AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Reaction score
2
ΙRΟΝ αυτό λέγεται ξενομανία. :114:
Πάντως και για να επιστρέψουμε στο θέμα, το μαντζαφλάρι της acoustic αποτέτοιας, είναι το πλέον ακατάλληλο προϊόν με το οποίο θα μπεις στις έννοιες της ακουστικής χώρου. Η ακουστική χώρου είναι μια επιστήμη. Καλό είναι λοιπόν να την αντιμετωπίζουμε ως επιστήμη και όχι ως έναν ακόμη χώρο στον οποίον μπορούν να ευδοκιμήσουν τα παντός είδους λιβανιστήρια, από όποια χώρα του πλανήτη κι αν προέρχονται. Αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με τον χώρο σου για να πάρεις όπως πολύ σωστά λες το 100% των μηχανημάτων σου, υπάρχει πάντα η σωστή οδός. Όπως καταλαβαίνεις όμως, η σωστή οδός δεν έχει να κάνει με τις υποκειμενικές εξηγήσεις του καθενός γι αυτό και δεν πουλιέται από τους εμπόρους της πλακός. Αλλού πρέπει να ψάξεις.

...
Το περί ξενομανίας δεν το δέχομαι γιατι δεν είναι κακό να έχεις και άλλλες γνώμες γιά ότι ψάχνεις
πέρα απο την γνώμη ορισμένων........

Φυσικά και η μελέτη χώρου είναι ολόκληρη επιστήμη δεν διαφωνώ μαζί σου............

αλλά πόσους σοβαρούς κυρίους έχεις ακούσει να αναφέρονται σε αυτό το θέμα????στον χώρο του hi-fi???

Ποιός από όλους τους σοβαρούς κυρίους μέσα απο περιοδικά forums κλπ ενημέρωσε κανένας απο εμάς που απλά αναζητάμε την ενημέρωση μέσα απο την Ελλάδα πρώτα σαν ξενομανείς
ότι καλά όλα ρε παιδιά μηχανήματα.....πικάπ..καλώδια.ηχεία...αλλά...προσοχή!! υπάρχει και ο χώρος??????

Προσωπικά αρκούμαι σε όσα γράφονται στον παγκόσμιο ιστό γιά μη σοβαρούς εμπόρους σαν τον σχιστομάτη και για τα λιβανηστήρια που κατασκευάζει
Δεν με ενδιαφέρει να κάνω διατριβή στην ακουστική χώρου
αλλωστε δεν προτεινεις και καμία λύση??!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
ειδατε για να ειμαι εγω ηπιων τονων, ουτε οπαδους εχω, ουτε με παει κανεις.
Άει άπο δω.
Εδώ μας έκανες να γράφουμε σαν και εσένα,θες και οπαδηλίκι...:137:

Πάντως άντε να δεχτώ(λέμε τώρα) ότι αυτές κουραδίτσες όντως αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του χώρου διασπώντας στασιμα κύμματα και μπλα,μπλα,μπλα.
Μόνο όμως με χρύση ευγενών μετάλλων μπορεί να γίνει αυτό;
Μου θυμίζει λίγο υπόθεση ''το Ρόλεξ μου είναι πιο ακριβείας απ το δικό σου,γιατί εμένα είναι απο πλατίνα ενω το δικό απο ατσάλι''.

Reaction score
1.845
Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

... Ποιός από όλους τους σοβαρούς κυρίους μέσα απο περιοδικά forums κλπ ενημέρωσε κανένας απο εμάς που απλά αναζητάμε την ενημέρωση μέσα απο την Ελλάδα πρώτα σαν ξενομανείς ότι καλά όλα ρε παιδιά μηχανήματα, πικάπ, καλώδια, ηχεία, αλλά προσοχή!! υπάρχει και ο χώρος??????
....
Δεν με ενδιαφέρει να κάνω διατριβή στην ακουστική χώρου αλλωστε δεν προτεινεις και καμία λύση??!!!
Μέχρι πριν λίγο καιρό το είχει ο Βασίλης Τσαντουλής στην υπογραφή του:

Το σημαντικότερο κομμάτι ενός συστήματος είναι ο χώρος.

Διατριβή στην ακουστική χώρου όχι, αλλά βασικές γνώσεις οφείλεις να έχεις. :126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το περί ξενομανίας δεν το δέχομαι γιατι δεν είναι κακό να έχεις και άλλλες γνώμες γιά ότι ψάχνεις
πέρα απο την γνώμη ορισμένων........

Φυσικά και η μελέτη χώρου είναι ολόκληρη επιστήμη δεν διαφωνώ μαζί σου............

αλλά πόσους σοβαρούς κυρίους έχεις ακούσει να αναφέρονται σε αυτό το θέμα????στον χώρο του hi-fi???

Ποιός από όλους τους σοβαρούς κυρίους μέσα απο περιοδικά forums κλπ ενημέρωσε κανένας απο εμάς που απλά αναζητάμε την ενημέρωση μέσα απο την Ελλάδα πρώτα σαν ξενομανείς
ότι καλά όλα ρε παιδιά μηχανήματα.....πικάπ..καλώδια.ηχεία...αλλά...προσοχή!! υπάρχει και ο χώρος??????

Προσωπικά αρκούμαι σε όσα γράφονται στον παγκόσμιο ιστό γιά μη σοβαρούς εμπόρους σαν τον σχιστομάτη και για τα λιβανηστήρια που κατασκευάζει
Δεν με ενδιαφέρει να κάνω διατριβή στην ακουστική χώρου
αλλωστε δεν προτεινεις και καμία λύση??!!!
Δεν υπάρχει σοβαρός έμπορος που να ισχυρίζεται κουλαμάρες κι ας προέρχεται και από το Τζιμπουτί ή ας είναι και ο Βούδας ο ίδιος. Προφανώς είναι ελάχιστοι και οι σοβαροί reviewers, ειδικά στα Ελληνικά περιοδικά. Ίσως επειδή είσαι σχετικά καινούριος στον καφενέ μας, δεν γνωρίζεις πολλά από όσα έχουν γραφτεί εδώ μέσα και προφανώς δεν γνωρίζεις την νοοτροπία των ανθρώπων εδώ. Είναι όμως παράξενο να μην πρόσεξες ότι στην Ακουστική Χώρων είναι αφιερωμένη μια ολόκληρη κατηγορία αυτού του site με ξεχωριστό συντονιστή που τυγχάνει να είναι και εξειδικευμένος. Η πληροφορία που θα βρεις εκεί είναι πολύ σοβαρή και φυσικά μπορείς να ανοίξεις ένα νέο θέμα για να συζητηθεί ότι θέλεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά διατριβή ούτε σπουδές στο αντικείμενο για να καταλάβεις τα βασικά. Διαβάζοντας λίγα μόνο πράγματα θα διαπιστώσεις αμέσως ότι η ακουστική χώρων ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, τουλάχιστον όπως πουλιούνται διάφορα προϊόντα και φυσικά δεν μπορεί να την βρει κανείς μέσα σε κατασκευάσματα με χάντρες. Είναι λίγα απλά βήματα τα οποία οφείλεις να κάνεις με την βοήθεια ενός ειδικού, ιδίως εάν δεν έχεις την γνώση να προχωρήσεις μόνος σου.

Το κυριότερο είναι ότι δεν αφορά σε καμία περίπτωση την υποκειμενική σου προσέγγιση και αυτό που αρέσει σε εσένα ακουστικά. Άλλο αν το τελικό αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει. Οι ηχητικές βελτιώσεις σε έναν χώρο είναι συγκεκριμένες και αφορούν ΜΟΝΟΝ τον συγκεκριμένο χώρο. Από αυτό και μόνο μπορείς να καταλάβεις ότι δεν ένα κατασκεύασμα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα όλων των χώρων. Ενδεχομένως να λειτουργεί σε ένα μέρος του φάσματος με κάποιον τρόπο, αλλά αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα αφού για να δώσεις λύσεις με ένα προϊόν και για να κάνεις παρεμβάσεις στον χώρο, πρέπει πρώτα να διαπιστώσεις το πρόβλημα και όχι να λες μπαρούφες (όχι εσύ, ο κατασκευαστής) για αρμονικές και μικροδυναμικά.

Τέλος πάντων, επειδή φαίνεται ότι έχεις όρεξη, δώσε λίγο περισσότερη σημασία στο θέμα και δεν θα χάσεις.

...

Reaction score
4

gstriftos;816415...... said:
Πάντως άντε να δεχτώ(λέμε τώρα) ότι αυτές κουραδίτσες όντως αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του χώρου διασπώντας στασιμα κύμματα και μπλα,μπλα,μπλα.
Μόνο όμως με χρύση ευγενών μετάλλων μπορεί να γίνει αυτό;
Μου θυμίζει λίγο υπόθεση ''το Ρόλεξ μου είναι πιο ακριβείας απ το δικό σου,γιατί εμένα είναι απο πλατίνα ενω το δικό απο ατσάλι''.
Δεν ξέρω αν πρόσεξες το "πόλισντ" :116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μην είστε ισοπεδωτικοί. Υπάρχουν άλλωστε κι άλλες φθηνές λύσεις για ακουστική χώρων στο εμπόριο. :109:
Σας παρουσιάζω μερικές:

Εγώ λέω να χτυπήσω τα μανταλάκια. :137:

...

Reaction score
4
Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Το γιατί δεν κουβεντιάζεται το θέμα 'χώρου' έχει πολλές απαντήσεις:

Διότι για να ασχοληθείς με το Hi_Fi και τις μηχανές, εννοείται ότι πριν έχεις βρει τον χώρο :116:
Υποτίθεται, λοιπόν.
Για να μιλάμε εδώ περί "τελειοποίησης" της αναπαραγωγής και απόδοσης του συστήματος, έχουμε στήσει σωστά !
Και αν όχι 'ιδανικά', 'βέλτιστα'.
Αν το αντιμετωπίσεις σοβαρά και έγκαιρα, σου δίνει σωστές επιλογές στην διαμόρφωσή του και στην επιλογή κατάλληλων μηχανημάτων - φυσικά.

Αν sony+καλά θες ένα μηχάνημα που είδες στον φίλο σου ή κάποιο που δεν το έχει ο άλλος, ίσως θέλει άλλο χώρο από αυτόν που του προσφέρεις. Είναι πιο ΄καλομαθημένο', θέλει χώωωωρο...... και δεν "συμπεριφέρεται σωστά" :141:

Ή :113: .....!!!
!!......θέλει την 'διαμόρφωση' του Ασιάτη δασκάλου, που κάνει 'μαγικά'. Να το "βάλει στην θέση του".

Έτσι αλλάζεις συνεχώς (γιατί μπουμάρει) και κάθε φορά ψάχνεις άλλο (δεν ξέρεις τι), αγοράζοντας λαχεία (και αν σου κάτσει ? )

Αυτό βοηθά πολλούς και είναι φυσικό να υποστηρίζεται έναντι του πρώτου.

Ο άλλος λόγος και δεν ασχολούνται με την ακουστική και τον χώρο είναι, επειδή βαριούνται. :138:

Reaction score
6
Εγώ έχω δοκιμάσει τα μανταλάκια και σας πληροφορώ ότι το αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα ήταν πιο στεγνό!!! :204::204::204:

Reaction score
11.793
Απίστευτε Νίκο, που τις βρίκες τις παραπάνω φωτός!! Μόλις είδα την πρώτη, τσίμπησα και νόμιζα ότι είναι πραγματικό προϊόν, αλλά μόλις είδα και τις υπόλοιπες έσκασα στα γέλια (ειδικά με τα μανταλάκια και το χωνί)!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.741

Άστα αυτά ρε. Το απόγευμα που θα έρθω σπίτι θα σου επιστρέψω το χωνί. Δεν έκανε τίποτα.

...
:204: :204:

Μόνο το ένα; Τα άλλα 5 τι τα έκανες; Θα τα κρατήσεις για σένα;

Reaction score
2
Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Το γιατί δεν κουβεντιάζεται το θέμα 'χώρου' έχει πολλές απαντήσεις:

Διότι για να ασχοληθείς με το Hi_Fi και τις μηχανές, εννοείται ότι πριν έχεις βρει τον χώρο :116:
Υποτίθεται, λοιπόν.
Για να μιλάμε εδώ περί "τελειοποίησης" της αναπαραγωγής και απόδοσης του συστήματος, έχουμε στήσει σωστά !
Και αν όχι 'ιδανικά', 'βέλτιστα'.
Αν το αντιμετωπίσεις σοβαρά και έγκαιρα, σου δίνει σωστές επιλογές στην διαμόρφωσή του και στην επιλογή κατάλληλων μηχανημάτων - φυσικά.

Αν sony+καλά θες ένα μηχάνημα που είδες στον φίλο σου ή κάποιο που δεν το έχει ο άλλος, ίσως θέλει άλλο χώρο από αυτόν που του προσφέρεις. Είναι πιο ΄καλομαθημένο', θέλει χώωωωρο...... και δεν "συμπεριφέρεται σωστά" :141:

Ή :113: .....!!!
!!......θέλει την 'διαμόρφωση' του Ασιάτη δασκάλου, που κάνει 'μαγικά'. Να το "βάλει στην θέση του".

Έτσι αλλάζεις συνεχώς (γιατί μπουμάρει) και κάθε φορά ψάχνεις άλλο (δεν ξέρεις τι), αγοράζοντας λαχεία (και αν σου κάτσει ? )

Αυτό βοηθά πολλούς και είναι φυσικό να υποστηρίζεται έναντι του πρώτου.

Ο άλλος λόγος και δεν ασχολούνται με την ακουστική και τον χώρο είναι, επειδή βαριούνται. :138:

Αντε να δεχθώ τη γνώμη
μικρό ηχείο μικτο δωμάτιο -μεγάλο ηχείο μεγάλο δωμάτιο

αλλά άν εγώ έχοντας πχ..το ultima 1 της Revel σε μεσαίο χώρο να μην μπορώ να το ανεχτώ???γιατί μπουμάρει.....
Να προσπαθήσω να γκρεμίσω το σπίτι???
μία λύση...μεγαλύτερος χώρος
Δεύτερη???λύση???? σχιστομάτης

Επειδή οι περισότεροι στον χώρο απλά έχουν τα μηχανήμα τους στο σαλόνι...μεγάλα μηχανήματα...μικρά...κορυφαία ή όχι
Εχοντας παραλάβει χθές δύο παιχνίδια απο αυτά ...απο εμπειρεία το μόνο που μπορώ να πώ δοκιμάζοντας τα και στον δικό μου χώρο και σε χώρο φίλο το μόνο που μπορώ να δηλώσω είναι ότι κάνουν δουλειά....

Βέβαια δεν αντιλέγω οτι άν είχα τον χώρο να δημιουργήσω έναν ανηχοικό θάλαμο γιά τα μηχανήματά μου δεν θα ήταν το απολύτως ζητούμενο....
Αλλά τα μηχανήματα τα έχω ως μέσος θνητός σε μεσαίο χώρο
και ο σχιστομάτης μου αρέσει με οτι προσφέρει...

όποιος θέλει ας τα ακούσει στον δικό του χώρο και τα λέμε μετά...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

....
...
Εχοντας παραλάβει χθές δύο παιχνίδια απο αυτά ...απο εμπειρεία το μόνο που μπορώ να πώ δοκιμάζοντας τα και στον δικό μου χώρο και σε χώρο φίλο το μόνο που μπορώ να δηλώσω είναι ότι κάνουν δουλειά....
...
...
Αυτό μπορείς να το αναλύσεις ?

'Κάνουν δουλειά', σε τι ακριβώς ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.820
Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Επειδή οι περισότεροι στον χώρο απλά έχουν τα μηχανήμα τους στο σαλόνι.....κορυφαία ή όχι...
Αυτό είναι λογικό και συνηθισμένο, αλλά δεν είναι ο δρόμος για το Hi-Fi ή έστω το Hi-End (για να συννενοηθούμε).

Υπό την έννοια της "υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής", αν δε διαθέτεις ανάλογο χώρο, φτιαγμένο ηχητικά με μεράκι και γνώσεις ή από ειδικό του χώρου, άλλαξε χόμπυ, ασχολήσου με το ψάρεμα.

Το να αγοράζεις ακριβότερα - Hi-End μηχανήματα για το σαλόνι σου, δε σε σώζει, δε σε βάζει στο δρόμο της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, διότι ο χώρος είναι σημαντικότερος του εκάστοτε συστήματος αναπαραγωγής, κι αυτή είναι μια αλήθεια.

άν είχα τον χώρο να δημιουργήσω έναν ανηχοικό θάλαμο γιά τα μηχανήματά μου.....
Αυτή σου η πρόταση δείχνει την ανεπάρκεια γνώσεών σου στο θέμα. Δε πειράζει, μην αγχώνεσαι. Δεν είναι κακό να μη ξέρεις, κακό είναι να εθελοτυφλείς και να μη θες να μάθεις.

Από κει και πέρα, οι εμπειρίες του καθενός είναι περιορισμένης χρησιμότητας, και μόνο δια της εις άτοπο απαγωγή, διότι συνήθως αποτελούν σωρίες σφαλμάτων. Σοφός δυστυχώς δεν είναι αυτός που έχει κάνει τα περισσότερα λάθη στη ζωή του....

Εν ολίγοις, από την όποια εμπειρία σου με τα εν λόγω χαριτωμένα "μαραφέτια", δε βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Διότι φαντάσου πχ τον δείνα ζάμπλουτο κατσικοκλέφτη, που πήρε το ηχείο των 400.000 ευρώ και το έβαλε στο σαλόνι του το μαρμάρινο με τα αγάλματα, σε θέσεις που βόλευαν τον ντεκορατέρ, το οποίο οδηγεί με ένα λαμπάτο SET ολοκληρωμένο ενισχυτή των 6,3 βατ τον οποίο αγόρασε άλλα 350.000 ευρώ και είναι όντως κουκλί, τον ενέκρινε κι ο ντεκορατέρ του που είναι γάλλος και έχει και δύσκολο γούστο, και παίζει από πικάπ (γιατί το βινύλιο παίζει καλύτερα - άσε που είναι ακριβότερο - πιο σικ) που μοιάζει με διαμαντένιο συντριβάνι αλλά έχει 560.000 ευρώ και η ομορφιά του συγκλόνισε τον εν λόγω ντεκορατέρ, και στη συνέχεια δοκίμασε κι αυτός μια ατόφια χρυσή 24 καρατιών έκδοση ενός μαραφετιού που "φέρνει τη ζεστασιά στις χαμηλομεσαίες" και επειδή άκουσε διαφορά (δε το αμφισβητώ ότι κάτι άκουσε) πρέπει να βγάλουμε κανόνα για τα μαραφέτια μεγάλης καθαρότητας χρυσού, και αν είμαστε πιο αυστηροί, το συμπέρασμα να ισχύει μόνο για τα εν λόγω ηχεία?

δε ξέρω αν με πιάνεις...

Reaction score
1.845
Απάντηση: Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

... Το να αγοράζεις ακριβότερα - Hi-End μηχανήματα για το σαλόνι σου, δε σε σώζει, δε σε βάζει στο δρόμο της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής
...
δε ξέρω αν με πιάνεις...
Προσυπογράφω αμέριστα. Αυτός είναι ο πρώτος δρόμος, η λεωφόρος. :126:
Το μπλιμπλίκι που αναφέρεται εδώ, μπορεί να αλλάζει τον ήχο, προς το πιο ευχάριστο, αλλά μάλλον όχι προς το πιο ακριβές.

Από ... πιασίματα πως τα πας; :119:

Reaction score
877
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

..........................
Το μπλιμπλίκι που αναφέρεται εδώ, μπορεί να αλλάζει τον ήχο, προς το πιο ευχάριστο, αλλά μάλλον όχι προς το πιο ακριβές.
.............................................
Δεν μπορεί να τον αλλάξει ως προς τίποτα...

Ο Ανατολίτης είναι γάτος(όπως και αρκετοί άλλοι) και έφτειαξε 'πράμα καλό'...του οποίου η υποτθέμενη 'επίδραση' ΔΕΝ μπορεί να πιστοποιηθεί με άμμεση σύγκριση σε A to B test !!!
Δεν είναι μ@λ@κας... Ούτε αυτός ούτε και άλλοι με παρόμοια μαγικά μπλιμπλίκια...

Έχω ακούσει για κάτι άλλα ματζούνια που ...
και να τα απομακρύνεις από το χώρο αφήνουν πίσω τους τα 'πεδία' τα οποία 'φεύγουν' μετά από μερικές ώρες...!!!!!!!!....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

...και να τα απομακρύνεις από το χώρο αφήνουν πίσω τους τα 'πεδία' τα οποία 'φεύγουν' μετά από μερικές ώρες...!!!!!!!!....
Τι είναι κλ@νιές μετά από φασολάδα; :116:

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος