transport γενικα...

D

deleted user 10898

Guest
ποια ειναι τα χαρακτηριστικα ενος καλου τρανσπορτ?
σε τι δινουμε ιδιαιτερη σημασια, σε τι μικροτερη?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
Έτσι όπως έχουν πάει τα πράγματα, είναι δύσκολο να στρέψεις μόνο κάπου την προσοχή σου.

Πολλά είναι σημαντικά και οι λύσεις έχουν διαφορετικές οδούς.

Τελικά ίσως εξαρτάται από την εφαρμογή.

Μήπως μπορείς να το συγκεκριμενοποιήσεις περισσότερο διότι είναι σα να ρωτάς ποιό είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε ένα ηχείο....

Τι ακριβώς χρειάζεσαι, για ποιά εφαρμογή, με τι συμβατότητες σε φορμά εγγραφής, με τι εξόδους, με τι λοιπό εξοπλισμό....

Όλα είναι απλά αλλά όλα είναι και πολύπλοκα.

D

deleted user 10898

Guest
σωστα...
εχω ενα καλο nonos dac με rca εισοδο.
ψαχνω τρανσπορτ ειτε να παιζει σιντι ειται solidstate. δεν με ενδιαφερει ο υπολογιστης ως server (εχω εναν με ντακ apogee για τα lossless)
ειναι αληθεια οτι μου αρεσει και το itransport της wadia για ipod!!
αυτα
Νικος
Θενκσ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
το itransport της wadia αν αντέχεις να το πάρεις, πάρτο. Είναι άριστη επιλογή.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.995
To Wadia κυμαίνεται γύρω στα 350$ και το KID κάπου 1200. Επειδή όμως ο Έλληνας είναι μεγάλη ψωνάρα -καθ' όσον "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" - υπολόγισε το iTransport καμιά 600ριά ευρώ και το KID γύρω στα 1600€.

D

deleted user 10898

Guest
να προσθεσω οτι το Itransport ειναι τρανσπορτ ενω το κρελλ κιντ εχει και ντακ.

costas ear σχετικα φθηνο ειναι το wadia. πιστευεις οτι ειναι αριστη επιλογη αλλα συγκρινομενο με ποια κατηγορια τρανσπορτ? με τα Universal dvd players πχ η με ενα dedicated cd transport?
Nikos
thanx

Reaction score
384
Ριξε μια ματια στο ipod transport της Escient.
Exω ενα και μαλιστα εχει ip control, εαν θελεις να βλεπεις τα εξωφυλλα και τη συλλογη σου σε touchpanel.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
να προσθεσω οτι το Itransport ειναι τρανσπορτ ενω το κρελλ κιντ εχει και ντακ.

costas ear σχετικα φθηνο ειναι το wadia. πιστευεις οτι ειναι αριστη επιλογη αλλα συγκρινομενο με ποια κατηγορια τρανσπορτ? με τα Universal dvd players πχ η με ενα dedicated cd transport?
Nikos
thanx
Συγκρινόμενο με την Hi-End κατηγορία transport. Ή την State of the art κατηγορία. Ή την όσα δε φτάνει η αλεπού κατηγορία. Είπαμε, είναι ΑΡΙΣΤΗ επιλογή. Αν αντέχεις να το πάρεις, πάρτο. Αν δηλαδή αντέχεις να ριπάρεις τα CD σου και να τα ακούς από το i-pod ή-και αν αντέχεις να έχεις transport στο ταπεινό - ευτελές ποσό των 350$ και δεν επιθυμείς να είσαι ευτυχής καί υπερήφανος κάτοχος ενός transport στα 25.000 ευρώ, μπορείς να το πάρεις, ίδια δουλειά κάνουν και από ποιότητα δεν θα ακούσεις διαφορά, αλλά θα απέχεις από την ελίτ κατηγορία των χα(λ)ιεντάδων, να ξέρεις...

D

deleted user 10898

Guest
με βαση αυτες λοιπον τις συμβουλες το καλοκαιρι πηρα το wadia itransport.
τελικα ΔΕΝ ηταν αριστη επιλογη...
αρχισα να το υποψιαζομαι με τον καιρο, οταν το ηχητικο αποτελεσμα που επαιρνα απο το ντακ μου δεν ηταν αυτο που πραγματικα εχει την δυνατοτητα να αποδωσει και ειχα ακουσει οταν το πηρα.

D

deleted user 10898

Guest
το θεμα το ξαναφερνω στην επιφανεια μα αφορμη την εξαψη που μας εχει συνεπαρει αυτο τον καιρο με τα ψηφιακα υψηλης ευκρινειας και κυριως με μια ισοπεδωτικη ταση που διακρινω που γενικα απαξιειωνει το τρανσπορτ. κυριαρχει η αποψη οτι οτι και να βαλεις "παιζει", οποτε παρε το φθηνοτερο και πιο βολικο....
αυτο μπορει να ισχυει, ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ
αυτες τις προυποθεσεις θελω να τονισω.

D

deleted user 10898

Guest
σε αρκετα θρεντ γραφω.... το τρανσπορτ μπορει να μην παιζει ρολο για καποια συστηματα μπορει να παιζει ομως ρολο σε αλλα....
σε ποια λοιπον πρεπει να εχουμε στα υποψη μας ενα καλο τρανσποτ?
τι σημαινει καλο τρανσπορτ?
αφου ουσιαστικα η μεταφορα του ηχου ειναι αυτο που ενα transport κανει, σκοπος ειναι η ακριβης χρονικα μεταφορα αυτου. το λεγομενο jitter μπαινει στο παιχνιδι.
εδω αρχιζουν οι αφορισμοι. το ταδε ντακ εξουδετερωνει το jitter. και γιατι αφου το κανει τοσο καλα, οι καλυτερες μετατροπες στο ντακ αυτο που το αναβαθμιζουν, εχουν ως σκοπο να μειωσουν και αλλο το jitter? (βλεπε benchmark και μετατροπες της usb του σε Ι2S).

D

deleted user 10898

Guest
αφορμη για να μου ανοιξουν τα ματια ηταν κατι συζητησεις στο δικτυο απο κατοχους ντακ σαν το δικο μου και τελικα κατι που δοκιμασα προσφατα....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
με βαση αυτες λοιπον τις συμβουλες το καλοκαιρι πηρα το wadia itransport.
τελικα ΔΕΝ ηταν αριστη επιλογη...
αρχισα να το υποψιαζομαι με τον καιρο, οταν το ηχητικο αποτελεσμα που επαιρνα απο το ντακ μου δεν ηταν αυτο που πραγματικα εχει την δυνατοτητα να αποδωσει και ειχα ακουσει οταν το πηρα.
Το ipod που χρησιμοποιείται είναι ''εγχειρισμένο'' ή παίζει τα αρχεία του itunes?

D

deleted user 10898

Guest
ετσι λοιπον...
προυποθεσεις.
η επιλογη τρανσπορτ πρεπει να ειναι σε αντιστοιχια με το ντακ.
υπαρχουν ντακ που δεν ειναι ικανα να ανταπεξελθουν σε υψηλο jitter.
αυτα ειναι κυριως non oversampling dacs. σε αυτα η επιλογη τρανσπορτ πρεπει να γινει με μονο κρητηριο το jitter.
υπαρχουν ντακ που "εξουδετερωνουν" το jitter. ειδικα σε αυτα που κανουν upsampling πλεον επικρατει η αποψη πως παρολη την ικανοτητα να μειωνουν το jitter (εχουν δικο τους ρολοι) το λιγοτερο δυνατο jitter στην εισοδο τους εχει καλυτερα αποτελεσματα.
προυποθεση δευτερη. να μιλαμε για συστηματα που οι διαφορες εχουν νοημα.
εαν ολα αυτα καταληγουν σε κινεζολαμπιονια (ο ΚΚ εχει το κοπυραιτ) που οδηγουν κορνες και εσυ ψαχνεις να βελτιωσεις το βαθος του soυndstage στην 9η του Beethoven.... αστο....(ενα παραδειγμα εφερα...)

D

deleted user 10898

Guest
Το ipod που χρησιμοποιείται είναι ''εγχειρισμένο'' ή παίζει τα αρχεία του itunes?
το wadia εγχειριζει το ipod, τραβαει τα αρχεια πριν το ντακ του.
τα αρχεια ειναι ολα wav (λιγα alac) ριπαρισμενα με error correction η απο φλακ με eac.
το ενα ipod ειναι solid state το αλλο εχει σκληρο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Να υποθέσω ότι τα τραγούδια έχουν περαστεί μέσω itunes?
Αν ναι τότε δεν παίζει κανένα ρόλο το ότι το dac του ipod παρακάμπτεται γιατι το μέγιστο που μπορεί να φτάσουν είναι 16/48(Με ότι περίεργες μετατροπές κάνει το itunes)

Για αυτό ρώτησα για εγχειρισμένο ipod(δλδ να μπορεί να παίξει αρχεία που ΔΕΝ έχουν περαστεί μέσω itunes)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
δε θέλω να πω ότι δεν έχεις δίκιο, γιατί υπό τις προϋποθέσεις που έχεις, έχεις δίκιο, αλλά θα ήθελα να πω πως το κυνήγι του αντικειμενικά καλύτερου δεν έχει προϋποθέσεις συνύπαρξης αντικειμενικά ελαττωματικών κατασκευών που για κάποιους λόγους ακούγονται καλύτερα - υπό προϋποθέσεις.

δε ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός....

πχ αντικειμενικά το "solid state" transport είναι ό,τι καλύτερο έχει να μας προτείνει η υπάρχουσα τεχνολογία, με π.χ. αντικειμενικές μετρήσεις jitter και για συγκεκριμένους λόγους.

Από την άλλη, το θέμα "ματσαρίσματος" transport - dac αναδεικνύει ή καλύπτει ελαττώματα κατασκευής των επί μέρους μηχανημάτων προς "ματσάρισμα", όπως και σε κάθε έκφραση της έννοιας του "ματσαρίσματος".

Όχι πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα ("ματσαρίσματος" transport - dac), ίσα ίσα το αντίθετο, το επιβεβαιώνω και από προσωπικές δοκιμές με καθ'όλα επώνυμες και πανάκριβες υλοποιήσεις που απέτυχαν παταγωδώς να συνεργασθούν για αξιοπρεπή αποτελέσματα...

Τελικά το ερώτημα που ίσως τίθεται είναι αν όντως έχεις το κουράγιο να απαρνηθείς τεχνολογίες ή/και συσκευές που σου πρόσφεραν αυτό που πιθανά σε κάποια φάση σου έλλειπε, με μόνη δικαιολογία το κυνήγι του θεωρητικά/μετρήσιμα ορθότερου, με κίνδυνο να βγούν στη φόρα άλλα προβλήματα (με άμεσο αποτέλεσμα υποδεέστερο ηχητικά άκουσμα) που ίσως δεν είχες λόγω αναπάντεχου - ανέλπιστου - τυχαίου φαινομένου αλληλοκάλυψης - κοινώς "ματσαρίσματος"-, και να χρειάζεσαι περαιτέρω δραματικές αλλαγές για αντιμετώπισή τους.

Αυτό απλά σημαίνει πως πιθανά δεν υπάρχει καμιά "ισοπεδωτική" τάση για το θέμα "transport", καθώς είναι νομίζω ευρέως αποδεκτή η αναμφισβήτητη αξία και σημασία της ορθής ανάγνωσης του υλικού μας από το εκάστοτε transport, ακόμα και σημαντικότερη της αξίας του ψηφιακοαναλογικού μετατροπέα (καθώς στα χαρτιά όλοι ουσιαστικά οι μετατροπείς - dac- δεν έχουν εμφανή ψεγάδια), αλλά όλα αυτά ισχύουν υπό την προϋπόθεση της αντικειμενικής - τεχνολογικά και φυσικά μετρήσιμα - επιλογής των μηχανημάτων κι όχι της υποκειμενικής - του στυλ μου ακούγεται καλύτερα ασχέτως αν μετρά χειρότερα - επιλογής συνοδών, ακόμα κι αν αυτές οι επιλογές υποστηρίζονται από "σχολές" με φανατικούς οπαδούς, αλλά με κάπως αβάσιμο ή πιθανά διάτρητο θεωρητικό υπόβαθρο.

και πάλι δε ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός...

φυσικά έχεις καταλάβει νομίζω πως συμφωνώ μαζί σου 120% πως "η επιλογη τρανσπορτ πρεπει να ειναι σε αντιστοιχια με το ντακ" όπως χαρακτηριστικά λες, υπό την έννοια του "ματσαρίσματος", την οποία όμως έννοια, απεγνωσμένα προσπαθούμε κάποιοι εδώ και κάμποσο καιρό να περιθωριοποιήσουμε με βάση την γνώση του αντικειμενικά κατασκευαστικά ορθού, όσο κι αν αυτό φαντάζει ανέφικτο. ίσως τελικά να μην είναι ανέφικτο, υπό προϋποθέσεις όμως, ιδίως υπό την προϋπόθεση της γνώσης του επιπέδου του εφικτού ορθού αποτελέσματος. Αυτό ας ακούγεται σαν αντίφαση, δεν είναι. :126:

Κατά βάση χαίρομαι ιδιαίτερα που επιθυμείς να τονίσεις τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες κάποιες αλήθειες μπορεί να ισχύουν ή και να μην ισχύουν στην πράξη σε κάποιες μεμονωμένες ή μη περιπτώσεις... Το μόνο που θα ήθελα να υπενθυμίσω, είναι ότι μιλάμε για τις αλήθειες του audio. Το αν ισχύουν ή αν δεν ισχύουν υπό προϋποθέσεις είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για ανάλυση, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν διαφοροποιεί τον ορισμό τους... συνεχίζουν να είναι οι "πικρές" ή οι "γλυκές" αλήθειες του audio, και γενικότερα οι αλήθειες της ζωής.

D

deleted user 10898

Guest
Κωστα γινεσαι αντιληπτος, παντα οταν θες να επεκταθεις σε κατι το εκφραζεις δοκιμα αλλωστε...
χαιρομαι που και εγω γινομαι αντιληπτος γιατι αυτο ακριβως ηθελα, απλα και ωραια να μιλησω για καποιες προυποθεσεις σε ενα θεμα που τωρα τελευταια το κουβεντιαζουμε καθημερινα. και επειδη βλεπω μια ταση "παρτε τρανσπορτ οτι νανε" ηθελα να παραθεσω την δικη μου εμπειρια....
χαιρομαι ξανα γιατι η απαντηση σου προεκτεινει ουσιαστικα τα λεγομενα μου.

Νικος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7