- Reaction score
- 2
Κινηση του alfisti.gr, με προσπαθεια να διαδοθει σε οσο περισσοτερα φορα γινεται. Πιθανον να σας εχει ερθει και καποιο παρομοιο chain mail.
Γιατι οχι??
Γιατι οχι??
NikosV said:Τι θα λέγατε να ξεκινούσαμε από εδώ μέσα μια συγχρονισμένη προσπάθεια διαρκούς μποϋκοτάζ στα καύσιμα?
Η ληστεία που συμβαίνει εδώ και χρόνια είναι μεγάλη, ειδικά στην Ελλάδα με τους μισθούς των 700 Ευρώ. Μια λογική τιμή για την Ελληνική αγορά θα ήταν 0,7 Ε/lt με τα οικονομικά δεδομένα της μέσης ελληνικής οικογένειας.
Να το πώ διαφορετικά: Με τις τιμές να φλερτάρουν το 1.4 Ευρώ στην Αθήνα θα φτάσουμε να θέλουμε μισό μισθό το μήνα για τα καύσιμα των αυτοκινήτων της οικογένειας. Ελεος. Τέρμα στην ληστεία και την αλητεία.
Και το κράτος από την άλλη κάθεται και τρίβει τα χέρια του. Γιατί?
Διότι είναι συμμέτοχο στην ληστρική επιδρομή που γίνεται. Με πρόχειρους υπολογισμούς που έχω κάνει, για κάθε 10λεπτά αύξηση στην τιμή λιανικής της βενζίνης και του ντίζελ, στα ταμεία του δημοσίου εισρέουν επιπλέον 10.000.000 Ευρώ ημερησίως από επιπρόσθετους φόρους (ΦΠΑ, ΕΦΚ, κλπ) λόγω της αύξησης.
Έχει προταθεί στο παρελθόν να μην βάζουμε βενζίνη από τις 2 μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών ώστε να μειώσουν τις τιμές.
Εγώ προτείνω κάτι πιο δραστικό: μποϋκοτάζ στις 3 μεγαλύτερες εταιρείες με βάση το μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, ώστε τα αποτελέσματα να είναι ει το δυνατόν άμεσα:
ΕΚΟ, BP και Shell.
Αυτές οι τρεις εταιρείες (η πρώτη είναι και κρατικών συμφερόντων) κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά εμπορίας πετρελαιοειδών και εμφανίζουν τα μεγαλύτερα έσοδα και κερδοφορία. Ελέγχουν την αγορά, έχουν περιθώρια εκπτώσεων στις τιμές και μπορούν να τα "βρουν" και με το κράτος (ναι και αυτό πρέπει να πιεστεί ώστε να μειώσει την αισχροκέρδεια του μέσω των φόρων που επιβάλλει με πρόσχημα τις Κοινοτικές Οδηγίες).
Εγώ ξεκινάω από σήμερα. Όχι άλλο γέμισμα από πρατήρια με το σήμα των ανωτέρω εταιρειών μέχρι να δούμε άσπρη μέρα.
Όσοι πιστοί προσέλθετε. Διαφορετικά ας ΄σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και ας πληρώνουμε αβίαστα 480 δραχμές (για να σας θυμίσω τι εστί 1,40 Ευρώ) για ένα κωλολίτρο βενζίνης.
Αν θέλετε μπορείτε να στείλετε το μήνυμα μέσω e-mail σε γνωστούς και φίλους για να εξαπλωθεί.