Βοήθεια / γνώμες για πικάπ

Reaction score
0
Μετά από αρκετό καιρό ξαναβγαίνω στο "κουρμπέτι" για αναλογικά. Το πικάπ που χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα τα "έφτισε" (Pink triangle), και έτσι ψάχνω για αντικαταστάτη. Εχω ήδη τον βραχίονα (SME IV) και δεν θέλω να τον αλλάξω. Η τιμή που με ενδιαφέρει είναι έως τα 2,000. Μέσα στο παιχνίδι είναι και η κεφαλή. Για το σύνολο δεν θέλω να ξεπεράσω τα 2,500. Επειδή όπως είπα είμαι για καιρό εκτός του αναλογικού παιχνιδιού θα εκτιμούσα την γνώμη των πιο ειδικών. Τα συνοδά μηχανήματα είναι Sony SCD-1 (αρκετά "πειραγμένο") Krell KCT, Krell 350 monoblocks & Dynaudio Temptation.
Ευχαριστώ

Reaction score
3
Κοντά στήν άποψη ήχου τού Pink triangle(την παραδοσιακή πού λέμε) θά έλεγα ότι είναι το Michell Gyro SE (ανάρτηση) αλλά και το Kuzma Stabi S(μάζα).
Αν ψάχνεις κάτι πιό φρέσκο,αλλά όχι απαραίτητα και καλύτερο,κοιτάς γιά το Avid Diva(ανάρτηση),η το V.Y.G.E.R. Timor.Νομίζω ότι το Avid προσφέρει και δεύτερη βάση βραχίονα.Γιά κεφαλή σε περίπου 500 Ε,DV Karat 17 D3,Benz Micro Ace,Denon DL 304.
Η πρώτη είναι στήν όχθη της ουδετερότητας,η Denon στην πλευρά της ευφωνικότητας καί η Benz κάπου στη μέση.
Εννοείται ότι οι προτάσεις και οι συνδυασμοί είναι άπειροι.

Reaction score
3
Επανέρχομαι γιατί το ξέχασα τελείως.Πλήρες σέρβις και αναβαθμίσεις των Pink triangle προσφέρει η νέα εταιρεία του δημιουργού τους thefunkfirm.Με τιμές από 300 λίρες έως και 1600 μπορείς να αναβαθμίσεις σταδιακά το υπάρχον.Δέν ξέρω πώς μεταφράζονται τα ποσά αυτά από τον εδώ αντιπρόσωπο(Aquarious)ούτε και άν χρειάζεται να μεσολαβήσει σε μιά τέτοια διαδικασία.

Reaction score
8
Απολυτα σωστος ο προλαλησας.
Συμπληρωνω
το AVID βγαινει νιου σταιλ μοιαζει πολυ με το μεγαλυτερο VOLVERE και εχει καινουργια χαμηλοτερη τιμη.
Δοκιμασε και τις ORTOFON BRONZE και την λιγο ψυχροτερη και φτηνοτερη BLUE, πολυ αναλυτικες και οι δυο και ταιριαζουν πολυ με το GYRO, οπως και ο βραχιονας σου.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δυστυχώς το pink μου είναι σε κατάσταση που δεν επιδέχεται επισκευής. Σχετικά με τα προτεινόμενα, μου προκάλεσε καλή αίσθηση το AVID. Εχοντας το μικρόβιο του "καλύτερου" μέσα μου, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ τις γνώσεις σας και να ρωτήσω, εάν ανέβαζα το budget στο επίπεδο των 3,000 (αντί των 2,000) για πλατώ μόνο, τι θα συστήνατε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις τυχόν συμβουλές σας.

Reaction score
3
Εδώ μάλλον σηκώνω τα χέρια.Ισως γιατί το κατώφλι της επόμενης κατηγορίας είναι στις 4000.Το V.Y.G.E.R. Baltic(με μαγνητική ανάρτηση παρακαλώ!!!)είναι περίπου στις 5000 με τον SME 312,οπότε αν αφαιρέσουμε την τιμή του βραχίονα.......
Χωρίς να έχω προσωπική γνώμη καλά λόγια έχω διαβάσει γιά τό TW Raven(μαζα)και το Origin Live Resolution(ανάρτηση)ενώ δεν ξέρω τιμή γιά το πολύ όμορφο καινούργιο,μεγάλο Thorens(ανάρτηση).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Γνώμη μου (και πάρα πολλών άλλων) είναι ότι μέχρι τα 3000 ευρώ (αν και αρκετά χαμηλότερη η τιμή του) το MICHELL GYRO είναι μακράν το καλύτερο πικάπ. Η μαγνητική ανάρτηση που αναφέρεις δεν είναι στην ουσία ανάρτηση αφού δε κάνει απόσβεση αλλά μόνο απομόνωση του πικάπ από το ικρίωμα.

Reaction score
3
Συμφωνούμε.Αλλωστε νομίζω ότι αναφέρω ότι η επόμενη κατηγορία ξεκινά πολύ πάνω από τις 3000.Βέβαια δεν μπορώ να παραβλέψω ότι,γιά πολλούς οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι ελαφρά άψυχες.(Βλέπε Αμερικανική σχολή η αλλιως think big).Eστω και αν προσωπικά δεν ανοίκω στους πολλούς............

Reaction score
2
clearaudio ambient+satisfy carbon. 4300
clearaudio performance++cmb+satisfy carbon +maestro 2450
clearaudio champion limited+unify+beta s+ cover 2900
project rpm 10+groun it deluxe 1950
amazon 2 new 3200 μονο το πλατο.
Μεταχειρισμενο vpi hw 19 mk3 +audioquest+sumiko blue point 1200.

Reaction score
0
Αγαπητέ Μιχαήλο, όπως ίσως διάβασες έχω τον SME IV και δεν προτίθεμαι να τον αλλάξω. Τα clearaudio απ' ότι καταλαβαίνω έχουν δικό τους βραχίωνα - σωστά?

Reaction score
8
Τα clearaudio απ' ότι καταλαβαίνω έχουν δικό τους βραχίωνα - σωστά?
Νομιζω πως τα παραγγελνεις με οποια βαση για βραχιονα θες.
Αν πας για CLEARAUDIO να παρεις οπωσδηποτε το μαγνητικο πηγαδι. Προσωπικη επιλογη το champion magnum με το μαγνητικο πηγαδι γυρω στσ 3.000 χωρις να ειμαι σιγουρος.
Ηχητικα σε σχεση με το gyro, πιο καθαρος ηχος πιο αναλυτικος, και με πιο σφιχτο χαμηλο, αλλα με πιο ψυχρα μεσαια, για αυτο θελει πιο μουσικη κεφαλη, και κατεβαινει ελαχιστα λιγοτερο στα χαμηλα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Νομιζω πως τα παραγγελνεις με οποια βαση για βραχιονα θες.
Αν πας για CLEARAUDIO να παρεις οπωσδηποτε το μαγνητικο πηγαδι. Προσωπικη επιλογη το champion magnum με το μαγνητικο πηγαδι γυρω στσ 3.000 χωρις να ειμαι σιγουρος.
Ηχητικα σε σχεση με το gyro, πιο καθαρος ηχος πιο αναλυτικος, και με πιο σφιχτο χαμηλο, αλλα με πιο ψυχρα μεσαια, για αυτο θελει πιο μουσικη κεφαλη, και κατεβαινει ελαχιστα λιγοτερο στα χαμηλα.
Το michell gyro κοστίζει περίπου τα μισά χρήματα από το clearaudio ο ίδιος ο μακαρίτης ο Michell πρότεινε για τα πικάπ του τους SME. Για εμένα υπάρχουν και καλύτερες επιλογές βραχίονα. Σχετικά με την clearaudio γενικά και ειδικά δε θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου.

Reaction score
8
Το michell gyro κοστίζει περίπου τα μισά χρήματα από το clearaudio ο ίδιος ο μακαρίτης ο Michell πρότεινε για τα πικάπ του τους SME.
Θα συμφωνησω απολυτα και θα προτεινα τον συνδυασμο με την KARAT D17 MKIII η με την ORTOFON BRONZE.
Για το clearaudio ευχαριστως να το συζητησουμε αν και το παραπανω πλατω με κεφαλη BENZ ειναι απο τους καλυτερους συνδυασμους που εχω ακουσει σε αυτα τα επιπεδα τιμης.
Οπωσδηποτε παντως το gyro με τον SME ειναι απο τους κορυφαιους συνδυασμους. Θελει ομως κατα την γνωμη μου αναλυτικη κεφαλη, οπου ομως τονιζει τις ατελειες και την φθορα των δισκων, αντιθετα ο συνδυασμος clearaudio-benz, εχει μια γλυκια γευση στα μεσαια, χωρις να στερειται αναλυσης, με το χαρακτηριστικο του οτι μπορεις να απολαμβανεις παλιους δισκους χωρις την παραμικρη ενοχληση.
Απο την αλλη βεβαια μιλαμε για διπλασια τιμη πλατω, που εγω ναι μεν τα εδωσα, αλλα που θεωρω πιο λογικη κινηση την αγορα στην προκειμενη περιπτωση του gyro.

Reaction score
0
Clearaudio και SME;
Ακούγεται ενδιαφέρων συνδυασμός...

Χωρίς να έχω ακούσει ο ίδιος, έχω διαβάσει ότι οι SME δένουν καλά με το Gyro (ή καλύτερα μτχ. Orbe αν βρεις), όπως και με AVID.

Reaction score
2
Φυσικα και ερχονται και χωρις βραχιονα τα πικαπ της clearaudio και με βαση για οποιον βραχιονα θελετε. Οσο για την συγκριση με τα πικαπ της michell βασικα δεν νομιζω οτι υπαρχει συγκριση ακομη και με τα project που τα θεωρω καλυτερα προσωπικα. Αλλα ειμαι και οπαδος της μαζας οποτε...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Γεγονός είναι ότι ο σημερινός <<άνθρωπος του καναπέ>> βαριέται να σηκωθεί ακόμα και για να ρυθμίσει την ένταση του ήχου, πόσο μάλλον για να ρυθμίσει την ανάρτηση ενός πικάπ. Άσε που για να δουλέψει καλά ένα πικάπ ανάρτησης θέλει πολύ δουλειά. Γεγονός επίσης είναι ότι απόσβεση δια της μάζας, που μας παραμυθιάζουν τώρα τελευταία τα έντυπα του ειδικού τύπου, ΔΕΝ υπάρχει. Όσο εντυπωσιακά και αν είναι τα πικάπ μάζας λόγο του όγκου τους δεν είναι δυνατόν να απορροφήσουν ικανοποιητικά την ενέργεια που παράγεται κατά τη περιστροφή του πλατό και τη κίνηση του βραχίονα-βελόνας (ιδίως όταν μιλάμε για στραβά κεντραρισμένους δίσκους). Απλός νόμος της διατήρησης ενέργειας είναι. Και ενώ τα πικάπ ανάρτησης τη μετατρέπουν σε θερμική μέσω της ταλάντωσης, τα μάζας απλά την αποθηκεύουν μοιράζοντας την στα διάφορα υλικά που τα απαρτίζουν και βέβαια βρομίζοντας τον ήχο.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
............Όσο εντυπωσιακά και αν είναι τα πικάπ μάζας λόγο του όγκου τους δεν είναι δυνατόν να απορροφήσουν ικανοποιητικά την ενέργεια που παράγεται κατά τη περιστροφή του πλατό και τη κίνηση του βραχίονα-βελόνας (ιδίως όταν μιλάμε για στραβά κεντραρισμένους δίσκους). Απλός νόμος της διατήρησης ενέργειας είναι. Και ενώ τα πικάπ ανάρτησης τη μετατρέπουν σε θερμική μέσω της ταλάντωσης, τα μάζας απλά την αποθηκεύουν μοιράζοντας την στα διάφορα υλικά που τα απαρτίζουν και βέβαια βρομίζοντας τον ήχο.
:118::118::118:

Reaction score
0
Ολα αυτά τα χρόνια (πάνε 30 πλέον) είχα μόνο πλατώ ανάρτησης. Ομολογώ ότι ήταν αρκετά σπαστικά με την έννοια ότι κάθε λίγο και λιγάκι ήθελαν επαναρύθμιση και το χειρότερο ότι άν είσαι και σπασίκλας με αυτά - όπως εγώ - ποτέ δεν ξέρεις άν "εφτασες" στο τέλειο, ή τουλάχιστον πλησίασες. Δεν νομίζω όμως ότι μπορούμε να είμαστε αφοριστικοί σχετικά με το ποιά σχεδίαση είναι καλύτερη. Οπως φανάζομαι όλοι μας έχουμε ακούσει εξαιρετικά πλατώ ανάρτησης αλλά και μάζας.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
... Η μαγνητική ανάρτηση που αναφέρεις δεν είναι στην ουσία ανάρτηση αφού δε κάνει απόσβεση αλλά μόνο απομόνωση του πικάπ από το ικρίωμα.
:118::118::118:

Reaction score
8
Ας πουμε οτι το πρωι με την δροσουλα ρυθμιζεις τελεια, μα τελεια ενα πλατω αναρτησης. Το μεσημερι με νταλα ηλιο και θερμοκρασια 10-15 βαθμους παραπανω πιστευει καποιος οτι τα υλικα της αναρτησης αντιδρουν το ιδιο, δηλαδη συντονιζονται στις ιδιες συχνοτητες;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss