Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

Τελικα ποιος εισαι ρε Κογια ,ο Κουρκουλος ?
Για να εχεις ολοκληρο τον ΣΥ.Φ.Ε.Π.Η.Υ.Π. * απεναντι σου
θα με κανεις τελικα να πιστεψω σε Ασχετους Δον Κιχωτες .

*Συλλογος Φιλων & Εμπορων Προιοντων Ηχου Υπερυψηλης Πιστοτητας.

μα πάνω από όλα είναι "αγνοί χομπίστες"...

Τελικά αυτός ο Κόγιας είναι σαν τις 7 πληγές του Φαραώ. Για όλα φταίει αυτός. Είναι μονοφωνικός, είναι λαϊκός, είναι αντιχαϊεντικός, είναι άμουσος, είναι άσχετος, είναι αδαής, είναι ακούρευτος, είναι αξύριστος, είναι άπλυτος κλπ κλπ...

Αλλά τα μέλη του ΣΥ.Φ.Ε.Π.Η.Υ.Π. τον φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι. Έχει γίνει το φόβητρο τους γιατί βλέπετε ο ορθολογισμός του και τα επιχειρήματα του είναι αντιεμπορικά. Διότι πως να πουλήσεις χάι ενδ κύριέ μου την σήμερον ημέρα, όταν σε πολεμά κοτζαμάν Κόγιας;

Του λες για χάι ένδ πλακέτα διπλής όψης και αυτός σου πετάει μια πλακέτα από Motherboard για Pc τετραπλής όψης με κόστος 100€ μαζί με τα chipset και σε ξεμπροστιάζει...

Του λες για καλώδια από 12Ν καθαρό ασήμι που το έφτιαξαν με τα χεράκια τους οι τελευταίες παρθένες της Γηραιάς Αλβιώνας και αυτός σου πετάει δυο μαθηματικούς τύπους για γραμμές μεταφοράς και σε στέλνει αδιάβαστο...

Ά ρε Κόγια ακόμα και στον ύπνο τους θα σε βλέπουν τα μέλη του ΣΥ.Φ.Ε.Π.Η.Υ.Π. ...

ΥΓ.
Αυτό που κατάλαβα εγώ μέχρι τώρα είναι ότι η γνώση βασικών στοιχείων ηλεκτρονικής θεωρείται αντιχαϊενδική. Το σύμπαν του χάι ενδ είναι παράλληλο με τον υπόλοιπο κόσμο και σε αυτό κυριαρχεί η αμάθεια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων η ημιμάθεια . Σε αυτό το χαιενδ-άδικο σύμπαν δεν ισχύουν οι νόμοι της φυσικής αλλά η "ψυχή που έδωσε ο κατασκευαστής" και ο λόγος του εμπόρου. Δεν χρειάζεται να ξέρεις εσύ, ξέρει ο κατασκευαστής και ο έμπορος καλύτερα από εσένα.

Όσοι βρίσκεστε σε αυτό το σύμπαν καλά κάνετε. Αλλά ξέρετε όλο οι υπόλοιποι βρισκόμαστε σε ένα άλλο σύμπαν, όπου υπάρχουν φυσικοί νόμοι και όλως παραδόξως όλο το σύμπαν υπακούει σε αυτούς....

Μάκης Ευμορφόπουλος

Αντιπρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
232
Re: Απάντηση: Re: Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

Άντε και σε πιστεύω.
Αυτό το "hiend" που έχει ψυχή... κάνει να το βγάλω από την πρίζα ή θα πεθάνει ; :crazy_10:

Μακρυά τα χέρια από την πρίζα....:mad_1::crazy_1:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...Οταν βγαινει δημοσιως με μηνυματα του παρακατω επιπεδου για το τι ειναι το high end για ενα πιθανο νεο αγοραστη...
Κάνε μου μια χάρη, το ζητάω φιλικά. Προσπάθησε να μην θεωρείς για λίγο όλα τα μέλη της διαδικτυακής μας παρέας (ή κάθε άλλης παρέας), ως πιθανούς νέους αγοραστές. Θα αισθανθείς πολύ καλύτερα και θα δεις πολύ πιο ψύχραιμα τα πράγματα αν δεις αυτό το site, με την πραγματική του υπόσταση που δεν είναι άλλη από μια μεγάλη παρέα που κάνει την πλάκα της, μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον. Επαγγελματικοί χώροι, πωλητές, αγοραστές και λοιπά, δεν είναι αντικείμενα του site.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθείς ομαλά σε ένα τέτοιο site είναι να μπορείς να αποβάλλεις έστω και για λίγο την ιδιότητά σου και να μιλάς για το ΧΟΜΠΙ. Ο Κόγιας δεν αντιπαρατίθεται μαζί σου γιατί βγάζεις το ψωμί σου, αντιπαρατίθεται στις ιδέες σου και στην άποψή σου για το χαϊεντικό γίγνεσθαι. Κοινώς χέστηκε αν θα πουληθούν σήμερα 10 ζευγάρια kharma ή κανένα. Που ξέρεις... αν μπορέσεις και φερθείς για λίγο και ως χομπίστας, διότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι είσαι, θα χαλαρώσεις, θα νιώσεις καλύτερα. Μπορεί να μην δεχτείς τις απόψεις των άλλων, αλλά θα αποδεχθείς το δικαίωμά τους να τις εκφράζουν, αφού δεν θα ψάχνεις πλέον για φαντάσματα που υποτίθεται ότι κάνουν κακό στην δουλειά σου.

Φιλικά.

...

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

Tip: Το θέμα είναι η μουσική και όχι το hiend.
Την ίδια συναυλία ακούμε αλλά κάθεστε σε καλύτερη θέση ! Αυτό είναι όλο....

Tip ii
ΘΝΗΤΟΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ
Ο Timbre τα είπε όλα!

Reaction score
0
Η ΜΟΥΣΙΚΗ φιλε timbre δεν βγαινει ουτε απο mp3 ουτε απο motherboards PC, ουτε απο μπουζοκαλωδια και καλωδια ψησταριας! Για αυτο να σαι σιγουρος

Επισης θα το ξαναπω οτι δεν βλεπω τον χωρο μονο σαν εμπορος κ.Νικο. Το λατρευω αυτο το χομπι και υπεραγαπω και ΠΙΣΤΕΥΩ σε αυτο το αθλημα με το οποιο ασχολουμαι ερασιτεχνικα πολλα περισσοτερα χρονια απο οτι επαγγελματικα..

Τωρα για τους φυσικους νομους και την τεχνολογια (η οποια θα χιλιοεπαναλαβω οτι χωρις την ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ειναι παντελως αχρηστη) που αναφερει ο κ.Μπλατσιος εχω να πω το εξης:

ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΟΝ Κ.ΚΟΓΙΑ η οποιον αλλο θελει να μου φερει μια συσκευη ανενταχτη στον συγκεκριμενο χωρο που εμπορευομαι η οποια να παιζει καλυτερα απο μια αντιστοιχη υψηλης ποιοτητας (ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ αλλα ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ) δικια μου.

Ολα θα γινουν δημοσιως με πανελ ακροατων αν θελετε κτλ..

Γιατι τα πολλα λογια ειναι φτωχια........

Reaction score
0
Οσο για την αμαθεια και ακομη χειροτερα την ημιμαθεια επετρεψε μου κ.Μπλατσιο να σου αντιστρεψω το επιχειρημα

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τωρα για τους φυσικους νομους και την τεχνολογια (η οποια θα χιλιοεπαναλαβω οτι χωρις την ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ειναι παντελως αχρηστη) που αναφερει ο κ.Μπλατσιος εχω να πω το εξης:...
Τι εννοείς σωστή σχεδίαση? Για ηλεκτρονικό σχέδιο μιλάμε (φυσική δηλαδή), όχι για την έμπνευση του Ντα Βίντσι. Αυτά, ειδικά για κάποιου είδους συσκευές ήχου, έχουν να αλλάξουν καμιά 50αριά χρόνια. Ούτε βέβαια διανύουμε την φάση της ανακάλυψης της πυρίτιδας. Με αυτά τα κριτήρια κρίνονται οι συσκευές... ;-)

Ότι αφορά στην πραγματοποίηση ενός συγκριτικού, με χαρά να διοργανωθεί κάτι στον χώρο σας αλλά εφόσον αυτό είναι συγκριτικό, μόνο με την προϋπόθεση ότι θα είναι blind και ότι ο χώρος πληροί κάποιες προδιαγραφές.

...

Reaction score
3
Απάντηση: Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

Το ερώτημα για το Hi End όπως το θέτει ο Κόγιας είναι τελείως διαφορετικό από αυτό το οποίο θέτεις εσύ musiclover. Ποτέ έως τώρα δεν έχει υποστηρίξει, πλην των περιπτώσεων που κάνει χιούμορ και αυτές είναι πολλές, ότι μια συσκευή αναπαραγωγής των 300€ είναι καλύτερη από μια των 30000€.
Το ερώτημά του είναι εάν τα 30000€ είναι μια λογική αποτίμηση για αυτή τη συσκευή.
Εάν δηλαδή είναι δυνατό, όση δουλειά και εάν έχει κάνει το R&D τμήμα μιας εταιρίας, το τελικό κόστος της συσκευής να είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερο από αυτό των μερών που το απαρτίζουν συν το κόστος κατασκευής.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Χιονίζει, και ο δικός μας Νίκος, παίζει στον 984 τον καρυοθραύστη ενώ ακούγεται και το παραμύθι...

Reaction score
0
Μα ειναι απλο Νικο.

ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

Πιθανον να σε μπερδευει η λεξη σωστη η να μην αποδιδει καλα αυτο που θελω να πω...

Να την χαρακτηρισω καλυτερα ως ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ η ακομα και ΙΔΙΟΦΥΗ??

Μαλλον ναι ερχεται πιο καλα..

Και αυτο αφορα ολα τα προιοντα hifi-hiend, δηλαδη:

Πλατο, βραχιονες, κεφαλες, προ τελικους ολοκληρωμενους ενισχυτες, ψηφιακες πηγες, ΗΧΕΙΑ βεβαια, καλωδια κτλ....

Reaction score
0
Οσον αφορα το θεμα του κοστους τα εχουμε ξαναπει στο αντιστοιχο thread για το τι ειναι high end...

Reaction score
1.844
.... Τωρα για τον κ.Κογια: Πραγματικα δεν μπορω να τον κατανοησω. Ενω αντιστρατευεται σε μια ολοκληρη υποκουλτουρα η οποια ειναι αυτη των χομπιστων του ποιοτικου ηχου και μαλιστα με απαξιωτικες και υβριστικες εκφρασεις για το πελατολογιο μου ...
Η σταση του ειναι απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και αυτο θα πρεπει να το λαβετε ΣΟΒΑΡΑ υπ'οψιν σας εσεις και ο Ανδρεας Κ.
Τον κ. Κόγια δεν τον γνωρίζω καθόλου.
Κρίνω όμως πως όταν κατηγορείται είναι απαραίτητη, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, η παράθεση των σχετικών μηνυμάτων του, που περιέχουν την απαξίωση και την ύβρι, αλλιώς εγείρονται ζητήματα περι της ορθότητας των ισχυρισμών σου.
Ίσως τότε η Ο.Δ. του avsite σκεφτεί να πάρει μέτρα.
Aνδρεα ακομα δοκιμες κανει? Γιατι ακουστικες εντυπωσεις δεν εργαψε ποτε για το audionet.
Αυτό τι είναι τότε, αν δεν είναι ακουστικές εντυπώσεις;
Νομίζω πως δεν έχεις διαβάσει όλα όσα πρέπει.
Αγαπητε Γιωργο-MUSICLOVER αδικως ασχολεισαι με τον Κογια .

Θα σου θυμησω οτι η βλακεια ειναι ανικητη και απλα χανεις τον χρονο σου .
Θεωρώ το παραπάνω μήνυμα,ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
Να ανακαλέσεις ΑΜΕΣΩΣ!

Reaction score
10
Ζηταω συγγνωμη ως προς τις ακουστικες εκτιμησεις, δεν θυμομουν καλα.

