με τις επαφές γείωσης της πρίζας.
Στην θέση, λοιπόν, φις συσκευής-πρίζας που θα μετρήσεις λιγότερη τάση, είναι και η σωστή πολικότητα της τοποθέτησης του φις στην πρίζα.
Επίσης αν διαρροή στο σασί είναι αρκετά μεγάλη, αυτό διαπιστώνεται και με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι επάνω στο σασί, οπότε το φίς μπαινει στην πολικότητα που δεν ανάβει το δοκιμαστικό κατσαβίδι.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν δεν τα πας καλά με τα ρεύματα, ας το κάνει κάποιος που γνωρίζει. Το ρεύμα σκοτώνει.

Λένε οτι συνήθως η σωστή πολικότητα του ρεύματος βελτιώνει την ποιότητα του ήχου.

Reaction score
3.477
Το Live της AC τροφοδοσίας της ΔΕΗ πρέπει να διακόπτεται από τον διακόπτη έναυσης της συσκευής. Η ασφάλειά μας και των παιδιών μας μετράει πάνω από όλλα .
Τα περισσότερα μηχανηματα έχουν μονό διακόπτη έναυσης. Προσοχή λοιπόν, όταν γυρνάτε ανάποδα το φις στο πολύπριζο, το L της τροφοδοσίας μπορεί να μην διακόπτεται πλέον από το μηχάνημα.

Reaction score
0
DILADI EINAI KALITERA NA APOMONOSOUME TO GROUND THS DEH .. APO ENAN AMPLIFIER ??? NOMIZO POS AYTO DEN PAREXEI ASFALEIA SE PERIPTOSI DIAROHS REYMATOS PANO STO SASI !

Reaction score
0
TO KALITERO OPOS KANOUNE MERIKOI HI-END TYPOI EINAI na exoume ksexoristi giosi apo tis alles syskeyes !! ala ayto den einai eykolo para mono se nea spitia pou xtizontai

Reaction score
3.477
Στο δικό μου σύστημα όλα τα καλώδια ρεύματος των συσκευών έχουν κανονικά τις γειώσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μηχανήματα είναι γειωμένα επάνω στο πολύπριζο και μέσω του πολύπριζου στην επίτοιχη πρίζα που είναι επίσης γειωμένη μέσω της ηλεκτρολογικής καλωδίωσης στον κενρικό πίνακα. Ο βόμβος που έχω σήμερα είναι μηδενικός και όταν κάποτε είχα βόμβο, το πρόβλημα οφείλονταν πάντα σε κακή σχεδίαση συσκευής.

Reaction score
0
Απάντηση: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Το ρευμα που φτανει στα αγαπημενα μας μηχανηματα ειναι μεγαλο θεμα, και παιζει αρκετα μεγαλο ρολο οσον αφορα το αποτελεσμα που θα ακουσουμε η και που θα δουμε.Ξερετε ποσο [βρωμικο] θορυβωδες και ασταθες ειναι το ρευμα που μας στελνει η ΔΕΗ?.Μονο τα ημιτονα που στελνει καθε μερα απο το δυκτιο για την ενεργοποιηση του νυχτερινου αυτο φτανει.Τι κανουμε?.Πρωτα απο ολα παιρνουμε καλα καλωδια παροχης ρευματος ειναι λιγο ακριβα αλλα πιστεψτεμε αξιζουν,και θα σας αποζιμιωσουν με το παραπανω!Υστερα απο τα καλωδια παμε σε ενα φιλτρο ρευματος, κυμαινονται απο 500-2000 ευρω!Οι διαφορες πλεον που θα ακουσεται και θα δειται ειναι καταλυτικες!!!Τουλαχιστον 20-30 τοις εκατο επανω.Το ξερω οτι για την οικονομικη κατασταση αρκετων απο εμας ειναι ανεφικτο αυτο.Απλως το αναφερω σαν λυση,για το τοσο κακης ποιοτητας ρευμα που μας παρεχει η μονοπολιακη ΔΕΗ.

Reaction score
3.477
Re: Απάντηση: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Το ρευμα που φτανει στα αγαπημενα μας μηχανηματα ειναι μεγαλο θεμα, και παιζει αρκετα μεγαλο ρολο οσον αφορα το αποτελεσμα που θα ακουσουμε η και που θα δουμε.Ξερετε ποσο [βρωμικο] θορυβωδες και ασταθες ειναι το ρευμα που μας στελνει η ΔΕΗ?.Μονο τα ημιτονα που στελνει καθε μερα απο το δυκτιο για την ενεργοποιηση του νυχτερινου αυτο φτανει.Τι κανουμε?.Πρωτα απο ολα παιρνουμε καλα καλωδια παροχης ρευματος ειναι λιγο ακριβα αλλα πιστεψτεμε αξιζουν,και θα σας αποζιμιωσουν με το παραπανω!Υστερα απο τα καλωδια παμε σε ενα φιλτρο ρευματος, κυμαινονται απο 500-2000 ευρω!Οι διαφορες πλεον που θα ακουσεται και θα δειται ειναι καταλυτικες!!!Τουλαχιστον 20-30 τοις εκατο επανω.Το ξερω οτι για την οικονομικη κατασταση αρκετων απο εμας ειναι ανεφικτο αυτο.Απλως το αναφερω σαν λυση,για το τοσο κακης ποιοτητας ρευμα που μας παρεχει η μονοπολιακη ΔΕΗ.
Ποιος ηλίθιος σου είπε ότι τα ακριβά καλώδια ρεύματος - επιδρώντας ως φίλτρα- καταστέλλουν το σήμα ενεργοποίησης του νυκτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ ?

Οποιος μας το αποδείξει πειραματικά, αυτός δεν θα είναι πλέον ηλίθιος κι εγώ θα είμαι βαθειά νυχτωμένος. Μέχρι να μας το αποδείξει αυτός θα παραμένει ηλίθιος κι εγώ ένα απλό μέλος ελληνικού φόρουμ μέσου βεληνεκούς.

Αλλο πράγμα είναι να λέμε ότι κάποια καλώδια αλλάζουν τον ήχο μιας συσκευής -το πιστεύω- κι άλλο να λέμε βλακείες χρησιμοποιώντας τεχνικούς όρους εκεί που δεν μας παίρνει -ως επιχειρήματα- για να πουλήσουμε γνώση ή/και καλώδια.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ωχ τι ειναι αυτα που διαβαζω παλι
αχ Θεε μου ,βοηθεια ωρε

Reaction score
3.477
ωχ τι ειναι αυτα που διαβαζω παλι
αχ Θεε μου ,βοηθεια ωρε
Καλώς το, το καμάρι μας. Ο ειδικος επι των καλωδίων ρεύματος. Υποκλίνομαι :happy_6:

Σου παραδίδω το μέλος "ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ" για να του προσφέρεις τις γνώσεις σου.
Εμείς απλώς θα διαβάζουμε, στο υπόσχομαι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
παμε
απο το καλυτερο μεχρι το χειροτερο φιλτρο δεν επιφερουν ιδιες βελτιωσεις - αλλαγες στον ηχο μας αναλογα με το συστημα την καλωδιωση του σπιτιου τις αναγκες του συστηματος και των αυτιων μας- ολα τα φιλτρα κανουν καλο ως προς την προστασια αλλα το ποσο φρεναρουν τι εξαρταται απο πολλα
2 τα καλωδια τα χρησιμοποιω σαν εκουαλαιζερ δηλ αναλογα με τις αναγκες-αδυναμιες-περισευματα δοκιμαζω και προσπαθω να ζυγιζω παντα με τα γουστα μου τον ηχο
δοκιμαζοντας αρκετα καλωδια στο συστημα μου και κατανοοντας τις αδυναμιες του -αδυναμιες καλωδιων χρησιμοποιω αυτα που καλυπτουν ολο το φασμα συχνοτητων οσο το δυνατο καλυτερα
δεν λεω ακομα ψαχνω αλλα ειμαι σε αρκετα καλο επιπεδο συνεμα βεβαια
γιαιτ απο τη στιγμη που πουλησα τις κολονες και εβαλα κουτακια κερδισα σε ματσαρισμα εχασα αυτη την λιγη καλη μουσικη που ειχα
περι power conditioner ισχυει μια απο τα ιδια
by the way μια δοκιμη που ειχαμε κανει περσι σε γνωστο καταστημα εμαθα
προφατα οτι εχει μεσα στους τοιχους του φιλτρα του εν λογο κατασκευαστη
αλλα και σε δοκιμες φιλτρων εν σειρα ιδιου και διαφορετικων κατασκευαστων
τα αποτελεσματα ηταν διαφορετικα αναλογα με τα συστηματα -αναγκες-γουστα των ακουσματων του καθενος μας
αυτα ειδα εγω ,δεν παει να πει οτι καθενας συμφωνει μαζι μου απλα ειπα την γνωμη μου

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μιλάμε πρέπει να έχει και γ@μώ τις άπνοιες ο αναγνώστης σου. Μόλις τελειώσεις με τα φίλτρα, μπορείς να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με τα σημεία στίξης. You know τελείες κλπ... :happy_9:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
do not be slaves to computers grand master melli mell -beat street
και που γραφω το κανω για λογους προσωπικους αν μπορουσα δεν θα εγραφα καθολου
εσυ βεβαια εχασες το νοημα του κειμενου ασχολουμενος με το πως γραφω
μαλλον αυτο σε αγγιζει περισοτερο απο οτι δειχνεις η τουλαχιστον θελεις να δειχνεις

Reaction score
13
Re: Απάντηση: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Καλως ηρθες στο φορουμ.

Θα ειχε αξια να ανατρεξεις σε παλιοτερες συζητησεις πανω σε αυτα τα θεματα διοτι συμπεραινω οτι καλως ή κακως δεν τα γνωριζεις αρκετα. Μονο για τα βασικα σου προτεινω να δεις αυτο

http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/arthra/erotapant/ACline.htm

και παραπερα υπαρχει εδω μεσα πολυ σχετικο υλικο καθως και διαφωνιες επι του πρακταιου.

Reaction score
3.477
argi, η φορά (κατευθυντικότητα) του καλωδίου ρεύματος παίζει ρόλο ?

Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι σε όλα τα ακριβά high-end καλώδια ρεύματος τα γραμματάκια τα διαβάζω σωστά με κατεύθυνση από το φις (σούκο) προς το βύσμα IEC.

Πιστεύεις ότι αυτό είναι εντελώς τυχαίο ή μήπως με αυτό τον τρόπο ο κατασκευαστής θέλει να μας υποδείξει τη σωστή κατευθυνση με την οποία πρέπει να τερματιστεί το καλώδιο ρεύματος επάνω στις συσκευές ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
δοκιμαζοντας καλωδια ρευματος -ιντερκονεκτ επι το πλειστον
για τα αλλα θα τα πουμε αλλη στιγμη
ακουσα τα εξης
καποια ακουγονταν το ιδιο και ας ειχαν φορα καποια αλλα χρησιμοποιουν μια εξτρα γειωση που συνηθως τερματιζεται στην πλευρα ης μπριζας-πηγης
τοτε συνηθως υπαρχει ακουστη διαφορα, σε απλα καλωδια που δεν εχουν δευτερη γειωση συνηθως δεν υπαρχουν ακουστες διαφορες και αυτα παλι σχετικα ειναι γιατι οσο παιζεις μαθαινεις οχι μονο με το δικο σου συστημα αλλα και με αλλα συστηματα

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
do not be slaves to computers grand master melli mell -beat street
και που γραφω το κανω για λογους προσωπικους αν μπορουσα δεν θα εγραφα καθολου
εσυ βεβαια εχασες το νοημα του κειμενου ασχολουμενος με το πως γραφω
μαλλον αυτο σε αγγιζει περισοτερο απο οτι δειχνεις η τουλαχιστον θελεις να δειχνεις
Κοίταξε παρόλο που κάνω πλάκα και τσιμπάς ασκόπως, πίστεψέ με προτιμάς να σχολιάζω τον τρόπο γραφής σου παρά αυτά που γράφεις... :cool_4:

Reaction score
3.477
Κάποτε ένας φίλος μας από το φόρουμ μας είχε αναφέρει ότι ο Χ.. κατασκευαστής "ακούει" τα καλώδια πριν τα τερματίσει στα βύσματα και στη συνέχεια περνάει τα γραμματάκια της φίρμας επάνω στο καλώδιο.
Αυτό δεν ανεβάζει ψηλά το κόστος παραγωγής ?

Δεν θυμάμαι ποιος το είχε γράψει, πάντως μου φάνηκε, από αυτά που έγραφε, ότι ήταν γνώστης του αντικειμένου.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag