maxtor???? ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑ...

Reaction score
14
Δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως μετά από αγορές 6 εξωτερικών δίσκων ( 3 lacie , 1 WD , 2 maxtor) ΚΑΙ οι δύο maxtor χάλασαν..
Σήμερα αντιμετώπισα το σοβαρότερο πρόβλημα που μετά από ψάξιμο γιατί σταμάτησε να επικοινωνεί ο δίσκος με όλους τους υπολογιστές που τον δοκίμασα, ανακάλυψα το χειρότερο θεωρητικά "code 10 error"..disc cannot start.
Είναι hardware πρόβλημα.
Ενώ το λαμπάκι ανάβει και ο δίσκος "σπινάρει" δεν μπορεί να τον δεί κανένα σύστημα...
Υπάρχει κάποιος τρόπος βρε παιδιά να σηκώσω τα αρχεία από μέσα?
Με κάποιο software ίσως..
Ή θα πρέπει να πάω στην Oktabit ( αυτή δεν είναι η αντιπροσωπεία?) να τους τον φορέσω..καπέλο??? ( για να μην πώ κάτι χειρότερο και με μπανάρουν:137:)..

Χάνω σημαντικότατα αρχεία και κάθε βοήθειά σας η συμβουλή θα είναι πολύτιμη..
Ευχαριστώ πολύ !

Reaction score
14
Toν εβγαλες απο την θηκη να τον δοκιμασεις ?

Έτοιμος είμαι....
Αλλά άν σπάσω την χάρτινη ασφάλεια μένει εκτός εγγύησης...
Και είμαι οριακά να το κάνω σήμερα ή να περιμένω μέχρι το πρωί να δώ τι σκ.. θα μου πούν...
Γιατί την πρώτη φορά που είχα πρόβλημα με τον άλλο maxtor πήγα στο service , ήταν για γέλια , και τον άνοιξα επιτόπου μόνος μου και τον τσέκαρα....
Τι το ήθελα?? Αφού ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος με τους lacie γιατί με έπιασε η βλακεία....???

Reaction score
2
Μαλλον δεν ειναι η καταλληλη ωρα να στο πω, αλλα οι 2 απο τους 4 LaCie μου εχουν maxtor μεσα. Οι δικοι σου? :137:

Kαι τι περιμενεις να σου πουν ρε giorgio? Καλως το παληκαρι, φερε μας τον δισκο σου, θα στον κανουμε RMA ΚΑΙ θα σου κανουμε retrieve ολο το σκληρο?

Αφηστε τον εδω θα σου πουνε, θα τον κοιταξουμε, και αν κρινεται σκοπιμο θα τον αλλαξουμε η θα τον επισκευασουμε. Και το κορυφαιο, δεν ευθυνομαστε για τυχον απωλεια δεδομενων. Δηλαδη αν την κανουμε την βλακεια μας... too bad...

Εαν τα δεδομενα σου ειναι ευαισθητα, μπορεις να θυσιασεις μια εγγυηση και την αγορα ενος καινουριου για να τα σωσεις, νομιζω. Ανοιξε τον, και δοκιμασε οποιο software ανακτησης βρεις μπροστα σου, εαν αναγνωριζεται εκτος θηκης.

Εαν αναγνωριστει και δουλεψει, μην επαναπαυθεις. Εχει καταγραφει περιπτωση παρομοια με την δικη σου οπου το παληκαρι αφου ειδε οτι εκτος θηκης επαιζε, τον αφησε εκει. Την επομενη μερα εσκασε εκτος θηκης. Εαν τυχον δουλευει, παρε ΑΜΕΣΑ backup.

Reaction score
14
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ........
Τι με είπες τώρα...:137::137::137:
Πάντως ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή...
Κατσαβίδι παρακαλώ....:142:

Reaction score
2
Απάντηση: maxtor???? ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑ...

μονωσε τον καλά με μια100% στεγανή σακουλα και βαλτον την κατάψυξη.

μονο τα καλώδια τροφοδοσίας και usb να περισσευουν.

αστον 1 μερα μεσα

βγαλτον και χωρις να τον βγάλεις απο την σακουλα διότ θα τον καταστρεψει η υγροποίηση, συνδεσε τον και προσπάθησε να τραβήξεις τα περιεχόμενα.
μετά, αφου φτάσει σε θερμοκρασία περβάλλοντος,

σκουπισε τα νερα απο την ατμοσφαιρική υγροποιηση και βγάλτον απο την σακουλα.

Reaction score
2

εχει την εξής διαφορά - δίσκος που φτάνει μονωμένος τους -18c ΔΕν βγαινει εκτός εγγύησης αν δεν εκτεθει στην ατμοσφαιρική υγρασία, εχει όμως ενα 30% success rate ο πάγος σε δισκους που σπινιαρουν κανονικά και ειτεδεν διαβάζονται είτε κλικάρουν.
Γελουσα κι εγω οταν μου το ειπανε μεχρι που ειδα να αποτελέσματα - ολόκληρες φορολογικές χρήσεις μιας χρονιάς να ανακτώνται ετσι απλά χαρη σε καtαψυξη τεσσαρων αστερων... :flipout:

Reaction score
14
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους..
Επειδή είμαι σχεδόν σίγουρος ότι φταίει το κουτί τον άνοιξα..αλλά δυστυχώς δεν κάνει ένα άλλο που έχω.
Πρέπει να μπεί στον υπολογιστή και τώρα τέτοια ώρα....χλωμό..
Εγώ με αυτές τις βλακείες έχασα το σημερινο rendering γιατί οι βιβλιοθήκες υλικών που χρησιμοποιώ είναι εκεί και μόνο..δυστυχώς
Το έβγαλα έτσι και αλλιώς εκτός εγγύησης γιατί πρέπει αύριο πρωί-πρωί να δουλέψω..
Αν λοιπόν φταίει το κουτί , έχει καλώς..
Αλλιώς...

Reaction score
1.846

.... Γελούσα κι εγώ όταν μου το είπανε μέχρι που είδα να αποτελέσματα ....
Καθόλου δεν γέλασα, έχω ακούσει πως το χρησιμοποιούν εταιρείες ανάκτησης δεδομένων, εδώ και στο εξωτερικό. :121:
Απλά η φυσιολογικότερη μέθοδος προηγείται, τοποθέτηση δηλ σαν εσωτερικός. :126:

Reaction score
26

Ένας Maxtor 40GB που είχα αγοράσει 8 χρόνια πριν είχε μόλις 1 χρόνο εγγύησης.
Όμως δούλευε απίστευτα γρήγορα και αθόρυβα.
Κάηκε στον 1 χρόνο και 8 μέρες οπότε ήταν εκτός εγγύησης.
Αγόρασα έναν Maxtor 60GB για να τον αντικαταστήσω (όχι τόσο γρήγορος, αλλά εντελώς αθόρυβος) και δουλεύει από τότε 7 χρόνια τώρα με τον υπολογιστή να μην κλείνει ποτε.
Άλλη εμεπιρία απο Maxtor δεν έχω. Αγοράζω αποκλειστικά και μόνο Seagate. Μια φορά κάηκε ένας στις 20 μέρες από την αγορά του, τον πήγα πίσω στο Πλαίσιο και μέσα στην ίδια μέρα αντικατέστησαν το δίσκο (χωρίς backup).

Reaction score
14
Τον τσέκαρα σήμερα και ήταν το κουτί όπως φαντάστηκα...
Μέσα είχε έναν seagate που έπαιξε με την μία..
Πήρα ένα icybox και ηρέμησα..
Απλά επειδή 2 κουτιά χαλασμένα σε maxtor προιόντα πάνω στον μήνα δεν το θεωρώ τυχαίο γεγονός , τέλος για εμένα αυτή η μάρκα σε εξωτερικούς...
Πάντως σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ !!!

GTX

Reaction score
39
Ενημερωτικά και 2 δικούς μου 500άρηδες lacie με maxtor μέσα τους κλαίω...:108:

Reaction score
1
Τι αντιθέσεις έχει αυτή η αγορά... Έχω προσωπική εμπειρία από καμιά 40αριά maxtor σε διάστημα 7 ετών. Κανένα πρόβλημα.

Reaction score
51

Εγώ έχω 2 500άρια Seagate Freeagent ενώ εσωτερικούς συνήθως WD & Seagate. Μέχρι ώρας κανένα πρόβλημα με όλους.

Κάποια στιγμή πριν από 10 μήνες είχα αγοράσει από Πλαίσιο έναν 500άρη Lacie (με το αλουμινένιο κουτι, Porsche design) αλλά ακουγόταν αρκετά η κεφαλή του και αφού έκανα back up τον καθάρισα και τον πήγα στο Πλαίσιο. Έδωσα 10€ παραπάνω και πήρα έναν Seagate (τον έναν εκ των δύο Freeagent που προανέφερα....)

Seagate 500GB Freeagent

Lacie 500GB Porsche Design

To μόνο που είχε ο lacie και δεν έχει ο Seagate (και θα ήθελα) ήταν το κουμπάκι on-off.
Αλλά επειδή είμαι ακουστικός τύπος και με εκνεύριζε πάρα πολύ το κρακ-κρακ της κεφαλής προτιμώ τον seagate που είναι εντελώς αθόρυβος!!
Από την άλλη δε μου άρεσε το καλώδιο τροφοδοσίας του lacie (με τα 4 βυσματάκια στο κούμπωμα με το κουτί...)

Reaction score
1.213
Χτες εστειλα τον πρωτο μου εξωτερικο my book 500 αρη για αντικατασταση.Εννοειται βεβαια πως εχω backup..(Γιωργη ...:606:)

Η αληθεια ειναι παντως οτι οταν αρχισε να σπιναρει αδυναμα και να μου εμφανιζει ολους τους φακελους αδειους ενιωσα (παρα το backup ) μια σκοτοδινη..:138:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Πριν μία δεκαετία δούλευα στο service μίας μεγάλης εταιρίας πληροφορικής. Σε κάποια φάση είχαμε κάνει μία εισαγωγή 1000 κομματιών σκληρών της Maxtor. Κάθε μέρα μας επέστρεφαν 2-3 κομμάτια ελαττωματικά. Από τότε δεν αγόρασα ποτέ maxtor. Προφανώς ο ποιοτικός τους έλεγχος μπάζει, με αποτέλεσμα ολόκληρες φουρνιές ελαττωματικών δίσκων να κυκλοφορούν στην αγορά.

Με western Digital όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.771
Members
38.608
Νεότερο μέλος
Quantic