To quote της ημερας

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Το ψαρεψα στο AVS και σας το μεταφερω γιατι...πολυ μου αρεσε

Can you make two projectors of different technology look identical? NO

Can you make two projectors of the same technology look identical? NO

Can you make two of the same projector look identical? NO
Σχολια?

Reaction score
6
I think I can.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αυτό ισχύει και στους ενισχυτές.
Παίρνεις δύο ίδιους ενισχυτές, τους μετράς και βλέπεις διαφορές στην ισχύ.
Μάλιστα οι κατασκευαστές το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό και μέσα στις ανοχές που θέτουν.
Φανταστείτε λοιπόν τι γίνεται σε ένα μηχάνημα με οπτικά μέρη.

Είναι θέμα κατασκευαστικών ανοχών κατά τη γνώμη μου.

Λέτε να είναι και θέμα τεχνολογίας που δεν έχει ωριμάσει πλήρως;
(Τι ευγενικά που τα λέω; :116:).

Reaction score
449
Απάντηση: To quote της ημερας

Εγώ νομίζω ότι μπορείς.
Τώρα αν η εικόνα που θα δεις είναι σωστή είναι άλλο θέμα.
Όπως άλλο θέμα είναι και για ποια εικόνα θεωρείται σωστή.
Καθαρά υποκειμενικό.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181
Απάντηση: Re: To quote της ημερας

I think I can.

Μάλιστα οι κατασκευαστές το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό και μέσα στις ανοχές που θέτουν.

Πολύ εύστοχη παρατήρηση! Η ποιότητα των κατασκευών εξαρτάται πρωτίστως από τις ανοχές με τις οποίες έχει αποφασιστεί να κατασκευάζονται κι από την ευλάβεια με την οποία αυτές τηρούνται.
Δεδομένου του τι ζητάμε από ένα προβολέα να κάνει και σε τι κόστος, νομίζω πως είναι προφανές ότι τόσο οι προδιαγραφές, όσο κι ο ποιοτικός έλεγχός τους είναι πολύ ελαστικά.

Αυτό δείχνει συχνά και η εμπειρία διαφόρων μελών, περιλαμβανομένου του εαυτού μου. Ειδικά στους τρίτσιπους είναι πιο μεγάλη η διασπορά, λόγω των ειδικών ζητημάτων της χρωματικής ανομοιομορφίας και της απόκλισης των πάνελ.

Reaction score
0
1.Can you make two projectors of different technology look identical? NO

2.Can you make two projectors of the same technology look identical? NO

3.Can you make two of the same projector look identical? NO

Επειδή, όλα αυτά που έγραψε ο Παναγιώτης είναι σωστά και η εικόνα μετριέται αντικειμενικά ως προς κάποιες παραμέτρους ενώ μετριέται και υπολογίζεται εμπειρικά για κάποιες άλλες, θα σχολίαζα ως εξής:

1. Ναι και όχι.
Ναι, ως προς τα μετρήσιμα στοιχεία και βέβαια εφόσον δίνεται η δυνατότητα από το μηχανάκι στον calibrator να φέρει την εικόνα σύμφωνα με τα μετρήσιμα πρότυπα, δηλαδή φωτεινότητα και χρωματικό τρίγωνο.

Όχι, ως προς τα μη μετρήσιμα στοιχεία και προς αυτά που δεν επιδέχονται παρέμβαση. Π.χ. μη μετρήσιμο στοιχείο είναι η ευκρίνεια ή το βάθος πεδίου ή η τρισδιάστατη αίσθηση ή η κίνηση. Στοιχεία που δεν δέχονται παρέμβαση είναι π.χ. το κόντραστ είτε on-off είτε ansi. Αν σε δύο καλιμπραρισμένους προβολείς, με τέτοιο τρόπο ώστε η φωτεινότητα και το χρωματικό τρίγωνο να είναι πανομοιότυπα, στον έναν πάρουμε 50.000:1 κόντραστ και στον άλλο 15.000:1, δεν μπορούμε να επέμβουμε για να εξισορροπήσουμε το νούμερο αν δεν πειράξουμε τις άλλες παραμέτρους.

2. βλ. απάντηση 1

3.Ναι χωρίς όχι. Δύο ίδιους προβολείς μπορείς να τους κάνεις να παίζουν ολόιδια γιατί απαρτίζονται, ακριβώς, από τα ίδια τσιπάκια, τα ίδια κυκλώματα κ.λ.π. Η μόνη περίπτωση για να μην παίξουν ίδια είναι σε περίπτωση κατασκευαστικής αστοχίας ή αστοχίας υλικού.

Αυτή είναι, απλώς, η γνώμη μου. Δεν δηλώνω τίποτα ως ειδήμων διότι είμαι, κατά το κοινώς λεγόμενο, άσχετος. Αν στις 300 λέξεις που έγραψα έχω κάνει 301 λάθη, ανακαλώ ευχαρίστως....

Reaction score
15.548
Απάντηση: To quote της ημερας

Μπορεις να κανεις τα παντα....!!!
Το θεμα ειναι σε ποιον θελεις να δειξεις τις δυο εικονες......
Εαν π.χ. εχεις απενατι σου τον Παν...Βογ.... σιγουρα μπορεις να κανεις και 5 προβολεις να δειχνουν στα ματια του ιδια......:405:

Reaction score
15.548

I think I can.

Ακριβως ετσι ειναι φιλε μου......

Ασε τους αλλους να ψαχνουν πιξελ και να βλεπουν ματροσκες 5G και 10G νομιζωντας οτι βλεπουν αναφορες........:142:

H εικονα ειναι καθαρα υποκειμενικη κατα βαση......

Reaction score
1

Ασε τους αλλους να ψαχνουν πιξελ και να βλεπουν ματροσκες 5G και 10G νομιζωντας οτι βλεπουν αναφορες........

Κώστα, συνεχίζεις να σχολιάζεις περί θεμάτων για τα οποία δεν έχεις κυριολεκτικά ιδέα! :142:

Όσον αφορά τουλάχιστον τις ματρόσκες, το πώς δημιουργούνται, με ποια προγράμματα, πώς και εάν συμπιέζονται και σε ποιο βαθμό, είναι απλώς θέματα για τα οποία έχεις στη κυριολεξία... μαύρα μεσάνυχτα! :204:

Μπορείς φυσικά να συνεχίζεις τα σχόλια, αλλά να το ξέρεις φίλε μου, εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα! Πήγαινε πρώτα διάβασε τα αντίστοιχα θέματα στη κατηγορία HTPC, και σε κανένα εξάμηνο, όταν θα μπορείς να λες ότι έχεις τελειώσει το... νηπιαγωγείο σχετικά με τις ματρόσκες, έλα να το ξανασυζητήσουμε!... :204:

Reaction score
15.548

Κώστα, συνεχίζεις να σχολιάζεις περί θεμάτων για τα οποία δεν έχεις κυριολεκτικά ιδέα! :142:

Όσον αφορά τουλάχιστον τις ματρόσκες, το πώς δημιουργούνται, με ποια προγράμματα, πώς και εάν συμπιέζονται και σε ποιο βαθμό, είναι απλώς θέματα για τα οποία έχεις στη κυριολεξία... μαύρα μεσάνυχτα! :204:

Μπορείς φυσικά να συνεχίζεις τα σχόλια, αλλά να το ξέρεις φίλε μου, εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα! Πήγαινε πρώτα διάβασε τα αντίστοιχα θέματα στη κατηγορία HTPC, και σε κανένα εξάμηνο, όταν θα μπορείς να λες ότι έχεις τελειώσει το... νηπιαγωγείο σχετικά με τις ματρόσκες, έλα να το ξανασυζητήσουμε!... :204:
:142:......νηπιαγωγιο..!!!!!
αααααα ρε Πανο,μακαρι να γυρνουσα παλι εκει....!!!!!!!!

Οσο για το πως δημιουργουνται η εικονες αναφορας(ματροσκες...αν ειναι δυνατον,θα πεσει να μας πλακωσει τιποτες..!!!!),δεν με ενδιαφερει....
Εξαλλου εαν μπω στην κατηγορια htpc θα βγαλω σπυρια...χαχαχαχα!!!!!!

Δεν ασχολουμαι με πραγματα που απο την φυση τους γνωριζω οτι ειναι προβληματικα Πανο......

Κατι σε σοβαρο εχεις.....?
π.χ.οι 92"ιντσες,εχουν καλυτερη ευκρινεια απο τις 123"ιντσες και την ιδια αποσταση θεασεις.......??????χαχαχαχαχαχαχα..!!!!!!!!

Αυτο ειναι ενα σοβαρο θεμα.....

Το οτι οι ματροσκες δεν προκειται ποτε να αποκτησουν την εικονα του γνησιου δισκακιου ειναι γεγονος......!!!!!!

Reaction score
1

Το οτι οι ματροσκες δεν προκειται ποτε να αποκτησουν την εικονα του γνησιου δισκακιου ειναι γεγονος......!!!!!!

Ναι Κώστα μου, έτσι ακριβώς είναι, όπως ακριβώς τα λες!... :204: :204: :204: :204:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.220
Members
38.669
Νεότερο μέλος
Andreas79