Eπιχειρηση dvd club

Reaction score
0
Kαταρχήν καλημερα,

ειναι στις σκεψεις μου να ανοιξω ενα video club. Mενω σε πόλη της περιφερειας. Μιας και το συγκεκριμενο forum εξειδικευεται σε θεματα κινηματογραφου, να ρωτησω πως κινειται αυτη τη στιγμη η αγορα, τι προοπτικες εχει σημερα το επαγγελμα, τι προβλεπεται στο μελλον με την ελευση των νεων format ?
Eιναι οικονομικα βιωσιμα σημερα τα μεγαλα καταστηματα των 100 και 150 τ.μ. με το ατελειωτο αχρηστο stock ? Λιγο πιο μακρυα απο τη γειτονια μου, υπαρχει ενα καινουργιο dvd club, το πολυ 25 τ.μ., σκετη τρυπα, που φερνει μονο καινουργιες ταινιες και εχει ενα ελαχιστο επιλεγμενο stock υπολοιπων ταινιων, και κρατιεται αψογα ο τυπος. Πως τα καταφερνει ειναι αποριας !!
Αν υπαρχουν καποιοι που εχουν εργαστει σε video club, η ακομα καλυτερα ειναι ιδιοκτητες video club, να ανταλλαξω προσωπικα μυνηματα, για να μην κουραζουμε το post.

Reaction score
174
Δεν ξερω και πολλα, αλλα αν εισαι ιδιωτης ουτε να το σκεφτεσαι, δεν προκειται να βρισκεις ταινιες και φυσικα μακρια απο franchise εκτος ισως αν προκειται να ανοιξεις seven που δειχνουν να κρατιουνται...

Δες ποσα ανοιξαν και εκλεισαν τα τελευταια 2-3 χρονια (κατι 24hours, χωρις προσωπικο και δεν αντεξαν).

Κατι παιζει με τις εταιρειες διανομης ταινιων...

Reaction score
6
Απάντηση: Eπιχειρηση dvd club

Ο κλαδος των video club εδώ και χρονια περνάει κρίση.
Η τεχνολογία ( και άλλoi παράγοντες ) δείχνει να τους παραμερίζει.
Προσωπικά δεν ειμαι και πολύ αισιόδοξος οτι θα υπάρχουν video club σε 5 χρόνια από τωρα

Reaction score
4.484
άνοιξε ένα κονσολάδικο να δεις άσπρη μέρα!
τα video club πεθαίνουν το gaming ποτέ!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω, δεν εξηγεί κανένας πως θα βρίσκουμε ταινίες εάν κλείσουν τα βίντεοκλάμπ! απο τις εφημερίδες? από το ίντερνετ? μήπως ξέρετε πόσοι άνω των 50 χειρίζονται τόσο καλά τον υπολογιστή? έχετε υπόψιν σας πόσοι ξέρουν τι είναι HTPC? Η γνώμη μου είναι ότι δεν θα κλείσουν τα βίντεοκλάμπ, απλά όπως όλες οι δουλειές σήμερα, έχει και αυτή τα προβλήματά της

Reaction score
1

MAD ο 50χρονος ξέρει να χειρίζεται το χειριστήριο ... με συνδυασμό με την iptv , τέλος τα videoclubs ...

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Eπιχειρηση dvd club

Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω, δεν εξηγεί κανένας πως θα βρίσκουμε ταινίες εάν κλείσουν τα βίντεοκλάμπ! απο τις εφημερίδες? από το ίντερνετ? μήπως ξέρετε πόσοι άνω των 50 χειρίζονται τόσο καλά τον υπολογιστή? έχετε υπόψιν σας πόσοι ξέρουν τι είναι HTPC? Η γνώμη μου είναι ότι δεν θα κλείσουν τα βίντεοκλάμπ, απλά όπως όλες οι δουλειές σήμερα, έχει και αυτή τα προβλήματά της
+1

Reaction score
1.213

MAD ο 50χρονος ξέρει να χειρίζεται το χειριστήριο ... με συνδυασμό με την iptv , τέλος τα videoclubs ...
Καλα καλα Νικο μου...εδω εν μπορουμε ουτε να εχουμε μια αλφα συνδεση χωρις προβληματα η iptv μας μαρανε..Σιγουρα η τεχνολογια τρεχει...αλλα μεχρι να τους αγγιξει ολους...ουυυυυυ.

Εδω υπαρχουν videoclubs που εχουν ακομα βιντεοκασσετες οσο απιστευτο και αν ακουγεται.Και τα πιο συγχρονα...εχουν και καμμια 20 τιτλους blu ray..τους οποιους φυσικα ελαχιστοι μπορουν να τους δουν ακομα..γιατι κακα τα ψεμματα δεν ειναι ολοι av πωρωμενοι.

Και για να επανελθω στα videoclubs..εγω βλεπω οτι ακομα και τωρα γινεται πανικος..πρεπει δεν ξερω και εγω ποσο καιρο να περιμενεις να δεις μια καινουργια τανια.

Αυτα γενικα....τα ειδικοτερα ειναι πως πρεπει να στηθει η επιχειρηση....και οι προοπτικες της βαση των συνθηκων που θα υπαρχουν για το συγκεκριμενο παραδειγμα του φιλου μας.

Reaction score
6

Τα τελευταία χρονια εχουν γινει πολλα στον κλαδο και στα επόμενα 5 θα γινουν περισσότερα ακομα και εδώ , στην "χελωνοπορεύουσα" χωρα μας.
Παντως Ηλια δεν πρόκειται να μπλεξεις ουτε με HTPC ουτε με πράγματα που σου φαίνονται πολύπλοκα.
Αντιθέτως τα πραγματα θα είναι ακομα πιο ξεκούραστα καθως δεν θα εισαι αναγκασμένος να τρεχεις σε καταστήματα για ενοικίαση και κράτηση των ταινιών που σε ενδιαφέρουν.
Όλα από το σπιτι με ένα κλικ.

Ήμουν και γω ετοιμος να προχωρήσω σε αυτό που περιγράφει ο mayori αλλα το παράτησα βλέποντας πως δεν ηταν καθόλου καλη ιδεα.
Ειδικα για μεγάλα αστικά κεντρα είναι πέταμα χρημάτων .

Reaction score
1.213

Τα τελευταία χρονια εχουν γινει πολλα στον κλαδο και στα επόμενα 5 θα γινουν περισσότερα ακομα και εδώ , στην "χελωνοπορεύουσα" χωρα μας.
Παντως Ηλια δεν πρόκειται να μπλεξεις ουτε με HTPC ουτε με πράγματα που σου φαίνονται πολύπλοκα.
Αντιθέτως τα πραγματα θα είναι ακομα πιο ξεκούραστα καθως δεν θα εισαι αναγκασμένος να τρεχεις σε καταστήματα για ενοικίαση και κράτηση των ταινιών που σε ενδιαφέρουν.
Όλα από το σπιτι με ένα κλικ.

Ήμουν και γω ετοιμος να προχωρήσω σε αυτό που περιγράφει ο mayori αλλα το παράτησα βλέποντας πως δεν ηταν καθόλου καλη ιδεα.
Ειδικα για μεγάλα αστικά κεντρα είναι πέταμα χρημάτων .

Δηλαδη ? Δηλαδη το καταλαβα το ..δηλαδη..αλλα σε ποσο καιρο νομιζεις οτι θα γινει κατι τετοιο..και σε ποιο κοινο απευθυνεται.

Reaction score
1

το iptv , και ήδη υπάρχει υπό την μορφή youtube σε συγκεκριμένη τηλεόραση με ethernet ( μου ξεφεύγει τώρα το μοντέλο ) όπως επίσης με κάτι Kiss players πάλι με ethernet και υπηρεσίες μέσω internet ... Εαν γινόταν κάποια διαφήμιση , είμαι σίγουρος ότι όποιος είχε ήδη DSL , θα είχε προχωρήσει σε κάποια iptv συνδρομή του εξωτερικού ( έχω την εντύπωση πως έχουν και ελληνικούς υπότιτλους )

Reaction score
6

Δηλαδη ? Δηλαδη το καταλαβα το ..δηλαδη..αλλα σε ποσο καιρο νομιζεις οτι θα γινει κατι τετοιο..και σε ποιο κοινο απευθυνεται.
Η ερώτηση αφορούσε ( όπως ειδες) την προοπτικη να ανοιξει καποιος σημερα video club.
Ηδη τα τελευταια χρονια εχουν κλεισει αρκετα V.C. και αρκετοι που δεν αντιλήφθηκαν τι συμβαινει στον κλαδο ανοιξαν και μετα από λιγο έκλεισαν.
Συνεπώς δεν θα συμβούλευα καποιον να ανοίξει σήμερα video club αν θελει να διατηρήσει κερδοφόρα επιχείρηση για παραπανω απο 5 χρονια.
Υπολογίζω 5 χρονια με βαση την εξέλιξη που υπάρχει στην χωρας μας στις συνδέσεις και στην εξάπλωση - ενημέρωση της iptv.
Ηδη οι εταιρείες διανομείς τείνουν προς αυτην την λυση καθως και οικονομικά τους συμφέρει ( ελάχιστο κοστος διανομης) και κερδη εξασφαλισμένα.
Χωρις να ειμαι βέβαιος αλλα νομιζω πως η Vivodi εχει προχωρήσει σε κατι παρόμοιο.

.και σε ποιο κοινο απευθυνεται.
Στο κοινο που του αρεσει απο το σπιτι να εχει ολες τις επιλογες απλως με το τηλεκοντρολ του.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις χειρισμού αυτης της υπηρεσίας.
Πιστεύω πως η διαδικασία θα είναι παρόμοια με αυτή της αίτηση για διακοπή σύνδεσης από τον ΟΤΕ και μεταφορά σε άλλο δίκτυο.

Reaction score
1.213
H iptv και ολο αυτο το σκηνικο κατα τη γνωμη μου θα αργησει πολυ να εδραιωθει και αν.. κιολας. Ας δουμε απο εδω μεσα που παρακολουθουν ολοι απο κοντα την τεχνολογια ποσοι βλεπουν μεσω iptv του εξωτερικου που λεει και ο Νικος.Ποσοι εχουν blu ray players αλλα και αναλογη οθονη προβολεα /πιατο η δεν ξερω εγω τι αλλο..κλπ για να εκμεταλλευτουν τα παραπανω.

Βλεπω και απο το Νοva/filmnet/MGM Κκλπ κλπ...και απο τις ταινιες που εχει...ολο οι ιδιες και οι ιδιες..τα ιδια και τα ιδια...αν δεν υπηρχαν τα αθλητικα θα βλεπαμε ποσοι θα περνανε το αντιστοιχο πακετο.

Και ποση ποικιλια θα εχει η iptv σε τιτλους ?

Τα videoclubαδικα (χωρις να θελω να επηρεασω κανεναν...) θα επιζησουν ...υπαρχει ενας μεγαλος αριθμος ανθρωπων που δεν θελει να μπλεξει με τα παραπανω.Θελει να παει ..να παρει την τελευταια ταινια poυ βγηκε.. (που μπορει να την εχει κανει κρατηση )και να παει να τη δει με τους δικους του η με τους φιλους του..οχι να ψαχνει τους τελευταιους drivers η codec..η να εχει το htcp στο σαλονι...

Ετσι το βλεπω.Παντως εγω δεν θα ανοιγα μεγαλο μαγαζι..θα ανοιγα μια τρυπα με τις καινουργιες κυκλοφοριες...και αναλογα αν πηγαινα καλα θα εφερνα και τα καινουργια φορμα.Αλλα βασικα παιζουν πολλα ρολο, η τοποθεσια αν εχεις ανταγωνιστες , τι νοικι θα πληρωνεις κλπ κλπ.Η τεχνολογια το λιγοτερο...εδω επιζουν και ανθιζουν..τα ιντερνετ καφε..

Reaction score
1

Δεν έχεις καταλάβει τι είναι iptv ... ούτε drivers ούτε τίποτα δεν χρειάζεται ... το iptv δίνει ποιότητα DVD , ενώ είναι πολύ απλό στην χρήση ... καινούριες ταινίες τις έχεις ήδη από το πρώτο δευτερόλεπτο , ενώ μέσα στις επόμενες 24 ώρες μπορείς να το δεις όσες φορές θέλεις ... ο πελάτης θέλει να κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και να μην το κουνήσει από εκεί ... Αμερικάνικος τρόπος ζωής ...

Η ποικιλία εξαρτάται από την εταιρία , είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν το 99% των εμπορικών ταινιών , ενώ σιγά σιγά θα φτάσουν και στο 100% όλων των ταινιών ...

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Eπιχειρηση dvd club

Μην μπερδεύεις το bluray και γενικοτερα το HD με την iptv ( τουλαχιστον σε πρωτη φαση )
Ο προβολεας και τα player δεν χανουν την αξια τους .
Απλως η χρηση τους θα γινετε όχι από νοικιασμένους αλλα από αγορασμένους τίτλους.
Πιστευω πως η πωληση εχει περισσότερο τυχη από την ενοικίαση.
Τα videoclubαδικα (χωρις να θελω να επηρεασω κανεναν...) θα επιζησουν ...υπαρχει ενας μεγαλος αριθμος ανθρωπων που δεν θελει να μπλεξει με τα παραπανω.Θελει να παει ..να παρει την τελευταια ταινια poυ βγηκε.. .
Τα στοιχεια των videoκλαμπαδων αλλα λενε.
Ο κοσμος κανει ολο και λιγότερες ενοικιάσεις.
Ο χαμος ενοικιάσεων τα σαββατοκύριακα εχει μειωθει σημαντικά με τις κυριακάτικες εφημερίδες να "κλεβουν" μεγάλο κομμάτι από την πιτα ενώ οι εταιρείες διανομεις βαζουν κάθε μερα τρικλοποδιές στον κλαδο ρίχνοντας σε πιο συντομο χρονο τις νεες ταινιες σε συνδρομητικα η μη συνδρομητικα κανάλια .
Και ποση ποικιλια θα εχει η iptv σε τιτλους ?
Ακριβως την ιδια ποικιλια που εχουν σημερα τα ενημερωμένα viveo clubs.
Το οτι η κατάσταση παει προς τα κει είναι βουληση των εταιρειων διανομής που βρισκουν πολύ οικονομική και πρακτική την ιδεα να προσφερουν του τιτλους τους με αυτόν τον τροπο.

Reaction score
6

Δεν έχεις καταλάβει τι είναι iptv ... ούτε drivers ούτε τίποτα δεν χρειάζεται ... το iptv δίνει ποιότητα DVD , ενώ είναι πολύ απλό στην χρήση ... καινούριες ταινίες τις έχεις ήδη από το πρώτο δευτερόλεπτο , ενώ μέσα στις επόμενες 24 ώρες μπορείς να το δεις όσες φορές θέλεις ... ο πελάτης θέλει να κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και να μην το κουνήσει από εκεί ... Αμερικάνικος τρόπος ζωής ...

Η ποικιλία εξαρτάται από την εταιρία , είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν το 99% των εμπορικών ταινιών , ενώ σιγά σιγά θα φτάσουν και στο 100% όλων των ταινιών ...
Να συμπληρώσω πως ειναι το ιδιο ευκολο με καποιον που εχει βαλει ή θελει να βάλει δορυφορική τηλεόραση.
Η διαφορά ειναι πως αντι να επιλέγει μεσα απο ξενόγλωσσα κανάλια και χωρις υπότιτλους , θα εχει την ευκαιρια να επιλεγει απο το πακετο που θα του προσφέρουν οι διανομείς.

VG

Reaction score
0
Αν καποιος θελει να ανοιξει ενα video club θα πρεπει να βρει κατι να τον διαφοροποιει απο τον ανταγωνισμο,πχ σπανιες ταινιες,νεες αμερικανικες σειρες,delivery στο σπιτι και οτιδηποτε αλλο μπορει να σκεφτει κανεις και το αντεχει οικονομικα η επιχειρηση.
Θεωρω οτι σε περιπου 10 χρονια (σιγουρα οχι νωριτερα) δεν θα εχουμε video clubs.

