PopCorn Hour A100 €199

Reaction score
0
Πες τους ότι θα το εκτελωνίσεις μόνος σου, μια ώρα θα κάνεις. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Εγώ πέρασα από 6 γραφεία περίπου. Αλλά γλύτωσα τα 150 ευρώ που ζήταγε η ups για να τα εκτελωνίσει. Από Κίνα μία παλέτα αξίας 900 ευρώ με τα μεταφορικά 60 κιλά. Δηλωμένο λιγότερα φυσικά 100 ευρώ. Πέρασε από διασάφηση περίπου 500 ευρώ μαζί με την έκπτωση που ζήτησα από την προϊσταμένη. Πλήρωσα σύνολο 130 ευρώ. Εάν είναι δηλωμένο το ακριβές ποσό να υπολογίζεται ότι θα πληρώσετε σύνολο 25%, κάνοντας βέβαια το εκτελωνισμό μόνο σας. Αλλιώς έξοδα ταλεπορίας εκτελωνισμού από κουριερ από 80 εώς 150 ευρώ. Πιστεύω να βοήθησα.

HV

Reaction score
0
Αν θυμαμαι καλα για να το εκτελωνισεις μονος πας
1) Εταιρεια Κουριερ - Αν στο στειλανε με Κουριερ α) Πας στο γραφειο για να παρεις το δελτιο αποστολης β) Πας να πληρωσεις ενα ποσο.
2) Τελωνειακους.
3) Ταμειο
4) Τελωνειακους.
5) Αποθηκη - Αν και ειναι στο ιδιο κτηριο με τους τελωνειακους

Δεν θα σου παρει πανω απο ωρα αλλα ειναι αρκετη ταλαιπωρια το να πας στο αεροδρομιο και να διανυσεις αρκετα μεγαλες αποστασεις απο κτηριο σε κτηριο...Μπορεις βεβαια να πας με το αμαξι αλλα επειδη ειναι σαν λαβυρινθος θα κανεις αρκετους γυρους.

Reaction score
0
Υπάρχει κάποιος να έχει γνωστό εκτελωνιστή στη Θεσσαλονίκη να μας τα εκτελωνίσει όλα μαζί με λογική αμοιβή για το πακέτο;

HV

Reaction score
0
Στον εκτελωνισμο συνηθως ειναι παροντες και αλλοι εκτελωνιστες. Συν το οτι το τελικο ποσο παει για εγκριση και υπογραφη απο προισταμενο.

Reaction score
0
Στον εκτελωνισμο συνηθως ειναι παροντες και αλλοι εκτελωνιστες. Συν το οτι το τελικο ποσο παει για εγκριση και υπογραφη απο προισταμενο.
οπότε...

μια που φαίνεται ότι ξέρεις, να ρωτήσω κάτι ακόμα,

το ποσό των €30,00 που ζητάει η DHL για να μου δώσει τα φορτωτικά για να πάω να εκτελωνίσω μόνος μου είναι μεγάλο ή σύνηθες;

Reaction score
0
και βέβαια, να γράψω και μια γενική οδηγία για όσους σκέφτονται να το παραγγείλουν:

ΠΡΙΝ το παραγγείλετε εξασφαλίστε ότι μπορεί να σταλεί με USPS.

ΑΝ ΟΧΙ τότε απλά μην το παραγγέλνεται, γιατί αν αποσταλεί με κούριερ το κόστος εκτελωνισμού είναι μεγάλο και στην ουσία κατατάσσει το μηχάνημα σε άλλη κλάση κατηγορίας τιμής.

Reaction score
0
Αν θυμαμαι καλα για να το εκτελωνισεις μονος πας
1) Εταιρεια Κουριερ - Αν στο στειλανε με Κουριερ α) Πας στο γραφειο για να παρεις το δελτιο αποστολης β) Πας να πληρωσεις ενα ποσο.
2) Τελωνειακους.
3) Ταμειο
4) Τελωνειακους.
5) Αποθηκη - Αν και ειναι στο ιδιο κτηριο με τους τελωνειακους

Δεν θα σου παρει πανω απο ωρα αλλα ειναι αρκετη ταλαιπωρια το να πας στο αεροδρομιο και να διανυσεις αρκετα μεγαλες αποστασεις απο κτηριο σε κτηριο...Μπορεις βεβαια να πας με το αμαξι αλλα επειδη ειναι σαν λαβυρινθος θα κανεις αρκετους γυρους.
Έτσι τελικά, πόσο σου έρχεται η λυπητερή?

HV

Reaction score
0
Τπτ δεν ειναι ποτε σιγουρο...Αναλογα σε τι τελωνειακο θα πεσεις.

Reaction score
0
Παιδιά κοιτάξτε τι συνάντησα κάπου στο net.

'H DHL apofeygei to telwneio gia na apofygei tin kathisterisi sti paradosi. Exei i idia diko tis tmima ektelonismou sto gateway sta spata kai ektelonizei i idia ta paketa tis pou erxontai apo eksoteriko. Etsi petyxainei oste ta demata tis na kathysteroun oso to dinaton ligotero kai na paradidontai pio grigora sto pelati.'

Ξέρετε κατα πόσο ισχύει κάτι τέτοιο?

Reaction score
164
Παιδιά κοιτάξτε τι συνάντησα κάπου στο net.

'H DHL apofeygei to telwneio gia na apofygei tin kathisterisi sti paradosi. Exei i idia diko tis tmima ektelonismou sto gateway sta spata kai ektelonizei i idia ta paketa tis pou erxontai apo eksoteriko. Etsi petyxainei oste ta demata tis na kathysteroun oso to dinaton ligotero kai na paradidontai pio grigora sto pelati.'

Ξέρετε κατα πόσο ισχύει κάτι τέτοιο?
Δεν νομίζω να ισχύει. Οποιαδήποτε εταιρία θα προτιμούσε τα κέρδη από τον εκτελωνισμό, από το να μην καθυστερήσει τον πελάτη, και μάλιστα δικαιολογημένα και νόμιμα.

Reaction score
0
Ναι μα δεν είναι ότι δεν έχει κέρδη από τον εκτελωνισμό.
Αφού η ίδια τον κάνει. Απλά με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτει τα 'κορακια' εεε θελω να πω τους τελωνειακούς που θα σε καθυστερούσαν.. :134:

Πάντως αυτός που είπε ότι εχει παράρτημα μέσα η DHL ακουγόταν αρκετά σίγουρος..
Τελοσπάντων, είδωμεν αύριο..

HV

Reaction score
0
ΚΑΜΙΑ εταιρεια δεν εχει δικο της κομματι εκτελωνισμου.
Απλα ΟΛΕΣ εχουν Τελωνειακους μεσα στις αποθηκες τους στο αεροδρομιο, αυτο ειναι ολο. Αντι να τρεχεις απο την DHL σε ενα αλλο μερος για να τους βρεις τους εχεις διπλα. Βεβαια τα ταμεια ειναι σε αλλο μερος οποτε μαλλον αποτυχια ηταν το σκεπτικο.

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι τελικά το εκτελώνισα σήμερα "μισομόνος μου" και εξηγούμε:
Πήρα τα φορτωτικά από την DHL (€30 για να εκδοθούν στο όνομα μου) και πήγα στο αεροδρόμιο στο τελωνείο. Εκεί, ως άσχετος στη διαδικασία, ανεβαίνω στον όροφο και βλέπω εκτός από τα γύρω γύρω γραφεία και κάποια γραφεία στον (πολύ φαρδύ ομολογουμένως) διάδρομο - προθάλαμο. Με ρωτάει κάποιος τι θέλω και εγώ του λέω, (νομίζοντας ότι μιλάω σε υπάλληλο του τελωνίου). ΟΚ μου λέει, τι είναι αυτό κλπ, κλπ ελάτε να πάμε στον επόπτη. Πάμε στον επόπτη, ο επόπτης μας στέλνει στον ελεγκτή, ο τύπος έρχεται μαζί μου και είναι ευγενικός και κάπου εκεί αρχίζω και καταλαβαίνω ότι δεν ήταν υπάλληλος του τελωνείου αλλά ...εκτελωνιστής (ναι και είχε γραφείο στο διάδρομο του τελωνείου). Εν πάση περιπτώσει δε λέω τίποτα να δω τι θα γίνει και αφού συμπλήρωσε δύο φόρμες και μου έδωσε να τις υπογράψω και αφού οι συνεργάτες (!) του μπήκαν και βγήκαν καμιά 10ρια φορές (με τα χαρτιά μου) σε 4-5 γραφεία, τελικά μου έφεραν το δέμα. Συνολικός χρόνος μια ώρα και κάτι. Κόστος €65 (τα 35 στο τελωνείο και τα 30 στον εκτελωνιστή). Συνολικό κόστος 30+65=€95.
Σαφώς λιγότερα από τα 95+47 που μου ζητούσε η DHL αλλά ίσως 15~30 ευρώ περισσότερο από το να τα έκανα όλα εντελώς μόνος μου (δεν ξέρω που θα έβρισκα τις φόρμες!).
Τελικό κόστος μηχανήματος: 115+29+30+65=239 ευρώ,
όσο θα έβγαινε αν το παρήγγειλα από Ευρώπη μαζί με τα μεταφορικά (αν υπήρχε διαθέσιμο!) αλλά καμία σχέση με τα 170~200 που (κακώς!) είχα στο μυαλό μου!

Συμπέρασμα, να το παραγγείλει κάποιος μόνο αν εξασφαλίσει ότι μπορεί να σταλεί με UPSP. Αλλιώς καλύτερα να περιμένει να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη ή να ξαναδεί τον ανταγωνισμό βγάζοντας από το μυαλό του κοστολόγια κάτω των 200 ευρώ.

Εντυπώσεις το Σαββατοκύριακο!

Reaction score
0
Κι εγώ μία από τα ίδια.
1.Πήρα τα φορτωτικά από την DHL - 30Ε
2.Πήγα στο πίσω μέρος της εταιρείας (στην αποθήκη της) και συναντώ εναν τυπά-κοράκι(baniko πρέπει να λέμε τον ίδιο) και λέει με ύφος ''Είμαι Ιδιωτικός Εκτελωνιστής..''. Τεσπα, του λέω ευχαριστω δεν θα πάρω και ξεκινάω το 'τρέξιμο'. Πάω δίπλα στο γκισέ να μου φτιάξει τα χαρτιά και να πέσουν οι πρώτες υπογραφές.
3.Φεύγω από εκεί βγαίνω από το κτίριο και το κόβω όλο δεξιά όπου πάω σε μια αποθήκη με τον αριθμό 2, για να βρω την επόπτρια τελωνείου. Ρίχνει και αυτή κάτι σφραγίδες (η ώρα τωρα είναι 13:23 και τα PC του τελωνείου κλείνουν στις 13:30) και μου λέει να φυγω από εκεί και να πάω στο τελωνείο για να γίνει η μηχανογραφηση-καταχώρηση (έλα που το τελωνείο από τις αποθήκες με τα cargo απέχουν κανά χιλιόμετρο στο νερό..)
4.Μπαίνω τρέχοντας στο υπηρεσιακό λεωφοριακι, το οποίο (ευτυχώς!) με αφήνει απέξω από το κτίριο του τελωνείου (η ώρα είναι 13:29!). Μπαίνω μέσα και βλέπω κατι ατελείωτα γκισέ. Πάω από δω παώ απο εκεί, τελικα καταλήγω στον διευθυντη που επρεπε να χτυπήσει και αυτος κατι υπογραφές και σφραγίδες, πρωτου γίνει η μηχανογράφηση..
Και ενώ είμαι στον διευθυντή μπαίνει μια μέσα και του λεει, ''Αντε και αυτοι (ειχα πάει με ενα φίλο μου) και τέλος..!! (η κ*λοφαρδια!). Τεσπά βγαίνω απο το γραφείο περνώ από σχεδον όλα(!) τα γκισε και τελικα πάω ταμείο και πληρώνω δασμούς+προμήθεια 54.30Ε
(52.30Ε οι δασμοι και 2Ε η προμήθεια)
5.Τελικώς παώ ξανά στα cargo στην DHL με το χαρτί οτι εχω εκτελωνίσει το προιόν και μου δίνουν το πολυπόθητο POPCORN αφού πληρωσω αλλα 10Ε για κάτι σαν εξοδα φύλαξης ή κατι τέτοιο τεσπα.
6.Τέλικως το παραλαμβάνω και την κάνω από Σπάτα... :)

Επομένως με μια γρήγορη σούμα, 145+55+40=240Ε ...
Αυτά τα ολίγα από μένα, και όπως είπε και λέει ο baniko,
''Αν παραγγέλνετε από χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, κάντε το ΜΟΝΟ με USPS, όχι με κούριερ!''

Χαιρετώ σας....

Reaction score
0
και μ' αυτά και μ' αυτά (κούριερ και τελωνεία) φάγαμε και το κονδύλι που ήταν υπολογισμένο για σκληρό ή power line!!

τουλάχιστον να μας αποζημιώσει το μηχανάκι με τη χρήση του!
(δεν το έχω συνδέσει ακόμα)

Reaction score
0
και εγω το εχω παρει απο εχτες,μολις το συνδεσα και του περασα και το τελευτεο firmware,ακομα δεν εχω δοκιμασει κανενα mkv αλλα σε κατι avi που δοκιμασα με τσαντισε μονο λιγο οτι στο zoom δεν εχει επιλογη να μην κοβει απο την εικονα...παιδια κατι που δε καταλαβα και δε μαρεσε κιολας,για να λειτουργησει ο τορρεντ κλαιεντ θελει να εχεις εσωτερικο σκληρο?επισυς,το εχω συνδεσει με hdmi και με τις επιλογες διαλεξα το 720π/60hz,καλα εκανα?Η τηλεωραση μου ειναι hdready.παντως οταν το εχω κλειστο μετα απο λιγο στη τηλεωραση στο αντιστιχο καναλι αντι για μαυρο που θαπρεπε να διχνει,διχνει κατι πρασινες γραμμες και λιπες βλακιες,κατι σα να μην περνει σωστα σημα νομιζω...ειναι λογικο?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.355
Members
38.449
Νεότερο μέλος
Ec_K