Epson EMP TW 2000

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,

Είναι το πρώτο μου post στο forums σας, το οποίο διαβάζω εδώ και λίγο καιρό.

Μόλις πριν δύο μέρες αγόρασα τον καινούργιο projector της EPSON, EMP TW 2000.

Δυστυχώς η εμπειρία μου δεν μου επιτρέπει να κρίνω πόσο καλός είναι συγκριτικά με άλλους.

Έχω την εντύπωση πάντως πως για τα λεφτά του (€ 2.390) είναι ένα αρκετά καλό μοντέλο.

Έχω δει και από άλλα post και είναι λογικό, πως δεν υπάρχει standard calibration να του κάνω λόγω του ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν.

Παρ όλα αυτά υπάρχει κάποιο έστω μικρό βελτιωτικό calibration που μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η default επίδοση του εργοστασιακού configuration.

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι τα video games (PS3) και δευτερεύοντος ταινίες.

Επίσης αν κάποιος θέλει να με επισκεφτεί (Νίκαια-Αττικής )για να τον δούμε/καλυμπράρουμε είναι φυσικά ευπρόσδεκτος.

Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Reaction score
5
Καλησπέρα και σε σένα και καλως ήρθες.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιοι γενικοι κανόνες calibration, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να παίξεις λίγο μονος σου με τις ρυθμισεις και να δεις τι σου αρέσει στο δικό του το μάτι.

Επιπλέον, για κάποια βασικά πράγματα, όπως contrast και φωτεινότητα θα βρεις διαφορα πατερνάκια και βιντεο στο Internet που θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν να "φέρεις" κάποια πράγματα στα επιθυμητά επίπεδα :)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.231
Απάντηση: Epson EMP TW 2000

Καλώς όρισες!
Δεν ξέρω αν έχεις δει αυτό. Πιθανότατα ισχύουν τα ίδια και για τον 2000 -μάλλον εξέλιξη του 1000 είναι...

Reaction score
0
Και μενα με ενδιαφερει αυτος ο προβολεας και ειμαι αρκετα περιεργος για την αποδοση του. Μιλουμε για τον καινουριο 1080 , ετσι? Η τιμη που εγραψες ειναι σωστη ?

Οπως και να εχει, εγω για απλη αρχικη ρυθμιση χρησιμοποιω ενα παλιο dvd του HITECH, καθως και αυτα του THX πχ τα dvd του StarWars.

Ομως κοιταξε και λιγο το manual του προβολεα σου, κατι διαβασα οτι εχει στα μενου για ρυθμιση κατα ISF ???

Κρατα μας ενημερους για την προοδο ... και την δικη σου και του προβολεα ...
Τι πανι εχεις και τι player ??

Reaction score
0
Ναι ναι το έχω δει το συγκεκριμένο post, και πράγματι έχει μερικά χρήσιμα στοιχεία μέσα.

Το "κακό" είναι πως έχει πολλές ωρολογίες μέσα στο manual αρκετά advanced για το επίπεδο μου.

Υπάρχουν CD ή software που βοηθάνε στο calibration? Πως τα αναζητώ αυτά?

Πανί έχω ένα Da Lite (δεν είμαι σίγουρος για το μοντέλο) 105", 16:9 είναι.

Όσο για τον player...guess what...PS3 :)

Reaction score
62
Ναι ναι το έχω δει το συγκεκριμένο post, και πράγματι έχει μερικά χρήσιμα στοιχεία μέσα.

Το "κακό" είναι πως έχει πολλές ωρολογίες μέσα στο manual αρκετά advanced για το επίπεδο μου.

Υπάρχουν CD ή software που βοηθάνε στο calibration? Πως τα αναζητώ αυτά?

Πανί έχω ένα Da Lite (δεν είμαι σίγουρος για το μοντέλο) 105", 16:9 είναι.

Όσο για τον player...guess what...PS3 :)
Χρησιμοποίησε το DVE (Digital Video Essentials)!!!

Reaction score
0
OK φίλε σε ευχαριστώ, θα το κοιτάξω.

Όσον αφορά την τιμή, τελική μαζί με αποστολή και ΦΠΑ πήγε € 2.390

Νομίζω είναι αρκετα καλή...

Reaction score
1
Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι νοικιάσεις μια ταινία StarWars, και να χρησιμοποιήσεις το THX Optimizer στα extras.

Οι πιο βασικές ρυθμίσεις είναι αυτές του Brightness και του Contrast.

Εάν έχεις ή μπορείς να προμηθευτείς μπλε φίλτρο ή - ακόμη καλύτερα - τα γυαλιά του optimizer (κοστίζουν μόνο $2 και είναι πρακτικά), τότε προχωράς ένα βήμα παραπάνω και ρυθμίζεις Color/Saturation και Tint/Hue.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.231
Απάντηση: Re: Epson EMP TW 2000

...τα γυαλιά του optimizer (κοστίζουν μόνο $2 και είναι πρακτικά), τότε προχωράς ένα βήμα παραπάνω και ρυθμίζεις Color/Saturation και Tint/Hue.
Νίκο, ξέρεις πόσο είναι τα έξοδα αποστολής; Παλιότερα που είχα κοιτάξει, έβγαζε κάτι εξωφρενικό (αν θυμάμαι καλά $98!) και μετά έλεγε να... αγνοήσουμε το ποσό που ανέφερε, χωρίς να λέει πόσο είναι το πραγματικό.

Παρεμπιπτόντως, το Αdorama υπάρχει και στη Ελλάδα και είναι από τα καλύτερα φωτογραφικά μαγαζιά!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Epson EMP TW 2000

Νίκο, ξέρεις πόσο είναι τα έξοδα αποστολής; Παλιότερα που είχα κοιτάξει, έβγαζε κάτι εξωφρενικό (αν θυμάμαι καλά $98!) και μετά έλεγε να... αγνοήσουμε το ποσό που ανέφερε, χωρίς να λέει πόσο είναι το πραγματικό.

Παρεμπιπτόντως, το Αdorama υπάρχει και στη Ελλάδα και είναι από τα καλύτερα φωτογραφικά μαγαζιά!
το αμερικάνικο adorama δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό(δεν είναι υποκατάστημα)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.231
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Epson EMP TW 2000

το αμερικάνικο adorama δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό(δεν είναι υποκατάστημα)
Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι franchise; Αν ήταν άσχετοι, το βρίσκω απίθανο να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα και το ίδιο λογότυπο (μην κοιτάς που λόγω χριστουγέννων το έχουν κοκκινήσει) και να μην τους έχουν τραβήξει μια μηνυσάρα να οι αμερικάνοι! :happy_9:
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, μάλλον είναι το καταλληλότερο μαγαζί γι'αυτή τη δουλειά, στην Ελλάδα. Είναι στην Κάνιγγος.

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Epson EMP TW 2000

Που ξερεις οτι ειναι καλη επιλογη? Κανεις μας δεν τον εχει δει σοβαρα με την ησυχια του.

Επσονακια :happy_8:

Reaction score
1
paidia tin kalimera moy molis egine register ...
perimeno ton epson 2000 moy exei er8ei kai to pani apo megavision i seira 500 me xeirokinito stis 104'' 8a paro kai gia player to ps3 kai exo idi perasei 3 kalodia 2 supra hdmi 1.3v sta 12 m kai 1 kalodio RGB 10M
epeidi ftiaxno tora to kainoyrgio moy spiti ta perasa pano apo tin gipsosanides kai i apostasi einai 5 metra apo to pani elpizo na gemizei tin o8oni se ayti tin apostasi
lene apo 4-6 metra gia 100''
an exei kaneis ton 2000 gia 100'' pani as steilei pm i e-mail sto [email protected]
sas eyxaristo paidia!!!

Reaction score
182
Εγώ θα έλεγα αν έχεις περιθώριο, τοποθέτησέ τον όσο πιο κοντά στο πανί, σου δίνει τις ίντσες που θέλεις, ώστε να εκμεταλλευτείς όσο περισσότερο μπορείς τη φωτεινότητα, όσο πέφτει ή λάμπα του.

Από κάτι μετρήσεις που έκανα, έχω την εντύπωση ότι περισσότερο επηρεάζει τη φωτεινότητα η απόσταση φακού οθόνης παρά το ζουμ.

Reaction score
0
Η καλύτερη απόσταση είναι γύρο στα 3-4μ. Πιο μπροστά δεν μπορεί να δέιξει σε όλο το πανί, η εικόνα του είναι μικρότερη απο 100" αν τον βάλεις πιο μπροστά απο 3μ.

Με την ευκαιρία αν θέλετε να του κάνετε κάνα τεστ η οτιδήποτε άλλο, ευχαρίστως να βοηθήσω.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.231
Απάντηση: Re: Epson EMP TW 2000

paidia tin kalimera moy molis egine register ...
perimeno ton epson 2000 moy exei er8ei kai to pani apo megavision i seira 500 me xeirokinito stis 104'' 8a paro kai gia player to ps3 kai exo idi perasei 3 kalodia 2 supra hdmi 1.3v sta 12 m kai 1 kalodio RGB 10M
epeidi ftiaxno tora to kainoyrgio moy spiti ta perasa pano apo tin gipsosanides kai i apostasi einai 5 metra apo to pani elpizo na gemizei tin o8oni se ayti tin apostasi
lene apo 4-6 metra gia 100''
an exei kaneis ton 2000 gia 100'' pani as steilei pm i e-mail sto [email protected]
sas eyxaristo paidia!!!
Νόου γκρήκλις ον δις σάιτ πληζ!:happy_9:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.421
Members
38.696
Νεότερο μέλος
Spiromag