Φαντασου ποσο με στιγματισανε.:cool_11:

Reaction score
5
ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΟΝ Κ.ΚΟΓΙΑ η οποιον αλλο θελει να μου φερει μια συσκευη ανενταχτη στον συγκεκριμενο χωρο που εμπορευομαι η οποια να παιζει καλυτερα απο μια αντιστοιχη υψηλης ποιοτητας (ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ αλλα ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ) δικια μου.

Θες να σου φέρω το αμάξι μου;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θέλετε πέραν από την πλάκα και μιας και περνάμε ώρες ολόκληρες γράφοντας, να πούμε μερικές αλήθειες?

Κάποιοι ούτε να διαβάζουν δεν ξέρουν. Η έλλειψη τεχνικών γνώσεων συγχωρείται (δεν είναι συμβατική υποχρέωση άλλωστε), αλλά το διάβασμα και η κατανόηση ενός κειμένου... τι να πω. Επιπλέον παρατηρώ ότι όσοι κατά καιρούς γκρινιάζουν, δεν μπορούν ούτε να γράψουν σωστά. Τα κείμενά τους μπροστά σε αυτά του Κόγια, είναι αντιπαράθεση γιδοβοσκού, όχι με άνθρωπο που ξέρει καλά ελληνικά, αλλά με λογοτέχνη. Τα κείμενά του Κόγια είναι ΜΑΚΡΑΝ τα καλύτερα που έχουν γραφτεί από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ στην σελίδα μας. Σύγκριση ίσως μπορεί να γίνει μόνον με το στυλ γραφής του αείμνηστου Σπύρου. Είμαστε πραγματικά τυχεροί που γράφει εδώ. Δεν θα βάλω θέματα συγκρίσεων με περιοδικά για να μην έχουμε στεναχώριες. Μόνο να πω ότι μου αρέσουν και πολλά κείμενα από παιδιά που γράφουν σε αυτά.

Από την άλλη μεριά, μόνο φρου φρου, αρώματα και τιμοκατάλογοι. ΜΙΑ μόνο ΜΙΑ φορά να βλέπαμε ένα αντίστοιχο κείμενο, μια λογική συνέχεια γραπτού λόγου, μια καταγραφή επιχειρημάτων και απόψεων, μια περιγραφή που ακολουθεί βασικούς κανόνες συντακτικού, για μια ακρόαση, ένα μηχάνημα, ένα σύστημα, από ένα μέλος της, ας πούμε, αντίπερα όχθης. Ας ήταν και χωρίς τεχνικά στοιχεία, ας είχε μόνον υποκειμενικές εντυπώσεις ακρόασης. Και μετά σκίστε τον, τον άχρηστο που ούτε να γράφει εντυπώσεις ακρόασης δεν γνωρίζει. Δεν χρειάζεται τόσο μίσος ρε παιδιά. Έλεος... :neutral:

Καλά κάνουμε την πλάκα μας αλλά αυτό με τον Κόγια έχει καταντήσει αηδία. Δεν ξέρω τι θα κάνετε, σκοτώστε τον, χτίστε τον μέσα σε ντουβάρι, λαδώστε τον να σιωπήσει, αλλά μην γκρινιάζετε άλλο ρε παιδιά. Δεν αντέχει το internet άλλη χαϊεντάδικη γκρίνια, grow up μήπως και μιλήσετε ποτέ για την ουσία του χόμπι... ;-)

- Για τον Luxman τι να πει κανείς. Είναι μια σχολή κωμωδίας από μόνος του. Τελευταία του θύματα οι άνθρωποι της Roister. Τους έκανε την μάπα κρέας... :cool_11: :cool_11:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131
Τωρα για τους φυσικους νομους και την τεχνολογια (η οποια θα χιλιοεπαναλαβω οτι χωρις την ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ειναι παντελως αχρηστη) που αναφερει ο κ.Μπλατσιος εχω να πω το εξης:

Οσο για την αμαθεια και ακομη χειροτερα την ημιμαθεια επετρεψε μου κ.Μπλατσιο να σου αντιστρεψω το επιχειρημα
Κύριε Θεοφιλάκο, θα ήθελα να σας πω πέντε πράγματα για τις «ιδιοφυείς σχεδιάσεις», καθώς επίσης και για τη σχέση της έννοιας «σωστό» με τις τέχνες, πλην όμως –προφανώς- επί ματαίω. Επειδή επιμένετε να «αντιστρέψετε το επιχείρημα της ημιμάθειας» σε μεταπτυχιακό ηλεκτρονικό μηχανικό, και μόνον γι’ αυτόν το λόγο, δέχομαι την πρόκληση, (αν και αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις θυμίζουν πιτσιρικάδες της Γ’ Δημοτικού, «το δικό μου είναι καλύτερο», «εμένα ο μπαμπάς μου έχει αμάξι με 200 άλογα», «εμένα με 250», «εμένα δεν έχει αμάξι αλλά σας δέρνει όλους» και τα τοιαύτα). Τέλος πάντων, επιλέξτε έναν προενισχυτή οιασδήποτε τιμής από την γκάμα των κατασκευαστών που αντιπροσωπεύετε, για να συγκριθεί με μια «ανένταχτη» συσκευή, αλλά υπό δύο πολύ βασικές προϋποθέσεις.
  • Ο προενισχυτής σας θα ηλεκτροδοτείται μέσω καλωδίου ρεύματος, τιμής άνω των 1000€.
  • Η σύγκριση θα γίνει τυφλά.

Reaction score
2
Τον κ. Κόγια δεν τον γνωρίζω καθόλου.
Κρίνω όμως πως όταν κατηγορείται είναι απαραίτητη, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, η παράθεση των σχετικών μηνυμάτων του, που περιέχουν την απαξίωση και την ύβρι, αλλιώς εγείρονται ζητήματα περι της ορθότητας των ισχυρισμών σου.
Ίσως τότε η Ο.Δ. του avsite σκεφτεί να πάρει μέτρα.

Αυτό τι είναι τότε, αν δεν είναι ακουστικές εντυπώσεις;
Νομίζω πως δεν έχεις διαβάσει όλα όσα πρέπει.

Θεωρώ το παραπάνω μήνυμα,ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
Να ανακαλέσεις ΑΜΕΣΩΣ!
Ρε φιλε πλακα μας κανεις? Το ποσους εχει κραξει ο Κογιας κατα καιρους χρησιμοποιωντας απαραδεκτες εκφρασεις τα ξεχασες. Και συ τι του εισαι του Κογια δικηγορος? Αν θελει κατι μεγαλο παιδι ειναι να απαντησει μονος του! Γιατι δεν κανετε ενα coyas fan club να τελειωνουμε?

Reaction score
2
Ηθελα πραγματικα να ηξερα γιατι κανενας δεν μιλαει για τα κοροιδα που καθε εξαμηνο σκανε λεφτα για να αλλαξουν τον προβολεα τους και το μπλου ρει τους και τον σουπερ πολυκαναλο ενισχυτη τους? Βγαινει σημερα ο epson 1000 σε 10 μηνες ωπ....ξεπεταγεται και ο 2000. Και ενω ο 1000 ηταν κορυφαιος ξαφνικα γινεται σκουπιδι αφου ο 2000 ειναι σαφος ανωτερος κτλ. Χρησιμοποιω τον epson σαν παραδειγμα και για κανεναν αλλο λογο! Εγω την κατηγορια με τους προβολεις δεν την ακουμπαω ομως γιατι δεν με εκφραζει. Δεν μπαινω εκει για να τα κανω μπαχαλο κατι που μπορω πολυ ευκολα και με επιχειρηματα. Οσοι ομως δεν γουσταρετε την hi-end κατηγορια γιατι δεν την αφηνετε στην ησυχια της και εμας να αρχισουμε να γραφουμε τα δικα μας. Τι σας ενοχλει? Αν θελετε καντε μια αντιhi-end κατηγορια και γραψτε εκει!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι σε θέση εσύ να ορίσεις το high end, τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει κάποιος για να ασχολείται με αυτό και συνεπώς τους όρους βάσει των οποίων δικαιούται να γράφει στην εν λόγω κατηγορία? Το ότι ασχολείσαι επαγγελματικά με την πώληση μηχανημάτων, εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν είναι επιχείρημα και το γνωρίζεις καλά.

...

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos