JVC DLA-RS10 and RS20 Home Theater Projector Review

Reaction score
15.548
Απάντηση: JVC DLA-RS10 and RS20 Home Theater Projector Review

Mα Αντριους επιτιδες εχει βαλει το 999....!!!!!
Ειναι κρυφη....:116:

Reaction score
1.031
Πως την πάτησα έτσι δεν καταλαβαίνω, τη μία γράφω ανάποδα το 666, την άλλη δεν παίρνω χαμπάρι ότι κυκλοφόρησε νέος Sony CRT G80, νά σαι καλά ρε Κώστα που μας φτιάχνεις το κέφι. :107:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Re: JVC DLA-RS10 and RS20 Home Theater Projector Review

Κώστα, το τι γράφει το projectorcentral στα review του ελάχιστα με ενδιαφέρει, από τη στιγμή που έχω τη δυνατότητα να δω με τα μάτια μου τους προβολείς σε άμεση αντιπαράθεση, να παίξω μαζί τους, να τους ρυθμίσω με τον τρόπο που εγώ θεωρώ σωστό, άρα να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα που θα εκφράζουν τη προσωπική μου άποψη και τίποτα παραπάνω.

Όσο για την αναλογικότητα του JVC στην οποία αναφέρεσαι, οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον JVC HD-750 και τα πατερνάκια αναφοράς καταδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο!

Ο HD-750 διαθέτει εξαιρετική οξύτητα στην εικόνα που θυμίζει κορυφαίο μονότσιπο DLP προβολέα, λόγω της εξαιρετικής σύγκλισης που παρουσιάζει αλλά και του αρκετά καλού φακού με τον οποίο είναι εξοπλισμένος, και την οποία μπορείς να δεις και να κρίνεις επακριβώς μόνο σε πατερνάκια αναφοράς!

Ξέχνα λοιπόν την αναλογικότητα των CRT προβολέων με τη κουκουρούκου σύγκλιση και τη μισοθολή εικόνα στον HD-750, γιατί ο προβολέας διαθέτει οξύτητα στην εικόνα που ξυρίζει κυριολεκτικά!

Το ότι διαθέτει μάλιστα παραπάνω οξύτητα από το ιδανικό, είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις με τα δικά σου μάτια στα πατερνάκια αναφοράς, δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή στο επερχόμενο συγκριτικό μας...
Παναγιώτη, ο Κώστας Κεφαλας παραδέχτηκε οτι δεν έχει δει CRT να παίζει 1080p/75hz HD υλικό, και παρ 'ολα αυτά έχει γνώμη, θα ρωτήσω και εσένα το ίδιο, έχεις δεί προβολή 1080p/75hz σε CRT? και ποιόν ακριβώς, μια και στην Ελλάδα δεν υπάρχει! (λόγω HDMI χρειάζεται να μπεί πλακέτα που δεν έχει νομίζω κανένας εδώ) σε άμεση σύγκριση με όποιον ψηφιακό?
Μην αναφέρεις εκείνο το συγκριτικό με τον 200 vs BARCO που είχαμε δεί, γιατί ο BARCO έπαιζε component, και ανάλυση κουκουρούκου, για τα hz άστο!!!!
πχ. όταν θέλω να θυμηθώ πανσέληνο, σκοτεινιάζω έναν ψηφιακό προβολέα :142::142::142:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Πως την πάτησα έτσι δεν καταλαβαίνω, τη μία γράφω ανάποδα το 666, την άλλη δεν παίρνω χαμπάρι ότι κυκλοφόρησε νέος Sony CRT G80, νά σαι καλά ρε Κώστα που μας φτιάχνεις το κέφι. :107:
Εγω Κωστα θα επιμεινω μεχρι να το πεις.
Ποιοι ειναι οι "δικοι μας λογοι"?
Οταν υποννοεις κατι φιλε να εχεις και το θαρρος να ολοκληρωνεις!

Reaction score
8.350

Μην αναφέρεις εκείνο το συγκριτικό με τον 200 vs BARCO που είχαμε δεί, γιατί ο BARCO έπαιζε component, και ανάλυση κουκουρούκου, για τα hz άστο!!!!
Ηλια ο ιδιος ο Βαγγος ειχε πει οτι δεν ειχε προλαβει να κανει και μεγαλα πραγματα,ωστοσο και παλι αν θυμασαι η εικονα του Barco ειχε τα δικα της προτερηματα.

Εγω δεν πιστευω οτι ειναι θεμα αν ο CRTπαιζει καλυτερα στα 1080 η δεν ξερω τι αλλο.
Η ουσια πιστευω και αυτο που δεν γινεται κατανοητο ειναι οτι δεν υπερασπιζομαστε τα μειονεκτηματα μιας εικονας.Οσοι κριτικαρουν τους CRT απλα ΣΩΣΤΑ υποδεικνυουν τα μειονεκτηματα τους.Να συμφωνησω εκατο φορες.Οσα εφτιαξαν οι ψηφιακοι να τα χειροκροτησω.Το θεμα ειναι απο κει και περα τι γινεται.Αμα ειναι να μου φτιαξουν πεντε πραγματα και να μου χαλασουν πεντε αλλα τι να το κανω????
Κι εγω θελω τελεια συγκλιση,κι εγω θελω περισσοτερο φως,κι εγω θελω τελεια ομοιομορφια.Το θεμα ειναι φτανουν αυτα????Αν ειναι να παρω μια εικονα που μου φαινεται ψευτικη ,μια εικονα που εχει αυτη τη ψηφιακουρα που παμπολλοι ανθρωποι βλεπουν,πρεπει ναμαι ευχαριστημενος?????
Ολη αυτη η συζητηση για αναλογικη εικονα ειναι αχρηστη???Ας το σκεφτουν μερικοι αυτο.

Reaction score
221

Ρε παιδια, πολυ συζητηση για το τιποτα μου φαινεται. Αφου το Σαββατο ο JVC και ο SONY θα αξιολογηθουν Δ Ι Π Λ Α - Δ Ι Π Λ Α ,ενωπιον ενος διψασμενου κοινου ,που θα τους ψαξει μεχρι και την ''κω.........πιδα'', τι νοημα εχει ολη αυτη η φιλολογια? Θα ειμαι ευτυχης να ειναι εκει παρων και ο Costas 999 που απο τα γραφομενα του φαινεται γνωστης του αντικειμενου ,που ψαχνει κι αυτος για το καλυτερο ,ωστε να ανταλλαξουμε αποψεις , και να μοιραστει μαζι μας τις εμπειριες του.

Reaction score
221

Παντως , στην PSA υπαρχει και ο Marantz , και ο αρτι αφιχθεις Optoma, ο οποιος θα ξαφνιασει ευχαριστα.

Reaction score
8.350

Θα ειμαι ευτυχης να ειναι εκει παρων και ο Costas 999 που απο τα γραφομενα του φαινεται γνωστης του αντικειμενου ,που ψαχνει κι αυτος για το καλυτερο ,ωστε να ανταλλαξουμε αποψεις , και να μοιραστει μαζι μας τις εμπειριες του.
δυστυχως Κωστα οι "παλιοι" πηραμε ποδι προς το παρον:116: εγω εκανα προταση για συναθροιση αλλα δεν βλεπω καμμια ανταποκριση......

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Θα πρέπει να δουμε και εμείς, κανονίστε το!!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Να σας πω, εσεις οι CRTακηδες.
Μας ζητησατε να μην ανακατευομαστε στο δικο σας θεμα.
Το καναμε!
Εσεις τι δουλεια εχετε και ανακατευεστε στα ψηφιακα?
Αφου οτι και να δειτε παντα θα βλεπετε καλυτερα με τους CRT:144:

Reaction score
8.350

Το καναμε!
καλα,εμεις φταιμε οταν ανοιγει θεμα ποιος ειναι ο πιο αναλογικος αναμεσα σε JVC και ΣΟΝΥ???αμα δε μιλησουμε εμεις ποιος θα μιλησει???το περιεργο ειναι οτι πηδηξατε ολοι να κατασπαραξετε οποιον τα λεει αυτα λες και προκειται για δυσφημιση!!!!!!:116:
Καλα,ο projectorcentral και οποιος τα λεει αυτα για ΚΑΛΟ τα λεει αλλα δεν τοχετε καταλαβει.Λετε να θελει να πουλησει κανενα CRt?? λιγουλακι δυσκολο το βλεπω.:116:

Reaction score
15.548

Κωστη,ειλικρινα μ'αρεσει σε εσενα που πεταξες τους CRT απο πανω σου για να παρεις τον JVC HD1 .....:116:

Τα επομενα βηματα ηταν αναμενομενα......

Reaction score
15.548

Η ουσια πιστευω και αυτο που δεν γινεται κατανοητο ειναι οτι δεν υπερασπιζομαστε τα μειονεκτηματα μιας εικονας.Οσοι κριτικαρουν τους CRT απλα ΣΩΣΤΑ υποδεικνυουν τα μειονεκτηματα τους.Να συμφωνησω εκατο φορες.Οσα εφτιαξαν οι ψηφιακοι να τα χειροκροτησω.Το θεμα ειναι απο κει και περα τι γινεται.Αμα ειναι να μου φτιαξουν πεντε πραγματα και να μου χαλασουν πεντε αλλα τι να το κανω????
Κι εγω θελω τελεια συγκλιση,κι εγω θελω περισσοτερο φως,κι εγω θελω τελεια ομοιομορφια.Το θεμα ειναι φτανουν αυτα????Αν ειναι να παρω μια εικονα που μου φαινεται ψευτικη ,μια εικονα που εχει αυτη τη ψηφιακουρα που παμπολλοι ανθρωποι βλεπουν,πρεπει ναμαι ευχαριστημενος?????
Ολη αυτη η συζητηση για αναλογικη εικονα ειναι αχρηστη???Ας το σκεφτουν μερικοι αυτο.
Εν μερη συμφωνω στο επανω μηνυμα...

Ομως,γραφεις......
Δεν ειναι τυχαιο ομως οτι παρα πολλοι που γνωριζουν απο εικονα(διεθνως)ξερουν πολυ καλα τι εννοουν οταν λενε αναλογικη εικονα.
Παραδειγμα να φερω τον Πλαναρ που εχει κατα τη γνωμη μου την αναλογικοτερη εικονα που εχω δει σε DLP και μονο θολος δεν ειναι.
Μια τα λες ετσι,μια αλλιως.....εισαι μπερδεμενος με την εικονα..

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Το καναμε!
Όταν γερνάει ο άνθρωπος αυτά παθαίνει, δεν βλέπει, του πέφτει η.........μνήμη! :142: κτλ. αλλά απο σενα Αντρέα μου δεν το περίμενα, τουλάχιστον όχι τόσο γρήγορα! πότε βρέ είπαμε να μην ανακατεύεστε με τους CRT? απλά όποτε αναφερόμαστε στην αναλογική εικόνα τρώμε τέτοια επίθεση και δεν καταλαβαίνω
και το λόγο! και από ανθρώπους που δεν έχουν δει να παίζει CRT!
Και πότε είπαμε ότι οι CRT έχουν την τέλεια εικόνα? ποτέ κύριε πρόεδρε, απλά λέμε ότι μας αρέσουν μερικά πραγματάκια στην εικόνα, και μερικά πραγματάκια τεχνικά (λάμπες) που μας κάνουν να προτιμάμε αυτούς τους προβολείς, και πολλά άλλα που δεν μας αρέσουν! δεν έχουμε τίποτα εναντίον των ψηφιακών, αντίθετα περιμένουμε εναγωνίως την εξέλιξη, (και αυτό το κλικ στην εικόνα που λέμε) για να περάσουμε και εμείς στην ψηφιακή εποχή!

Reaction score
8.350

Εν μερη συμφωνω στο επανω μηνυμα...

Ομως,γραφεις......

Μια τα λες ετσι,μια αλλιως.....εισαι μπερδεμενος με την εικονα..
μαλλον εσυ δεν καταλαβες τι ειπα...ποιο ειναι που δεν καταλαβες περι Πλαναρ?καταρχην τον εχεις δει?Πηγαινε μια βολτα στον Μπαμπη και τα ξαναλεμε..........για να στο κανω πιο κατανοητο,απλα το εφερα παραδειγμα γιατι δυστυχως απ'οτι βλεπω υπαρχει πληρης αγνοια και παρανοηση τι ειναι αναλογικη εικονα.Οταν μιλαει ο Πανος για θολουρα και κακη συγκλιση ,τι να πω,πρεπει να σας εξηγησουμε μερικα πραγματα,προσπαθω αλλα βλεπω οτι δεν γινομαι κατανοητος.........:605:

Reaction score
8.350

Και πότε είπαμε ότι οι CRT έχουν την τέλεια εικόνα? ποτέ κύριε πρόεδρε, απλά λέμε ότι μας αρέσουν μερικά πραγματάκια στην εικόνα, και μερικά πραγματάκια τεχνικά (λάμπες) που μας κάνουν να προτιμάμε αυτούς τους προβολείς, και πολλά άλλα που δεν μας αρέσουν! δεν έχουμε τίποτα εναντίον των ψηφιακών, αντίθετα περιμένουμε εναγωνίως την εξέλιξη, (και αυτό το κλικ στην εικόνα που λέμε) για να περάσουμε και εμείς στην ψηφιακή εποχή!
Αψογος Ηλια,δεν μπορουσα να το πω καλυτερα....:624:

Reaction score
1

μαλλον εσυ δεν καταλαβες τι ειπα...ποιο ειναι που δεν καταλαβες περι Πλαναρ?καταρχην τον εχεις δει?Πηγαινε μια βολτα στον Μπαμπη και τα ξαναλεμε..........για να στο κανω πιο κατανοητο,απλα το εφερα παραδειγμα γιατι δυστυχως απ'οτι βλεπω υπαρχει πληρης αγνοια και παρανοηση τι ειναι αναλογικη εικονα.Οταν μιλαει ο Πανος για θολουρα και κακη συγκλιση ,τι να πω,πρεπει να σας εξηγησουμε μερικα πραγματα,προσπαθω αλλα βλεπω οτι δεν γινομαι κατανοητος.........:605:

Δημήτρη, πάντα κατά τη ταπεινή μου άποψη, ο Κεφάλας έχει απόλυτο δίκιο. Μου ακούγεται εντελώς αστείο το να μιλάει κάποιος για "αναλογικότητα" στην εικόνα του Planar! :111:

Ο Κεφάλας μπορεί να μην έχει δει τον Planar του Στρατηγού, έχει δει όμως αυτόν που είχε έρθει στη PSA για παρουσίαση. Όσο για μένα, όχι μόνο έχω δει τον Planar του Στρατηγού, αλλά τον έχω μετρήσει κιόλας, και τα στοιχεία από τις μετρήσεις μου τα έβαλα για αντιπαραβολή με εκείνα από τον δεύτερο Planar της PSA.

Και ελικρινά δεν έχω ιδέα αν όταν είδες εσύ τον Planar στον Στρατηγό, είχε αλλάξει τις ρυθμίσεις του, αλλά ο Μπαμπίνος είχε σαν αγαπημένο του mode το Enchanced από τα μενού της οξύτητας στην εικόνα, στο οποίο όπως θα θυμάσαι η οξύτητα εκτοξεύεται στα ύψη! :137:

Και μπορεί μεν όντως από κανονική απόσταση θέασης, η εικόνα του Planar με την οξύτητα στο mode Enchanced να μοιάζει εντελώς ξυραφένια και τρισδιάστατη, από κοντινή απόσταση όμως (περίπου ένα μέτρο) στα πατερνάκια αναφοράς τα προβλήματα από τα τεχνουργήματα που δημιουργούσε η υπερβολική οξύτητα στην εικόνα, ήταν παραπάνω από εμφανή.

Και θέλεις να μου πεις τώρα σοβαρά Δημήτρη μου, ότι θυμίζει η εικόνα από τον Planar του Στρατηγού μας CRT προβολέα;!!!! :111:

Reaction score
8.350

Δημήτρη, πάντα κατά τη ταπεινή μου άποψη, ο Κεφάλας έχει απόλυτο δίκιο. Μου ακούγεται εντελώς αστείο το να μιλάει κάποιος για "αναλογικότητα" στην εικόνα του Planar! :111:

Ο Κεφάλας μπορεί να μην έχει δει τον Planar του Στρατηγού, έχει δει όμως αυτόν που είχε έρθει στη PSA για παρουσίαση. Όσο για μένα, όχι μόνο έχω δει τον Planar του Στρατηγού, αλλά τον έχω μετρήσει κιόλας, και τα στοιχεία από τις μετρήσεις μου τα έβαλα για αντιπαραβολή με εκείνα από τον δεύτερο Planar της PSA.

Και ελικρινά δεν έχω ιδέα αν όταν είδες εσύ τον Planar στον Στρατηγό, είχε αλλάξει τις ρυθμίσεις του, αλλά ο Μπαμπίνος είχε σαν αγαπημένο του mode το Enchanced από τα μενού της οξύτητας στην εικόνα, στο οποίο όπως θα θυμάσαι η οξύτητα εκτοξεύεται στα ύψη! :137:

Και μπορεί μεν όντως από κανονική απόσταση θέασης, η εικόνα του Planar με την οξύτητα στο mode Enchanced να μοιάζει εντελώς ξυραφένια και τρισδιάστατη, από κοντινή απόσταση όμως (περίπου ένα μέτρο) στα πατερνάκια αναφοράς τα προβλήματα από τα τεχνουργήματα που δημιουργούσε η υπερβολική οξύτητα στην εικόνα, ήταν παραπάνω από εμφανή.

Και θέλεις να μου πεις τώρα σοβαρά Δημήτρη μου, ότι θυμίζει η εικόνα από τον Planar του Στρατηγού μας CRT προβολέα;!!!! :111:
μου κανει εντυπωση αυτο πουλες περι enhanced γιατι οταν πηγα εγω ο Μπαμπης μου το εδειξε και μου ειπε οτι προτιμαει το ανευ γιατι χαλαγε τη φυσικοτητα της εικονας.Πραγματικα με το enhanced η εικονα αλλαζει τελειως και χαλαει.Μαλιστα ο Μπαμπης γι'αυτο οπως μου ειπε αγορασε τον Πλαναρ γιατι η εικονα του δεν του θυμιζει ψηφιακο προβολεα αλλα αναλογικο!!!!!!! κατι με το οποιο συμφωνησα.Βεβαια μιλαμε παντα στα πλαισια ενος DLp μην τρελαθουμε,δεν ειπα οτι νομιζεις οτι βλεπεις CRT απλα εχει μια υφη πιο αναλογικη απο αλλους DLP συν τα καλα των DLp και καταλαβαινω γιατι τον πηρε ο Μπαμπης.

Reaction score
0

Όλα off Παναγιώτη... Ακόμα και το Brilliant Color.
Τον Planar τον κάνεις ότι θέλεις... Από τσίτα μέχρι Τσικίτα. :135:

Reaction score
221

.Βεβαια μιλαμε παντα στα πλαισια ενος DLp μην τρελαθουμε,δεν ειπα οτι νομιζεις οτι βλεπεις CRT απλα εχει μια υφη πιο αναλογικη απο αλλους DLP συν τα καλα των DLp και καταλαβαινω γιατι τον πηρε ο Μπαμπης.
Συμφωνω Δημητρη, οτι ο Planar τον οποιον ειδα και εγω στην PSA ειχε μια ελαφρα οσμη αναλογικοτητας.Αλωστε για αυτο περασε απο το μυαλο μου μια ιδεα αγορας του .Αν δεν ειχε r\b που το χαλαγε , ισως.....Ομως επιτρεψατε μου αν και νομιζω ειμαστε off topic ,να καταθεσω την αποψη μου ,σαν παλιος CRTακιας [ για 10ετια κατοχος 7ιντσου]. Ειναι γεγονος οτι οι CRT προβολεις, αποπνεουν μια ''αυρα'',μια φιλικοτητα ,ενα χαδι στο ματι, που δυστυχως Παναγιωτη μου, κανενα πατερνακι δεν μπορει να μετρησει .Επισης ειναι γεγονος, οτι οι συγχρονοι ψηφιακοι προβολεις εχουν φθασει σε εξαιρετικα επιπεδα αποδοσης ,ωστε να αποτελουν σιγουρη λυση για παληους κατοχους CRT ,ειδικα 7ιντσων και ισως 8ιντσων. Ετσι πιστευω , οτι μονον καποιος που εχει βιωσει για πολυ εναν CRT προβολεα, μπορει να εκτιμησει επαρκως , τις οποιες τυχον αναλογικες αρετες ενος ψηφιακου προβολεα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.433
Members
38.696
Νεότερο μέλος
NikosTs