Equalizer Τα Θυμάται Κανείς?

Reaction score
0
Λόγω προβλημάτων στο χώρο ακρόασης μάλλον γίνεται επιτακτική η χρήση κάποιου Equalizer στο σύστημά μου, γι αυτό παρακαλώ όποιον μπορεί να με βοηθήσει στα εξής:

1. Υπάρχουν εταιρείες που να κυκλοφορούν equalizer για home χρήση?
2. Το Yamaha EQ 550 υπάρχει? (έχω ακούσει πολύ καλά λόγια)
3. Αν κάποιος έχει και πουλάει eq ας επικοινωνήσει μαζί μου με ΠΜ
4. Δεδομένω πως θα συνδεθεί μεταξύ πρό-τέλ θα ήθελα τα όποια σχόλιά σας.

Ευχαριστώ...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Εαν δεν είναι τόσο σοβαρα τα προβλήματα ΑΠΟΦΥΓΕ ΤΟ!!!

θα σου επηρρεάσει τον ηχο όσο δεν μπορείς να φανταστείς...

Για καλό EQ που να μην λερώνει τον ήχο πρέπει να τα χώσεις χοντρά!!!

Τώρα για το Yamaha ψάξε στον Νάκα....

Reaction score
666
Ο ισοσταθμιστής το μόνο που θα κάνει είναι να σου αυξήσει τις παραμορφώσεις και να σου αλλοιώσει τον ήχο . Είμαι κατά της χρήσης του. Δοκίμασε να λύσεις με άλλο τρόπο το πρόβλημα της ακουστικής του χώρου σου!

Reaction score
0
Tact Audio

Τί λέτε για τους ψηφιακούς προενισχυτές της Tact?

Πιστεύω πως θα έλυνε το πρόβλημα και ούτως ή άλλως εξέταζα αγορά προενισχυτή. Το κόστος του παλιότερου RCS 2.0 AA είναι ιδιαίτερα καλό μέσω του site τους στην Ευρώπη.

Reaction score
25.394
εγω παλι ειμαι υπερ , αρκει να ξερει κανεις τι κανει.
μερικα πραγματα δεν διορθωνονται με κανεναν αλλο οικιακα αποδεκτο τροπο (με πιανετε?)
σιγουρα ομως δεν μιλαμε για συσκευες των 200€.

Reaction score
0
Tact-Tact

Λοιπόν μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο επιβεβαιώνει πως η TacT παράγει μηχανήματα πραγματικά high end με χαρακτηριστικά ικανά να επιφέρουν τόσο δραματική διαφορά στην απόδοση, όσο η αλλάγή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!
Αντάλλαξα και κανα δυό mail με τον κο Lyngdorf της TacT και μου επιβεβαίωσε πως το πρόβλημά μου λύνεται απόλυτα με χρήση room correction.
Σε αναζήτηση ενός Τact RCS 2.0 λοιπόν...

Αν δείτε κανέναν προς πώληση...πείτε μου!!!

Reaction score
25.394
φανταζομαι ομως οτι ξερεις απο που ξεκινανε οι τιμες(ειπαμε οχι με 200€)

Reaction score
10
Εγω εχω ενα τετοιο...

http://www.dod.com/graphiceqs/sr231.htm

πιο παλιο μοντελο, handcrafted in the usa,μαζι με το RTA του.
Τα εχω πανω απο 10 να μη πω και 15 χρονια.
Τωρα δε βλεπω πια να βγαζει RTA.( real time analyser )

Χωρις RTA, δεν κανεις τιποτα.
Τα εφερνε το bon studio.

Επισης κοιτα και τη Rane....www.rane.com

Reaction score
8
http://neptuneaudio.net/
εκτος του οντισι υπαρχει και ο νευτωνας
και ενα ακιουφεις
Στις αγγελιες αυτου η του αλλου φορουμ υπαρχει ενας Ποσειδωνας -NEPTUNE- ρε μανια να λενε τον NEPTUNE Ποσειδωνα NEWTON Νευτωνα -μεταχειρισμενος στα δυο χιλιαρικα.
Οσο για το αν τα φτηνα οπως το μπερυ ULTRACURVE 2496, κανουν δουλεια και μαλιστα καλυτερη σε ορισμενες περιπτωσεις απο τα ακριβα, θα ηθελα να πω πως οποιος τα εχει δοκιμασει και εχει αρνητικη αποψη ας γραψει εδω τις εντυπωσεις του για να τις συζητησουμε.

Υ,Γ, Η Τact και η LYNGDORF ειναι το ιδιο πραγμα, αλλαζουν ονομα αναλογα με την χωρα εξαγωγης.
Υπαρχει επισης και το μηχανημα της COPLAND στον Ορφεα στα 2000 ευρα. Απο τι θυμαμαι υπηρχα ενα διαθεσιμο για δοκιμη στο σπιτι.

Reaction score
8
Ο ισοσταθμιστής το μόνο που θα κάνει είναι να σου αυξήσει τις παραμορφώσεις και να σου αλλοιώσει τον ήχο
αφωνος

Reaction score
8
Δεν ξερω αν ο Νικος μπορει να σε καλεσει για μια ακροαση στο συστημα του που εχει τον ταπεινο μπερυ των 300 και κατι ευρω, αλλα μια τετοια ακροαση και πολυυυυυυυ δουλεια, μπορει να σε απαλλαξει απο πολλα εξοδα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όλα τα πιάνεις..:116:
Όλα κι όλα καρντάση μου, όχι όλα!... :137:

Κατ' αρχάς εδώ υπάρχει ένα πολύ ωραίο θέμα που επιμελήθηκε το γνωστό λαμόγιο: Μπλατσάρας, όπου με απλά λόγια μπορεί να καταλάβει κανείς τις διαφορές αναλογικής και ψηφιακής ισοστάθμισης. Το δίνω σε περίπτωση που δεν τις γνωρίζεις, διότι το αμιγώς ψηφιακό eq, σε σχέση με το αναλογικό είναι ΜΕΡΑ με νύχτα. Τώρα για να αποφασίσουμε, ελέγχοντας πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, πρέπει να δούμε λίγο και τις ανάγκες. Τιιιιιιιιιιιιι θέλεις να ισοσταθμίσεις αν επιτρέπεται; Δώσε λίγο feedback για τις μηχανές, την υφή και το μέγεθος του προβλήματος. :126:

...

Reaction score
22
Thanks για το link ,η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω απο ισοσταθμιστές δεν είχα ποτέ. Τον ισοσταθμιστή τον θέλω για home χρήση.Έχω πρόβλημα χώρου (το ένα ηχείο δεν έχει τοίχο απο πίσω του ούτε τοίχο ένω το άλλο έχει) επίσης μπουμάρει . Τα ηχεία είναι τα Jamo Concert 11 (D870) , ενισχυτής Marantz PM-11S1 , Cd player Marantz SA7001 .

Reaction score
8
Κατ' αρχάς εδώ υπάρχει ένα πολύ ωραίο θέμα που επιμελήθηκε το γνωστό λαμόγιο: Μπλατσάρας, όπου με απλά λόγια μπορεί να καταλάβει κανείς τις διαφορές αναλογικής και ψηφιακής ισοστάθμισης.
Πολυ σωστος.

Στο μονο που θεωρητικα υστερει ο μπερυ ειναι οτι δεν κανει διορθωσεις στην φαση του χρονου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos