Εικόνα 'stereo'.

Reaction score
4
Ποιο μουσικό κομμάτι-τραγούδι θα ακούγατε σε ένα νέο σύστημα, για να κρίνετε την "στεροφωνική εικόνα", που δημιουργεί ;
Αν μπορείτε να περιγράψετε και το γιατί, (λεπτομέρειες ηχογράφησης) θα είναι ακόμα πιο χρήσιμο :cool_4:

Reaction score
5
Δεν ξέρω αν θα άκουγα κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι. Έχω διάφορα CD με ήχους γι'αυτή την δουλειά.

Reaction score
4
Απάντηση: Εικόνα 'stereo'.

Είχα ακούσει κάποτε κάποια cds που έχουν ήχους για να tastαρεις, αλλά όχι μουσική.
Θα μου πεις πάρε όποιο να'ναι, όλα έχουν στερ.εικ. :happy_9:

Θα ήθελα να δοκιμάσω με ένα μουσικό κομμάτι όμως...που να έχει έχουν δώσει ιδαίτερη σημασία σε αυτό.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Eπισης το cd της XLO -Burn in οπου εκτος απο τις λειτουργιες του burn in -demagnatizing εχει και τεστ με μονοφωνικη και στερεοφωνικη εγγραφη οπου μπορεις να ελενξεις την στερεοφωνια στο συστημα!

Reaction score
1
To Spanish Harlem από το "The raven" της Rebecca Pidgeon (Chesky records), γιατί ξεκινάει μόνο με φωνή και μπαίνουν σιγά σιγά διάφορα (αρκετά) όργανα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ποιο μουσικό κομμάτι-τραγούδι θα ακούγατε σε ένα νέο σύστημα, για να κρίνετε την "στεροφωνική εικόνα", που δημιουργεί ;
Θα προτιμούσα ένα ερώτημα που θα είχε να κάνει με μια προσπάθεια αποτύπωσης του τρόπου με τον οποίο πρέπει να ακούγεται ένα σύστημα, όταν η στερεοφωνική εικόνα είναι σωστή. Μπορείς, εσύ κατ' αρχάς, να κάνεις μια προσπάθεια να περιγράψεις πως ακούγεται η σωστή στερεοφωνική εικόνα?

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Εικόνα 'stereo'.

Θα προτιμούσα ένα ερώτημα που θα είχε να κάνει με μια προσπάθεια αποτύπωσης του τρόπου με τον οποίο πρέπει να ακούγεται ένα σύστημα, όταν η στερεοφωνική εικόνα είναι σωστή. Μπορείς, εσύ κατ' αρχάς, να κάνεις μια προσπάθεια να περιγράψεις πως ακούγεται η σωστή στερεοφωνική εικόνα?

...
Τώωωωρα, βρήκες άνθρωπο :happy_9:

Μια λογική απάντηση θα έλεγε "όπως είναι στημένα".
Μετά θα έχει να κάνει με τον τρόπο ηχογράφησης....κτλ.

Για μένα κάθε φορά είναι διαφορετική στις λεπτομέρειες....,

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν αυτό το θέμα έχει πολύ ζουμί. Αφού θυμίσω την άποψη του αείμνηστου Σπύρου, θα ήθελα να το συζητήσουμε.

...Όμως, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι, μετά από τρεις δεκαετίες εμπλοκής στο σπορ, εξακολουθώ να έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο η συντριπτική πλειονότητα των χομπιστών έχει κατανοήσει, κάνει κτήμα της και, εν τέλει, κατορθώσει να επιτύχει στην πράξη τη κεντρική ιδέα της όλης υπόθεσης: τη στερεοφωνία.

Έχω ακούσει δεκάδες συστήματα, ασχέτως κατηγορίας τιμής, που πολύ απλά δεν αναπαραγάγουν στερεοσκοπικά τον ήχο. Ό,τι και να πει, ό,τι και να κάνει ο ειδικός μετά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η αναγκαία συνθήκη ορθής λειτουργίας ενός συστήματος stereo, είναι παντελώς άσκοπο.
Αν δεν υπάρχει η ψευδαίσθηση της στερεοσκοπικής "εικόνας", αν δεν "βλέπουμε" με τα αυτάκια μας μια "μουσική σκηνή" να ξεδιπλώνεται σε τρεις διαστάσεις εμπρός μας, τότε λυπάμαι φίλτατοι, αλλά όλες οι κουβέντες περί φάσεων, συχνοτικών αποκρίσεων, μεταβατικών, χροιών, κόκκων και πάει λέγοντας δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο από "λίθους, πλίνθους και κεράμους, ατάκτως ερριμμένους".

Κι ας προέρχονται από μηχανές που κόστισαν όσο ένα μικρομεσαίο ΙΧΕ...//;-)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.047
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp