Μποϋκοταζ στα καυσιμα

Reaction score
2
Κινηση του alfisti.gr, με προσπαθεια να διαδοθει σε οσο περισσοτερα φορα γινεται. Πιθανον να σας εχει ερθει και καποιο παρομοιο chain mail.

Γιατι οχι??

NikosV said:
Τι θα λέγατε να ξεκινούσαμε από εδώ μέσα μια συγχρονισμένη προσπάθεια διαρκούς μποϋκοτάζ στα καύσιμα?

Η ληστεία που συμβαίνει εδώ και χρόνια είναι μεγάλη, ειδικά στην Ελλάδα με τους μισθούς των 700 Ευρώ. Μια λογική τιμή για την Ελληνική αγορά θα ήταν 0,7 Ε/lt με τα οικονομικά δεδομένα της μέσης ελληνικής οικογένειας.
Να το πώ διαφορετικά: Με τις τιμές να φλερτάρουν το 1.4 Ευρώ στην Αθήνα θα φτάσουμε να θέλουμε μισό μισθό το μήνα για τα καύσιμα των αυτοκινήτων της οικογένειας. Ελεος. Τέρμα στην ληστεία και την αλητεία.

Και το κράτος από την άλλη κάθεται και τρίβει τα χέρια του. Γιατί?
Διότι είναι συμμέτοχο στην ληστρική επιδρομή που γίνεται. Με πρόχειρους υπολογισμούς που έχω κάνει, για κάθε 10λεπτά αύξηση στην τιμή λιανικής της βενζίνης και του ντίζελ, στα ταμεία του δημοσίου εισρέουν επιπλέον 10.000.000 Ευρώ ημερησίως από επιπρόσθετους φόρους (ΦΠΑ, ΕΦΚ, κλπ) λόγω της αύξησης.

Έχει προταθεί στο παρελθόν να μην βάζουμε βενζίνη από τις 2 μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών ώστε να μειώσουν τις τιμές.

Εγώ προτείνω κάτι πιο δραστικό: μποϋκοτάζ στις 3 μεγαλύτερες εταιρείες με βάση το μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, ώστε τα αποτελέσματα να είναι ει το δυνατόν άμεσα:
ΕΚΟ, BP και Shell.
Αυτές οι τρεις εταιρείες (η πρώτη είναι και κρατικών συμφερόντων) κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά εμπορίας πετρελαιοειδών και εμφανίζουν τα μεγαλύτερα έσοδα και κερδοφορία. Ελέγχουν την αγορά, έχουν περιθώρια εκπτώσεων στις τιμές και μπορούν να τα "βρουν" και με το κράτος (ναι και αυτό πρέπει να πιεστεί ώστε να μειώσει την αισχροκέρδεια του μέσω των φόρων που επιβάλλει με πρόσχημα τις Κοινοτικές Οδηγίες).

Εγώ ξεκινάω από σήμερα. Όχι άλλο γέμισμα από πρατήρια με το σήμα των ανωτέρω εταιρειών μέχρι να δούμε άσπρη μέρα.

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Διαφορετικά ας ΄σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και ας πληρώνουμε αβίαστα 480 δραχμές (για να σας θυμίσω τι εστί 1,40 Ευρώ) για ένα κωλολίτρο βενζίνης.

Αν θέλετε μπορείτε να στείλετε το μήνυμα μέσω e-mail σε γνωστούς και φίλους για να εξαπλωθεί.

Reaction score
14
Απάντηση: Μποϋκοταζ στα καυσιμα

Εγω βάζω elin,dragoil,avin. ΄Οχι για να κάνω μπουκοτάζ, αλλά επειδή είναι τα πιο φθηνά.

Reaction score
13
Ήδη τα τελευταία 3 χρόνια έχω σταματήσει να βάζω από την shell αφού για 6 και χρόνια την είχα κάνει πλούσια (βάζοντας racing τρομάρα μου) και πλέον το φουλάρω με aegian....(πάλι όμως την 100αρα).

Reaction score
3

Να πας Dreamoγιαννε από Γιάννενα, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Λευκάδα και εάν βρεις κάτω από 1,30 θα κάτσω να με... χαϊδέψεις :143:

Reaction score
14
Αττική πάω...

απο 5 Ιουλίου και μετά που θα πάω Ιόνιο... θα δώ το αλμυρό φυστίκι

Reaction score
5
Αλήθεια, 100άρα γιατί βάζετε (όσοι βάζετε); Σε τι κινητήρα βλέπετε (αν βλέπετε) διαφορά;

Reaction score
2

Ο κινητήρας περνά καλύτερα με αυτήν, ειναι αλήθεια.

επίσης, η όλη διεργασία της διακίνηση του εν λόγω καυσίμου εχει υψηλότερα στανταρ και ελάχιστότατη πιθανότητα νοθείας, σε συγκριση με την 95ρα αμόλυβδη.

Στην ουσία δεν εχει "περισσότερα" οκτάια απο την 95ρα, αλλά εχει βελτιωτες καυσης (ομογενοποιητές ανάφλεξης) που καταστέλλουν τς προκαυσεις (πειράκια) και επιβεβαιώνουν την σωστή σφαιρική ανάφλεξη του μίγματος.
Αυτο δίδει στο μιγμα ιδιοτητες που οδηγουν στην παραγωγή έργου απο τον κινητήρα αντίστοιχη των 100 οκτανίων.

επίσης, εχει διαλύτες φιλικους προς το περιβάλλον και τον καταλύτη που
-καθαρίζουν τα μπεκ του ψεκασμου
-αφαιρουν τα καταλοιπα καυσης (καρβίδια) απο τις βαλβίδες και τα ελατήρια
συντηρώντας έτσι τον κινητήρα.

γι αυτό θα δετε στις σχετκές διαφημίσεις οτι "μετα απο Χ γεμίσματα θα δείτε διαφορά!"

μια καλή αντιστοιχία για τα "οκτάνια" ειναι τα αεροπορικα JP4 & JP8 που εχουν βελτιωτες καυσης τέτοιους που η φαινόμενη απόδοση τους αγγίζει τα...130 οκτάνια(!) κάθως και επιβραδυντες ανάφλεξης (για την προστασία απο αυτανάφλεξη λογω στατικών - βλεπε πτώση TWA flight 800) τέτοιους που τα μικροσταγονίδια αφήνουν...trails τέτοια που κάνουν κάθε προβολημένο να νομίζει οτι τον ψεκάζουν με...καταβαθμιστές νοημοσύνης, ναρκωτικά ψυχοφάρμακα και αντιβιώσεις!!!

Reaction score
5
potis21, περνούν καλύτερα οι κινητήρες και οι ECU που είναι σχεδιασμένα για αυτήν. Αν το ECU σου δεν μπορεί να την διαχειριστεί σωστά, μπορεί να είναι και χειρότερη για τον κινητήρα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, ιδιαίτερα στην Ελλάδα των χαμηλών κυβικών και παλιού στόλου, δεν έχουν καμία ανάγκη αυτή τη βενζίνη.
Πάντως πρέπει να ξέρουμε ότι η βενζίνη μας, ανεξάρτητα αν είναι Shell, BP, EKO με 95 ή 100 (και καλά) οκτάνια, ξεκινάει από την ίδια (πρακτικά) δεξαμενή στα ελληνικά διυλιστήρια. Έτσι κι αλλιώς τα 3 βασικά που υπάρχουν δίνουν όλη τη βενζίνη (Motoroil, Petrola, Ασπρόπυργος).

Reaction score
449
Εγώ πάντως θα συνεχίζω να βάζω shell γιατί σε αυτές τις 2 που βάζω έχουν 1.19 το λίτρο.
Αφού είναι η φθηνότερη γιατί να κάνω μπουκοτάζ;
Φθηνή πάντως BP δεν έχω συναντήσει

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.747

1.19?
Που την πετυχες ρε φιλε?
Στην εθνικη οδο προς Θεσ/νικη την περασμενη βδομαδα ειδα κατι 1.38 η απλη σε shell και μου φυγε το τσερβελο!

Reaction score
13
potis21, περνούν καλύτερα οι κινητήρες και οι ECU που είναι σχεδιασμένα για αυτήν. Αν το ECU σου δεν μπορεί να την διαχειριστεί σωστά, μπορεί να είναι και χειρότερη για τον κινητήρα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, ιδιαίτερα στην Ελλάδα των χαμηλών κυβικών και παλιού στόλου, δεν έχουν καμία ανάγκη αυτή τη βενζίνη.
Πάντως πρέπει να ξέρουμε ότι η βενζίνη μας, ανεξάρτητα αν είναι Shell, BP, EKO με 95 ή 100 (και καλά) οκτάνια, ξεκινάει από την ίδια (πρακτικά) δεξαμενή στα ελληνικά διυλιστήρια. Έτσι κι αλλιώς τα 3 βασικά που υπάρχουν δίνουν όλη τη βενζίνη (Motoroil, Petrola, Ασπρόπυργος).
Άκη για την 100αρα με κάλυψε η απάντηση του potis21.

Όσο για τα οκτάνια (από γνωστό μου που δουλεύει στα ελληνικά διυλιστήρια) η κάθε εταιρεία έχει ο δικό της μείγμα που προσθέτει στο βυτίο για να την κάνει όσα οκτάνια θέλει και την "εμπλουτίσει" με τα δικά της "μαγικά".
Απλά θεωρώ ότι σε μία 100αρα (έχω απλό 1600αρι με 8V κινητήρα και σίγουρα δεν θα απογειωθεί με την 100αρα) ελπίζω ότι τα οκτάνια δεν θα πέσουν κάτω από 95 διότι σε αυτή την περίπτωση πάλι κακό θα κάνουν. Δυστυχώς οι ελέγχοι που γίνονται είναι ελάχιστοι και πολλές φορές ανύπαρκτοι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η καύση μέσα στον κινητήρα είναι σε ιδανικές συνθήκες ή πλησιάζει σε αυτές....

Αυτό επίσης μου το έχουν προτείνει και απο την κεντρική αντιπροσωπεία όπου το πηγαίνω για σέρβις και στην τελευταία μέτρηση που έγινε καυσαερίων (δεν το σκίζω το αυτοκίνητο) οι μετρήσεις ήταν άριστες. Άρα στην δική μου περίπτωση αυτή η συμβουλή και τελική επιλογή μου έχει θετικά αποτελέσματα.

Reaction score
1

Γέμισμα από το ίδιο πρατήριο 100άρας Shell(όχι racing).
Στο Astra 1.6 Turbo,σταματούν να χτυπούν τα πυράκια,στο Golf 1.4 TSi,o κινητήρας επιταχύνει με πολλές μικροδιακοπές.
Άντε βγάλε άκρη τώρα...

Reaction score
2

η shell V-power ειναι 95ρα με "καθαριστικά" μονο, τπτ παραπάνω.
Η racing ειναι το βαρύ κοκτέηλ.

μάλλον τρελαίνει τον εγκέφαλο στο tsi... δινει ο εγκέφαλος γκάζι για Χ στροφές (injections per second) αλλά το βολάν εχει μεγαλύτερη ταχυτητα περστροφής απο την αναμενόμενη με την δοθεισα ποσότητα καυσίμου (και την θεση του TPS)και "χτυπά" αθελα του ο σενσορας για τα πειράκια.

Reaction score
1

πειράκια ή πυράκια,χτυπάει μόνο το Astra.
Το TSi,"διστάζει" στιγμιαία.

Reaction score
5
Είπαμε. Πρέπει να 'ξέρει' το ECU τι να κάνει την 100άρα. Να υπάρχει αντίστοιχο profile.
Αν δεν ξέρει, είναι χειρότερη.
Επίσης, απ'ότι ξέρω στην Ελλάδα δεν υπάρχει Shell 100άρα που δεν είναι racing. Η V-Power racing σε μερικές χώρες (π.χ Αυστραλία) έχει 5% αιθανόλη μέσα.
Για ποιά μιλάμε;

Reaction score
5
Άρα στην δική μου περίπτωση αυτή η συμβουλή και τελική επιλογή μου έχει θετικά αποτελέσματα.
Johnny, φυσικά καλό είναι να χρησιμοποιείς το καλύτερο καύσιμο που μπορείς. Αλλά σε ένα unstressed 1.6lt-8V κινητήρα, θεωρώ ότι είναι πεταμένα λεφτά. Και αυτό γιατί η διαφορά τιμής των 20% είναι αδικαιολόγητη. Με λίγα λίτρα (υποτίθεται) πρόσθετων μικρού κόστους σε κάθε βυτίο, αυξάνουν το περιθώριο κέρδους κατά πολύ. Ρίχνουμε και λίγο Ferrari στο marketing mix και πουλάμε στο λαό.
Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με τέτοιες πωλήσεις 100άρας, και ταυτόχρονα με τόσα low performance αυτοκίνητα που την χρησιμοποιούν...είναι καθαρά ψυχολογικό...
Όσο για τα καυσαέρια, την ίδια απόδοση θα είχες και αν χρησιμοποιούσες V95. Με τα ίδια καθαριστικά που έχει και η V100, και με την νορμάλ λειτουργία που κάνεις στο αυτοκίνητο, δεν θα έβλεπες διαφορά.

Reaction score
13
Συνήθιζα να το ταίζω με Vpower racing (σίγουρη υπερβολή! - Αλλά φιλαράκι στην Shell με είχε συμβουλεύσει ότι είναι η πιο "καθαρή". Κάποια στιγμή η σκέψη μου αλλά και η τσέπη μου (ιδίως αυτή!) δεν το άντεξε!
Έτσι κατέληξα σε Aegian 100αρα και με αυτή το φούλαρα πριν από 3 μήνες και το αμάξι ακινητοποιήθηκε. Τώρα ακόμη δεν έχω δοκιμάσει την νέα "σοδειά" τιμολογιακής πολιτικής (φταίει το ότι λείπω στο εξωτερικό και δεν μπορώ να συμμετέχω στις οικονομικές αυξήσεις που εμφανίζονται με μορφή χιονοστοιβάδας από ότι με ενημερώνουν - σύντομα θα αναλλάβω συμμετοχή σε αυτό το χάλι θέλω δεν θέλω!)

Reaction score
1

εκεί που βρίσκεσαι , πως είναι η κατάσταση;

Reaction score
0
Από πού ξεκίνησε; Κάτι σε μποϋκοτάζ, θυμάμαι.
Αν ένα thread κοινωνικής επαγρύπνησης - όποια κι αν είναι αυτή - καταλήγει σε πετροχημική ανάλυση των πλεονεκτημάτων της ακριβότερης βενζίνης που πωλείται, καταλαβαίνετε τι μας περιμένει!
Κανείς, ή σχεδόν κανείς, δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Έστω και για να πει ότι δεν γίνεται τίποτα!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.889
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962