ΗΧΕΙΑ B&W M1...

Reaction score
73
Στο παλιό μου... HI-FI που κατεληξε στο χωριό (Ενα Β&O 1900-2) ηθελα να αλλαξω τα παλια ηχεια BEOVOX-45
που μου πιανανε τον τοπο και ... δεν μου ακουγονταν καλα .. μετα απο τοσα χρονια...

Επειδη ηθελα να παω σε κατι μικρό... μιας και οι απαιτησεις εκει δεν ηταν μεγαλες... αγόρασα τα μικρά M1 της Β&W
που τα δινει σε 5.1 συστημα για HOME-CINEMA. Λοιπόν με εξέπληξαν ευχάριστα... Μετα απο ενα στρωσιμο περιπου 30 ωρων
απεδωσαν παρα πολυ καλα για τον ογκο τους... με σαφεστατο διαχωρισμό μεσαιων - υψηλών και καλό μπασο...
Για να πω τη αληθεια δεν περιμενα να ακουσω τετοια ποιότητα σε μουσική απο ενα τοσο μικρό ηχείο.. μπραβο τους.

Η δυναμικη τους απόκριση παρα πολυ καλη... και "γεμισαν" ανετα το χωρο που τα εβαλα ... ο οποίος δεν ειναι και μικρός..
κυριως με μεγαλο υψος οροφης...

Η δε κατασκευαστική ποιότητα... πολυ ψηλή ... ωστε η τιμή των 300 Ε για το ζευγαρι που βρηκα να θεωρηθει πολυ καλη...

Τελικά δεν το μετανιωσα που τα επέλεξα...:cool_4:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: ΗΧΕΙΑ B&W M1...

Εχοντας το ιδιο ακριβως συστημα με το σαμπ, μπορω να πω οτι για ταινιες ειναι αριστα. Αλλα για μουσικη....

Reaction score
73
Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ B&W M1...

Εχοντας το ιδιο ακριβως συστημα με το σαμπ, μπορω να πω οτι για ταινιες ειναι αριστα. Αλλα για μουσικη....
Λακη.... το ξεκαθαρισα... οτι τοποθετηκαν σε συστημα με σημερινη μεση ποιοτητα (αρχαιο συστημα)
και οχι για απαιτηση υψηλου HI FI ...απλά για να ακους καλα εως ανεκτα μουσικη με ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ και μονο...
αν δεν θελεις να βαλεις μικρα κουτια... σε ενα χωρο...
Με τετοιες προυποθεσεις ειναι μια καλη λυση και θα την ελεγα και "ποιοτικη" απο αυτο που ακουσα...
να το ξεκαθαριζουμε...:happy_4:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Συμφωνω απολυτως - ειναι και φοβερη ποιοτοτα κατασκευης. Εχεις παρει και τις (πανακριβες) βασεις;

Reaction score
73
Οχι δεν τις πηρα.... αν και θελω βασεις...

Ξερεις ποσο κανουν το ζευγαρι...?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Γυρω στα 280 το ζευγαρι μα ειναι απαραιτητες. Εγω τα στερεωσα στον τοιχο βεβαια τα 4 (το κεντρικο περιφερεται!), αλλα θελεις 2 ζευγαρια (μπρος-πισω) οποτε ανεβαινει το κοστος. Λες να μας κανουν ΚΑΛΗ εκπτωση αν παρουμε και οι δυο;"happy_1"

Reaction score
73
Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ B&W M1...

Γυρω στα 280 το ζευγαρι μα ειναι απαραιτητες. Εγω τα στερεωσα στον τοιχο βεβαια τα 4 (το κεντρικο περιφερεται!), αλλα θελεις 2 ζευγαρια (μπρος-πισω) οποτε ανεβαινει το κοστος. Λες να μας κανουν ΚΑΛΗ εκπτωση αν παρουμε και οι δυο;"happy_1"
Eγω μιας και τα εβαλα σε εφαρμογη HI-FI θελω 2 βασεις... ΑΛΛΑ ειναι πολυ ακριβες...Για να σου πω την αληθεια
θα προσπαθησω να κανω κατι μονος μου στο χωριό ισως σε ξυλο.. μιας και ψιλοπιανουν τα χερια μου... :crazy_3:
Το σκεφτηκα να τα βαλω στον τοιχο... αλλα ο WAF ηταν αρνητικός...:crazy_1::cool_11:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ B&W M1...

Το σκεφτηκα να τα βαλω στον τοιχο... αλλα ο WAF ηταν αρνητικός...:crazy_1::cool_11:
Ακομη δεν την εσκισες τη γατα; Αργα πλεον:crazy_3:

Ανδρεα Κ. δεν ρωτας αν μας κανουν καλη τιμη να αποφυγουμε (ο hal δηλ) τα...ροκανιδια;

Reaction score
73
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΕΙΑ B&W M1...

Ακομη δεν την εσκισες τη γατα; Αργα πλεον:crazy_3:

Ανδρεα Κ. δεν ρωτας αν μας κανουν καλη τιμη να αποφυγουμε (ο hal δηλ) τα...ροκανιδια;
:pc:...:happy_4:... ρε τι τραβαμε... εμεις οι παντρεμμενοι..:crazy_1:

Reaction score
0
Όταν λέτε δεν κάνουν για hi-fi, εννοείται ότι δεν παίζουν ΚΑΘΟΛΟΥ καλά? Η' απλά για cinema είναι πολύ καλύτερα?
Εγώ έχω ξεκινήσει να τα ψιλοσκέφτομαι για surround.

Επίσης, μπορείς να μου στείλεις με PM, που τα βρήκες σε αυτήν την τιμή?
Ευχαριστώ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ B&W M1...

Όταν λέτε δεν κάνουν για hi-fi, εννοείται ότι δεν παίζουν ΚΑΘΟΛΟΥ καλά? Η' απλά για cinema είναι πολύ καλύτερα?
Εγώ έχω ξεκινήσει να τα ψιλοσκέφτομαι για surround.

Επίσης, μπορείς να μου στείλεις με PM, που τα βρήκες σε αυτήν την τιμή?
Ευχαριστώ.
Αυτες οι τιμες ειναι αντιπροσωπειας οποτε δεν ειναι ...κρυφες.
Ειμαι βεβαιος οτι αν τα Μ1 στηθουν στις βασεις τους θα αποδωσουν πολυ καλιτερα. Τωρα τα εχω καρφωμενα στον τοιχο και ισως να ειναι κι αυτο αιτια που δεν ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος για την μουσικη αποδοση - ειμαι μαλλον αρκετα, αλλα οχι τοσο που να με καλυπτει. Βεβαια και οι ρυθμισεις παιζουν ρολο αλλα επειδη το παιδεψα αρκετα το πραγμα, κατεληξα στο πιο πανω συμπερασμα. Για σινεμα ομως εινα αριστα και με ομορφη παρουσια. Το μονο που με εμποδιζει να παρω τις βασεις ειναι που σκεφτομαι την αλλαγη των δυο μπροστινων με αλλα της B&W (για να ταιριαζει και το σαμπγουφερ) σε σχετικα μικρο μεγεθος (σειρα 600+;), αλλα κι αυτα θελουν βασεις!

Reaction score
0
Καλησπερα Λάκη,

και εγώ δεν σου κρύβω ότι το ίδιο σκέφτομαι.
Δηλαδή σκέφτομαι για LR τα 686 (τα 685 είναι αρκετά ακριβάμ και έχω και μικρό χώρο) και τα Μ1 για πίσω ηχεία.
Λέω, ότι αφού όλα έχουν tweeter από την σειρά Nautilus θα πρέπει μα 'δένουν' απίστευτα καλά μεταξύ τους και ίσως να δημιουργούνε πολύ ομογενές περιβάλλον.

Αλλά μετά δεν είναι και από τα φθηνότερα πακέτα και δεν ξέρω αν αξίζουν τα έξτρα λεφτά σε σύγκριση με άλλα συστήματα.
Το ψάχνω ακόμα...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ποσο πανε τα 686, θελουν βασεις κι αυτα; (μαλλον ναι, ετσι;)

Reaction score
0
Από ότι κοίταξα (δεν έψαξα καλά) κάνουν γύρω στα 400 ευρώ, ίσως και κάτι λιγότερο.

Βάσεις? Εξαρτάται που θα τα βάλεις. Εγώ σκέφτομαι να τα βάλω πάνω στην επιπλοσύνθεση. Δεν ξέρω όμως, εαν θα έχουν πρόβλημα κοντά στον τοίχο, έχουν την τρύπα πίσω.

Στην περίπτωση σου όμως, αν έχεις sub, υπάρχει άλλος δρόμος.
Καλύπτεις την τρύπα με το υλικό που είναι μέσα στην συσκευασία και τα 'κόβεις΄στα 80-90 hz από τον ενισχυτή, οπότε παίρνεις την περιοχή μεσοχαμηλά και πάνω που σκίζει.
Λέω τώρα... Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μολις διαβασα στον ΗΧΟ (τ.411)τεστ για το 685. Πολυ καλο αλλα εισαγωγικο ηχειο με μελλοντικη αντικατασταση του σε κατι ανωτερο - αρα γιατι να μη παμε κατ΄ευθειαν στο 'ανωτερο'; (χμ, τα χρηματα ε; παρομοιως!). Αν παιρνεις τον ΗΧΟ στο τ.413 εχει τεστ του 686 (που το εβαλα, που;)
κοιτα κι εδω:http://www.progressive.gr/hifi/hifi-prod.asp?productID=378

Reaction score
0
Το τεύχος του ήχου για τα 685 το έχω. Το άλλο για το 686 δεν το έχω διαβάσει. Τι γράφει. σε γενικές γραμμές για τα 686?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.242
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos