HTPC γνωμη

Reaction score
0
Θελω να υλοποιησω ενα Htpc .Εχω βρει ενα case της Shuttle για βαση .
Αυτο χρειαζεται CPU,Ram και δισκο.Η ενσωματωμενη καρτα γραφικων
ειναι επαρκης αν βαλω εναν Quad επεξεργαστη για hd υλικο?
Αν εχει καποιος κατι αντιστοιχο ας με βοηθησει..

http://eu.shuttle.com/gr/desktopdef...ory-233/noblendout-1/tabid-72/170_read-14308/

Reaction score
0
Δεν νομίζω να χρειάζεται core 2 quad.
Βασικά επειδή το κουτί είναι μικρό θα υπάρχει ένα θέμα θορύβου από τους ανεμ. του οπότε καλύτερα έναν όσο το δυνατόν ποιό μικρό επεξεργαστή.

Είχα ένα αντίστοιχο της Shuttle με Ρ4 2,8 και Ati 9600ΧΤ πριν χρόνια και είχα αναγκαστεί να μοντάρω λίγο τους ανεμ. για να είναι όσο το δυνατόν ποιό ήσυχο.

Για την κάρτα γραφικών που έχει δεν γνωρίζω να σου πώ.

Reaction score
2
Αν επιμενεις στο κουτι αυτο, ο quad ειναι σιγουρα επαρκης, αλλα νομιζω και λιγο υπερβολη...

Reaction score
0
Εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_GMA θα βρείς πληροφορίες για την κάρτα που έχει onboard το Shuttle.

Δεν είναι κάτι το τραγικά καλό πάντως οπότε ίσως να κοιτάξεις μικρότερη cpu και καλύτερη κάρτα γραφικών ;;;;;

Reaction score
4
δεν θα υπάρχει πρόβλημα πιστευω.
εχω Onboard Καρτα μια intel x-3000 Που πρεπει να ειναι προηγουμενο μοντελο απο την 3100 Που εχει το shuttle.

βλεπω 1080p ανετα χωρίς σπασίματα. επεξεργαστη εχω core duo

GTX

Reaction score
39
Εγώ πάντως στη θέση σου θα το απεύφευγα το shuttle, κάνουν πολύ θόρυβο, δε χωράνε τίποτα και κάποια στιγμή το πετάς αφού ούτε το κουτί δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βάλεις άλλο mobo μέσα και να κάνεις αναβάθμιση.

Reaction score
14
Εγώ πάντως στη θέση σου θα το απεύφευγα το shuttle, κάνουν πολύ θόρυβο, δε χωράνε τίποτα και κάποια στιγμή το πετάς αφού ούτε το κουτί δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βάλεις άλλο mobo μέσα και να κάνεις αναβάθμιση.
΄

+1, ΄γνώμη μου πάρε κλασσικό κουτί HTPC 41-45 εκατοστά πλάτος. Χωράνε τα πάντα και φυσικά είναι πιο Hi-fi απο τους κύβους που είναι λίγο αχρηστοι για τους λόγους που σου είπε ο GTX

επίσης να προσέξεις ότι κουτί είναι slim και θέλει riser cards αυτή η κάρτα να εμπεριέχεται στο κουτί γιατί μπορεί να την πατήσεις και να μην την βρίσκεις στο εμπόριο διαθέσιμη και να μείνεις με το κουτί το χέρι.

Επιλογές εχεις πολλές σε σλιμ μέχρι 14 εκατοστά ύψος κουτιά.

Reaction score
0
Δεν ξερω για θορυβο,εσεις θα γνωριζετε καλυτερα.Απλα ειδα ενσωματωνει
πολλες δυνατοτητες τοσο σε γραφικα (HDMI ,HDCP), ηχο(οπτικη εξοδο) , wi-fi Αν ξεκινησω με αλλο κουτι θα χρειαστω αρκετες καρτες για να τα εχω ολα.
Προφανως βεβαια θα εχει καλυτερα αποδοση απο το shuttle και ισως λιγο
περισσοτερο κοστος.Το παρακατω κουτι πληρει τις προδιαγραφες? Απο μητρικη
τι γινεται...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650599

Reaction score
0
Βασικά δεν χρειάζεσαι πολλές κάρτες για να το υλοποιήσεις.
Ένα μπόρντ με καλό τσιπάκι ήχου και μία κάρτα γραφικών είναι αρκετά, ανάλογα με το υπόλοιπο Setup που έχεις (a/v ενισχυτής κλπ).

Αν τώρα ψάχνεις για κουτιά HTPC κοίτα οπωσδήποτε για Silverstone.
Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=subcategory&item=3

Reaction score
0
Το συστημα μου αποτελειται απο sony ενισχυτη 5.1 και τον
γνωστο προβολεα epson tw700.Μαλλον θα χρειαστω και μια 22
οθονη για ιντερνετ.Οσον αφορα το κουτι πιστευετε πως αξιζει
να διαθεσω 200 ευρω μονο για το κουτι?

Reaction score
0
Ένα καλό κουτί είναι μια επένδυση που δεν θα πάει χαμένη αφού θα το έχεις για πάρα πολλά χρόνια.

Επίσης δεν είναι απαραίτητο να δώσεις 200 ευρώ, ανάλογα με το τί θέλεις να πάρεις οι τιμές ποικίλουν.

Reaction score
14
ΕΠΙΣΗΣ μην κάνεις το λάθος που εκανα εγω.

Αγόρασα κουτί το thermaltake Mozart SX με 99 ευρώ. Δεν είχε οθόνη VFD και φυσικά ουτε το συνοδευόμενο τηλεχειριστηριο. Ετσι για να το προσθέσω αργότερα το κόστος ήταν αλλα 99 ευρώ. Με τα ίδια λεφτά και αρκετά λιγότερα απο το ΠΛΑΙΣΙΟ και το HACshop θα είχα αγοράσει κουτιά με οθόνη και τηλεχειρισμό και ίσως και τροφοδοτικό.

Αν το ψάξεις πολύ καλά καιπάς για μεγάλου μεγέθους κουτί θα βρείς πολύ καλές υλοποιήσεις.

Lian Li είναι καλή αλλά όχι τιποτε το συγκλονιστικό σε HTPC case.

PC-C30A

H Silverstone είναι κορυφή

SILVERSTONE SST-LC16B-MR

αν αγόραζα τώρα αυτό θα έπερνα μόνο.

Reaction score
2
Ρε παιδια, καταλαβαινω οτι ειναι γουστα και υποκειμενικα, αλλα αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως βρισκετε αυτο το κουτι τοσο μεγαλειωδες. Ειναι ασυμετρο μεσα εξω (το πρωτο υποκειμενικο, το δευτερο οχι), πολυ στριμοκ*λο, pain in the arse στην τακτοποιηση καλωδιων κ στο flowrate, λαμαρινα, και μαλιστα απ οτι βλεπω στις φωτο σε review, μου φαινεται και φτηνιαρικη. Περιμενω να πεσει και στα χερια μου, για να βγαλω τελικο συμπερασμα.

Παντως, προσωπικα, το Lian-Li το θεωρω ετη καλυτερο...

Reaction score
0
Ρε παιδια, καταλαβαινω οτι ειναι γουστα και υποκειμενικα, αλλα αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως βρισκετε αυτο το κουτι τοσο μεγαλειωδες. Ειναι ασυμετρο μεσα εξω (το πρωτο υποκειμενικο, το δευτερο οχι), πολυ στριμοκ*λο, pain in the arse στην τακτοποιηση καλωδιων κ στο flowrate, λαμαρινα, και μαλιστα απ οτι βλεπω στις φωτο σε review, μου φαινεται και φτηνιαρικη. Περιμενω να πεσει και στα χερια μου, για να βγαλω τελικο συμπερασμα.

Παντως, προσωπικα, το Lian-Li το θεωρω ετη καλυτερο...

Πίστεψε με,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καλύτερο.
Και δεν είναι λαμαρίνα αλλά αλουμίνιο...

Kαι για να μην νομίζεις ότι τα λέω έτσι έχω:
Lian Li V1100 Plus &
Silverstone Sugo B

Reaction score
2
Απο το site της Silverstone:

Material
Aluminum front panel, 0.8 mm SECC body

SECC: Sheet steel Electrolytically Coated Cold-rolled Commercial Quality

Σε αντιθεση με το Lian Li που μεχρι και η μπαρα που εχει κατα μηκος του κουτιου ειναι αλουμινενια... Και οπως ειδες εγω σεβαστηκα τα γουστα των αλλων, και απλα αναρωτηθηκα τι του βρισκετε, δεν επεβαλα με κεφαλαια γραμματα την αποψη μου στον συνομιλιτη.

Reaction score
0
Αν σε έθιξα, συγνώμη.

Απλά εγώ μίλησα επειδή έχω στην κατοχή μου και τα δύο και όχι διαβάζοντας τα specs από το site του κατασκευαστή.

Όταν λοιπόν με το καλό και εσύ «βάλεις στο χέρι» και το δεύτερο, πολύ ευχαρίστως να το ξανα-αναλύσουμε το θέμα.

Reaction score
2
Μεγαλε, δεν παιζει θεμα συγχωρεσης, κουβεντα κανουμε.

Εαν καταλαβα καλα, εχεις το V1100 και το lc16 (η τλουαχιστον εχει περασει απο τα χερια σου), και ουχι το PC-30I. If this is the case, επιτρεψε μου να ξερω το κατιτις παραπανω, μιας κ εχω κανει και review το παραπανω κουτακι, και το εχω στησει σε παραπανω απο ενα-δυο μηχανηματα. Αν παλι ειχες και το lian li, επιστρεφω στο προηγουμενο σχολιο μου περι γουστων. Απλα με ενοχλει αυτο το απολυτο που κυκλοφορει στα φορα, σε οτι μη-μετρησιμο και υποκειμενικο.

Και στα specs δεν αναφερθηκα για να σου την πω, ουτε για να βγαλω γνωμη για το κουτι. Ανεφερα το υλικο που χρησιμοποιει ο κατασκεαυστης, που αλλωστε φαινεται και απο τις φωτογραφιες (στο site αλλα και σε reviews)

Reaction score
19
ΕΠΙΣΗΣ μην κάνεις το λάθος που εκανα εγω.

Αγόρασα κουτί το thermaltake Mozart SX με 99 ευρώ. Δεν είχε οθόνη VFD και φυσικά ουτε το συνοδευόμενο τηλεχειριστηριο. Ετσι για να το προσθέσω αργότερα το κόστος ήταν αλλα 99 ευρώ. Με τα ίδια λεφτά και αρκετά λιγότερα απο το ΠΛΑΙΣΙΟ και το HACshop θα είχα αγοράσει κουτιά με οθόνη και τηλεχειρισμό και ίσως και τροφοδοτικό.
Εγώ ήδη παρήγγειλα το Mozart Slim SX κυρίως λόγω του μεγέθους του.
Για το τηλεχειριστήριο και την οθονούλα υπάρχουν δύο μοντέλα, το ένα με, το άλλο χωρίς:
http://www.thermaltake.com/product/Chassis/desktop/mozart_SX/vc7000_index.asp

Να επισημάνω πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για HTPC οπότε, πέρα από αυτά, υπάρχει κάτι άλλο θα έπρεπε να προσέξω; :prof:

Reaction score
8
Απάντηση: HTPC γνωμη

Οι "οθονούλες" πάντως είναι το πιο άχρηστο εξάρτημα στο HTPC. Μιλάμε για 3+ μέτρα απόσταση από το κουτί... Τι βλέπετε? Τον καιρό και τις ειδήσεις? Εχω εδώ και δύο (ή παραπάνω?) χρόνια το LC10 και ούτε καν έχω ασχοληθεί καθόλου με την οθόνη...
Το δεύτερο πιο άχρηστο είναι το remote (κατά τη γνώμη μου πάντα), εκτός αν σου δίνει τη δυνατότητα να ανοιγεις το PC από τον καναπέ, αλλά και πάλι μόνο γι' αυτή τη χρήση.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts