"Ποιότητα" και Hi-Fi

Reaction score
4
Τι σημαίνει ποιότητα στο Hi-Fi και πως ορίζεται ?

Όλες οι συσκευές χαρακτηρίζονται από αυτήν.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται, η σχεδίαση, ο τύπος κτλ.

Στο θέμα που ενδιαφέρει εμάς, στο σύστημα αναπαραγωγής δηλαδή, υπάρχει μέτρο στην ποιότητα ?

Και για να μην γενικεύσουμε το θέμα:

Tι παραπάνω κάνει το 'ποιοτικό' σύστημα από το απλό Hi-Fi
?

Υ.Γ.
- Το "παίζει καλύτερα" δεν αρκεί ως απάντηση :138: αιτιολογείστε το.
- Υποτίθεται ότι μιλάμε για 'σωστά στημένα' συστήματα.

Reaction score
4
Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Κάποιος που να ξέρει ; :121: (τι αγοράζει)

Reaction score
10
Αν και τα έχουμε ξαναπεί για μένα η ποιότητα καθορίζεται από το πόσο πιο κοντά σε φέρνει στο μουσικό γεγόνος. Αυτό δεν το μετράς κάπως απλά το αισθάνεσαι.

Reaction score
47
Η ποιοτητα στο hifi ειναι συναρτηση της ποιοτητας της σχεδιασης, των υλικων και της συναρμολογησης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.739

Reaction score
10
Μάλλον πιο σωστό είναι να πούμε ότι η ποιότητα ορίζεται από το πόσο καλά αναπαράγεις την αρχική πληροφορία.

Και αν ο ηχολήπτης έχει κάνει καλά τη δουλειά του μπορεί να πλησιάσεις το πραγματικό γεγονός.

Reaction score
140
Κάτσε ρε Μιχάλη , άμα είναι έτσι πρέπει αυτό που σε φέρνει πιο κοντά στο γεγονός να είναι ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ σωστά?
Γιατί άμα πας σε ένα live event βλέπεις κιόλας δεν ακούς μόνο
Οπότε πόσο κοντά έρχεσαι με το hiend σύστημα σου ( μας )?
Άστα
Εγώ πάντα λέω , πόσο διασκεδαστικό είναι ένα σύστημα hifi έτσι το κρίνω

Βαθμό διασκέδασης ( αν με πιάνεις )
Πες ότι είναι μια γυναίκα , δεν είναι πολύ όμορφη αλλά κάνει κάτι ………
Τι διαλέγεις την πιο όμορφη η την πιο παιχνιδιάρα ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.739

Τι σημαίνει ποιότητα στο Hi-Fi και πως ορίζεται ?
Ποιότητα σημαίνει να έχεις πικάπ και να παίζεις σπίτι σου τη βινυλιακή έκδοση των στουντιακών φλακ που κυκλοφορούν.

Ορίζεται από τα λευτά που έχεις πληρώσει για το πικάπ και τα καλώδια μαζί.

άσχετε, ε άσχετε...:143::135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.739

μετά τα αστεία του hi-end, δες και την εκδοχή του ορισμού της υψηλής πισότητας αναπαραγωγής:

" high fidelity continued and continues to refer to the goal of highly-accurate sound reproduction and to the technological resources available for approaching that goal."

http://en.wikipedia.org/wiki/High_fidelity

ενώ για τον εξοπλισμό, αναφέρονται τα ακόλουθα:

''Modern hi-fi equipment usually includes digital audio signal sources such as CD players, Digital Audio Tape (DAT) and Digital Audio Broadcasting (DAB) or HD Radio tuners, an amplifier, a preamplifier, and loudspeakers. Some modern hi-fi equipment can be digitally connected using fibre optic TOSLINK cables, universal serial bus (USB) ports (including one to play digital audio files), or WiFi support.

One modern component that is making fast gains in acceptance is the music server consisting of one or more computer hard drives that hold music in the form of computer files. When the music is stored in an audio file format that is lossless (such as FLAC or Monkey Audio), unlike lossy file formats such as MP3, WMA, AAC and Vorbis (which all suffer from fidelity-degradation), the computer playback of recorded audio can indeed serve as an audiophile-quality source for a hi-fi system. However, it should be noted that lossy audio formats are not hi-fi in the stricter sense of the term. Resolutions which exceed CD quality are capable with lossless files and appropriate playback equipment (professional or semipro digital to analog converters).''

Reaction score
4

Αμα σου πω ότι δεν σκέφτηκα να κοιτάξω στην wiki....
...καλά τα λέει πάντως.

Απ'όσα διάβασα εκεί είσαι "μοντέρνος τύπος", έτσι ? :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.739

Απ'όσα διάβασα εκεί είσαι "μοντέρνος τύπος", έτσι ? :137:
Ε τι θες, να ασχολούμαι με τον φωνογράφο του έντισον σα τον αχαίρευτο τον αδερφό μου? :135::143:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Η ποιοτητα στο hifi ειναι συναρτηση της ποιοτητας της σχεδιασης, των υλικων και της συναρμολογησης.
Αυτό, είναι πιο κοντά στην απορία μου. :126:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Αυτό, είναι πιο κοντά στην απορία μου. :126:
Δηλαδή αν έχουμε τα καλύτερα υλικά το καλύτερο σχέδιο και το καλύτερο τέχνικο θα πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα? Φυσικά και όχι.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Δηλαδή αν έχουμε τα καλύτερα υλικά το καλύτερο σχέδιο και το καλύτερο τέχνικο θα πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα? Φυσικά και όχι.

Εδω εχω και εγω μια απορια...:138:

Γιατι οχι ? :121:

Reaction score
10
Γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται από συγκεκριμένο συνδυασμό υλικών και όχι απλά των καλύτερων διαθέσιμων υλικών.

Ανοίγεις ένα κορύφαιο DAC. Ανάμεσα στα υλικά βλέπεις και κάποια δέυτερης κατηγορίας που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από τον κατασκευαστή με κάτι πολύ καλύτερο χώρις μεγάλο κόστος. Και όμως αυτός επέλεξε να βάλει το φτηνό. Για ποιο λόγο?

Reaction score
59
Το βρήκα παιδιά: αφού το λέει η Wikipedia, έτσι θα είναι. δεν χρειάζεται ούτε και ψάξιμο, ούτε τί ακούν τα αφτιά μου, αφού το λέει η Wikipedia!!!
Προσωπική άποψη έχετε, φίλοι; Μην μιλάτε ανοίγοντας τον τυφλοσούρτη. Αυτό ο καθένας μπορεί να το κάνει, όμως το να έχει κάποιος προσωπική διαμορφωμένη άποψη ως απόροια εμπειριών είναι άλλο πράμα από τον τυφλοσούρτη. Λ.Σ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou