Εκνευριστικές λέξεις και φράσεις

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.103
Υπάρχουν λέξεις ή φράσεις που όταν τις βλέπετε ή τις ακούτε εκνευρίζεστε πριν σκεφτείτε το λόγο;
Σε fora, σε εφημερίδες και περιοδικά, στο ραδιόφωνο, στη τηλεόραση, σε παρέες.
Παράδειγμα: όταν ακουώ τη λέξη "συλλαλητήριο" με πιάνει κάτι.
Όπως και τη λέξη "διόρθωση" (κυριλέ έκφραση της "πτώσης") στο χρηματιστήριο.
Είναι επίσης της μόδας, στα επαγγελματικά κυρίως meeting, να αρχίζουν οι ομιλητές λέγοντας "Το θέμα είναι το εξής:". Λες κι όλοι οι άλλοι είναι εκτός θέματος! Όταν το ακούω ηλεκτρίζομαι... :happy_9:

Reaction score
7
"Δεν βλέπουμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο" ...και ο κάθε μ@λ@κ@ς που δεν ξέρει να μιλήσει την λέει για να δείξει και καλά ότι είναι ομιλιτής με @@... Αλήθεια ποιός την πρωτοείπε να τον κεράσω ντοματούλα? )(

Επίσης η έκφραση "Σκληρό Ροκ" σε προεκλογική περίοδο και σε άλλες έντονες καταστάσεις...ναι σιγά μην είναι και Black Metal. Ειδικά όταν την λέει ο εκνευριστικός Χατζηνικολάου τσιτώνομαι... )()(

Είναι και άλλες πολλές αλλά τώρα αυτές μου ήρθαν...

Edit: ΑΑΑ!!! και το άλλο της μοδός... [SIZE=-1]"μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια" :mad_3:
[/SIZE]

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Πρώτο και καλύτερο, ο "φερόμενος ως δράστης"... (το ξέρω ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχω δίκιο, αλλά όταν τον έχουν πιάσει επ' αυτοφώρω, με πιάνει και μένα κάτι...)

Δεύτερο, τι άλλο από την - πάντα μονόδρομη - "αναπροσαρμογή των τιμών".

Πέρα απ' αυτά, οι κάθε είδους ευφημισμοί, και τα αφόρητα δημοσιογραφικά κλισέ του τύπου "τραγική φιγούρα", "άφωνη έμεινε η κοινή γνώμη" (η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι καθόλου άφωνη όταν βρεθεί μπροστά στο μαρκούτσι του ρεπορτάζ).

Στην κοινωνική επαφή δεν μ' ενοχλεί καμία γλώσσα και έκφραση, αρκεί να ταιριάζει με το άτομο που τη χρησιμοποιεί και να μην είναι σκόπιμα "δανεισμένη" από άλλη κοινωνική ομάδα ή ηλικία για να φανεί κάπως. Κοινώς, όπου δεν σκαλώνει το αυτί στο λόγο του άλλου, είμαι καλά.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Λεξιπένητες δημοσιογράφοι:

"Ο κ. υπουργός είχε μια επικοινωνία με το Πρωθυπουργό..."

"Θέλω να κάνω παρέμβαση..."

Κοινότυπα -και εκνευριστικά πλέον- δημοσιογραφικά κλισέ:

"Δρακόντεια μέτρα..."

"Τραγικό θάνατο βρήκε..."

"Τραγωδία στην άσφαλτο..."

Reaction score
4
Ξεχασατε κατι που ειμαι σιγουρος αηδιαζετε ολοι σας οταν το ακουτε !!!

''Θα φτασει το μαχαιρι στο κοκαλο''

Ας μου θυμισει καποιος ποτε σε αυτη την χωρα εφτασε στο κοκαλο?
Κανονικα σε αυτη την χωρα αυτη η φραση θα επρεπε να ειχε απαγορευτει να την λενε οι πολιτικοι και οι δημοσιογραφοι !!! )()()(

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Όμως, αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο απ' όλα είναι αυτά τα απαράδεκτα επιφωνήματα των δημοσιογράφων, που παρεμβάλλονται ακόμη και ανάμεσα σε μια τοσηδά προτασούλα με πέντε λέξεις, ααα, εεε, οοο, (το τελευταίο είναι μεσόφωνο "α", κάτι μεταξύ σε "α" και "ο" -δίνει έναν άλλον αέρα στον ομιλητή ρε δικέ μου). Αν τους συγκρίνεις με τους εξαίσιους, ευφράδεις Ισπανούς ρεπόρτερ του TVE, ή με τον δικό μας Στέλιο Κούλογλου ή τη Λιάνα Κανέλη, είναι να σε πιάνει μελαγχολία...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.103
Απάντηση: Re: Εκνευριστικές λέξεις και φράσεις...

Στην κοινωνική επαφή δεν μ' ενοχλεί καμία γλώσσα και έκφραση, αρκεί να ταιριάζει με το άτομο που τη χρησιμοποιεί και να μην είναι σκόπιμα "δανεισμένη" από άλλη κοινωνική ομάδα ή ηλικία για να φανεί κάπως. Κοινώς, όπου δεν σκαλώνει το αυτί στο λόγο του άλλου, είμαι καλά.
Εκεί συνήθως έγκειται το πρόβλημα. :cool_4:
Όταν η φιγούρα ξεπερνάει το γλωσσικό επίπεδο, με εξάρσεις που προκαλούν αρνητική εντύπωση.

Οι pop δημοσιογράφοι είναι οι πλέον εκνευριστικοί άνθρωποι. Ειδικά αυτά τα κλισέ που αναφέρει και ο Κώστας, σε συνδυασμό με το ύφος που τα ξεστομίζουν.

'Έχασε τη μάχη με το θάνατο..." Αλήθεια, την έχει κερδίσει ποτέ κανείς;;

Reaction score
2
Οποτεδηποτε ακουω τη λεξη "Ροκ", απο οποιονδηπτοε εχει την ιδια σχεση με τη μουσικη οπως εγω με το πλεξιμο.

Reaction score
4
Επισης το οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια ειναι κατι που με ενοχλει.
Γιατι?
Μα φυσικα γιατι δεν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις !!! Και απο οτι φαινεται το οτι δεν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις δεν το γνωριζουν τα κ@θικια οι δημοσιογραφοι.

Θυμαστε το ναυαγιο στην Σαντορινη?
Περναγε ενα πλοιο απο μακρια και εβγαζε μαυρους καπνους. Η αποσταση απαγορευε στις καμερες να εχουν πληρη εικονα του καραβιου και οι Μ@ΛΑΚΕΣ εγραψαν με τεραστιους τιτλους ''ΝΕΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΚΑΡΑΒΙ παραδομενο στις φλογες ανοιχτα της Σαντορινης !!!

Και ρωταω εγω τωρα ...
Αν ειχα την ηλικια του Φανη :cool_11: και με επιανε καμια καρδια διαβαζωντας τον τιτλο τι θα γινοταν?
Πες οτι τα παιδια μου τα ειχα στειλει Σαντορινη εκεινη την μερα και περιμενα το καραβι να φτασει αυτη την ωρα στο λιμανι ...
Θα το παθαινα το καρδιακο απο την ανησυχια μου ΝΑΙ Η ΟΧΙ ?

Και ομως. Τελικα ο καπνος ηταν απο ενα πολεμικο καραβι που καθαριζε τις μηχανες του.
Και οι @ΛΗΤΕΣ οι <<δημοσιογραφοι>> (και πολυ τους ειναι τα εισαγωγικα) αρκεστηκαν ΜΟΝΟ σε μια συγνωμη ...

Τους εβαλε κανεις το μαχαιρι στο κοκαλο? (καλο ε? ξερω και αλλα...)

Μπαα ...

Σε αλλη χωρα αν ειχαν βγαλει τετοια ειδηση χωρις να την ελεγξουν πρωτα οχι το μαχαιρι στο κοκαλο θα ειχε μπει αλλα στον π@το τους !!!

Εξοκειλα απο το θεμα. Ζητω συγνωμη ... Οσο σκεφτομαι αυτη την μερα ομως τρελαινομαι με την βλακεια που τους δερνει !!!

Και περισσοτερο νευριαζω με το ΕΣΡ που βαζει προστιμο για το Gay φιλi του Παπακαλιατη, και δεν βαζει προστιμο στα εγκληματικα λαθη των <<δημοσιογραφων>> που μπορει να στοιχισουν και ζωες

Reaction score
0
Η πιο εκνευραστική φράση : "πήζω", "έπηξα", "έχω πήξει" για τους ευνόητους λόγους

Επίσης, αν και απολύτως οφφ-τόπικ, οι άνθρωποι που συνεχώς θυμίζουν πόσο πάααααααααααααααααααρα μα πάρα μα τόοοοσοο πάααααρα πολύ δουλεύουν. Αν τους πιστέψεις κοιμούνται για 3 ώρες τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ δουλεύουν 7ήμερα & αργίες. Βέβαια, η μετάβαση από τον πελάτη στο γραφείο είναι στάνταρ γύρω στο 2ωρο, το πρωί στο γραφείο σκάμε μύτη κατά τις 11 επειδή "πάλι χθες βράδυ ξενύχτησα δουλεύοντας" κτλ κτλ κτλ.

Το έχω σκεφτεί και εγώ.... να γράφω email αλλά να μην τα στέλνω αμέσως, αλλά το επόμενο πρωί μετά την καφετιέρα και πριν το μπάνιο να ανοίγω ένα vpn από το φορητό και να φεύγουν τα μέηλ 7 και τέταρτο το πρωί. :mad_2:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.103
Απάντηση: Re: Εκνευριστικές λέξεις και φράσεις...

Επίσης, αν και απολύτως οφφ-τόπικ, οι άνθρωποι που συνεχώς θυμίζουν πόσο πάααααααααααααααααααρα μα πάρα μα τόοοοσοο πάααααρα πολύ δουλεύουν. Αν τους πιστέψεις κοιμούνται για 3 ώρες τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ δουλεύουν 7ήμερα & αργίες. Βέβαια, η μετάβαση από τον πελάτη στο γραφείο είναι στάνταρ γύρω στο 2ωρο, το πρωί στο γραφείο σκάμε μύτη κατά τις 11 επειδή "πάλι χθες βράδυ ξενύχτησα δουλεύοντας" κτλ κτλ κτλ.
:cool_4:
Ουπς!
Τι μου θύμισες!
Από τις πιο εκνευριστικές εκφράσεις για μένα, σε απάντηση του "Τι κάνεις":
"Στο τρέξιμο" και "Στον αγώνα" ! Τόσοι πολυάσχολοι υπάρχουν τελικά;;
Το ακούω συχνά σε τηλεφωνικές συνομιλίες σε καφετέριες. :happy_2:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Εκνευριστικές λέξεις και φράσεις...

:cool_4:
Ουπς!
Τι μου θύμισες!
Από τις πιο εκνευριστικές εκφράσεις για μένα, σε απάντηση του "Τι κάνεις":
"Στο τρέξιμο" και "Στον αγώνα" ! Τόσοι πολυάσχολοι υπάρχουν τελικά;;
Το ακούω συχνά σε τηλεφωνικές συνομιλίες σε καφετέριες. :happy_2:
ααααααααα γειά σου..... :cool_4:

Reaction score
786
"Σκληρη επιθεση εξαπελυσε..."

ή εναλλακτικα

"Ολομετωπη επιθεση εξαπελυσε..."

Σιγα τα αιματα!

Reaction score
19
Εγώ όλη αυτή την πασοκική εκλογική περίοδο δεν άντεχα αυτό το ΦΟΒΙΚΟ πασόκ. wall_1

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas