Ο αιρετικός Κόγιας

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
Originally Posted by Costas Coyias

Κωστα ξερεις ποσοι σε θεωρουν αιρετικο και πως θα επρεπε να σταματησεις να γραφεις;
Είδα ότι το ίδιο εγράφη και "απέναντι", με τον ίδιο ακριβώς χαρακτηρισμό. Ειρήσθω εν παρόδω ότι δεν με ενόχλησε ο χαρακτηρισμός, τουναντίον, οπότε θεωρήστε την έγερση αυτού του θέματος ως έκφραση απορίας και μόνον. Μιας και "απέναντι" δεν θα έλεγα ότι είμαι και τόσον επιθυμητός, (ας είναι κι έτσι), ανοίγω το θέμα εδώ, και σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τί εννοείτε με τη λέξη "αιρετικός". Αν και όποτε έχετε χρόνο. Σοβαρολογώ...

Reaction score
8
Tην εκφραση αυτη οντως την εκλεψα απο απεναντι.
Θα σου πω ομως το εξης.
Με μερικα πραγματα που γραφεις συμφωνω, με μερικα ομως οχι. Τωρα ας παρουμε οτι υπηρχαν μονο τα πραγματα που δεν συμφωνω. Αν δεν τα ειχες γραψει και δεν τα ειχα διαβασει, θα θεωρουσα τον εαυτο μου φτωχοτερο.

Reaction score
1
Απάντηση: Ο αιρετικός Κόγιας

Είδα ότι το ίδιο εγράφη και "απέναντι", με τον ίδιο ακριβώς χαρακτηρισμό. Ειρήσθω εν παρόδω ότι δεν με ενόχλησε ο χαρακτηρισμός, τουναντίον, οπότε θεωρήστε την έγερση αυτού του θέματος ως έκφραση απορίας και μόνον. Μιας και "απέναντι" δεν θα έλεγα ότι είμαι και τόσον επιθυμητός, (ας είναι κι έτσι), ανοίγω το θέμα εδώ, και σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τί εννοείτε με τη λέξη "αιρετικός". Αν και όποτε έχετε χρόνο. Σοβαρολογώ...
Μάλλον κάνεις λάθος και μάλιστα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ.

Reaction score
1.844
Δεν σε θεωρώ αιρετικό.
Δεν συμφωνώ στο να σταματήσεις να γράφεις.
Συνιστώ απλά σε όποιον δεν γουστάρει να σταματήσει να σου δίνει σημασία. Αυτό προβλέπεται σε μια κοινωνία που σέβεται την ελευθερία της έκφρασης.

Η λέξη αιρετικός είναι για μένα μια ταμπέλα. Ταμπέλες χρησιμοποιούν αυτοί που θέλουν, χωρίς πολλά-πολλά, να κατηγοριοποιήσουν άτομα και καταστάσεις, ώστε να αποδεχτούν ή να αφορίσουν.

Αυτοί που θέλουν να έχουν άποψη χωρίς να βασανίσουν το μυαλό τους.

Λυπάμαι που έγινα δυσάρεστος για μερικούς. :happy_6:

Reaction score
8
Παντως για να σου δωσω ενα παεαδειγμα σε καποιο αλλο φορουμ εγραφες
Αν προβάλλουμε το δίλημμα μεταξύ ημιαγωγού και λάμπας, και πάλι δεν πρόκειται για δίλημμα. Λάμπες υπάρχουν σήμερα μόνο λόγω μόδας, και αυτό αποδεικνύεται και με τυφλή δοκιμή.[/
Η σωστη εκφραση θα ηταν ισως απολυτος και οχι αιρετικος.
Ας πουμε για το παραπανω βασιζεσαι μονο σε τεχνοκρατικα κριτηρια, που και αυτα μπορουν να αμφισβητηθουν, οπως πχ η με λιγοτερα εξαρτηματα υλοποιηση ενος λαμπατου, που συνεπαγεται λιγοτερα σταδια στην πορεια του σηματος η οτι παραγει αρτιες παραμορφωσεις που ειναι πιο ευχαριστες στο αυτι απο τις περιττες των τραντζιστορ, η μουσικη ομως ειναι συναισθημα και ικανοποιει τις αισθησεις και δεν υπαγεται μονο σε νομους της φυσικης, Διαφορετικα ολες οι συσκευες που μετρουν καλα επρεπε να ακουγονται καλα και δεν θα επρεπε να υπαρχουν διαφορετικα γουστα σε αυτην, δηλαδη αλλος να θελει πιο ζεστο ηχο και αλλος πιο αναλυτικο κλπ.
Τελος ολα δεν εξηγουνται με την φυσικη, Υπαρχει ενα πουλι το κολιμπρι-αν θυμαμαι καλα-που οι επιστημονες απεφανθηκαν οτι λογω της δυναμης των φτερων του δεν μπορει να πεταξει. Αυτο ομως δεν το γνωριζει αυτο και συνεχιζει και πεταει.
Παρολα αυτα σε θεωρω πολυτιμο για το φορουμ και δεν το συζητω να λειψουν οι γνωσεις η οι γνωμες σου.
Αν καπου σε προσβαλα ζηταω συγνωμη.

