Το HTPC της PSA. Από τα υλικά που φτιάχνονται τα όνειρα...

Reaction score
1
Πριν από δύο μήνες περίπου, χτυπάει το τηλέφωνό μου και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Βάγγος (Βαγγέλης Λάμπρου). Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν μου ανακοινώνει την απόφασή του να στηθεί ένα HTPC στη PSA, το οποίο θα χρησίμευε ως πηγή τόσο στην επίδειξη των βιντεοπροβολέων, όσο και στα συγκριτικά τεστ που κατά καιρούς διοργανώνουμε.

Ανάμεσα στα διάφορα θέματα που συζητήσαμε τότε, ήταν φυσικά και το θέμα του υποψήφιου προς αγορά κουτιού για το HTPC. Γνωρίζοντας καλά το μεράκι και την αρρώστια του Βάγγου γύρω από το θέμα της καλαισθησίας και του όμορφου σχεδιασμού, ήξερα κατά βάθος ότι τελικά θα κατέληγε σε κάποιο ακριβό κουτί, αντάξιο να τοποθετηθεί στα ρακ της PSA, ανάμεσα στον υπόλοιπο πανάκριβο εξοπλισμό.

Έτσι λοιπόν, κάποια στιγμή μοιραία η συζήτηση ήρθε και στα περίφημα κουτιά της Origen, και είπα στον Βάγγο να ρίξει μια ματιά στο site του HAC shop για να τα δεί. Τι ήθελα και το έλεγα! Αμέσως η προσοχή του καρφώθηκε, που αλλού φυσικά, στο S21T, την ναυαρχίδα της Origen! Γνωρίζοντας πόσο πανάκριβο είναι το συγκεκριμένο κουτί, του λέω: «Το θέμα της τελικής επιλογής του κουτιού το αφήνω σε σένα, μια και είσαι αυτός που πληρώνει, θα μπορούσαμε να βρούμε και φτηνότερο, και μπλα μπλα μπλα». Μόλις είδε βέβαια ότι το κουτί κόστιζε 1250 ευρώ, του πετάχτηκαν τα μάτια έξω! :111:

Ήξερα όμως ότι τον έτρωγε πια ο… σβόλος του για το S21T, και από την άλλη μεριά ενώ καταλάβαινα ότι το ποσό ήταν αστρονομικό, θα ήθελα όσο τίποτε να δω την ναυαρχίδα της Origen να κοσμεί τα ρακ της PSA. Έτσι λοιπόν, μια δυο μέρες αργότερα, εντόπισα μια πολύ καλή προσφορά του Amazon.uk για το S21T, στα 850 περίπου ευρώ μαζί με μεταφορικά, και του την έστειλα με e-mail.

Τελικά το θέμα ατόνησε, ο Βάγγος για πάνω από ένα μήνα δεν με ξαναπήρε τηλέφωνο, έτσι λοιπόν είχα μείνει με την εντύπωση ότι εγκατέλειψε το όλο project. Ξαφνικά πριν τρεις μέρες με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: «Έλα Πάνο, το κουτί της Origen είναι εδώ στο μαγαζί»! Κόντεψε να μου πέσει το ακουστικό από το χέρι! «Ποιο κουτί, ρωτάω»;! «Το μεγάλο φυσικά, η ναυαρχίδα» μου λέει, και μένω κόκαλο!!!

Τελικά το S21T αγοράστηκε από γνωστότατη αλυσίδα στην Ελλάδα σε φανταστική τιμή, μακράν καλύτερη και από αυτήν του Amazon, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο, αν θέλει ο Βάγγος θα σας γράψει ο ίδιος.

Κυρίες και κύριοι, με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, σας παρουσιάζω το Origen S21T, την απόλυτη ναυαρχίδα της εταιρείας, και τον απόλυτο βασιλιά στα desktop HTPC κουτιά που κατασκευάστηκε ποτέ!:624:

Σχεδόν τα πάντα σε αυτό το απίστευτο κουτί είναι και μοναδικά: από την 12,1 ιντσών (!) TFT touch control οθόνη του που δέχεται αναλύσεις 1080p, μέχρι τους δέκα (!!) σκληρούς δίσκους που μπορεί να δεχτεί εσωτερικά, την κατασκευή ολόκληρου του κεντρικού σώματος του κουτιού από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου (!!!) και φυσικά την απλά απίστευτη ποιότητα κατασκευής και τη στιβαρότητά του, που δεν παραπέμπει σε τίποτα λιγότερο από το θωρηκτό Ποτέμκιν!

Καθώς φωτογράφιζα το S21T, τα σάλια μου έτρεχαν με ρυθμό που θύμιζε λαχανιασμένο σκύλο του Αγίου Βερνάρδου που έχει τρέξει κάμποσα χιλιόμετρα, χρειάστηκε να σφουγγαρίσω κάμποσες φορές το πάτωμα της PSA για να τα μαζέψω! :404: Από τη μία μεριά, στις μέρες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η αγορά τόσο πανάκριβων προϊόντων αντιλαμβάνομαι ότι ίσως να φαντάζει κάπως υπερβολική, από την άλλη μεριά όμως, δεν μπορώ παρά να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τους μηχανικούς της Origen, που σχεδίασαν και κατασκεύασαν αυτό το αξιοθαύμαστο έργο τέχνης!

Το πρώτο σοκ!...

Και η πίσω όψη του κτήνους!...

Αρκεί το ξεβίδωμα (με το χέρι, χωρίς εργαλεία) τεσσάρων βιδών, και το πάτωμα του S21T πάνω στο οποίο τοποθετείται η μητρική, τραβιέται συρταρωτά προς τα έξω για πανεύκολη πρόσβαση!...

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς πάνω στον εξαιρετικό μηχανικό σχεδιασμό του κουτιού!...

Ο τεράστιος 120άρης ανεμιστήρας εξαγωγής αέρα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος!...

Το απλά υπέροχο ανάγλυφο λογότυπο της Origen, στην πάνω αριστερή μεριά της πρόσοψης. Κάθε σχόλιο περιττεύει κύριοι, μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις!...

Ο διακόπτης του on/off και δίπλα του ο αισθητήρας για το τηλεχειριστήριο. Για μια ακόμη φορά, κάθε σχόλιο είναι περιττό, χρειάζομαι κατεπειγόντως γναθοχειρουργό!

Μπορείτε να δείτε τον υπέροχο καμπυλωτό σχεδιασμό της πρόσοψης, αλλά και το απλά αψεγάδιαστο φινίρισμα του S21T. Τίποτε λιγότερο από την τελειότητα δεν είναι αρκετό!...

Μια πλαϊνή άποψη του S21T. Το βουρτσισμένο αλουμίνιό του, είναι μεν σχετικά ευάλωτο στις δαχτυλιές, αλλά όχι στον εξωφρενικό βαθμό του δικού μου MonCaso, και επίσης καθαρίζεται αρκετά ευκολότερα. Βρήκα του κουτί σε τραγική κατάσταση από τις δαχτυλιές και τη σκόνη, παρόλα αυτά μέσα σε πέντε λεπτά το είχα καθαρίσει πανεύκολα!...

Όλες οι σημαντικές βίδες στο πίσω μέρος του κουτιού ξεβιδώνουν με το χέρι χωρίς εργαλεία, και διαθέτουν ένα ειδικό λαστιχάκι για απομόνωση των κραδασμών!...

Δυστυχώς, από κακή μου πρόβλεψη, κόντεψα να ξεμείνω από μπαταρίες στη φωτογραφική μηχανή, έτσι δεν τράβηξα όλες τις φωτογραφίες που θα ήθελα. Θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές φυσικά. Όπως ακριβώς συνέβη με το δικό μου MonCaso, το Origen S21T θα ταξιδέψει μαζί με όλο το hardware που θα του ενσωματώσουμε, στον master of the universe στα HTPC Νίκο (Nix), που θα το μοντάρει και θα το σετάρει.

Αυτή τη στιγμή είμαστε με τον Νίκο στο στάδιο της τελικής επιλογής του hardware. Ένα τέτοιο απολύτως κορυφαίο κουτί HTPC, σε προδιαθέτει για τρελές σπατάλες χρήματος στον εξοπλισμό που θα του βάλεις, αλλά οι εντολές που πήρα από τον Βάγγο ήταν απολύτως ξεκάθαρες: όχι άσκοπες σπατάλες σε εξοπλισμό για επιδόσεις που δεν πρόκειται να χρειαστούν ποτέ. Το S21T θα επιτελεί αποκλειστικά έναν συγκεκριμένο σκοπό: να αναπαράγει με χαρακτηριστική άνεση οποιοδήποτε υλικό υψηλής ευκρίνειας…

Φίλοι μου, επιτέλους το επίσημο HTPC της PSA ξεκίνησε να χτίζεται! Μακάρι να είναι άπειρα τα «βρακάκια» των προβολέων που πρόκειται να κατεβάσει στο μέλλον!!! :126:

Reaction score
2
Παιδιά εγώ λυπάμαι που θα είμαι ειλικρινής αλλά το συγκεκριμένο κουτί μοιάζει με φούρνο μικροκυμάτων.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Το HTPC της PSA. Από τα υλικά που φτιάχνονται τα όνειρα...

Παιδιά εγώ λυπάμαι που θα είμαι ειλικρινής αλλά το συγκεκριμένο κουτί μοιάζει με φούρνο μικροκυμάτων.
Aν το δεις απο κοντα πιστεψε θα αλλαξεις γνωμη για το κουτακι,
πιστευω οτι σε ποιοτητα κατασκευης η μονη εταιρια που μπορει να ακολουθησει ειναι η LianLI. :622:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.204
Απάντηση: Το HTPC της PSA. Από τα υλικά που φτιάχνονται τα όνειρα...

Δεν είδα γρίλιες στο πλάι ούτε πάνω.

Ελπίζω να έχει θέση για ανεμιστήρα

και μπροστά για να κάνει ρεύμα αέρος,

και να μην υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασιών.

Reaction score
1

Δεν είδα γρίλιες στο πλάι ούτε πάνω.

Ελπίζω να έχει θέση για ανεμιστήρα

και μπροστά για να κάνει ρεύμα αέρος,

και να μην υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασιών.

Σιγά μη λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή! :142:

Στο μπροστινό μέρος έχει δύο θήκες, μία στο αριστερό και μία στο δεξί μέρος, που μπορούν να δεχτούν από πέντε σκληρούς δίσκούς η καθεμία! :111:

Μπροστά από κάθε θήκη λοιπόν, βρίσκεται και ένας 92άρης ανεμιστήρας εισαγωγής αέρα. :126:

Ευτυχώς που το κουτί έχει όλα τα ανοίγματα συγκεντρωμένα αποκλειστικά στο πίσω μέρος. Με την έννοια ότι έτσι πιθανότατα θα κρατιούνται χαμηλά τα επίπεδα θορύβου.

Αυτό είναι και το σημείο που με προβληματίζει έντονα. Ο Βάγγος θα βάλει το S21T στο ρακ με τα υπόλοιπα μηχανήματα, επομένως τα ρακ θα λειτουργούν ως ηχεία, πολλαπλασιάζοντας τα επίπεδα θορύβου που θα παράγει το κουτί. Πρέπει να γίνει λοιπόν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουμε το θόρυβο σε πολύ χαμηλά επίπεδα. :121:

Reaction score
239
υπαρχει καποια φωτογραφια στο ρακ? με ενδιαφερει ιδιαιτερα γιατι ψαχνω και εγω για case

Reaction score
0

Οταν με το καλο ειναι ετοιμο απο hardware φερτε κανα δισκο να τον γεμισουμε... :126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Re: Απάντηση: Το HTPC της PSA. Από τα υλικά που φτιάχνονται τα όνειρα...

Σιγά μη λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή! :142:

Στο μπροστινό μέρος έχει δύο θήκες, μία στο αριστερό και μία στο δεξί μέρος, που μπορούν να δεχτούν από πέντε σκληρούς δίσκούς η καθεμία! :111:

Μπροστά από κάθε θήκη λοιπόν, βρίσκεται και ένας 92άρης ανεμιστήρας εισαγωγής αέρα. :126:

Ευτυχώς που το κουτί έχει όλα τα ανοίγματα συγκεντρωμένα αποκλειστικά στο πίσω μέρος. Με την έννοια ότι έτσι πιθανότατα θα κρατιούνται χαμηλά τα επίπεδα θορύβου.

Αυτό είναι και το σημείο που με προβληματίζει έντονα. Ο Βάγγος θα βάλει το S21T στο ρακ με τα υπόλοιπα μηχανήματα, επομένως τα ρακ θα λειτουργούν ως ηχεία, πολλαπλασιάζοντας τα επίπεδα θορύβου που θα παράγει το κουτί. Πρέπει να γίνει λοιπόν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουμε το θόρυβο σε πολύ χαμηλά επίπεδα. :121:
Μάλλον υδρόψυξη(λες και είναι αυτοκίνητο) ή παθητική με πάστες(όχι ζαχαροπλαστείου) και coolers αλουμινίου.

Reaction score
2
Υδροψυξη σε αυτο το κουτι, εαν υποθεσουμε οτι θα μπει μεσα στο κουτι, θα ανακουφισει τον επεξεργαστη, αλλα μαλλον θα επιβαρυνει περισσοτερο ολοκληρο το συστημα. Εκτος και αν λεμε για υδροψυξη για τους δισκους, που μαλλον δεν θα ειναι και ιδιαιτερα χρησιμο...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Στάυρο κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα ολοκληρωμένο σύστημα υδρόψυξης(σχετικά ακριβό όμως)που ουσιαστικα ήθελε έναν low noize ανεμιστήρα στην έξοδο του και ξένοιαζες.

Reaction score
2
Ολοκληρωμενο ετοιμο συστημα? Φτου-φτου σκορδα, εχουμε πει, απαγορευεται ρητα απο τους κανονες να βριζουμε :137:

Reaction score
4
Είμαι της αυτής άποψης.
Δεν λέω, απίστευτη κατασκευή, άψογο φινίρισμα, αλλά οχι για HTPC βρε παιδία... είναι να μπει αυτή η κουμούτσα σε σαλόνι?

Μας τα παραλές Βογιατζάκη!!! :140:

Reaction score
453
Είμαι της αυτής άποψης.
Δεν λέω, απίστευτη κατασκευή, άψογο φινίρισμα, αλλά οχι για HTPC βρε παιδία... είναι να μπει αυτή η κουμούτσα σε σαλόνι?

Μας τα παραλές Βογιατζάκη!!! :140:
χαχαχαχα
Εδώ έχει βάλει htpc στην κρεβατοκάμαρα.
Στην κουμούτσα θα κολλήσει;
Για σαλόνι είναι απαίσιο.
Για το μαγαζί όμως μια χαρά είναι.

NIX

Reaction score
0

Η υδροξυψη αποκλειεται.
Παντα ελοχευει ο κινδυνος της διαρροής.

Reaction score
2
Οπως και ο κινδυνος της ηλεκτροπληξιας ή της (οικιακης) πλημμυρας λογω σπασμενου σωληνα. Ολα αυτα εαν καποιος δεν κανει σωστα τη δουλεια του.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.563
Members
38.716