Reaction score
1

Εγώ είχα μία ιδέα iptv , με την μορφή wi-fi , αλλά δυστυχώς πρέπει να πάρω άδεια για εμπορική εκμετάλλευση κάποιας συχνότητας ... η ιδέα είναι καλή σε περιοχές με μονοκατοικίες ( κεραία ψηλά , UTP , συσκευή με χρησιδανεισμό , 10 ευρώ το μήνα με 5 ταινίες δωρεάν ) . Τα hot spots μπορούν να γίνουν οι ίδιες οι κεραίες ( όποιος έχει ασχοληθεί με wifi , λίγο πολύ ξέρει ) οπότε δεν υπάρχει περιορισμός στην απόσταση ...

Reaction score
0

Τοσο απισιοδοξες προβλέψεις για τα videoclub ? Και εγω θεωρω οτι ειναι λιγο παραδοξο να εξαφανιστει τελειως το επάγγελμα σε 5 ή ακομη και σε 10 χρονια. Αλλωστε όπως ειπώθεικε, η τεχνολογία του iptv και οιαδήποτε άλλη τετοια τεχνολογια, δεν εχει σημασιά απλώς να ερθει, αλλά να καθιερωθει και να εδραιωθει μαζικά. Αλλωστε πρωτα απ' ολα πρεπει να εξαπλωθει ακόμα περισσότερο η ευρυζωνικοτητα, που ειναι βαση όλων. Σημερα αυτο κυμαινεται στο 9% περιπου και για να φθασει το 45% και πλεον , που ειναι το ποσοστο που εχουν ευρυζωνικες συνδεσεις τα νοικοκυρια της Ευρωπης, νομιζω οτι θα χρειαστει ενα αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα, σιγουρα πανω απο 10 και πλεον ετη.
Και για ποιο λόγο οι εταιρειες παραγωγης στο Χολυγουντ, αφου θα υπαρχει το iptv, εχουν αρχισει να μετατρεπουν τις ταινιες τους απο dvd σε blu-ray?
Πραγματι το επαγγελμα περναει δυσκολη φαση, αλλά πως να μη γινει αυτο, όταν για να ανοιξεις ενα video club franchise αλυσιδας, η μητρικη εταιρεια, ζηταει 70.000, 90.000 ακομα και 150.000 ευρω για να φτιαχτει ενα τετοιο μαγαζι συμφωνα με τα δικα τους προτυπα. Εκει το καταλαβαινω, το να δωσεις 100.000 ευρω για video club ειναι εξωφρενικο και ειναι βεβαιο οτι ΠΟΤΕ δεν προκειται να αποσβεστει η επένδυση.
Ισως ενα μικρο μαγαζι με πληθωρα καινουργιων ταινιων πρωτιστως, αν ειναι σε καλο μερος και το δουλεψεις εξυπνα και σωστα ?
Σιγουρα παντως τα videoclub με τη σημερινη μορφη (μεγαλα καταστηματα 100, 150 τ.μ. και πλεον), με το ατελειωτο και αχρηστο stock ταινιων δεν εχουν καμια προοπτικη.

Reaction score
1.213

Δεν έχεις καταλάβει τι είναι iptv ... ούτε drivers ούτε τίποτα δεν χρειάζεται ... το iptv δίνει ποιότητα DVD , ενώ είναι πολύ απλό στην χρήση ... καινούριες ταινίες τις έχεις ήδη από το πρώτο δευτερόλεπτο , ενώ μέσα στις επόμενες 24 ώρες μπορείς να το δεις όσες

Λες να μην ξερω ωρε...απλως ηθελα κανω σχολιο και για τα dvd, και για τα καινουργια φορμα(και συγχρονως χρηση htcp και ολα τα κλπ κλπ)..και επειδη βαριομουνα τα ειπα περιληπτικα (κοινως ολιγο τουρλου)..λες να νομιζω οτι για να δω iptv θελω drivers ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef