Gebreselassie
Μαύρος!
- Reaction score
- 3.896

Λοιπόοοοοοννννν...
Μου έχει απαγορευτεί διά ροπάλου να μιλήσω, με ποινή που αγγίζει τα όρια της σωματικής μου ακεραιότητας (μιλάω πολύ σοβαρά). Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο δισεκατομμύριο να σας αποκαλύψω τι και πως. Όμως μπορώ να καταθέσω ένα δυό πραγματάκια που αφορούν σε ακουστικές εντυπώσεις.
Συνοπτικά: Το !@#$%^&* το jitter, είναι ΜΑΚΡΑΝ το σημαντικότερο θέμα σε ένα σύστημα. Τολμώ να πω, ότι η εξάλειψη του jitter είναι τόσο σημαντική πρόοδος για ένα σύστημα, όσο αυτή της αλλαγής ηχείων. :111:
Αναλυτικά: Εδώ ξεκινούν τα απίστευτα.
Απίστευτη διαφάνεια. Σαν να φεύγει ένα πέπλο το οποίο σε εμπόδιζε να ακούσεις. Ξεχωρίζεις πλέον πράγματα τα οποία δεν ξεχώριζες. Φωνές που ακουγόντουσαν μαζί, τώρα τις ακούς ξεχωριστά. Όργανα κρυμμένα βγαίνουν στο προσκήνιο. Ήχοι καινούριοι που δεν ήξερες ότι υπήρχαν, πλέον είναι εδώ για να σου δείξουν ότι η ηχογράφηση έχει κι άλλα πράγματα που δεν τα άκουγες.
Οι υψηλές συχνότητες αποκτούν άλλη διάσταση, νομίζεις ότι άλλαξες μονάδες. Η ανάλυση εκτοξεύεται, με διαφορετικό τρόπο όμως από τον συνηθισμένο. Τα πρίμα γίνονται πιο καθαρά αλλά ταυτόχρονα πιο εύηχα, πιο μουσικά, πιο γήινα. Οι φωνές αποκτούν τα χαρακτηριστικά εκείνα που τις κάνουν αληθοφανείς, αυτά που τις κάνουν ανθρώπινες και πλέον σου χαϊδεύουν τα αυτιά, όπως άλλωστε οφείλουν να κάνουν οι φωνές που αγαπάς να ακούς.
Απίστευτη αλλαγή διάταξης στην σκηνή. Ο ήχος αποκτά βάθος. Χαίρε βάθος αμέτρητον, και ήχοι που έβγαιναν από το προσκήνιο μεταφέρονται αρκετά μέτρα πίσω από τον οριζόντιο άξονα των ηχείων. Στις μεγάλες ορχήστρες αυτό είναι εκπληκτικό, αλλά και σε κάθε άλλη ηχογράφηση αρχίζεις και συνειδητοποιείς ότι δεν ακούς από δύο ηχεία, αλλά από έναν χώρο γεμάτο μουσική, με τους μουσικούς διάσπαρτους σε εμφανή σημεία...
Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει. Ελάχιστα γνωρίζω από τον τρόπο με τον οποίο έγιναν όλα αυτά. Τα μόνα σίγουρα είναι ότι αφ' ενός υπάρχει τεχνική εξήγηση και αφ' ετέρου ότι, οι ψηφιακές πηγές, το ταπεινό cd, έχει απίστευτα περιθώρια βελτίωσης, τόσα που να μπορώ εύκολα να ισχυριστώ ότι μέχρι χθες δεν είχα ακούσει ούτε το 70% των δυνατοτήτων του. Το ξέρω, είναι απίστευτο, το ξέρω είναι υπερβολικό, αλλά αυτό εισέπραξα, αυτό είναι. Τελικά, τόσο χάλια άκουγα?... :122:
Και έχει και συνέχεια. Βοήθειά μας.
...