HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η nVidia παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα που συνδυάζει το chipset-GPU GF9400 με τον επεξεργαστή Atom της Intel.
Φιλοδοξεί να δώσει δυνατότητα αναπαραγωγής video 1080p σε netbooks, notebooks, nettops και PC ‘παλάμης’.

• Windows Vista Premium experience
  • Premium DirectX 10 graphics with advanced digital display connectivity
  • CUDA technology unlocks the processing power of the GPU to accelerate video transcoding and run the most compute-intensive applications
  • Premium 1080p HD video with true-fidelity 7.1 audio
http://www.nvidia.com/object/sff_ion.html

Reaction score
0
Τα netbook που φορανε Atom δε μπορουν να παιξουν 1080p, μονο 720p παιζουν ανετα. Δεν ξερω αν η καρτα γραφικων αυτου εδω κανει τη διαφορα ωστε να παιζουν τα 1080p...

Reaction score
6
Κοντολέτα..... Άντε και..... που μας βάζεις πάλι στην πρίζα....(έχουμε και γιορτές!!!):116:

Reaction score
0
Απάντηση: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Από ότι βλέπω, είναι ο μονοπύρηνος ΑΤΟΜ, ο διπύρηνος έχει δύο "μαυράκια" πάνω στο πλακάκι του. Ούτε 720p από mkv λοιπόν... :136:

ααααα, ξέχασα, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Από ότι βλέπω, είναι ο μονοπύρηνος ΑΤΟΜ, ο διπύρηνος έχει δύο "μαυράκια" πάνω στο πλακάκι του. Ούτε 720p από mkv λοιπόν... :136:

ααααα, ξέχασα, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ...
Mην ξαχνάς ότι το 99% των mkv releases είναι DXVA , οπότε αναλαμβάνει η GF9400 το decoding (μέχρι και 1080p ανετότατα..!!!!)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Mην ξαχνάς ότι το 99% των mkv releases είναι DXVA , οπότε αναλαμβάνει η GF9400 το decoding (μέχρι και 1080p ανετότατα..!!!!)
Μάλλον υπερβολικό το "99%" (π.χ. έχω την εντύπωση ότι το καλύτερο γκρουπ του είδους δεν ασχολείται ποτέ για το αν οι εκδόσεις του θα είναι dxva συμβατές), αλλά και πάλι, όταν το είχα δοκιμάσει δεν μου φάνηκε και ιδιαίτερα σταθερό στο δικό μου σετάπ (8500GT, winXP, MPC-HC). Βέβαια έχουν περάσει και μερικοί μήνες, οπότε ίσως να βελτιώθηκε η κατάσταση με νεότερες εκδόσεις.
Για να μην πούμε για τα 1080 που είναι αρκετά πιο δύσκολο το dxva...

Reaction score
6
Τα περισσότερα scene releases είναι DXVA , θα έπρεπε βέβαια όλα τα group να φροντίζουν να κάνουν encode με DXVA πρότυπα
Άλλαξε την 8500 με κάτι από 9500 και πάνω και πιστεύω ότι θα δεις διαφορά... εγώ πάντως με την 9600GΤ δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα σε 1080p με DXVA, δεν ζορίζεται καθόλου (η 8600GT που είχα πριν , έδειχνε να ψιλοζορίζεται...)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Τα περισσότερα scene releases είναι DXVA , θα έπρεπε βέβαια όλα τα group να φροντίζουν να κάνουν encode με DXVA πρότυπα
Άλλαξε την 8500 με κάτι από 9500 και πάνω και πιστεύω ότι θα δεις διαφορά... εγώ πάντως με την 9600GΤ δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα σε 1080p με DXVA, δεν ζορίζεται καθόλου (η 8600GT που είχα πριν , έδειχνε να ψιλοζορίζεται...)
Αν και το σκέφτομαι κατά καιρούς να αλλάξω την 8500 μου, δεν νομίζω οτι αξίζει τελικά την διαδικασία και τα χρήματα.. Παιχνίδια δεν παίζω, τα 720p που βλέπω (αλλά και αν ήθελα και 1080p) τα παίζει μια χαρά ο c2d 6420 μου από μόνος του... Συν ότι αυτή την στιγμή, σε κάθε κατηγορία (εκτός από την σούπερ ακριβή), η ΑΤΙ είναι μπροστά σε επιδόσεις αλλά και λειτουργίες... Και είμαι nVidiaκιας είναι η αλήθεια... :120:

Reaction score
6
Ρώτα και τον Κοντολέτα να σου πει την εμπειρία του από τις ΑΤΙ.... (nvidia και ξερό ψωμί...)
Και εγώ τον 6420 είχα , τον άλλαξα με έναν c2d 8500 , και ταυτόχρονα ανέβηκα στην 9600GT (και ούτε και εγώ παίζω παιχνίδια...)
Είδα πάντως αρκετή διαφορά και σε software, αλλά και σε hardware decoding...
Τώρα δοκιμάζω-παίζω με το Western Digital TV (και βλέπω το HTPC να ξαναγυρνάει στο...γραφείο για να βγει στη σύνταξη...!!!)

Reaction score
0
Απάντηση: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

τελικά σε ένα HD NMT μου φαίνεται θα καταλήξουμε όλοι... :114:

Reaction score
4
Εχουμε κανα νεο ποτε θα κυκλοφορησει?
Αμα αργει πολυ να παω να παρω το eee box και βλεπουμε.

Reaction score
164
Άλλες ανάγκες εξυπηρετεί το ένα, άλλες το άλλο.
Εσύ τι ανάγκες έχεις;

Εκ πείρας το Eeee (που μου φαίνεται ακριβούτσικο, αν και είναι όμορφο) θα κάνει την τέλεια συντροφιά στο Popcorn.

Reaction score
4
Άλλες ανάγκες εξυπηρετεί το ένα, άλλες το άλλο.
Εσύ τι ανάγκες έχεις;

Εκ πείρας το Eeee (που μου φαίνεται ακριβούτσικο, αν και είναι όμορφο) θα κάνει την τέλεια συντροφιά στο Popcorn.
Θελω ενα μικρο pc για να του βαλω εξωτερικη καρτα ηχου και δισκο και να το χρησιμοποιησω για αναπαραγωγη μουσικης.
Ακομη κοιταω να εχει χαμηλη καταναλωση για να μενει συνεχεια ανοικτο οπου με remote desktop να το φορτωνω να ανεβοκατεβαζει αρχεια.

Το eeebox σου ερχεται απο Αγγλια με 240 ευρω στην πορτα σου.
Αλλα και σε αυτο βγαινουν αλλα δυο καινουργια μοντελα που παιζουν και απροβληματιστα HD.
http://www.pcw.gr/Article/PCs-Notebooks/asus_eepc_desktop_hdmi_hd_B204_B206/236-3793.html

Το nvidia ποτε βγαινει και εχουμε καμια πληροφορια για την τιμη του?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: HTPC παλάμης (nVidia GF9400 + Intel Atom)

Μερικές ακόμη πληροφορίες που έδωσε η nVidia στην CES 2009.
http://hothardware.com/Articles/NVIDIAs-Ion-Small-FormFactor-PC-Platform-/

http://www.pcper.com/article.php?aid=659
Περίεργο πάντως που γράφουν "ατομ 330" (2πύρηνος) και τα δύο άρθρα, αφού ξεκάθαρα στις φωτό είναι ο ατομ 230, ο μονοπύρηνος... Σε κάποιες φωτό φαίνεται κιόλλας πάνω στην πλακετίτσα του που το αναγράφει... :139::140::139::140:

Reaction score
47
Θελω ενα μικρο pc για να του βαλω εξωτερικη καρτα ηχου και δισκο και να το χρησιμοποιησω για αναπαραγωγη μουσικης.
Ακομη κοιταω να εχει χαμηλη καταναλωση για να μενει συνεχεια ανοικτο οπου με remote desktop να το φορτωνω να ανεβοκατεβαζει αρχεια.

Το eeebox σου ερχεται απο Αγγλια με 240 ευρω στην πορτα σου.
Αλλα και σε αυτο βγαινουν αλλα δυο καινουργια μοντελα που παιζουν και απροβληματιστα HD.
http://www.pcw.gr/Article/PCs-Notebooks/asus_eepc_desktop_hdmi_hd_B204_B206/236-3793.html

Το nvidia ποτε βγαινει και εχουμε καμια πληροφορια για την τιμη του?

Μόλις μου ήρθε 250 ευρώ με τα μεταφορικά απο Αγγλία
227 λιρες με 0.908 ισοτιμία =250 ευρω με τα μεταφορικά
Αγορασμένο απο amazon.co.uk και πουλημενο απο το supergps.co.uk
Περιέργως το amazon το είχε πιο φθηνα απο το ίδιο το supergps
με 160gb σκληρό και 1gb μνήμη, λόγω φένεται πιο φημισμένου μαγαζιού το είχε πάρει σε καλύτερη τιμή.
Την αλλη βδομάδα test -εντυπώσεις και φωτογραφίες , διότι αύριο πρώτα ο θεός κατηφορίζω ΚΡΗΤΗ
Δημήτρη σου ΄ρχομαι :140:

Υ.Σ. εδω το eshop το πουλάει 360
Ελλάς το μεγαλείο σου

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.513
Members