Reaction score
8
Επιπλεον εμενα η εκφραση αιρετικος, σημαινει καποιον με διαφορετικες αποψεις απο τα καθιερωμενα και με αυτον τον τροπο ειπωθηκε πιστευω στο αλλο φορουμ ωστε να δειξει την διαφορα προς τα εσενα, που μπορεις να γραφεις αυτα τα εστω διαφορετικα που πρεσβευεις σε σχεση με το αλλο μελος απο το οποιο εχουν προσβληθει και του εχει απαγορευθει η εισοδος.
Και τελος εμενα προσωπικα θα μου αρεσε να με αποκαλουν αιρετικο, που οπως ειπα σημαινει την διαφορετικοτητα.

Reaction score
5
Μιας και "απέναντι" δεν θα έλεγα ότι είμαι και τόσον επιθυμητός, (ας είναι κι έτσι), ανοίγω το θέμα εδώ, και σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τί εννοείτε με τη λέξη "αιρετικός". Αν και όποτε έχετε χρόνο. Σοβαρολογώ...

επίθ. σχισματικός, αιρετικός: sectarian tendencies σχισματικές τάσεις # διασπαστικός, σεχταριστικός: sectarian movement διασπαστική κίνηση # μισαλλόδοξος: sectarian views μισαλλόδοξες πεποιθήσεις

Reaction score
5
Μιας και "απέναντι" δεν θα έλεγα ότι είμαι και τόσον επιθυμητός, (ας είναι κι έτσι), ανοίγω το θέμα εδώ, και σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τί εννοείτε με τη λέξη "αιρετικός". Αν και όποτε έχετε χρόνο. Σοβαρολογώ...

Δεν κανείς ένα δημοψήφισμα να δούμε με νούμερα πόσο επιθυμητός είσαι και εδώ? :happy_8:

Reaction score
4

Σωστό να ορίσουμε πρώτα τον χαρακτηρισμό.
Να τι λέει το δικό μου λεξικό.

Αιρετικός : -ή, -ό επίθ. (Κ -ή, -όν) ο σχετικός ή ο αναφερόμενος σε κάποια αίρεση | ο οπαδός αιρέσεως
Και....

Αίρεση : (η) ουσ. (Κ αίρεσις, -εως) δικαίωμα προτιμήσεως | δοξασία που απομακρύνεται από καθιερωμένο, επίσημο δόγμα | φιλοσοφικό σύστημα που τροποποιεί κάποιο άλλο προηγούμενο από το οποίο ξεκίνησε | (νομ.) πρόσθετος όρος σε δικαιοπραξία από την εκπλήρωση του οποίου εξαρτάται η πραγματοποίησή της: κατέστησε γενική κληρονόμο τη σύζυγό του υπό την αίρεσιν ότι θα παραμείνει χήρα | (κατ' επέκτ.) προϋπόθεση: δέχτηκε να πάει στη Θεσσαλονίκη υπό την αίρεσιν ότι η επιχείρηση θα κάλυπτε τα έξοδα του ταξιδιού

Εγώ θα ρωτήσω κάτι.
Ποιοι τον θεωρούν "αιρετικό" ;
Είναι ομάδα, είναι 'σύστημα', είναι 'δόγμα', ποιοι + τι κοινό έχουν μεταξύ τους ;

Reaction score
0

"Ο αιρετικός κ. Κόγιας"
Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι τίτλος κινηματογραφικής ταινίας , γαλλικής παραγωγής και εκ της "nouvelle vague" οπωσδήποτε προερχομένης .

Εν πάση περιπτώσει αιρετικός είναι αυτός που ανήκει σε αίρεση , της τελευταίας νοουμένης ως διδασκαλίας που αποκλίνει από τα κοινώς παραδεδεγμένα ως ορθόδοξα .

Συνεπώς εάν ως ορθοδοξία και κοινώς παραδεδεγμένη αντίληψις θεωρείται ότι το οικονομικά πανάκριβο αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη του ηχητικά αποτελεσματικού και ακουστικά ωραίου , χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν η κατασκευή , η εφαρμοσθείσα τεχνολογία κλπ και δίχως να καταλείπεται περιθώριο σε οικονομικά τίμια μηχανήματα να διεκδικήσουν τον τίτλο της πολύ καλής ηχητικά συσκευής τότε ο κ. Κόγιας είναι αιρετικός . Σε κάθε άλλη περίπτωση όχι .

Πάντως υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί εάν όντως είναι αιρετικός . Ως γνωστόν , οι αιρετικοί συνήθως ρίχνονται στην πυρά . Σε μιά τέτοια περίπτωση καίγονται . Ο λόγος που καίγονται είναι ότι είναι φτιαγμένοι από ξύλο . Είναι επίσης γνωστό ότι το ξύλο επιπλέει στο νερό , όπως και οι πάπιες . Εάν λοιπόν ο κ. Κόγιας ζυγίζει όσο μία πάπια , είναι αιρετικός και πρέπει να ριχθεί στην πυρά

( προσαρμογή από την περίφημη σκηνή "The witch" προερχόμενη από το "Monty Pythons and the Holy Grail )

Reaction score
1.844
.... Εγώ θα ρωτήσω κάτι.
Ποιοι τον θεωρούν "αιρετικό" ;
Είναι ομάδα, είναι 'σύστημα', είναι 'δόγμα', ποιοι + τι κοινό έχουν μεταξύ τους ;
Αιρετικό (κρίνω) τον θεωρούν, κατά κύριο λόγο, οι χαϊεντολόγοι, οι προικισμένοι δηλ με χρυσά αυτιά, ούτως ειπείν, αλλά και με ισχυρή διάθεση εκταμίευσης, ως επίσης εχθροί της οποιασδήποτε τεχνικής ανάλυσης.
.... Πάντως υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί εάν όντως είναι αιρετικός . Ως γνωστόν , οι αιρετικοί συνήθως ρίχνονται στην πυρά . Σε μιά τέτοια περίπτωση καίγονται . Ο λόγος που καίγονται είναι ότι είναι φτιαγμένοι από ξύλο . Είναι επίσης γνωστό ότι το ξύλο επιπλέει στο νερό , όπως και οι πάπιες . Εάν λοιπόν ο κ. Κόγιας ζυγίζει όσο μία πάπια , είναι αιρετικός και πρέπει να ριχθεί στην πυρά
Στη πυρά και σβέλτα!

Μ' αυτή την αφάνα θα βγάλει και μιά φλόγα, σκέτο μπερικέτι!

Reaction score
8
Πολύ καλά έπραξαν. Βέβαια το καλύτερο ήταν με το avforum.gr επί δικής μου διαχείρισης, όπου ήταν αυτοδιαγραμμένος και παρακαλούσε να τον διαγράψω. Και διαγραμμένος δεν ήταν, και δεν ενοχλούσε. Ελπίζω να γίνει αυτό κάποτε και εδώ.

Επιδειξιομανή, ετερόφωτα υποκείμενα...

Χαϊεντάς ή πίθηκος?

Το ίδιο είναι.
Σαν καποιες τετοιες εκφρασεις.
Και αν αναφερομταν σε αμθρωπους σαν και μενα που ειμαι και ολιγον ανιδεος δεν θα με πειραζαν γιατι ισως και να ισχυουν, αλλα οταν αναφερονυαι σε ανθρωπους που ασχολουνται χρονια με το χομπι, π[ως πχ. ο Μιχαηλος η ακομα και ο θεοφιλακος, ασχετα αν εχουν δικιο η αδικο , πιστευω πως ειναι καπως βαριες, ποσο μαλλον που ειναι επαγγελματιες και διαβαζουν το φορουμ και πιθανοι πελατες τους. Πιστευω οτι η πιο σωστη αντιμετωπιση ειναι με παραθεση επιχειρηματωβ, ασχετα αν εμενα προσωπικα ο τροπος που γραφεις μου αρεσει.

Reaction score
8
Μην κολλατε στην λεξη αιρετικος ρε παιδια. Στο κατω κατω αιρετικος ηταν και αυτος που φωναζε οχι, οταν ολοι οι αλλοι φωναζαν αρον, αρον σταυρωσον αυτον.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ολος ο κοσμος του ενα φορουμ . Μονο σ αυτο τυγχανει αναγνωρισεως γιατι στην πραγματικη ζωη μαλλον οχι .
Οταν δεν εχει πια κατι για να προκαλεσει θορυβο και την προσοχη των αλλων ..εε τοτε ανοιγει και ενα θεμα με θεμα τον εαυτο του !!!

Ειναι αιρετικος λοιπον γιατι μονο ετσι μπορει να προκαλεσει προσοχη για το ατομο του .

Reaction score
684
Οταν ανοιγει καποιος θεμα στην hi end κατηγορια (με την οποια δεν εχει και μεγαλη σχεση) για τον εαυτο του δεν ειναι αιρετικος αλλα μαλλον ελαφρα ψωνιο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μου αρέσουν πολύ τα ελαφρολαϊκά συμπεράσματα αλλά δεν εξυπηρετούν τίποτα. Όταν κάποιος δέχεται έναν χαρακτηρισμό, καλά κάνει και ανοίγει όχι ένα αλλά πενήντα ένα μηνύματα. Είναι δικαίωμά του.

Όσο δε συνεχίζετε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, τον επιβεβαιώνετε.
Επιπλέον, άνθρωποι οι οποίοι χρησιμοποιούν το internet και το εν λόγω χόμπι για έναν και μοναδικό λόγο, δηλαδή να βγάλουν λεφτά (είναι προφανές ποιοί είναι αυτοί και δεν είναι μόνον κάποιοι από τους δηλωμένους επαγγελματίες), δεν είναι σε θέση να κρίνουν έναν καθαρό χομπίστα που προσφέρει ανιδιοτελώς και όχι για να κάνει πελάτες. Και επιτέλους, όποιος θέλει τον διαβάζει, όποιος δεν θέλει ασχολείται με κάτι άλλο. Οι χαρακτηρισμοί, ο πόλεμος και η κλάψα δεν είναι απλά για τις απόψεις του Κόγια, είναι γιατί και αυτές αλλά και η προσφορά του Κόγια στα διαδικτυακά εδώ και τόσα χρόνια, ενοχλούν, διαταράσσουν το αγγελικά πλασμένο σύστημα των πελατών του high end, αυτό που τους θέλει αδαείς αγοραστές και όχι χομπίστες τεχνολογίας αφιερωμένης στην μουσική.

...

Reaction score
1.213
Οταν ανοιγει καποιος θεμα στην hi end κατηγορια (με την οποια δεν εχει και μεγαλη σχεση) για τον εαυτο του δεν ειναι αιρετικος αλλα μαλλον ελαφρα ψωνιο...

Πως διαολο γινεται ομως να δινουν ολοι τοση σημασια σε αυτο το ..ψωνιο και να τον περιμενουν στην γωνια με το που ανοιξει ενα θεμα..ακομα και για τον εαυτο του ??

Ρε γαμοτο..με αυτην απορια θα παω...

....τελικα μου λυθηκε η απορια..το εξηγησε ο Νικος :happy_9:

Reaction score
4

Βρε Νίκο, μην κουράζεσαι...τα ξέρουν αυτά !
Στήνει 'ξόβεργιες και πιάνονται.

Ήδη εμφανίστηκαν κάποιοι με κοινές απόψεις κατά ενός.
Ξέρετε τι σας συνδέει ;
Η γνώση, το γούστο, η ποιότητα . . . τι ;

Reaction score
8
Λυπάμαι αλλά ήταν απαραίτητο να διαγραφούν τα post

που εξέτρεψαν τα thread από την αρχική του θεματολογία !
Το θέμα κλειδώνεται γιατί προφανώς έχει "εξαντληθεί"
ΚΡΙΜΑ

Βασίλη,
Δεν θα σου φέρω αντίρρηση αλλά να σημειώσω, ότι ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ με την μαζική διαγραφή των μηνυμάτων και με το κλείδωμά του.

Δεν πρόκειται για ένα θέμα που προσφέρεται για τυπική ενημέρωση και συνεπώς είναι μια ακόμη κουβέντα που μπορεί να εξελιχθεί με όποιον τρόπο θέλουν οι συμμετέχοντες. Και τέλος πάντων αυτού του είδους η επιβολή μέτρων δεν συνάδει με την δική μου τουλάχιστον λογική. Ως μέλος της Δ.O. μπορώ μετά βεβαιότητος να πω δε, ότι δεν συνάδει και με την λογική του site γενικότερα.

Αυτά για να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Κατά τα άλλα, όπως νομίζεις.
ΜΠΡΑΒΟ Νικο

Καλη τυχη συνοδοιποροι, εχετε γεια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members